Dr.Hauschka Cleansing Cream




   Moj omiljeni proizvod za čišćenje lica, konačno je dočekao recenziju. Ovo je ujedno i prvi Dr. Hauschka preparat koji sam kupila kada sam rešila da se okrenem prirodnoj kozmetici. Ranije sam bila na medicinskim kremama i čistačima, sa kojim sam imala samo pozitivna iskustva, ali sam donela odluku da u svoju negu uvrstim više prirodnih sastojaka, i za sada to daje rezultate kojima sam prezadovoljna. Recenzija je prilično duga, ali nadam se da ćete razumeti potrebu da vam što bliže prenesem svoje iskustvo sa ovim čistačem lica. Zvučaću verovatno kao reklama dotičnog proizvoda, ali zaista ne mogu da sprečim to, jer sam maksimalno već mesecima oduševljena efektom koji Cleansing Cream ima na moju kožu i moram vam pisati o tome. 

   Zašto je odluka pala baš na Dr. Hauschka kozmetiku? - Zato što svojim pristupom nezi lica uliva poverenje meni, običnom potrošaču. Ceo brend izgrađen je na čvrsto utemeljenim idejama i povezivanju čoveka i prirode. I iako možda nekome zvuči kao tra-la-la priča, mogu slobodno reći da filozofija čitave Dr. Hauchka kuće itekako ima smisla. Više o konceptu samog brenda možete saznati na ovom linku. 




   Na sajtu parfimerije Metropoliten, možete pronaći ove zanimljive podatke o nastanku kreme:


   Pri osmišljavanju preparata za čišćenje, Elisabeth Sigmund se setila kozmetike koju je upotrebljavala njena majka u Beču. Ona je u porcelanskoj kutijici imala pastu od badema koju je koristila za čišćenje lica. Bademovo brašno veže za sebe nečistoće i dubinski čisti pore. Zbog navedenih svojstava bademovog brašna, Elisabeth Sigmund došla je na ideju da razvije recept koji sadrži mlevene bademe u kombinaciji sa bademovim uljem, uljem pšeničnih klica i lekovitim biljkama koje neguju kožu. Između ostalog, izabrala je zečju detelinu, kamilicu i neven. Tako je nastala Dr.Hauschka krema za čišćenje. Ne isušuje kožu već je neguje i jača stimulišući procese samočišćenja. Ne sadrži tenzide i nežno čisti kožu (ne narušava kiselost tj. pH kože).

   Krema za čišćenje dolazi u limenoj tubi u količini od 5o ml, na čijem se vrhu nalazi zaštitna folija. U prodaji se mogu naći i tester pakovanja od 1o ml, koja su sjajna ako putujete negde i želite da vam kozmetika zauzme što manje prostora u neseseru, ili ako bi tek da se upoznate sa ovim proizvodom. Namenjena je svim tipovima kože. Pri istiskivanju kreme možete primetiti standardni i veoma ugodni biljni miris, kao i to da se oseća alkohol koga inače ima u sastavu a koji je iskorišćen u svrhe konzervansa. Neka vas taj alkohol ne brine, jer stvarno brzo ispari i ne suši dodatno lice. Krema svojim izgledom podseća na samleveni nadev od badema umešan sa margarinom, jajima i još nekim sastojkom. Fotografisala sam je, ali je prijateljica rekla da izgleda nesimpatično. No, rešila sam da ipak postavim tu fotografiju jer bez nje i prikaza toga kako sam proizvod izgleda, ova recenzija ne bi bila potpuna. 
   Sastojci: ovde se izdvajaju voda, brašno slatkog badema, ekstrakt zečje deteline, ekstrakt nevena, alkohol, ulje kikirikija, ulje pšeničnih klica, ekstrakt kamilice, ekstrakt kantariona, ekstrakt hamamelisa, ulje slatkog badema, prirodni miris (eterična ulja), citronelol*, geraniol*, ekstrakt acerole, ksantan, algin.
   izvor: sajt metropoliten.rs 
   lista sastojaka: Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Meal, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Malpighia Punicifolia (Acerola) Fruit Extract, Xanthan Gum, Algin.
*component of natural essential oils

