Najčešće korišćeni proizvodi #3




   Treći post iz ove kategorije. U prethodnim sam vam pisala i o nekim proizvodima sa kojima se nisam baš našla, ali će zato ovaj članak u potpunosti biti posvećen dekorativi bez koje ne mogu već neko vreme. U naslovu je moglo da stoji i Omiljeno, ali sam rešila da se držim kategorije koju sam već postavila, tako da otud naslov u obliku u kome jeste.

   Šminkanje ovih dana ne mogu da zamislim bez Artdeco olovke za obrve i kamenog pudera, Clarins rumenila, Real Techniques četke za nanošenje tečnog pudera i Guerlain kuglica. 

   
   Artdeco olovka za obrve - Počeću sa onim što najduže koristim od ovih pobrojanih proizvoda. Stidljivo priznajem da sam dugo zaobilazila ovaj tip dekorative, smatrajući ga nepotrebnim. Imam solidno guste obrve, odgovarajućeg oblika, i zaista nisam osećala potrebu da ja tu bilo šta docrtavam ili popunjavam. No, nužda zakon menja(ne pitajte zašto se pozivam na ovo) i tako ja krenuh u potragu za adekvatnom olovkom. Verujte, posao zaista nije lak, pogotovo kad prirodno imate čudnu nijansu, negde između braon i sive. U obzir nikako ne dolaze crne olovke(barem kada se radi o mom slučaju) niti čisto braon, niti braon bež, niti olovke koje imaju crvenkasti ton, već nešto totalno šućmurasto, što bih ja rekla. Sva sreća, te artdeco ima u ponudi dosta dobar spektar nijansi među kojima mi zaista nije bilo teško da se snađem. Predlažem da pogledate post na blogu Beauty & Mess .
   Olovka je veoma postojana na obrvama, ne razliva se i izdrži mi ceo dan. Srednje je tvrdoće, iako ne bih zamerila da je malčice tvrđa što bi olakšalo šminkanje kada žurim. Sada ovu olovku koristim u kombinaciji sa njihovom senkom #52o i ona je dobitna kada se radi o mojim obrvama, a efekat je upravo onakav kakav želim - potpuno prirodan. Trenutno koristim nijansu #3. 


   RT expert face brush - Tečni puder mesecima nanosim ovom četkom. Omogućava mi prekrivanje kakvo želim, bez onih ružnih tragova nanošenja. Četka lepo radi i sa Bourjois Healthy Mix tečnim puderom kao i sa Lancome Teint Miracle. Jedan trik koji primenjujem kada nanosim podlogu, jeste da prvo nakvasim četku vodom(za to koristim malenu praktičnu prskalicu), da bude srednje vlažna. Tako mi četka kupi manje proizvoda dok se šminkam, i imam utisak da mi i na licu završi manje pudera nego kada je četka suva. Puder nanosim na nadlanicu a odatle u tačkama rasporedim po licu, pa tek onda razmazujem četkom. Dakle, puder ne stavljam na četku direktno. Ova expert face brush lepo radi sa puderima i kada je suva, ali tako je upotrebljavam samo kada želim potpuno prekrivanje. U svim ostalim slučajevima, primenjujem prethodno opisanu tehniku. 


   Artdeco kameni puder - iz ograničene Dita Von Teese linije, jedan je od meni omiljenih pudera ovog tipa. Koristim ga za matiranje lica što radi odlično. Ne ostavlja boju i potpuno je transparentan, te nema poente koristiti ga samostalno. Puder je fino presovan i svilen na koži. Uopšte se ne rasipa pri kontaktu sa četkom. Na licu ne ostavlja brašnjav efekat, već izgleda najprirodnije moguće. Ne puni mi pore i ne izaziva bubuljice. Boju tečnog pudera preko kog se nanese ne menja nimalo, i ne oksidira na koži. Trenutno je moj omiljeni kameni puder. Pisaću o njemu više u zasebnom postu. 

   Clarins rumenilo - u nijansi Lovely Rose brzo je potislo ostala rumenila koja sam koristila. Ne rasipa se prelaskom četke preko njega, dobro je pigmentovano, ali je sama nijansa jako nežna te se ne može preterati sa njim i malo više da ga nanesete. Ima dva mat polja i dva šimerasta, koja se mogu lako kombinovati. Najradije pomešam sve nijanse, blago se fokusirajući na mat deo kada ga stavljam, a onda samo na vrh jagodica, iznad linije gde sam nanela rumenilo, pređem četkom kojom sam pokupila malo više ovog šimerastog sadržaja i onda zatim sve to lepo ublendam. Tako da mi posluži kao blagi hajlajter i rumenilo u jednom. Sviđa mi se kako mi osveži ten i da zdrave boje licu.


