Moja nega lica




   Ovaj post je bio planiran odavno, ali sam pre njega želela uraditi detaljne recenzije svakog pojedinačnog proizvoda koji je deo moje dnevne rutine. Dakle, klikom na boldovani naziv proizvoda o kojima ću vam sada pisati u skraćenoj verziji, bićete preusmereni na kompletnu recenziju koju možete pročitati ako želite da saznate nešto više.
   Moja koža je mešovita, sa ponekad sjajnijom t-zonom. U zimskim mesecima pristojno se ponaša, pa mi koža tad naginje više na normalnoj nego mešovitoj, kakva je inače u letnjim mesecima.

   Volim prirodnu kozmetiku, ali ne bežim ni od medicinskih brendova u koje imam poverenja. Isprobala sam solidan broj različitih proizvoda, a ovi koje vam sada predstavljam, neizostavni su u mojoj nezi poslednjih meseci.


   Ovim proizvodima verna sam prilično dug period. Standardna postavka u mojoj nezi lica, a povremeno ubacujem i druge(čistače, micelarne, pilinge, ulja) u zavisnosti od potrebe. U narednim postovima pisaću vam o čuvenom Bioten pilingu za lice(klik za link do posta), kao i još nekim čistačima i micelarnim vodama koje upotrebljavam. Tako da znate, ovo nije sve što koristim u nezi lica, ali je trenutno najvažniji deo preparative koju upotrebljavam. 


   Osnove moje nege lice čine čišćenje kože i adekvatna hidratacija. Ne šminkam se svakog dana, ali zato svakog dana moram da ispratim ritual čišćenja i hidratacije. 
_____________

ČIŠĆENJE  

   Dr.Hauschka Cleansing Cream - Moj omiljeni čistač lica veoma specifične teksture i načina upotebe. Otklanja dubinski sve nečistoće, i podstiče kožu da se čisti iznutra. Dužim korišćenjem pomaže ujednačavanje tena, otklanjanje svih nedostataka u vidu potkožnih bubuljica, i efikasno čišćenje pora. Koristim ga obavezno uveče, svakog dana. 

   Josie Maran Argan Cleansing Oil - Uljani skidač šminke, prijatnog citrusnog mirisa, na bazi arganovog ulja. Jako lepo otapa puder, i sa lakoćom uklanja kompletnu šminku sa lica. Ne isušuje mi kožu, a stekla sam utisak da je dodatno hrani, jer je uz redovnu upotrebu ovog proizvoda sve blistavija. Posle njega koristim Dr.Hauschka kremu za čišćenje.

_____________

HIDRATACIJA

   Vichy Aqualia Thermal Night Spa - Veoma prijatna krema. Hidrira kožu lepo, ne masti je dodatno, i nije komedogena. Koristim je uveče ali i preko dana kao podlogu za puder, gde se sjajno pokazala. Takođe, dobra je i kao hidrantna maska, i praktikujem da je držim bar 2 puta nedeljno. Nanesem je u debljem sloju i držim oko 15tak minuta na licu. Količina u kojoj dolazi je izdašna i može trajati dugo.

   Josie Maran Argan Oil - Argan ulje volim da koristim kako na celom licu, tako i ciljano, u vidu dodatne nege kada je to potrebno i kada mi je koža isušenija. Koristim ga samo uveče, na celom licu ili oko očiju, kako bih jače hidrirala tu regiju. Primećujem da dubinski ishranjuje kožu, koja je vidno lepša i nežnija na dodir. Argan ulje ima mnogorobrojne blagodeti koje bi trebalo iskoristiti, i pravo mi je zadovoljstvo da bude sastavni deo moje rutine. 

_____________

NEGA OKOLOOČNE REGIJE

   DIOR eye cream - Nega zone oka mi je veoma važna. Uvek sam u potrazi za novim kremama koje bi lepo hranile kožu, i štitile je od štetnih spoljašnjih uslova. Dior krema je lagana, ali za moju okoloočnu regiju sasvim dovoljna. Ostavlja kožu glatkom na dodir, veoma brzo po nanošenju se upije, i dobra je podloga za korektor. Diskretno miriše i dolazi u krasnoj staklenoj luksuznoj ambalaži. 