  Upotreba ovog proizvoda je specifična i definitivno bi trebalo odvojiti neko vreme i savladati tehniku čišćenja lica. Poenta je da iako podseća na piling svojom teksturom, ova krema to zapravo nije. Dakle, zaboravite klasične pokrete trljanja po licu kada krenete da koristite ovu kremu. Umesto toga, preporučuje se tehnika utiskivanja sadržaja u kožu, počev od čela prema bradi, i od sredine lica ka spolja, izbegavajući zonu oko očiju. Savetujem da pogledate video(klik klik) kako biste bolje shvatili o čemu pišem. 

   Koristim je na sledeći način: - Umijem lice toplom vodom, zatim nakvasim peškir vrućom vodom, prislonim ga na lice par puta i tako tapkam. Ovo nije klasično naparivanje lica, ali pomaže da se blago otvore pore i potpomogne njihovo čišćenje. Zatim istisnem kremu na vlažan dlan, a dovoljan je centimetar za celo lice. Potom utrljavam proizvod između dlanova oko 15tak sekundi, tako pomognem alkoholu da brže ispari, on je svakako odradio već svoju funkciju, i onda krenem da utiskujem kremu u lice, stvarajući vakuum, na način na koji sam već objasnila. 
   
   Proizvod koristim ujutru i uveče, s tim što uveče čišćenje traje skoro duplo duže nego ujutru. Dakle, ako uveče kremu na lice utiskujem 4 minuta(što je preporučljivo za mene koja imam mešoviti tip kože), onda je ujutru nanosim nešto kraće od 2 minuta. Zatim lice isperem mlakom vodom, a peškir nakvasim hladnom i onda ga prislonim na lice dok ne upije višak vode. I to je to. Zanimljivo je da nakon umivanja lice ne ostane suvo, već se na njemu formira veoma prijatan tanak sloj od hranljivih ulja. Nemojte me shvatiti pogrešno, jer lice ne ostaje masno, već deluje kao da ste upravo naneli kremu za hidriranje koju je koža krenula da upija. U početku mi je taj osećaj bio čudan, ali sam se navikla. Zatim zavisno od doba dana, sledi ostatak proizvoda za negu.


   Utisci: Nakon par meseci redovnog korišćenja ovog proizvoda, mogu sa sigurnošću, a na moje veliko zadovoljstvo, da kažem da je ovo najbolji proizvod za čišćenje lica koji sam ikada koristila. Ono što sam tražila od proizvoda bilo je dubinsko čišćenje pora, bez sušenja kože, eliminacija potkožnih bubuljica i ujednačavanje tena. I upravo to sam i dobila.

   Za razliku od standardnih gelova za umivanje koji ostavljaju ili onaj škripući osećaj na koži, ili osećaj zatezanja i peckanja nakon umivanja, ova krema je totalno druga priča. Kako u sebi sadrži pažljivo odabrana ulja, ona neće nimalo isušiti kožu, već naprotiv. Dodatno će je ishraniti, a onaj element čišćenja koji postoji kod nje, ogleda se upravo u tome da će redovna upotreba ovog proizvoda, podstaći kožu da vrati prirodnu ravnotežu, da smanji preterano lučenje sebuma, kao i da se sama iznutra obnavlja. Dr. Hauschka Cleansing Cream dubinski čisti kožu ali ujedno je veoma nežna.
   
   Već nakon mesec dana od upotrebe primetila sam da su pore čistije nego ikada. Imala sam duže vreme problem sa potkožnim bubuljicama, i koristila sam zaista more proizvoda. Donekle je kod svih njih bilo karakteristično to da su u nekom trenutku krenuli da izvlače nečistoće napolje, pa je tu dolazilo do upalnih procesa na koži, crvenila i svakavih čudesa neprijatnih za videti. Kod ovog čistača ništa od toga se nije desilo. Imam utisak da sam od prvog dana kad sam počela da ga koristim primetila da mi ten izgleda lepše. Bukvalno je lice svakog dana izgledalo čistije i zdravije nego prethodnog dana. Nisam imala nikakvih upalnih procesa ni bolnih bubuljica a koža se čistila i to je bilo primetno. 