   Guerlain météorites - perlice za nijansiranje, su čista ljubav u 3o grama ! ! !  Kupila sam ih posle detaljnijeg istraživanja, koje se završilo mojom neodlučnošću i time da ne znam da li želim uzeti o1 teint rose ili o2 teint beige. Prelomila sam tek u parfimeriji, nakon što sam isprobala obe nijanse, i opredelila se za o2. Smatram da nisam pogrešila jer je ovaj proizvod D I V A N ! Činjenica je da sam rešila da uzmem i o1, ali za njih još ima vremena.
   Kuglice se mogu koristiti na više načina, jer imaju šire polje primene. Zavisi koje izaberete, one mogu da vam služe da neutrališu crvenilo, ispoliraju ten, učine mekšim oštre prelaze između pudera i rumenila, matiraju lice dajući suptilnu blistavost, ujednače kompletan ten i nanetu šminku učine besprekornom. Što bi JeJa rekla ''totalni fotošop''. Perlice mirišu na ljubičice i pakovane su u najlepšu ambalažu na svetu. Mislim da je očigledno da sam oduševljena njima, pa ih čeka zaseban post.



Hvala što ste pročitali ovaj post do kraja.
Pišite mi u komentarima od čega se ne odvajate u poslednje vreme, 
bilo da se radi o dekorativi ili proizvodima za negu lica, kao i da li ste probali nešto od proizvoda o kojima sam pisala :)
Čitamo se uskoro!






39 коментара

  1. RT expert face brush mi je na listi već mjesecima, nikako da ga naručim. :D Definitivno mi treba.
    Clarins rumenilo mi je naprosto predivno, obožavam takve nijanse <3

    ОдговориИзбриши
  2. Koliko mi je samo lepo pakovanje Guerlain kuglica, prelepo <3

    ОдговориИзбриши
  3. okeeeeej, mislim da znam sta cu traziti drugaricama za rodjendan i mislim da ce me apsolutno zadaviti kada cuju da za kuglice treba da daju hmmm... 50 evra :D
    post je divan i svi proizvodi u njemu su savrseni, bas kao i fotografije :) budi cesca, nedostajes mnogo u ovom obliku :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hahahahahaah :))))) puno drugarica da obavestiš :DDDDD

      hvala Ani <3 a trudim se, ali teško je postići nekad :/

      Избриши
    2. znam da ti je tesko da postignes ali ja sam morala da kazem da nedostajes! :)
      pa jedno 5 drugarcia i bice ok :D zapravo sad kad izbrojim vec sam ih sve obezbedila tako da bas bi i mogle da me "iznenade" i obraduju :D

      Избриши
    3. <3 drago mi je da je tako, priznajem :))
      zasto da ne , bio bi krajnje originalan poklon. a ti bi mogla da odglumis iznenadjenje :DDDD

      Избриши
  4. Perlice definitivno izgledaju neodoljivo! Jedva čekam detaljniju recenziju. Tako su lepe da mi dođe da ih kupim i čuvam za ukras :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D i meni je bilo malo teže da krenem da ih koristim jer deluju tako nežno i krhko :)
      spremam recenziju, i ja joj se radujem :D

      Избриши
  5. Sjajan trik za nanošenje pudera četkom - nisam znala :).
    Perlice za nijansiranje, u bogovskoj ambalaži koje još mirišu na ljubičicu :sigh:

    Od čega se ja ne odvajam što se tiče šminke?...pa sad nije to kratka lista, ali mislim da se u poslednje vreme zaista ne odvajam od dobrog rumenila (doduše ima ih nekoliko komada :D).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. eto, podelila sam neko korisno iskustvo, što mi je posebno drago :D
      hehe, perlice su vidim hit posta :D
      ah ti si fan rumenila, znači :D ja recimo od dekorative obožavam kamene i pudere u prahu :D

