Nivea Micellar Cleansing Water

- micelarni losion 3u1 -


   Svojevremeno je ovakav vid čistača lica bio revolucionaran u kozmetičkom svetu, a kako je vreme odmicalo, kompanije su se počele utrkivati i plasirati svoju varijantu micelarne vode, ne bi li zadovoljile potrebe najvernijih korisnika.

   Nedavno je i Nivea ponudila svoj prvi micelarni losion, koji se u mojim rukama našao, pre oko 2 meseca, odnosno znatno pre nego što se pojavio u prodaji. Samim tim sam i imala dovoljno vremena da ga lepo testiram i sa vama podelim svoje utiske. Pripremite se za podužu recenziju, jer vam moram detaljnije ispričati svoje iskustvo.

    Izraziti sam ljubitelj micelarnih losiona za lice, jer je za moje pojmove, to jedan od najlakših načina da se koža očisti od šminke i drugih nečistoća. Do sad sam isprobala izvestan broj micelarnih voda, i moja su iskustva uglavnom bila pozitivna. Priznajem da me je Nivea iznenadila, jer nisam ni najmanje očekivala da se i oni upuste u kreiranje takvog proizvoda. 



   Nivea micelarni losion, dolazi u kristalno čistoj, plastičnoj providnoj ambalaži, zapremine 2oo ml. Nema mirisa. Proizvođač kaže da je prilagođena potrebama suve kože, i da na kožu koju karakteriše crvenilo, dehidratacija i zatezanje, neće nepovoljno uticati. Kako su u Nivea kompaniji zamislili, ovaj proizvod bi trebalo da 1. dubinski čisti vašu kožu2. efikasno uklanja šminku sa očiju i lica3. osvežava i hidrira kožu zahvaljujući pantenolu i ulju od koštica grožđa


   Sastav: Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Glycerin, Sorbitol, Decyl Glucoside, Poloxamer 124, Polyquaternium-10, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Sodium Chloride, Sodium Acetate, Propylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol


   Utisci: Koristila sam ga na standardan način, kako uglavnom koristim i ostale losione za čišćenje lica. Tufer i blago prelaženje preko regija koje želim tretirati. Ne oseća se na koži, i sa te strane je prijatan. Ne ostavlja sloj koji morate ispirati, ali iako savetuju da umivanje nije neophodno, ja sam neko ko je zavoleo da proces čišćenja finišira tim staromodnim postupkom. 

   Pudere skida korektno, mada jeste potrebno više puta preći tuferom preko lica, dok bb kremu besprekorno i sa lakoćom uklanja. Nivea micelarna mi nimalo nije isušila kožu, ali imajte na umu da je ona mešovita, i da sada u t-zoni imam malo više sebuma koji toleriše i upornije čišćenje. Naravno da sam morala da ga probam na očima. Tu postoji jedna mala caka, bar kada je moja koža u pitanju. Naime, okoloočna regija mi je suštinski osetljiva, i do sada je logika bila takva da su mi se najefikasnijim, ujedno i najblažim, pokazali isključivo uljani čistači, koji me nikad nisu izneverili. Ali volim da isprobam i micelarne u tu svrhu da bi utisak koji ću vama preneti bio kompletan. Sećate se mog iskustva sa Eucerin micelarnim losionom, o kojem sam pisala ovde(klik klik). Slična stvar se, nažalost, desila sa ovim nivea proizvodom. Jedina razlika je u tome, što sa nivea nisam uvek imala problem.

  U početku sam ga koristila bez ikakvih negativnih reakcija, i lako skidala maskaru sa očiju(imajte na umu da ne koristim vodootporne maskare, te da ne znam kako bi sa njim radio), ali posle izvesnog perioda, moja je koža rešila da se pobuni, te na kontakt sa ovim micelarnim, u par navrata, loše reagovala. Posledice, Bogu hvala, nisu ozbiljne, jer je sve što sam osetila pri korišćenju, pojačana toplota oko očiju, utisak kao da mi koža 'gori', iako crvenila, sreća moja, nije bilo. Moram napomenuti da mi lice ni u kom slučaju nije tako reagovalo na ovaj proizvod. Zato sam rešila da ga na očima ne koristim, jer je tu ipak, u određenom trenutku, nešto iz sastava bilo 'prejako' za moju osetljivu kožu. Gledala sam i listu sastojaka na cosdna, i apsolutno nijedan nije označen za problematičan. Pogledajte i sami ovde. Neposredno pre objave ove recenzije, uspešno sam skinula maskaru njime, i izostala je negativna reakcija. Toliko o mojoj okoloočnoj regiji.

