Josie Maran Argan Oil




   Sećate se ovog posta? Tu sam vam predstavila neke novitete u proteklom periodu. Kako sam pristojno isprobala više proizvoda, red je da pišem recenzije koje ste očekivali. Današnji post odnosi se na argan ulje iz Josie Maran seta.
   Na našem tržištu, nažalost, još uvek se ne mogu pronaći proizvodi ovog brenda, ali su zato u inostranstvu dostupni, i konkretno ovaj je kupljen u Sefori u Americi, te mi ga je donela prijateljica po povratku sa puta. Tada sam iskoristila priliku da nabavim još par proizvoda kojih nema u Srbiji, ali o njima drugom prilikom.

   Ono što me je privuklo da isprobam baš ovo ulje jesu mnogobrojne preporuke na koje sam na internetu naišla. Naime, sajt arganoilworld upravo ovo ulje svrstava na treće mesto po kvalitetu među ostalim jakim svetskim brendovima koji pakuju argan ulje. Sam po sebi set je već bio privlačan jer pored argan ulja sadrži još i kremu za lice sa spf4o kao i ulje za čišćenje lica i skidanje šminke. O njima ću tek pisati.

   Argan ulje je postalo neverovatno popularno u svetu, i smatram da je tek u novije vreme otkriveno koliko dobrobiti može doneti koži, kosi, celokupnom organizmu, iako se koristi od davnina... Drvo argana spada u endemske vrste i raste u jednom delu Maroka i Alžira. Sam postupak dobijanja ulja iz plodova argana je veoma složen. Argan ulje sadrži visok nivo nezasićenih masnih kiselina, koji doprinose očuvanju ravnoteže lipida u hidrolipidnom sloju kože. To dalje pomaže da se održi elastičnost kože i spreči nastanak bora. Vitamin E (tokoferol) nalazi se u ulju u visokoj koncentraciji. Ulje argana dubinski hidrira kožu i pomaže da se ona obnovi. Svoju primenu pronalazu u nezi kože lica, tela, kose, ruku, noktiju... 
***Ako vas zanima jedan detaljniji tekst o dobrobitima i primeni argan ulja, molim vas, pišite mi u komentarima i rado ću se baciti na zadatak da pripremim taj post.
   

   Josie Maran argan ulje dolazi u pakovanjima od 15, 5o i 12o ml. Bočica je staklena i tamna, jer izlaganje ulja svetlosti i neadekvatno skladištenje umanjuje njegova korisna svojstva. Pakovanje sadrži pipetu koja omogućava lako doziranje i jednostavnu primenu ulja. Ulje je bez mirisa i bez ikakvih dodataka. Dakle, u pitanju je 1oo% čisto argan ulje poreklom iz Maroka. Prava doza luksuza u malenoj staklenoj boci. 
   Preporučuje se za hidrataciju kože i kose; kao tretmanska nega u obnavljanju oštećenih delova kože; u prevenciji bora; za oštećenu kosu i lomljive nokte. Pogodno je za sve tipove kože, pa i osetljivu. Koža sklona aknama takođe može bez bojazni koristiti ovo ulje jer ono pomaže zarastanju ranica i ožiljaka, i ujednačavanju tena, a pritom ne zapušava pore. Ovo je hladno ceđeno ulje, u kojem su sačuvana sva hranljiva svojstva.
   Ne sadrži parabene, sulfate, sintetičke mirise, sintetičke boje, petrohemikalije, ftalate, GMO sastojke kao ni triklosan.  


   Primena: Nanosi se na vlažnu kožu, i za lice je dovoljno svega par kapi. Ja stavljam 3 do 4 kapi ovog ulja na lice, vrat i dekolte. Utrljam ulje dlanovima a onda tapkanjem nanesem na vlažnu kožu, obraćajući posebnu pažnju na regiju oko očiju. Ulje se jako brzo upije bez ostavljanja masnog traga. Vrlo je lagano i lepo razmazivo. Nije baš tečno kao voda, ipak je malo gušće. Nanosim ga uglavnom uveče. 

 * mali savet : Kremu oko očiju nikada nemojte grubo utrljavati jer time istežete kožu. Ono što bi trebalo da radite jeste da nežno tapkate i to isključivo domalim prstom. Zašto baš njime? - Zato što je jagodica domalog prsta najnežnija i najmekša i tako nećete biti agresivni prema već osetljivoj okoloočnoj regiji.  

   Pakovanje mi traje prilično dugo, a koristim ga od kako sam ga dobila i još nisam potrošila ni polovinu. Ne koristim ga svakog dana i ne mešam ga sa drugim uljima. 

