Alverde ulje od ruže




   Najavila sam tekst o Alverde ulju pre par dana, u postu u kome sam vam pisala o nekim svojim trenutnim favoritima. Pogađate, preparativa je u pitanju. Alverde ulje sam uzela pre par meseci, jer sam vođena pozitivnim recenzijama pročitanim na više različitih mesta, poželela da ga i sama isprobam. 

  Alverde je popularan brend, opšte poznat i dostupan u lancu dm drogerija. Nisam isprobala puno toga, par proizvoda tek, ali su mi iskustva kad ih saberem i svedem, pozitivna, i želim se ubuduće pozabaviti malo više linijama koje imaju, te možda pronaći još neki dobar proizvod za negu.


   Standardni uvod u svaku recenziju koju pišem čine kratki opis ambalaže i militraže proizvoda, koji se može svesti na: jednostavan dizajn pakovanja, 15ml ulja smeštenih u staklenu neprovidnu bočicu sa ne baš najbolje odrađenom pipetom. Imam zamerku na sam otvor na vrhu kapaljke, jer ispušta prevelike kapljice za moj standard(objasniću vam kasnije). Ulje ima prirodan miris ruže, koji meni ne smeta, ali može biti iritantan nekome kome je prag tolerancije na ovakve tipove mirisa nizak. Mada, ne zadržava se na koži dugo, te smatram da obzirom na kvalitet samog ulja koje dođe u bočici, miris i nije tako bitna stavka u donošenju konačnog zaključka o proizvodu.


   Sastav: Na prvom mestu na listi sastojaka nalazi se ulje jojobe, specifično po lakoj apsorpciji, kao i protivupalnim svojstvima i hidrirajućem efektu. Pomaže očuvanje elastičnosti kože, može sprečiti nastanak bora. Još jedna zanimljiva stvar vezana za ulje jojobe je ta da je u stvari ono po svom sastavu najsličnije sebumu koji se proizvodi u našoj koži. Nanošenjem male količine jojobinog ulja na lice, možete poslati signal da se smanji lučenje sebuma, te tako kontrolisati mašćenje. Znam da solidan broj ljudi razmišlja logikom ''Masna mi je koža, znači ne smem nipošto stavljati ulje na lice''. Međutim, istina je da na taj način, možete pomoći sebi i odložiti prosijavanje, a vremenom, kontinuiranom upotrebom, zaista i regulisati sebum te svesti ga na umereniji nivo. Ulje slatkog badema bogato je vitaminima A, B1, B2, B6, kao i vitaminom E. Brzo oporavlja suvu i ispucalu kožu. Redukuje tamne kolutove oko očiju i umanjuje fine linije i prve bore. Ulje breskve daje koži elastičnost, jak je antioksidans i ima antiaging svojstva. Ekstrakt ulja jabuke ima svoja antioksidantna svojstva, podmlađuje, i zajedno sa uljem divlje ruže, bogatim vitaminom C, osvežava, hrani, čineći kožu zdravijom i lepšom.

   Sastojci: Simmondsia Chinensis Seed oil; Prunus Amygdalus Dulcis oil; Prunus Persica Kernel oil; Rosa Canina fruit oil; Caprylic/Capric Triglyceride; Pyrus Malus Seed Extract; Limonene; Citronellol; Linalool; Geraniol; Benzyl Benzoate; Coumarin; Parfum.  



   Ulje je masnjikavo, ali ne bih mogla reći da je jako gusto i teško. Ricinusovo ulje je po tim karakteristima svakako iznad njega. Suncokretovo na primer, takođe mi je masnije od ovog alverde. Na gotografiji ispod možete videti da je tečnije teksture, i da brzo klizi sa kože. Upija se polako, i za celo lice nije potrebno više od 3 kapi jer se razmazuje dosta, a kada ga nanosim oko očiju, dovoljna je jedna kap. 

