Josie Maran Argan Cleansing Oil




   Josie Maran linija proizvoda za negu, plasirana je 2007. Iako se radi o relativno mladoj kozmetičkoj kući, za kratko vreme su uspeli da se dokažu kvalitetom, zahvaljujući kome su se uspešno izborili za svoje mesto u moru konvencionalne kozmetike. Josie je nekadašnja glumica i topmodel koja je rešila da svoje ambicije usmeri na potpuno drugačiji sferu, i da znanje i zamisli pretoči u liniju preparata različitu od onih koji se svakodnevno sreću na tržištu. Inspirisana moćima koje ima argan ulje, odabrala je upravo ovaj sastojak za samu esenciju svojih proizvoda. O moćima argana tek ću vam pisati.
    Argan Cleansing Oil deo je stalne postavke Josie Maran linije za negu lica, i predstavlja moj omiljeni proizvod za skidanje šminke. Za klasičan postupak čišćenja lica najviše volim da koristim Dr. Hauschka Cleansing Cream, kojoj ostajem verna i dalje.  

   Ne znam koliko ste se do sad sretali sa uljanim skidačima šminke, i da li su vam isti poznati. Mišljenja sam da je taj vid proizvoda veoma praktičan a u mom slučaju se pokazao kao jako efikasan. Ta ulja se pri korišćenju kombinuju sa vodom, i po tome liče na klasične gelove i pene za umivanje. No, imaju svoje prednosti u odnosu na njih, zbog kojih uživaju moju naklonost.



   Ambalaža: Krajnje je pojednostavljena i simpatična na oko. Ulje za skidanje šminke pakuju u boce zapremine 55ml i 18o ml. Kako sam do svog primerka došla nakon što sam kupila ovaj JM set, imala sam prvo priliku da isprobam manje pakovanje čistača. Ubrzo sam shvatila da želim što pre imati full size pakovanje. Veća boca sadrži i finu pumpicu te je tako olakšano doziranje. 

    Miris ulja je citrusne prirode, prijatan i nikako prenaglašen. Podseća me na izvesne gumene bombone koje sam davno jela, ali čijeg imena ne mogu da se setim. Ulje je srednje gustine, i neće vam kliziti sa dlanova nakon što ga nanesete. Nije lepljivo niti previše masno i teško.
   
   Sastav: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil**, Polysorbate-80**, Polysorbate-20**, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil**, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*, Citrus Grandis (Pomelo Grapefruit) Seed Oil**, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil**, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil**, Tocopherol, Sucralose**
*Certified Organic Ingredient
**Natural Ingredient
   
   Argan ulje u JM kozmetici je organsko. Svi Josie Maran proizvodi su cruelty free, bez parabena, bez sintetičkih boja i mirisa, i napravljeni od prirodnih i organskih sastojaka.



   
   Namena: Čistač je namenjen uklanjanju nečistoća i skidanju šminke. Predviđen je za sve tipove kože i redovnu upotrebu. Pošto je glavna komponenta ovog čistača argan ulje, proizvođač garantuje dubinsku hidrataciju prilikom korišćenja, bez zatvaranja pora i izazivanja bubuljica. Koristi se u kombinaciji sa vodom. Ulje se prvo nanosi na suvo lice, utrljava, zatim se dodaje voda, koja ulje pretvara u mleko, i do detalja razlaže svu šminku sa lica.  

  Upotreba: Nekoliko kapi ulja sipati na dlanove, blago zagrejati utrljavanjem, i onda ravnomerno naneti na suvu kožu lica kružnim pokretima, fino masirajući zone koje želite očistiti. Nakon što detaljno umasirate sadržaj u lice, nakvasite kožu i nastavite postupak. Na kraju isprati sadržaj. Ako je potrebno, ceo postupak ponoviti. Lice osušiti i naneti adekvatnu kremu. 

    Utisci: Iako mi se u početku korišćenja činilo da mi ovo ulje pomalo isušuje lice, nedugo zatim, izmenila sam mišljenje. Naime, nisam ga koristila na najbolji mogući način niti mi je koža u tom periodu bila dobro hidrirana, te otud takav preuranjeni zaključak. Shvatila sam da je najbolje kombinovati utapkavanje i nežnu masažu, dopuštajući čistaču time da započne postupak otapanja šminke sa lica. Nakon što nakvasite lice, ulje će se pretvoriti u beličastu mlečnu smesu, i sasvim blago zapeniti. Potrebno je još neko vreme ga utrljavati u kožu, a zatim isprati mlakom vodom. Ulje savršeno otapa puder, rumenilo, maskaru(da, probala sam ga naravno i na očima), i kameni puder. Ne ostavlja masnjikav trag na koži, niti zateže lice po ispiranju, što smatram velikom prednošću. Da li imam utisak da neguje dok čisti? - O da! Itekako verujem da mi dodatno hrani kožu. Primenom ovog ulja i još par proizvoda u nezi, primetila sam da mi lice izgleda bolje no ikad. 
   



