Urban Decay All Nighter Setting Spray




   Kako je ovaj sprej za fiksiranje šminke prvi proizvod tog tipa koji koristim, ostaćete uskraćeni za poređenje sa drugim proizvodima iste namene. Nisam koristila ništa ovome nalik, i nisam sigurna da me išta privlači posle UD fiksatora. Jesam upotrebljavala Caudalie eliksir ali to je ipak nešto drugo naspram ovoga. 

   Urban Decay možete inače naći u Sephora parfimerijama, ali su povučeni sa našeg tržišta nedavno, tako da ostaje opcija da ovaj i druge UD proizvode naručujete online, ili da kupite u inostranstvu. Meni je prijateljica donela sa putovanja ovaj sprej negde maja prošle godine, ako se ne varam, pa sam odlučila da je najbolje da ga koristim u letnjim mesecima ne bih li izvukla iz njega maksimum i videla koliko može da doprinese očuvanju šminke na licu u toplijim danima. Pripremite se da pročitate jednu prilično dugu recenziju.


   Proizvod je razvijen u saradnji sa Skindinavia brendom, koji su idejni tvorci ovakve vrste spreja za fiksiranje šminke. Oni u svojoj ponudi imaju mali milion fiksatora, a detaljnije se sa njima možete upoznati na ovom linku. Koliko sam ja ukapirala, proizvod koji vam danas recenziram direktno i proizvodi upravo Skindinavia, sastav je identičan kao kod fiksatora koji su potpisani ovim brendom, samo se proizvod pakuje u UD ambalažu. Tako da kupili baš Skindinavia ili UD sprej, dođe vam na isto. 

  O fiksatorima:  Svesna sam da mnogi od vas koji su se zatekli na ovim stranama, znaju šta su fiksatori šminke, ali nije na odmet reći par reči kako bih i one kojima fiksatori nisu poznati, uvela u priču. Dakle, nakon što se našminkate bilo bi poželjno vašu šminku ''pričvrstiti'' nekako za lice, kako bi vam što duže trajala, i kako biste popravljanje iste odložili maksimalno. Potreban vam je proizvod koji će sprečiti da vam šminka sklizne sa lica u toku dana. Dakle, da spreči da vam se puder nakupi u pregibima, da ne oksidira, da senka ostane što duže na očima(iako tu veliku ulogu igraju naravno podloge za senke), ukratko da kompletna boja koju ste naneli na svoje lice bude tu gde jeste i posle 3 i 6 i 10 sati, i da izgledate kao da ste sveže našminkani. Ako imate suvu kožu, problem trajnosti šminke neće biti tako izražen kao kod osoba koje naginju ka masnijem tipu, ali smatram da je fiksator, ako je dobro formulisan, prihvatljiv za sve tipove kože kao završnica pri šminkanju.  


   UD setting sprej je namenjen svim tipovima kože, što bi trebalo da znači da suvu neće dodatno isušivati, a da će masnoj kontrolisati lučenje sebuma. Proizvođač je naveo da se izgled šminke narušava usled zagrevanja kože. Zapravo, koža ima neku svoju temperaturu(oko 9o') koja utiče da se vlaga ne zadržava predugo što dalje utiče da se koža isušuje a sa njom i šminka koju ste naneli. Zato je hidratacija veoma važna kako biste očuvali vitalnost, zdrav i lep izgled vaše kože, ali o hidrataciji drugom prilikom. Dakle, našminkate se, i prvih sat vremena šminka je sveža, izgledate zanosno i blistavo, ali kako vreme odmiče, vaša koža prosto teži da otopi tu šminku sa lica i potrebno je nešto da iskontroliše taj proces. U Skindinavia tvrde da mogu iskontrolisati temperaturu šminke i kao rešenje su ponudili upravo All Nighter Setting sprej. Kažu da on pomaže da se puder, rumenilo, korektor i senke održe na licu do 16 sati. 

Tu su i neki statistički podaci: 78% korisnika kažu da im je ovaj proizvod produžio trajanje šminke do 16 sati, dok preko 80% njih smatra da je šminka izgledala znatno bolje i svežije nakon prskanja fiksatorom. Čak 88% njih kaže da im je ovo najbolji proizvod za fiksiranje koji su probali, a u toj grupi su bili korisnici sa svim tipovima kože(kombinovanom, suvom i masnom). 
   