   Upotreba i utisci: Nanosim ga na vlažnu kožu, pripremljenom nekom od termalnih voda, uveče pred spavanje, i koristim ga pre svega kao tretman za regiju oko očiju. Pisala sam vam u ovom postu, da mi je nakon samo jedne noći, ispeglao sve dehidratacione borice oko očiju koje sam imala. Zaspala sam sa par usečenih linija, a probudila se bez ikakvog traga istih. I zaista, to je bilo stvar koja me je zauvek kupila kada se radi o ovom proizvodu. Ništa slično mi se do sad nije desilo ni sa jednom kremom. Ne izaziva nikakve iritacije, alergijske reakcije niti bubuljice, pa ga s vremena na vreme nanesem i na celo lice kada osetim da mu je potrebna dodatna nega. Moram priznati da u peglanju blagih nazolabijalnih bora nema takvog efekta kao na dehidratacione bore oko očiju. Ne zameram. 

   Koristim ga još za usne, i nalazim da ih hidrira prilično dobro, čini ih elastičnim i zdravijim, a meni se sveukupno dopada efekat koji ima na njih. Međutim, otvor kapaljke ispušta veće kapi ulja nego što bih ja to volela, i kada recimo želim da namažem usne, potrebna mi je možda tek trećina tog istisnutog sadržaja. Ostatak uvek utrljavam u ruke ili zanoktice, i vidim da ih zadovoljavajuće neguje. Rekla bih da ovom ulju, objektivno gledano, možete naći više namena, ali ako vam se pokaže dobrim kao i meni, dovoljno je koristiti ga i samo oko očiju.




Kvalitetna organska kozmetika zbog svojih cena često može biti nedostupna svačijem džepu, ali Alverde koji pripada kategoriji prirodne kozmetike, i ima sve potrebne sertifikate za proizvodnju, definitivno spada u rang dostupnih ali kvalitetnih brendova. Meni je neopisivo zadovoljstvo da koristim upravo alverde ulje od divlje ruže, jer mi stvarno pomaže kada mi je koža izmučenija i kada joj je potreban oporavak.

Ovo ulje bih preporučila ženama/devojkama sa izrazito suvom kožom, kao i ženama u zrelijim godinama, jer ga bez bojazni mogu nanositi na celo lice, čak i u kombinaciji sa dnevnom kremom. Stekla sam utisak da prodire u najdublje slojeve kože, da je hrani iznutra a ne samo površinski, i da pomaže da se očuva elastičnost i mlađi, svežiji izgled. Svima vama koji želite da dodatno ishranite okoloočnu regiju, i da koristite nešto kao preventivnu negu, takođe preporučujem gore opisani proizvod. 



Da li ste probale Alverde ulje, i kakav vam je generalno stav po pitanju ulja koja se koriste za negu lica ? 

 do sledećeg posta  


49 коментара

  1. Nisam probala, ali ovih dana baš razmišljam o ulju za negu kože lica. Koža mi je mešovita, pa sam malo zabrinuta kako će ta saradnja ispasti na kraju, ali dok ne probam ne mogu znati.
    Napisala si savršenu recenziju i označila sam je kao favorita kojem ću se svakako vratiti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. uzmi ovo u obzir svakako :)
      pazi, i meni je isto mešovita, t-zona ume da prosija, ostatak lica je normalan, i ovo ulje nipošto ne odmaže :) baš mi lepo ishrani kožu preko noći i stvarno sam zadovoljna :)
      probaj ga svakako za noćnu negu, preko dana uzmi neku kremu sa spf-om, ili neki fluid, a noću ovo za oporavak kože.
      hvala ti :))

      Избриши
    2. Kupila danas, ovako na prvu mogu napisati da prekrasno miriše i omekšava kožu :)

      Избриши
    3. znači prvi utisci su pozitvni :))

      Избриши
  2. Odlična recenzija. :) Sadrži sve potrebno, da me je prosto ubedila da ovo sledeće isprobam! Nekako, nikad ne izdvojim dovoljno vremena da lepo pogledam proizvode za negu kože koje nude Alverde i Balea, a sjajni su bez obzira na cenu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala Andrea :)
      slažem se sa tobom, sigurna sam da i alverde i balea imaju svojih bisera i dobrih proizvoda, ali nikako da odvojim vremena i malo ih više istražim :)

      Избриши
  3. Odlična recenzija, svakako ću isprobati. Iz ove linije imam dnevnu kremu koja mi odgovara. Moja koža je mješovita (suhi obrazi i masno čelo), ali ova krema mi prija, nahrani suhe dijelove, a čelo dodatno ne zamasti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala Liliee :))
      uh, pa to je onda idealna stvar, teško se nalazi krema koja će tako dobro balansirati sa različitim potrebama kože :)
      super je da ti odgovara!