   Nakon 3 meseca pore su vidno sužene, koža blistavija, savršeno nežna i glatka na dodir, skoro pa kao isfotošopirana iz nekih uglova, bez problematičnih zona. Jedno vreme nisam mogla da zamislim da krenem negde bez pudera jer bi mi ten bio neujednačen, zbog čega bih izgledala umorno i ne baš reprezentativno, ali sada, maskara je otprilike sve što imam potrebu da stavim. Krajnje subjektivno vam kažem da mi lice izgleda lepše nego ikada i da sam ovim proizvodom ODUŠEVLJENA :D



   Svoje utiske sam sumirala na kraju i jedino što mogu još da vam kažem jeste da ako ste nakon ove recenzije ostali zainteresovani da probate Cleansing cream, potražite isti u tester pakovanju(za početak) u ovlašćenim apotekama, ili u parfimeriji Metropoliten. Proizvod je namenjen svim tipovima kože, i verujem da bi prijao kako onima sa masnom, mešovitom i normalnom kožom, tako i onima sa suvom uz adekvatnu hidrantnu negu. 

*Napomenula bih da je ovo prirodna kozmetika, i da kao takva sa sobom nosi gomilu benefita, ali kako je većina potrošača navikla kožu na medicinske i drugačije preparate, postoji mogućnost da vam koža burno odreaguje na prirodnu kozmetiku kada se prvi put susretnete sa njom. Meni se ništa od toga nije desilo, ali imam potrebu da vam ukažem i na tu malenu mogućnost.




Volela bih da mi kažete da li koristite išta od Dr. Hauschka proizvoda za negu, i šta biste mi rado preporučili? Kako vam se čini ova krema za čišćenje lica?




do sledećeg posta :) 




43 коментара

  1. Ovo ti je jedna od najboljih recenzija koje si napisala.

    Već sam ti pominjala moj plan o tome da polako pređem na Dr. H kozmetiku tamo od početka godine, a ova recenzija mi je samo dodatno značila (bookmark momentalni). Sjajno si objasnila kompletan postupak korišćenja i uopšte priču o preparatu koji je iz familije prirodne kozmetike. Kome je to tra-la-la, može slobodno malo više da se informiše, pa će možda promeniti mišljenje. Mada verujem da je to posledica činjenice da svakakve firme danas sebe nazivaju "prirodnom kozmetikom" ili nekim drugim nazivima koji mu ne pristaju. Ovde je sve savršeno argumentovano i potpuno kompletno.

    Još jednom, jako kvalitetna recenzija i suština - da si prezadovoljna. :* :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja bolju recenziju nisam procitala! Svaka cast! Koliko sutra kupujem! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Zvuči veoma dobro i kao nešto što bi meni moglo da pomogne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja se uvek ogradim i mišljenja sam da ako nešto prija meni, ne mora nužno odgovarati nekom drugom. Rizik uvek postoji, ali ovaj proizvod stvarno volim, i smatram ga kvalitetnim i zaista ga drage volje preporučim kao jedan od njegovih zadovoljnih korisnika. Ako uzmeš da probaš, piši utiske :)

      Избриши
  4. Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, ovo zvuči predobro da bi bilo istinito!!! Ide na WL!

    ОдговориИзбриши
  5. Volela bih kada bi napisala trenutnu postavku preparative, sta jos koristis u nezi lica pored ovog cistaca :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Anchy, hvala puno na sjajnoj ideji.

