Dior Hydra Life Eye Cream

-  Pro-Youth Sorbet Eye Crème -

 


   U poslednje vreme sam okupirana okoloočnim kremama. Što bi rekli, dragi mi Foo Fighters-i, I've got another confession to make : Nije za pohvalu, ali sam više pažnje na ovu regiju lica počela da obraćam kasnije nego što bih nekome, sada kao iskusnija, preporučila. Sva sreća pa su mi geni i uslovi života bili naklonjeni, te pomalo, zakasnela briga, nije rezultirala pojavom preranih znakova starenja i borama. Uz više istraživanja na ovu temu, shvatila sam koliko je nega važna kako za ostatak lica, tako i za zonu oka. To je dovelo do mog većeg interesovanja za proizvode ovog tipa koji se nude na tržištu.© Lena Novitz 
   Do sada sam probala više krema različitog cenovnog ranga, i uglavnom sam imala pozitivna iskustva. Moj favorit pre kreme o kojoj vam danas pišem, bila je Darphin Anti-Fatigue Smoothing Eye Gel. Kod krema volim kad su gelaste i ne previše masne i teške. Za pojačanu hidrataciju volim da koristim ulja, a u poslednje vreme najviše argan ulje, o kom sam vam pisala ovde. Za sve ostale situacije, uvek ću pre izabrati kremu gelaste teksture koju mogu sa lakoćom da koristim i kao podlogu za šminku. © Lena Novitz 
   Dior hydra life krema je do mene stigla zahvaljujući Dear Martini, sa bloga Dear SkinDopala mi se već na prvo mazanje, ali sam za konačne utiske morala sačekati izvesno vreme. © Lena Novitz 



   Dior hydra life linija je namenjena dubinskoj hidrataciji kože i sprečavanju prvih znakova starenja. Linija sadrži kreme za lice, bb kreme, sredstva za čišćenje, a detaljnije možete pogledati ovde.

U DIOR kompaniji kažu sledeće: 
      ''The freshness of a gel and softness of a cream in an instantly penetrating care, specially formulated to respect the fragile eye contour area. The Eye Creme reduces puffiness and visibly lightens dark circles to ensure rested and radiant eyes. Dior’s recommendation: use it daily in the morning and/or evening on the eye contour. Apply with gentle pressure to optimize the anti-fatigue action. Suitable for all skin types.''
Namenjena je hidriranju, i uklanjanju nadutosti i tamnih podočnjaka, radi postizanja zdravog i odmornog izgleda. Preporučuje se upotreba ujutru i uveče, a pogodna je za sve tipove kože. 

  Pakovanje:  Standardne je zapremine od 15 ml. Smeštena je u lepu luksuznu i tešku staklenu teglicu, nežno plave boje, i uz nju dolazi špatulica koja olakšava korišćenje. To mi se naročito dopalo, jer omogućava više higijene pri samoj upotrebi. Volim kreme koje su u tubicama, poput one Darphin o kojoj rekoh par reči gore, jer su na neki način najpraktičnije, a kako se ovde radi o drugačijoj ambalaži, špatula-momenat je pravi izbor. Pakovanje je zaštićeno folijom, ispod koje je još jedan zaštitni poklopac, koji možete sa lakoćom ukloniti. 



  Sastav: Možete videti na slici ispod. Nema uobičajeni antiejdžing efekat, ne sadrži retinol i slične supstance, i može se koristiti i na mlađoj koži. Formula je pojačana ekstraktom ruže, moringe, opuncije, crnim slezom(malva sylvestris), vitaminom E, hijaluronskom kiselinom. Sastojci i ono što se na netu može naći o njihovoj primeni, deluju obećavajuće. Krema je mlečno bele boje.

   Diskretnog je, blago cvetnog mirisa, koji se vrlo kratko zadržava na koži. Možda bi veći plus bio da nije parfimisana, ali meni to nije smetalo i nije mi izazvala iritacije. Što se tiče same teksture, tu bih je svrstala u red krem-gelova. Dakle, nije klasična krema jer nije pregusta i nipošto masna, odaje utisak izvesne težine, i pritom nije standardni vodenasti gel. Sporije mi se upija u kožu, i ostavlja blagi film na površini. Pri nanošenju ima efekat hlađenja, i lepo se razmazuje


  Utisci: Dopada mi se, počev od pakovanja, koje je veoma elegantno, nežnog mirisa koji ima, preko nivoa hidratacije koji pruža mojoj koži, pa sve do konačnih rezultata. Nisam primetila da ima bilo kakav efekat na tamnije podočnjake, kao ni nadutost, ali kako inače ni nemam problem sa time, ne mogu da tvrdim da vama ne bi pomogla. Volim da je nanosim uveče, pred spavanje, ali se super pokazala za hidriranje preko dana, i kao podloga za šminku. Ovo zasigurno nije najjača krema za hidriranje, ali potrebe moje kože su takve da je meni sasvim dovoljna. Koža mi je baršunasta nakon nanošenja, a čitava zona oka ipak deluje svežije i odmornije kada koristim ovu kremu. Bore oko očiju nemam, i ne mogu da kažem da li ima nekog efekta na njih. 