Kojim proizvodima u nezi lica ste verni? Kako izgleda vaša rutina?
Šta biste izdvojili kao proizvod bez kojeg ne možete?

do sledećeg posta 





18 коментара

  1. Nemamo ništa zajedničko :P Ja sam baš nedavno pisala isti post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam odsustvovala neko vreme i sada moram da nadoknadim propuštene postove :))

      Избриши
  2. Ja isto kao i ti preferiram prirodnu kozmetiku i toga se za sada držim , meni je najbitnije da proizvodi za lice koje koristim nemaju mineralnih ulja i silikona, to znaci da uglavnom nisu iz ljekarne i parfumerije iako sam i te proizvode jako dugo koristila. Sad sam se prebacila na prirodno i to mi je za sada super. I da , moram pohvaliti to da se ne šminkaš svakoga dana, ja sama sebi grozno izgledam bez šminke i sram me je kad me netko vidi bez, a imam dobar ten. Valjda navika.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. iznenadim se kada vidim da se sve više devojaka okreće prirodnoj kozmetici :)) iznenadjenje je pozitivno i meni je jako drago zbog toga :)) treba naći ono što najviše prija koži :))
      jeste. takvi su uslovi da u ovom periodu mogu svoju kožu da poštedim šminke, a za pročišćen i lepši ten svakako smatram da su zaslužni i ovi proizvodi koje koristim :))
      mislim da je kod tebe stvar navike, imala sam slične faze, ali su sada iza mene :))

      Избриши
  3. Zajednički nam je Dr. Hauschka Cleansing Cream, divan je. :) Ja sam već godinama verna Uriage i NeoStrata kremama i uopšte više ne eksperimentišem. Od micelarnih i mleka za skidanje šminke najviše volim Algotherm, koji su sjajni, a veoma malo su zastupljeni i na blogovima i uopšte kod nas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. imam osmeh od jednog do drugog uha kad vidim da još neko voli Haušku :))
      hvala što si podelila svoju rutinu, zanimljivo mi je jer ne koristim ni Uriage, ni NS ni algotherm :))
      možda probam nekad njihove proizvode :))

      Избриши
  4. Ja sam jedna od onih zenica koje imaju mnogo koraka u njezi koze. Inace bih samu sebe naruzila jer mi sve to skupa djeluje kao overload ali kada dobijem lijep kompliment za ten, pomislim - misa mu, mozda i ne ludujem previse? :D
    Vidjeti cemo, vrijeme ce najbolje pokazati koliko je dobar moj pristup a tvoj ritual njege je minimalistican ali jako koncizan i vidim da se drzis dobrih starih i pouzdanih koraka. Sa njima zaista nema greske - ciscenje, hidratacija i okoloocna regija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. izvini, ali ovo ''ženica'' mi je izmamilo gomilu osmeha :DDDD
      upravo tako, za sada se držim ovog minimalističkog pristupa(stvarno sam srećna jer daje rezultata) a ti si dakle u onoj drugoj overload grupi :))
      hvala S <3

      Избриши
  5. Jako mi se sviđa tvoja rutina. Ima proizvoda taman koliko treba!

    ОдговориИзбриши
  6. Voljela bih isprobati navedene Josie Maran proizvode. Naravno, privlačna mi je i Dior kremica. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. dior će ti se dopasti ako voliš laganije kreme, jer od ove svakako ima jačih, nije premasna i preteška. meni je stvarno dovoljna. što se tiče JM proizvoda, savršeni su. ako imaš prilike da ih nabaviš, sefora u usa ima sigurno njihove proizvode, a koliko znam nema ih u eu, nigde ih ne uvoze. sad sam tražila, i ima JM kozmetike na e-bay, pa ako se ne ustežeš tog vida kupovine, eto ideje :))

      Избриши
  7. Koliko zelim da probam Josie Maran proizvode,kako ih ti nabavljas?Probala sam par proizvoda iz Dior hydra life linije i bas sam bila zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tanjice, meni je JM donela prijateljica po povratku sa putovanja. Iskoristila sam idealnu priliku da do njih dođem jer ne volim online kupovinu. Gore sam Marusi napisala da sam ih našla na ebay upravo :))

      Избриши
  8. Delimo odusevljenje Dr.Haushka cistacem ;) Zahvaljujuci tebi moje lice je opet "normalno" ;)
    Zelim da probam JM ulje,a do tad koristim moje argan, od nekog drugog proizvodjaca ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. marija, nemaš pojma kako mi je drago da čitam ovo :))
      e baš si mi ulepšala dan komentarom <3
      sa čistim arganom nema greške :)

      Избриши
  9. Анониман14. март 2014. 23:43

    Proizvod koji definitivno ne menjam je Kiehl's tonik za lice. Sve ostalo rotiram zavisi od stanja koze. LRP hydraphase rich mi prija u poslednje vreme i volim DrH kremu od dunje i masku za regeneraciju. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala na odgovoru :) čitala sam da dosta hvališ tu masku za regeneraciju, a mogu samo da potvrdim da je jako jako dobra :)
      moram da te pitam, da li si probala možda Kiehl's avocado okoloočnu kremu i kakvo je tvoje mišljenje o njoj?

      Избриши

Hvala na komentaru.