      I sama sam planirala da napravim jedan takav post sa proizvodima koje koristim u ovom periodu. Jedino što sam zamislila je da recenzije još nekih stvari odradim pre toga, i da onda taj post samo okupi te recenzije na jednom mestu, naravno sa odgovarajućim slikama ali i nešto kraćom pričom, više kao osvrt na nešto o čemu sam pisala :) dakle, idu recenzije još par krema i čistača lica koje koristim svakodnevno, i onda post posvećen kompletnoj preparativi :)

      Избриши
  6. Okej, kupila si me! Kupujem ono malo probno pakovanje, dacu sansu Dr Haushcka jer me izludjuje moje prekomerno mascenje koze, znas vec celu pricu, mozda mi je ovo potrebno da bih unormalila kozu.. Odlicna recenzija, vec sam je dvaput procitala a kad budem uzela probno pakovanje verovatno ce biti ponovnog iscitavanja :DD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. jeeeeeij :))))) ubedila sam te :DDDD
      da, znam sve tvoje muke, i iskreno se nadam da će ti ovo stabilizovati kožu. ajde piši ako nešto treba oko preporuka :***

      Избриши
  7. Slažem se s curama, ovo ti je do sada jedna od najboljih recenzija i baš se po njoj vidi koliko si oduševljena ovim proizvodom. A i mene si kupila jer sam sada u fazi kada mi više ništa ne pomaže nakon onog užasnog sapuna od ugljena, sve mi živo izbacuje po licu tako da kupujem prvom prilikom :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Saro , hvala puno :)) a joj, šta si to koristila? kako se zove sapun?
      meni tonik Dr. Hauschka sjajno umiri bubuljicu kad krene da izbija i kontroliše situaciju, da znaš da je i to dobar proizvod.

      Избриши
  8. Nekoliko puta sam kupila mini verzije ovog proizvoda i zaista mi se sviđao, iako je zgled same kreme kao pašteta :D

    Odlična recenzija , slažem se sa svime, jedan super proizvod:)

    ОдговориИзбриши
  9. Krema zaista izgleda bljak ali to je najmanje bitno ako je učinkovita.
    Probaću sigurno, stvarno savršeno zvuči :)

    ОдговориИзбриши
  10. Draga moja odlična recenzija! Drago mi je da si oduševljena! Ja sam imala mini pakiranje i iskreno mene je taj miris totalno odbio i zbog njega nisam kupila full size, inace sam bila zadovoljna :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala draga :***
      ja volim biljne mirise, možda budu malo čudni u početku, pogotovo
      kad se uzme u obzir prelazak sa totalno drugačijeg tipa kozmetike na ovo,
      ali sam se sada navikla i jako mi prija :)

      Избриши
  11. Ne može me ni miris ni cijena, ma ništa me ne može odbiti ako stvarno djeluje. Moj je problem što mene sve razočara iako drugi hvale :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. razumem te, jer se i ja isto tako bojim kad se na osnovu pročitanih recenzija zagrejem za neki proizvod, a da se na kraju ispostavi da mi ne odgovara. hoću da kažem da verovatnoća uvek postoji, no ovde imaš priliku da pre kupovine full size proizvoda, isprobaš tester varijantu, koja je dovoljna za recimo nedelju dana, a za to vreme ćeš tačno utvrditi da li si zadovoljna ili ne :)

      Избриши
  12. Sjajna recenzija i to u svakom pogledu! Definitivno ću preći na Dr. H proizvode samo moram prvo da završim sa ovima koje sada koristim.

    ОдговориИзбриши
  13. mene si ovim putem nagovorila da je kupim :) jos od salona mi stoji u glavi ali nikako da zaista obavim kupovinu. vidim sad da cesto imaju neki popusti na DrH tako da cu je verovatno kupiti uskoro :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. jesam li ? :D ako , neka sam :)))))
      iskreno se nadam da će ti se dopasti koliko i meni :)

      Избриши
  14. Zvuci mi sjajno, kao nesto sto bi mi odgovaralo ;)

    Nisam do sada probala nista od Dr. H. preparata, ali dosta toga merkam u poslednje vreme <3 I ovaj cistac ide u razmatranje ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. mnogima sam preporučila ovu kremu, i čula sam samo pozitivne povratne reakcije :)
      nadam se da ćeš se i ti naći u toj grupi.
      ako probaš nešto, javi, zanimaju me tvoji utisci :)

      Избриши
  15. Da li mozes da mi kazes koliko si platila ovu kremu za ciscenje lica? :)