   Dejstvo: Primetila sam da mi je koža nahranjenija a ten blistaviji i čistiji od kako koristim JM ulje. Imala sam flekice od bubuljica, koje sada prolaze neverovatnom brzinom. Stekla sam utisak da zaista dubinski hidrira za šta ga i primarno preporučuju. Jako se brzo upije nakon nanošenja i za njim ne ostaje onaj mastan sloj koji me odbija od primene ulja. Bore inače nemam(sva sreća) ali osećam da je ovo divno sredstvo za prevenciju istih. Regija oko oka mi je prilično osetljiva, ali nisam imala nikakvih negativnih reakcija od kako koristim argan. Koža oko očiju mi izgleda zdravije i svežije od kako sam krenula sa primenom argana. To važi i za ostatak lica. 

   Napomena: Argan nema klasičan antiejdžing efekat kao gomila drugih proizvoda koja sadrže retinole, hijaluronsku kiselinu i slično. On samo dodatno i dubinski hidrira kožu, jer je upravo nedostatak vlage u koži i gubitak vode, direktni krivac za nastanak bora.

   Nisam imala nikakvih neželjenih reakcija na ovaj proizvod što me čini posebno srećnom. Iskreno, ne mogu da mu nađem nikakvu manu. 



   Podelila sam svoje oduševljenje argan uljem sa vama. 
Da li Vam ga rado preporučujem? - Da. 
I to svima koji žele da dodatno nahrane i ugode svojoj koži, 
 time spreče koju boru tu i tamo, a osiguraju sveukupan zdraviji izgled kože. 

Da li ste koristili argan ulje za negu i kakvi su vaši utisci?


do sledećeg posta 









44 коментара

  1. Nisam ga probala, ali sigurno hoću. Slobodno nam piši post o svim dobrobitima tog ulja!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, ne mora naravno ovo ulje, verujem da je bilo koje drugo nerafinisano i bez primesa, i nekih brendova koji nisu izvikani, podjednako dobro i zdravo za kožu :)
      hvala !

      Избриши
    2. I ja sam čula puno pohvala na račun ovog JM ulja. Nisam probala još uvijek iako znam da je odlično za kožu i kosu :)

      Избриши
    3. ako budeš imala prilike da dođeš do njega, nemoj dugo razmišljati :)
      ulje je savršeno za negu :)

      Избриши
  2. a cena, a cena? :P
    ja bih volela poseban post o cudotvornim dejstvima arganovog ulja jer si me sada jako zainteresovala :)
    sudeci po tvojoj divnoj kozi bez sminke, mene je ovo ulje kupilo cim sam videla da ti je zahvaljujuci njemu ten tako lep i blistav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam kupila ovo u setu i tad je bio na sniženju, sa 39$ na 24$. Ali nema tog seta više, imaju neke slične kombinacije.
      mislim da ću pisati zaseban post o arganu, nešto sam spremila već, ali nisam htela da dodatno gušim u ovom postu, no verujem da bi moglo biti korisno pročitati.
      awww hvala ti <3 :***
      toplo preporučujem :)

      Избриши
    2. pa ako je ceo set bio toliko onda to nije skupo :)
      pisi obavezno zaseban post, znam da ga i ti i Marija koristite i jako ste me zainteresovale sada za njega :)

      Избриши
    3. jao sad sam tek videla komentar o.O
      nije, nije, bas je povoljno, samo je mana što tih setova ne bude uvek, kad ih izbace onda budu LE, i posle uglavnom ne ponavljaju kombinacije tih travel size proizvoda, nego svaki put bude nešto drugačije :)
      hoću Anči, sigurno će ti biti korisno :)

      Избриши
  3. Eh pa bas lepo zvuci, ali mogu samo da ga gledam i da se divim. Mozda dodje i kod nas jednog dana.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) ulje je stvarno jako kvalitetno, ali ako želiš probati argan, postoje kod nas recimo marigold, diar argan i oni pakuju isto argan ulje, ali ih nisam probala :))

      Избриши
  4. Одговори
    1. :/// dok ne stigne ovo, mislim da postoje pristojne zamene koje se mogu naći kod nas po apotekama i prodavnicama zdrave hrane :)

      Избриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zvuči zanimljivo, mada ja nešto nemam sreće sa uljima na licu...ali moguće da nisam našla ono pravo :D

      Избриши
    2. ja imam mešovitu kožu, i t-zona mi se ponekad masti, ali veruj mi, ovo je tako dobro za lice, ja prva ne bih stavljala da je mastan osećaj jer to ne podnosim :)
      mislim da samo treba da nadjes odgovarajuce ulje :))