      Избриши
  4. Moja koža nije suva, ali sam protekle zime koristila ulja za noćnu negu lica i bila sam vrlo zadovoljna. Generalno se ne absorbuju onoliko brzo koliko bih ja želela, ali ujutru koža zaista izgleda lepo i nije masna (što mi se dešavalo sa mnogim noćnim kremama).
    Vrlo pitka recenzija :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Jelena :))
      isto tako, moja je mešovita, primera radi, ali mi prijaju ulja u nezi lica pa ih nastavljam koristiti i dalje :)

      Избриши
  5. Kao što sam ti rekla/napisala, odmah sam kupila :)) i jaaako mi se dopada. I meni malo smeta što kroz pipetu izlazi previše ulja, posebno za područje oko očiju, ali opraštam sve kad vidim kako lijepo djeluje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. jaoj, pa ti si bila nestrpljiva :DD mnogo sam srećna da ti se tako dopalo. Je l' da da su kapaljku mogli malo sitnije otvoriti dole, ne mogu da kontrolišem količinu kako želim, uvek mi izađe previše pa onda mažem po rukama i tako gde stignem :DDDD

      Избриши
  6. Ja na lice stavljam ulja i to najcesce ulje psenicnih klica, L'Occitaneovo karite ulje i sada Nuxe suho. Obozavam ih, posebno nocu. Kako volim ruzu, ovo od Alverdea cu garant probat!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nuxe još uvek čekamo ovde, najavili su dolazak i nadamo se da će ubrzo krenuti zvanično, jedva čekam isprobati stvari sa spiska :DDD
      čitala sam da je ulje pšeničnih klica super, ali ga nisam isrobala još uvek :)
      uzmi ovu ružicu, verujem da bi ti se mogla dopasti :))

      Избриши
  7. Mi se nikako nismo našli. Miris mi je stvarao mučninu. Djelovanje nikakvo. A kupila sam ga isto jer sam čitala puno pozitivnih komentara. Žao mi je jer meni nije odgovaralo. A silno sam željela.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. stvarno mi je krivo..eto, ona stara da nam ne može svima odgovarati nešto :((
      hvala ti naravno što si podelila svoje utiske :))

      Избриши
  8. Volim da koristim ulja, baš si me zainteresovala za ovo. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман13. јул 2014. 12:54

    Meni se ta pipeta slomila, a po meni je ispuštala premalo ulja, izgleda da volim više da stavim.
    Koristim na celom licu, uveče jednom nedeljno.
    Ako je neko koristio one kao ampulice istog ovog ulja koje su bile u prodaji pre 3 godine, čini mi se da je sada sa novim pakovanjem nekako manje masno..ranije se dešavalo da mi posle tog tretmana iskoči neka bubuljica a sada se to uopšte ne dešava..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. dobro si me upozorila da pazim sa pipetom :))
      nisam koristila te ampule, pogledaću, hvala :))

      Избриши
  10. Анониман13. јул 2014. 14:41

    Nisam nikad koristila slican proizvod, bas zbog masnije T zone, ali kad ovako preporucis, moracu da probam bar za predeo oko ociju. :)
    Nadam se da ce mi odgovarati. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман15. јул 2014. 12:45

      Samo da prijavim da je kupljeno. :D

      Избриши
    2. Jupi, kupila si ga :))
      iskreno se nadam da će ti prijati koliko i meni, javljaj :))

      Избриши
  11. Nisam ga ni ja probala, uvek nezainteresavano prođem pored Alverde štanda. Sledeći put ću zastati, obećavam. :D Možda ga uzmem, bar da probam, pa ako ne odgovara meni, mami će verovatno. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. takva sam ja uglavnom za alverde kutak u dm-u. ali ovo ulje sam planirala uzeti, i na kraju prelomila.
      kako se ispostavilo, nisam pogrešila :))

      Избриши
  12. Nisam ga probala. Sto se tice ulja koristila sam neka druga ( Tea tree od Oriflame) i mogu reci da su ok...doduse nisam stavljala na celo lice :D