      Избриши
  6. Dugo vec gledam ovo Clarins rumenilo, cini mi se kao idealno za zimu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. rekla bih da pristaje definitivno hladnom tenu, ja kao neutralna mogu da ga iznesem, ali verujem da i na toplom može lepo da izgleda. Mnogo je nežna nijansa :)

      Избриши
  7. Kako je lepo rumenilo <3
    I kuglice <3

    Bas lepo izabrani proizvodi.. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Sve osim Clarins rumenila, koje mi je prelijepo, i sama imam i često sve koristim :-) još i NYX Merlot i Amsterdam na usnama non stop koristim :-)

    ОдговориИзбриши
  9. odusevljena sam rumenilom i kuglicama :D
    bas bih volela da ih probam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ako imaš prilike, predlažem :)
      jako su kvalitetna oba proizvoda i mislim da ni sa jednim ne bi pogrešila :)

      Избриши
  10. Preedivni favoriti <3 I dijelimo dosta toga: RT kist kojeg imam čak dva komada, Clarins rumenilo, AD puder...a Meteorite sam imala davno, odlični su mi bili :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala M <3
      meni ovaj jedan za sada vrši posao, ali imam utisak da oskudevam na polju četkica, te planiram da obnovim arsenal :DDDD
      meteorite obožavam, kako je to dobar proizvod, nemam reči :)

      Избриши
  11. Joj meni su ovi meteorititi tako skupi, ali su samo za gledanje predivni. :) Sto se tice obrva, ja isto mucim muku sa nijansom, uglavnom su smedje nijanse previse crvene, a onda ide cista crna, kao ajlajner. -.-

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da olovka za obrve - nauka je naći odgovarajući. Baš sam danas sa prijateljicom o tome diskutovala. I negde je opšti zaključak da moraš i da omaneš nekad sa kupovinama da bi znao šta je dobro za tebe, i šta ti odgovara :) i rekoh da sam nekad imala više sreće no pameti pri kupovini :DDDD
      meteoriti su, činjenica, jedan luksuzan proizvod koji može jako dugo trajati :) Toliko sam zadovoljna njime da stvarno ni ne razmišljam o ceni, jer kuglice toliko dobro odrade posao na licu da smatram da vrede svaku paru :)

      Избриши
  12. Kako krasan izbor! Posebno ve Guerlain perlice, ma ja bih samo gledala da ih imam koliko su lijepe :)

    ОдговориИзбриши
  13. Leeeepi favoriti :) Rumenilo bi i meni stajalo, s atakvom bojom nema greške, a zavidim i na četki. O kuglicama, s druge strane, reč neću reći :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hahaha, kuglice 3:-) rumenila ima u sefori, ako poželiš da ga isprobaš :)
      četka je stvarno super za tečni puder.
      hvala :***

      Избриши
  14. Clarins rumenila su stvarno prekrasna! Morat ću isprobati ove kuglice. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, kuglice definitivno ako do sad nisi, nadam se da će ti se dopasti :))
      drago mi je da misliš tako o clarins rumenilima :)

      Избриши
  15. sve izgleda tako prelepo,sve pohvale :)
    http://fashiondiseaseeee.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  16. Jao Lena, sve mi se svidja :D Divne slike.. Hocemo post o kuglicama! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvaaaaaala, ljubi te meteorit :DDDDD
      biće post o kuglicama, imala sam problema sa slikanjem
      nijansi na ruci, uporno stavljam i ono se uporno ne hvata na slici,
      pa istražujem malo mogućnosti. imam neke fotke, ali mislim da mogu
      da napravim bolje, tako da dok to ne odradim kako treba- nema posta :DDD

      Избриши
    2. :))
      Nemoj da žuriš, sa strpljenjem čekamo :)) :**

      Избриши
  17. Uskoro će se pojaviti najnovija kolekcija sve tri nijanse kuglica iz dekorativne linije Meteorites u okviru prolećne kolekcije 2014. Već u Februaru će biti u parfimerijama. Zaista Meteorites linija ima jedinstvenu moć savršenog završnog poteza u šminkanju. Veliki pozdrav zaljubljenicima u Guerlain kuglice i sama sam veliki obožavalac istih... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da , da, znam već :))
      samo sam čitala gomilu ne baš pohvalnih recenzija, tako da mi je opalo prvobitno oduševljenje.
      Drago mi je da sam ugrabila primerak ovih, jer sam već primetila da ih nema svuda :)

      lep pozdrav :)

      Избриши

Hvala na komentaru.