   Sastav možete pročitati na fotografiji ispod. Formula je bez ulja, parabena, nekomedogena, hipoalergena, ne zapušava pore, ne isušuje i bezbedna je za sve tipove kože. Sadržaj dolazi u plastičnom pakovanju od 118ml i ovom malom putnom koje ja imam, od 3oml. Ima dva zaštitna poklopca. Zašto? - Ne pitajte me, jer ni sama ne razumem. Raspršivač je odlično urađen i količina tečnosti koja izleti pod pritiskom je idealna. Ne mogu da kažem da nema miris, jer ga ja osećam, meni se dopada, ali verujte, skoro je neprimetan i zadržava se kratko na koži. Inače, prilično sporo se troši.


   Upotreba: Sprej se nanosi kada završite sa šminkanjem. Potrebno je dobro promućkati bocu pre nanošenja i naravno zažmuriti prilikom aplikacije. Savetuje se da se naprska sa razdaljine od oko 15cm, u obliku slova T i slova X po licu. Poenta je da ravnomerno pokrijete sve zone gde ste naneli šminku kako bi sprej fiksirao sve to. 

   Utisci: Prvobitno sam ga nanosila na kraju šminkanja. Upija se veoma brzo, ne osećam ga na licu, lagan je i za sobom ne ostavlja potpuno mat izgled. Barem se na mom licu tako ne ponaša. Da vam bliže objasnim: Primetila sam da kad nanesem kameni puder na kraju izgledam matirano kako želim, i meni je to sasvim u redu. Međutim, kada zatim naprskam UD fiksator, izgubim donekle taj mat izgled, koji, priznajem, ponekad može da izgleda previše mrtvo i da lice izgubi na svežini.  Sa fiksatorom preko dobije se blago dewy izgled, koji nipošto ne izgleda masno već bih rekla da ipak oživi šminku, lepše sjedini pudere, poništi brašnjav efekat kamenog pudera, i da licu prirodniji izgled. Ako ste ljubitelj apsolutno zacementiranog mat efekta, bojim se da ovaj sprej ipak nije za vas. Lično preferiram mat izgled, ne volim podloge od kojih se lice previše sjaji, ali sa ovim fiksatorom dobijem neku ublaženu varijantu toga čemu primarno težim i meni je to skroz prihvatljivo. Opet, taj dewy look se može neutralisati bez problema sa još malo kamenog pudera preko. 

    Ono što je ključno u celoj priči jeste da sam primetila da mi produžava trajanje šminke. To je bilo najuočljivije u danima kada je temperatura bila visoko iznad 27 a meni je  zbog okolnosti bilo neophodno da budem našminkana. U mom slučaju je pokazao delotvornost i šminka mi je bila sveža oko 12 sati u proseku, što me je iznova oduševljavalo. Moram napomenuti da ovaj fiksator nije sprečavao prosijavanje, i da sam uglavnom posle 5-6 sati morala da pokupim višak masnoće sa t-zone, ali to je za očekivati. Šminka se i dalje držala uprkos prosijavanju. Uostalom, nigde na njemu ni ne piše da će vam sprečiti da vam t-zona prosija. Telo naravno je reagovalo na temperaturu, ali šminka nije klizila nikako već je bila tu sve vreme i odavala utisak da sam našminkana pre 15 minuta.   
   Sada ga koristim samo povremeno, primera radi kada izlazim i kad znam da ću morati dugo biti van kuće, a bez mogućnosti da nešto posebno popravljam šminku u toku dana ili večeri. Rado ću mu se vratiti u letnjem periodu, jer trenutno ne vidim neku veliku potrebu da ga upotrebljavam pri šminkanju.

   Predlozi za korišćenje, pored ovog koje sam već opisala, su sledeći: Kada stavite tečnu podlogu na lice, sačekajte oko 5 minuta da se ona upije, pa onda naprskajte sprej na preporučeni način. Zatim sačekajte par minuta da sprej upije, a onda nastavite dalje sa procesom šminkanja(rumenilo, bronzer, kameni puder). Kada nanesete završni sloj kamenog pudera, naprskajte još jednu dozu spreja na kraju ne bi li ste učvrstili dodatno makeup. Takođe, pre nanošenja pudera, fiksator možete prskati na četku koju koristite za tečni puder. Možete ga dakle koristiti da navlažite četkice za šminkanje. Jedino vam ne savetujem da ovako kvasite četku za kameni puder :) UD setting sprej možete koristiti i za osvežavanje šminke preko dana. Nakon što pokupite višak masnoće blot papirićima, i nanesete malo kamenog pudera na kritičnu zonu, naprskajte UD fiksator kako biste pomogli puderu da se lepše sjedini.