      Избриши
  6. Ja bih jako zelela da probam cisto arganovo ulje. Za kosu pogotovo! Inace sam bas o ovom citala jako puno pohvala da je dobro za nocnu negu lica umesto kreme :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. uf, meni je ovo nekako premala količina da eksperimentišem i stavljam ga na kosu, pa sam rešila samo da ga koristim za lice. Ali ako nabavim neko od ovih ulja koje se mogu naci kod nas, rado bih ga nanela na kosu da vidim kakav efekat daje :)
      da,da, jako lepo hidrira, a s obzirom da je čisto , možda bolje radi taj posao od nekih krema :)

      Избриши
  7. Volela bih da pročitam taj tekst, objavi ga kada budeš mogla :).
    Drago mi je da ti odgovara ovaj proizvod.
    Baš si ga sjajno recenzirala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno Di :***
      jako prija, ovo mi je omiljeni proizvod odmah posle Hauschka kreme :)
      spremam, biće uskoro :)

      Избриши
  8. Одговори
    1. ne znam čega kod vas ima na bazi argana, ali sam sigurna da postoji neki uvoznik koji je obeezbedio zalihe tog ulja :) ako rešiš da probaš neko, piši utiske :)
      hvala :)

      Избриши
  9. Čitam samo pohvale i pohvale na račun ovog proizvoda i mislim da ga trebam nabaviti :).

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo je fantasticna stvar cim je u pitanju 100% arganovo ulje bez ikakvih dodataka. Ja kod nas ne kupujem arganovo ulje jer se jako plasim, tj sumnjam u kvalitet, ali cim budem saznala za neko koje je proverenog kvaliteta, kupujem bez razmisljanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čula sam da hvale dosta Diar argan, imaju neke sertifikate i njega sam bila planirala da uzmem ranije, ali mi se ukazala prilika da uzmem ovo pa sam Diar ostavila po strani. inače bih ga kupila, meni deluju pouzdano :))

      Избриши
  11. Ja obozavam Arganovo ulje,za kozu,kosu,ruke...obozavam! Nisam nista od Josie probala ali imam ga na listi zelja,cula sam da su joj svi proizvodi puni Arganovog ulja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, cela JM linija od dekorative do preparative je bazirana upravo na arganu i stvarno uliva poverenje :)
      meni je ovo prvi proizvod od argana, ali s obzirom da se rodila ljubav, mislim da ću i na dalje da koristim ove proizvode :)

      Избриши
  12. Ja se kunem u arganovo ulje! Kupila sam ga u aprilu ove godine na sajmu kozmetike i od tada ga konstantno koristim u vidu nocne nege lica. Neverovatno je koliko omeksa kozu i kao da popuni pore, ja ceso u sali kazem da kozu cini gumenom na dodir, ali bukvalno. Slazem se sa svim navedenim u ovom postu, a posebno u delu gde si navela da uklanja fleke od bubuljica ;) Definitivno ;) Ja sam prestala da se mucim sa Duom i presla samo na arganovo ulje i sve flekice sa brade su pocele da blede ;) Malo sam produzila pricu, ali eto, zelela sam da podelim svoje odusevljenje ovim pravim tecnim zlatom :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, pričale smo nešto o tome kad smo se poslednji put videle :) a kako sam obratila pažnju na tvoje lice, mogu samo da potvrdim da argan radi odličan posao :)
      drago mi je da si komentarisala, nisi bila preopširna, volim da razmenjujemo iskustva :***

      Избриши
  13. Čisto arganovo ulje još nisam koristila. Koristim razna ulja , ali mješavine. Jako mi je primamljiv ovaj proizvod, piši nam o dobrobiti argana :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam čula i da su mešavine dobre, ali eto, rodila se želja da probam čisto ulje, i ne kajem se :)
      ako ti se pruži prilika, uzmi JM slobodno, nećeš se pokajati.
      pisaću post o arganu <3

      Избриши
  14. Volim ulja u njezi lica i jako sada želim probati i ovo ulje :D argan nazalost jos uvijek nisam koristila ali mislim da ce se to uskoro promijeniti ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam ih izbegavala neko vreme . ranije sam koristila jojobu za celo lice i prijalo je, ali onda sam odustala od njega. za skidanje šminke koristim čisto bademovo i njega obožavam. za negu lica imam još i Dr Hauschka normalizujuće dnevno ulje, ali nikako da se naviknem da mažem ulje ujutru :D iako mi se dopalo.

      Избриши
  15. Baš bih volela da probam jer sam čula samo pohvale :)

    ОдговориИзбриши
  16. Predobro je, predobro! I opet, zašto nam nešto ovakvo nije dostupno? Šmrcam :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :(( isto i ja mislim...ostaje da se nadamo da će nekako stići i u naše krajeve :(

      Избриши
  17. Одговори
    1. :DDD
      i ja razmišljam o dopuni zaliha, ali je problem što ga nema u evropi.
      pitanje je da li ga ima na ebay ://

      Избриши

Hvala na komentaru.