Hydra life je fina hidrirajuća okoloočna krema, koju bih pre svega preporučila devojkama u dvadesetim godinama, koje tek kreću sa ovakvim vidom nege. Iz ugla zadovoljne korisnice, mogu vam reći da ako ste ljubitelji high end kozmetike, svakako uzmete u razmatranje ovaj proizvod. 
Pruža optimalnu hidrataciju ali svakako nije iz reda najhidrantnijih krema, jer od nje postoje i jače. 
Ja je sa uživanjem koristim, jer mi veoma prija, i povremeno je kombinujem sa drugim okoloočnim kremama koje imam. 




Koje kreme za negu zone oka volite da koristite a koje biste rado probali?



Facebook | Bloglovin' | Google+ | Instagram




23 коментара

  1. Ova krema mi je jako dugo bila na WL, ali me upravo Martina odgovorila od nje jer nije baš najhidratantnija već više tako lagana i da bi meni trebala malo jača. Ali za ljeto bi je uzela u razmatranje. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Znaci, slazem se sa Mirnom - djeluje mi kao idealna okoloocna za ljeto! Nesto kao Caudalie SOS okoloocna i nju planiram kupiti za toplije mjesece dok mi je Nuxe okoloocna bas bomobnsito! Ma prekrasna je, savrsena kremica koju cu ponovo kupiti. Ove fensi okoloocne tipa magnificent Dior koju imas nabavim mozda nekada kada budem starija koka :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) nisam probala caudalie sos. a nuxe bih rado uvrstila u negu :))
      eheheh, starija koka :DDD

      Избриши
  3. I ja sam rekla bih sa blagim zakašnjenjem počela da vodim brigu o okoloočnoj regiji, ali valjda nikad nije kasno :) Trenutno koristim Eucerin Hyaluron-Filler kremu za okoloočnu regiju i prilično sam zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala što si podelila svoje iskustvo :))
      da, pa eto, bitno da smo se opametile :)

      Избриши
  4. Izgleda super, ai čini se takvom. Rado bih je isprobala. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlična recenzija i baš mi je drago što si na poklon dobila ovakav luksuz :)
    Nisam koristila Dior preparativu (do sada), a okoloočne koje sam probala su Nivea Cellular i Nuxe. Obe su mi se pokazale odličnim. Rado bih probala For your eyes only od Green Girl <3

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo mi se čini kao nešto što bi se i meni svidjelo. Trenutno koristim LRP Redermic Yeoux R i zadovoljna sam. Isto je lagana kao i ova i moje okoloočno područje ju voli.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja volim ovako lagane kreme, i uglavnom mi gelasta tekstura najbolje i prija :)
      nisam probala tu LRP :))

      Избриши
  7. Potpis na sve navedeno! Ova krema je super za mlađu kožu ili za ljeto jer je lagana ali radi svoj posao. Obzirom da meni treba malo više masnoće i anti aging sastojaka, koristim od Green girl For your eyes only, napravljenu baš za mene.
    Drago mi je da ti se ipak dopala na kraju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. probala bih GG kremu, i ne samo nju, nego još par stvari :))
      da, da, ja volim ovakve kreme i meni skroz odgovara :)
      :***

      Избриши
  8. Ova bi krema bila dobra za mene, ali ne bih baš dala toliko novaca samo za ime i lijepu ambalažu jer se mogu naći i povoljnije varijante koje su jednako dobre :) ali Dior je Dior :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i ja verujem da kod HE brendova, dosta ide na samo ime i ambalažu. Ne mora nužno sve biti dobro. Ova krema se meni sviđa, ali je sigurno ne bih primetila u parfimeriji, jer nisam nikad upratila dior preparativu :))

      Избриши
  9. Ja je svakako uzimam u obzir za ljetne dane, zimi mi treba nešto jače jer imam isušeno okoloočno područje :)

    ОдговориИзбриши
  10. da, bojim se da bi ti za zimu bila preslaba :((
    ako je probaš, znaš da ću čekati tvoje utiske :))

    ОдговориИзбриши
  11. Одговори
    1. Lana, nadam se da će ti odgovarati :)
      ako voliš gelaste kreme, nešto laganije, onda mislim da bi ti se mogla svideti :)

      Избриши
  12. Meni se također sviđa elegantno pakiranje a vjerujem da bi i meni bila dovoljno dobra. :D
    Ipak, cijena me malo sprječava u kupnji ali trenutno koristim Nuxe i jako sam njome zadovoljna. Tople preporuke!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, ako voliš ovakav tip krema, mislim da bi.
      uh, jako bih volela da probam nuxe :))

      Избриши
  13. U osmom osnovne sam od neke tetke dobila ovu kremu i kako nista nisam znala ja sam je koristila i pokazala se kao najbolja u mom životu, uopšte ne znam kako!

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.