Stvarno sam prezadovoljna ovim fiksatorom, i planiram kupovinu većeg pakovanja. Moja preporuka ide svima vama koji tražite efikasan proizvod koji će pomoći da vam šminka izdrži dugo na licu na visokim temperaturama i u zahtevnijim okolnostima. Ne bih se ograničila na tip kože, već na efekat koji želite postići na licu. Napisala sam gore, ali ponoviću, ako volite strogo mat izgled, ovo ipak nije za vas, i slobodno ga zaobiđite. Ako ste tolerantni i volite svež, blago dewy look, onda gledate u proveren proizvod i slobodno ga probajte.

Koje fiksatore vi koristite i šta preporučujete?













35 коментара

  1. Imala sam samo jedan fiksator, inace ih izbjegavam ali ovo bi svakako voljela imati. Šteta što nema kod mene :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. mene je ovaj privukao na slepo praktično i ispostavilo se kao dobra investicija :)
      možda postoji mogućnost online naručivanja za vašu zemlju?

      Избриши
  2. meni se jako svidja kako si ga opisala, sa zadovoljstvom sam procitala post :) volela bih da ga probam jer do sada nisam probala nijedan setting spray. svidja mi se to sto kazes da daje dewy finish koji izgleda lepo i sveze, a ne masno :) super recenzija! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala Aniban <3
      ako budeš imala prilike, ja stvarno mislim da bi ti se ovo dopalo :)

      Избриши
  3. Super recenzija :) Meni su fiksatori kao neki mali luksuz, znas da nista posebno ne radi ali ti je lep onaj osecaj kada zavrsis sminkanje sa prs-prs pokretom :) Koristila sam Sephora 2 varijante i Clarins, svi su ok i svi su jednaki kao moj domaci ( destilovana voda i glicerin ) Ima ta neka logika medju sminkerima gde na krem stavljas prah ili presovani proizvod da ga setujes a na njega nesto tecno i fino rasprseno da se taj prah ne mi samo skotrljao sa lica. Meni radi ta logika :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovaj komentar genijalan, pa sam morala da ga prokomentarišem lol.

      Избриши
    2. RUZ hvala na ovoj informaciji, deluje smisleno :)))
      možda bih probala ovo sa vodom i glicerinom :)

      Избриши
  4. Zvuči odlično. :) Stavljam ga na WL i nadam se da će uskoro biti moj. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Lena, recenzija je divna bez obzira što je duža :). Imala sam nekoliko proizvoda ovog tipa, ali nisam primetila neku veću razliku među njima. Volela bih da isprobam i ovu špricalicu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najlepše hvala Jelena :))
      možda se i ja nekad predomislim, pa poželim da probam i neki drugi fiksator, slobodno preporuči čime si ti bila zadovoljna :)

      Избриши
  6. 12 sati svezine u proseku? Prodato milion puta! :) Steta sto nema kod nas, ali samo a predjem granicu... :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, da, prosijam ali mi šminka ne sklizne uopšte. samo se blotujem i bez problema teram dalje :))

      Избриши
  7. Meni odlicno zvuci posto ne volim bas skroz mat pudere.
    Bas bih volela da probam, ako budem u mogucnosti.. :)

    Odlicna recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala Sonja :))
      ja volim kad sam matirana, ali uz ovo se dobije baš blago 'dewy' (ne znam kako da prevedem ovaj izraz) izgled i meni je to isto potaman :)

      Избриши
  8. Ja ga ne volim samo iz razloga što nije dobar za moju kožu, nekako me povelo ovo all nighter da će me matirati ali zeznula sam se :/ drago mi je da tebi odgovara… meni je Kryolan fiksator puuuuno draži :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. eh, šteta što si se prešla :(((
      nisam probala ništa od Kryolan, priznajem :D