   Na kraju kao zaključak ostavljam vam samo svoj konačan sud o ovom proizvodu: 
''Divan je u svakom smislu te reči.'' 
Jako mi je drago da sam se opredelila baš za ovaj set, jer sam ostala zadovoljna svim JosieMaran proizvodima koje sam imala prilike probati. 
O argan ulju iz JM seta sam vam već pisala ovde
Ulje bih preporučila svim tipovima kože. Smatram da je veoma nežno i hranljivo i da neće isušiti i najosetljiviju kožu. Ako vam se ukaže prilika da ga nabavite u inostranstvu, nemojte se ustručavati.




Da li koristite uljane skidače šminke?
Kojim brendovima verujete i šta vam se pokazalo kao najefikasnije?








24 коментара

  1. Čula sam za Joise Maran, znam da ih u Sephori (recimo u Americi) drže. Naravno, nas su zaobišli :(
    Predivno mi zvuči! Pokušati ću si nabaviti, volim ulja, ali nisam nikada koristila uljne skidače :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i garantujem da je dobar proizvod :)) ja sam se navukla na ulja za skidanje šminke,
      tako su laka za upotrebu :))

      Избриши
  2. Iako ja ovakav skidač šminke inaće ne bi preferirala ali ovaj JM me svakako mami!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i ja sam bila sumnjičava pre upotrebe, kako to utrljavati ulje, šta sa time, ali tako je dobro za lice, tako imam utisak da sve lepo očisti da nemam reči :))

      Избриши
  3. Nisam imala prilike da ga isprobam ali planiram u skorijoj buducnosti! :D

    ОдговориИзбриши
  4. Zvuči odlično! Više me privlače proizvodi za skidanje šminke/čišćenje lica koji mogu da se koriste i na očima i koji se ne pene, tako da ću ovo samo dodati na WL. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. a ja sam ovo probala na očima jer uvek volim da probam i tako osim ako piše izričito da nije za oči :DDD
      ali ga ne koristim za tu svrhu redovno :))
      dodaj, dodaj, zaslužuje :))

      Избриши
  5. Imala sam nekoliko ulja za čišćenje, moram ti priznati da sam zavoljela takav način čišćenja iakosu mi draže micelarne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. mnogo volim micelarne, i stalno bi da probam neku novu, ali kako sam krenula sa uljem, ne znam....deluje mi mnogo jednostavnije i lakše :))) ulja su za sada u prednosti :)

      Избриши
  6. Baš neobičan proizvod, nekako ne mogu da zamislim da ovako skidam šminku sa očiju, ali nije da ne bih probala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. može na oči sigurno, ja sam tako probala jer sam morala da probam, haha :))) ali ga ne koristim tu, maskaru skidam drugačije :)
      za lice je skroz super :)

      Избриши
  7. rado bih ga probala , nemam nista protiv uljnih skidaca ...cak su oni cesto mnogo bolja opcija , pogotovo za vodootpornu sminku =)
    ovo zvuci odlicno !!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) da, skroz je dobar čistač. Ja sam bila sumnjičava u početku, ali sam ubrzo veoma zavolela ulja baš za ovu svrhu. Postoje na tržištu dostupne druge varijante svakako, ovo je samo jedna od opcija :)

      Избриши
  8. Zvuči kao sjajno rješenje za moju suhu kožu!

    ОдговориИзбриши
  9. Jose Maran - jos jedan brend poput EOS-a koji nemam priliku isprobati trenutno ali nikada se ne zna - ukoliko mi se pruzi prilika, definitivno cu sebi ugrabiti arganovo ulje! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, ovo im je jako kvalitetan proizvod, bez razmišljanja ga uzmi ako budeš imala prilike.
      a znam da je negde bilo online da se poruči balzam, ali je bio britanski saj, cena je u funtama i malo je skuplje od usa cene, ali je free shipping, ali ne mogu da se setim koji je sajt u pitanju. ako pronađem, javljam :))

      Избриши
  10. Zaista se čini kao divan proizvod a uklanjanje šminke uljima meni nije strano jer ih koristim na dnevnoj bazi i zaista sam se njihovim korištenjem preporodila kao i ti, :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala Mell, ima nas ljubitelja ulja, ima nas <3
      veoma prijaju :)) ja bih rado probala GG ulje za skidanje šminke :)
      hvala na komentaru veliko :***

      Избриши
  11. volim uljne čistače, tako ad me i ovaj jako privlači, moram potražiti gdje ima online za uzeti :)

    ОдговориИзбриши
  12. Sama ih radim i moram reći da je argan brzo upijajuće ulje, pa zato si možda imala osjećaj isušenosti. Ja ga volim kombinirati s drugim uljima, recimo uljem lješnjaka ili jojobe koji se nadopunjuju!
    Hvala na predivnoj recenziji, plus im je što su CF proizvod, valjalo bi probati! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. moguće, a sada recimo nemam taj doživljaj jer ga koristim malo drugačije :))
      svaka čast na umeću :) mogla bih obu kombinaciju da zapišem pa da eksperimentišem malo kad imam vremena :)
      nema na čemu, srećna sam da ti se dopala :) :***

      Избриши

Hvala na komentaru.