    ОдговориИзбриши
  16. Ja polako uplovnjavam u svet nesto skuplje kozmetike i Haushka mi je jako privlacna, a ova krema posebno. Kupicu tester set. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. svakako je idealno što postoje testeri koji se mogu probati, tako da je odlična prilika da tako isprobaš DrH :)

      Избриши
  17. A o ovoj kremi si mi govorila na mom blogu! Nisam je probala i moram priznat da je prvi put vidim! Jako mi zanimljivo zvuči čitav ovaj koncept moram priznat...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, da :)
      ja sam njome oduševljena, ODUŠEVLJENA. Probaj je, imaš mini verzije na tržištu, mala pakovanja od 10ml, taman da stekneš utisak :)

      Избриши
  18. Gledam da li sam ostavila ranije komentar jer se sjecam da sam odmah po objavi procitala ovu recenziju - sada dolazim sa svojim iskustvom. Kupila sam tester od 10ml i koristim ovu kremu za ciscenje mozda 3-4 dana? Odlicni prvi utisci! Vec sam vidjela koliko mi kozi koristi i definitivno kupujem full pakovanje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek se iznova orbadujem kad pročitam da se nekome još dopada upravo ova krema :))
      stvarno mnogo dobar proizvod i jedan od meni omiljenijih, koji tako drage volje preporučujem :))
      čekam tvoje opširne utiske u zasebnoj recenziji :))

      Избриши
  19. Za djevojke koje googljuci izgooglaju ovu recenziju, moram reci kako koristim ovu kremu za ciscenje vec oko dva mjeseca i bukvalno sam prezadovoljna od prvog dana koristenja, toliko da sam nabavila jos 4 preparata njihova za njegu koze ujutro i uvece, cak jednom prilikom kada sam ujutro ocistila lice majka me je pitala cime sam upravo tretirala lice jer je savrseno i tako svjeze :) Da napomenem da imam masnu kozu u zadnje 3 godine a sada sam je dovela neako na nivo mjesovite i za ovu kozmetiku imam samo rijeci hvale...Takodje bih napomenula da mi se nakon 1,5 mjesec koza malo upalila, tj. bubuljica je bilo podosta i na mojoj oduvijek mirnoj kozi. Medjutim, kako sam bila upoznata da nakon nekog vremena koristenja organske kozmetike moze koza reagovati upalnim procesima nisam bila iznenadjena nimalo vec sam nastavila dalje sa primjenom i ono sto sam primjetila da mi koza nikada prije se nije smirila apotkozne bubuljice su prosle kroz dan-dva. Takodje bih rekla da je period bio pred PMS pa je i to vjerovatno prouzrokovalo bubuljice, medjutim bilo ih je dosta vise ali nikada se nisu smirile ovom brzinom. Znaci ODUSEVLJENA SAM...Moram reci da sam imala problema sa miteserima i uvidjela sam da ih ima manje, te smatram da u daljem vremenu cu uspjeti da ih svedem na minimum bas sa ovom kremom za ciscenje. Cak se i decko za nju zainteresovao :) Koristicu je do kraja svog zivota i mislim da sam bila iskrena.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam presrećna da pročitam tako pozitivne utiske o proizvodu koji je i mene oduševio i koji obožavam koristiti :)))
      hvala puno na iskrenom komentaru :))
      veliki pozdrav od Lene !

      Избриши
  20. Super je,
    Kada je koristis ujutru,uvece?

    Mene mrzii ujutru,
    Povremeno je koristim uvece.

    Da li si koristila jos nesto od njih?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Trenutno je ne koristim, jer rotiram neke druge proizvode ali ova krema mi je i dalje visoko na listi odličnih proizvoda koje sam u nekom trenutku koristila. Svašta sam isprobala od Dr.Hauschka, tonici su im super, oni sa raspršivačem, kako za kombinovanu kožu tako i onaj regularni, onda revitalizujuća maska, pisala sam o njoj već, fenomenalna je, krema za lice od matičnjaka, okoloočni balzam za baš suvo područje oko očiju ili zimski period...Kakve proizvode voliš ti da koristiš? Tražiš li neku konkretnu preporuku?

      Избриши

Hvala na komentaru.