      Избриши
  9. Nisam još isprobala niti jedan fiksator, ali sam čula za ovaj naravno, i rado bih ga isprobala. A sad hoću li ili neću, to ćemo vidjeti.. Ja bih ga koristila sigurno samo za posebne prilike, ne svakodnevno, baš ono kad šminka treba da potraje. I za takve prigode se sigurno isplati uložiti.
    Super post, pročitala sam svaku riječ, a to nešto govori jer znam nekad preskočiti tekst kad čitam postove :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. pre svega, hvala puno puno Josipa, znači mi jako :***
      ako ne prezaš od online kupovine, mislim da uvek postoji ta varijanta da dođeš do ovog proizvoda ako se na kraju opredeliš za njega :)

      Избриши
  10. Krasno si ovo napisala i sad imam ogromnu želju da ga probam. Probala sam na sebi i na drugima ( jer se bavim šminkanjem) razne fiksatore i uglavnom ih ne preporučam za često korištenje jer oni uglavnom imaju funkciju betoniranja čitavog make up-a. A ako je ovaj napravljen u suradnji sa Skindinavijom, vjerujem da je genijalan! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala na lepom komplimentu draga Lenka :))
      a ovaj jeste veoma lagan, ne zapušava pore i nije komedogen, meni nije izazvao, Bogu hvala, nikakve reakcije kada sam ga koristila u kontinuitetu. Naravno, slažem se sa tobom, ne smatram fiksatore baš nečim što treba koristiti na dnevnoj bazi, ali ovaj sam doživela baš kao neku ultra laganu završnicu, pa sam često i posezala za njime :))) kriva sam, priznajem :D

      Избриши
  11. Ja tražim fiksator koji će mi draži puder cijeli dan na mjestu, ali nisam još takav pronašla. Inače, recenzija je super i baš si se potrudila :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. aww, hvala :***
      pa ovo je upravo proizvod za to, nema oksidiranja, nema skupljanja pudera u prevojima, rumenilo ne klizi sa lica, sve je na svom mestu :)

      Избриши
  12. Nema sumnje da bismo se ovaj proizvod i ja baš lepo družili :)

    ОдговориИзбриши
  13. Jao što volim tvoje recenzije!Uvijek su detaljne, obuhvatiš sve bitne informacije a nije naporno čitati. :D Lena <3
    Ja se već jako dugo vrtim oko ovog fiksatora, pitam se treba li mi, a sada si mi ga definitivno prodala. Nabavila sam si nedavno YSL i Smashbox primer pa neću tako skoro naručivati, ali svakako budem prvom prilikom. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala Mell na ovako lepom komentaru <3
      zadovoljstvo je moje :)))
      da, videla sam najavu recenzija kod tebe i tad sam obratila pažnju na YSL.Jedva čekam da čitam o njmu, Mislim da ti ovo svakako neće trebati u skorije vreme, ali ako ti se ukaže šansa da ga nabaviš, znaš što ti je činiti :**

      Избриши
  14. Koja je cena ovog fiksatora bila u Sephori, da li neko zna? Posto su svi njihovi proizvodi bas skupi?
    Jeftinija varijanta je NYX Matte fiksator, ima ga u Alexandar Cosmetics, ko voli mat izgled, i cena mu je pristojna, ispod 1500/1200 din. Postoji i obican za ljude sa normalnom/suvom kozom, koji daje "svez" finis.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jocko93

      nije ga nikad bilo u Sefori, zato što oni nisu uvozili ceo UD asortiman, već samo određene artikle. U Engleskoj, odakle mi ga je donela prijateljica, cena mu je skoro duplo veća nego za taj nyx fiksator, ako će ti značiti ta informacija :)
      hvala na predlogu :)))

      Избриши
  15. http://supernovakozmetika.blogspot.com/2014/01/closet-confidential-tag.html

    Tagovah te :)

    ОдговориИзбриши
  16. Odlična recenzija! :) Djeluje stvarno super i voljela bih ga probati. Koristim Skindinavia fiksator i isto sam prezadovoljna. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala :)))
      eto, Skindinavia bi se svakako mogla naći na mojoj listi, dok ti možeš UD uvrstiti na svoju, pa da isprobaš kad bude zgodna šansa :))

      Избриши
  17. ne koristim fiksatore, no kad će mi trebati, uzimam njega ili Skindinavia :)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.