   ***Možda će vam biti čudno kada budete čitali ove utiske, ali sa mojom zonom oko očiju ume biti tako, s vremena na vreme. To vam moram reći, jer nemam nameru pisati delimičnu priču. Ja kožu oko očiju svrstavam u osetljivu, baš iz tog razloga što mi nešto može savršeno odgovarati izvestan period korišćenja, a onda samo odjednom izazvati negativnu reakciju, koja se ne mora nužno ponoviti. To mi se desilo sa solidnim brojem proizvoda, sada i sa ovim, pa otud i moj zaključak. Jedino na šta se mogu osloniti(bar je iskustvo do sad tako pokazalo) jesu u krajnjoj liniji, ulja za skidanje šminke. Njih, priznajem, najviše i volim da koristim na očima. Za ostatak lica, micelarnim losionima rešavam posao, i zato sam im i dalje naklonjena.


Za sve ljubitelje micelarnih čistača, verujem da će ovaj proizvod biti zanimljiv za isprobati. Nemojte da vas moje, delimično neprijatno iskustvo, obeshrabri, jer je u pitanju samo moja koža, koja se povremeno ume tako pobuniti. Znam dosta devojaka koje na sav glas hvale Eucerin micelarnu, koristeći je pritom bez ikakvih problema i na očima, dok je kod mene recimo, to bilo gotovo nemoguće.

 Za skidanje šminke sa lica, kao i brzinsko dnevno čišćenje, Nivea micelarna je sasvim dobra, blaga je, i ne isušuje kožu što mi se ipak svidelo. Za lice je po dejstvu i subjektivnom doživljaju blaža i od Avene, i od Eucerin, i od Bioderme o kojima sam vam već pisala, pa ne bi bilo loše imati to na umu. 


Kakvo je vaše mišljenje o micelarnim losionima/vodama/čistačima? Koje ste probali i kakva su vaša iskustva? Da li biste probali Nivea micelarnu?




18 коментара

  1. Nisam ni ja mislila da će i Nivea izbaciti micelarnu, ali očito je sad ta riječ postala jako popularna :D Ali eto, neka, ako je dobra onda super! Žao mi je što ti je područje oko očiju takva picajzla :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, i eto, uvek nas iznenade nečim kad se najmanje nadamo :D
      joj, muke su to. ali izraz, hahah, nasmejala si me :D
      ali istina je, jednom rečju, jeste :D

      Избриши
  2. Одговори
    1. nisam sigurna, Ana, baš sam danas gledala u dm-u, da bih mogla da odgovorim na to pitanje čitaocima, ali cena nije bila nigde istaknuta, pa sam ostala uskraćena za tu informaciju. Proveriću čim pre, i javljam :)

      Избриши
  3. uh, ne , ne bih je probala nikako , ali to nema veze sa tvojom recenzijom , vec sa Niveom o kojoj mogu reci sve najgore

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, potpuno razumem kad imaš averziju prema nekom brendu :))
      imam ih i ja isto. od nivea mogu i rado koristim par proizvoda :)

      Избриши
  4. Isto kao i Lana, ne bih je nikako probala bas iz razloga sto Nivea preparativa meni nikako ne odogovara.

    ОдговориИзбриши
  5. Posle jedva-sam-cekala-da-je-potrosim Garnierove vratila sam se Mixinoj koja mi je bila ok ali probacu i ovu,sto da ne.A cena je 510 din u DMu ako sam dobro zapamtila,da podelim info :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno na informaciji, ja nisam nikako mogla doznati cenu !
      hvala veliko još jednom :))

      Избриши
  6. probala sam ju večeras prvi put i na prvu mi se sviđa, fino mi je skinula maskaru i (ostatke) bb kreme, no vidjet ću naknadno dojmove, a drago mi je da su tvoji pozitivni (izuzev očiju), odmah ju koristim s manje straha :)
    i baš mi je žao što ti je tako osjetljiv taj predio :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ma da, ali imam taj problem izvesno vreme, navikla sam više :DD i dalje nije zabavno ali sam navikla :D

      nadam se da će tebi skroz odgovarati :)

      Избриши
  7. Nisam ju probala. Baš mi je žao što ti je područje oko očiju osjetljivo pa tako reagira.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ako si pronašla svoju omiljenu micelarnu, ovu možeš slobodno i zaobići, ne propuštaš puno :))
      znam, jeste šteta i ume da zada muka ponekad ://

      Избриши
  8. Nivea je moj omiljeni brend pa kada sam videla najavu za micelarnu jedva sam čekala da je kupim,ali je toliko potrajalo da sam kupila Garnierovu-kojom skidam šminku i sa očiju.Tako da možeš nju da probaš,ako već nisi.
    Inače i ja se umivam posle čišćenja,naročito volim oči jer nekad hoće malo da me pecka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. imam već dosta čistača lica, pogotovo micelarnih, i ne bih htela više da gomilam, ali hvala puno na preporuci :))

      Избриши
  9. Ja sam se u početku bojala oko očiju ju nanositi, ali sada baš skidam maskaru i sjenilo sa kapaka, malo mi micelarne i uđe u oči, ali me ništa ne pecka. Ne znam kako sam odjednom postala imuna :D Čak mi je sad bolja nego otkako sam ju recenzirala :D

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.