    ОдговориИзбриши
  13. Kupila sam ga jednu zimu, nažalost izreagirala aknama ali moja koža teško prihvaća bilo kakva ulja :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ooo, kako mi je krivo :(( izgleda ti nije legla ova kombinacija, šteta ://

      Избриши
  14. Zvuči zaista odlično. Moglo bi mi dobro doći u zimskim danima. :)

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман15. јул 2014. 22:45

    Zvuci veoma primamljivo :)

    ОдговориИзбриши
  16. Одговори
    1. stavi na spisak pa pri sledećoj kupovini baci pogled na alverde police :))

      Избриши
  17. Ulje je fenomenalno, treba 3. bočicu da kupim. Uz onu masku iz ove kolekcije, savršenstvo! Šteta što nema više onog fluida od alpske ruže, imala bih savršen trio za moju kožu, ali ga može zameniti onaj iz blatne kolekcije. Ulje je fenomenalno i leti i zimi i kad koristim zelenu glinu koja sredi bubuljice, izvlači ih na površinu, ali ujedno hoće i da mi isuši kožu i izgleda baš suvo i staro i onda ovo ulje sve sredi! A zimi mi se živo puca na licu i ovo je još jedan spas za nju. Šteta što nema većeg pakovanja ovog ulja, sa istim, potpuno istim sastavom i za telo. Bilo bi savršenstvo. Ja ga nanosim na vlažno lice, imam ružinu vodicu i ona mi se jedina pokazala kao odlična stvar umesto termalnih i mineralnih i sličnih voda i tonika i svega.. Probala sam svakakva ulja i mešavina koje su mi dostupne bile, pre svega novčano i ovo ulje je stvarno najbolje. Ali bih zaista volela da imam čisto ružino i čisto arganovo ulje. Imam makadamija i avokado ulje ali se ne usuđujem da to mackam, pošto mi prodaše ulja sa isteklim rokom trajanja, ali su poslužila za kosu fenomenalno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. nisam koristila do sad taj fluid :)
      slažem se da bi bilo dobro da ga ima u većem pakovanju, no i par kapljica ovog uvek možeš dodati u neki losion/mleko za telo i pomešati da bi dodatno ishranila kožu :)
      imam čisto arganovo ulje, moram ti reći da je fenomenalno, kako za negu lica tako i kose.
      avokado ulje želim da nabavim u skorijoj budućnosti :)
      eh da si mogla da vratiš bar, nego dobro, snašla si se idealno :))

      Избриши
  18. Ja trenutno za noćnu negu lica koristim Alverde ulje divlje ruže i pasjeg trna. Dolazi u malo većoj bočici, pretpostavljam da može da se koristi i za telo. Veoma sam zadovoljna, super hidrira i koža mi je ujutru prelepa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru Teodora :))
      pogledaću to ulje, zainteresovala si me preporukom, nadam se da ga ima kod nas :)

      Избриши
  19. Zdravo svima.Na pocetku bih da pohvalim blog,rado procitam sta pises i svidja mi se i nacin pisanja i slike i komentari,apsolutno sve.
    Moja koza je masna,nisam sklona pojavi akni niti bilo kakvih upalnih bubuljica,ali mi se pojavljuju mitiseri tako po nosu bradi manje i celu.Nikada ranije nisam koristila ulje za negu lica mada vec duze vreme planiram.Ovo sam uzela zbog pregrst dobrih pisanja o njemu,ceni i mirisu koji mi se mnogo svidja.Moje lice nikad cistije nije bilo,pore su mi ciste.Pocela sam da ga koristim na vlaznu kozu celog lica,vrata nakon pranja LRP gelom za umivanje,koza mi zablista,pore ciste preko toga mogu lagano da stavljam svoj puder,a da se ne prosijavam.Ovo ulje koristim i za ruke,kao sto rekoh vrat,lice.Odlicno je i preporucujem svima da probaaaju..Sada planiram da kupim dr hauschka ulje i probam i sa njim.Sve najbolje.Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala najlepše na lepim rečima :))

      eto, srećna sam da pročitam još pozitivnih utisaka o ulju :)
      koristim i dr.hauschka ulje za lice, ali ono drugačije deluje od ovog i
      više dolazi do izražaja taj matirajući efekat, i kontrola sebuma, dok je
      ružino super za hidrataciju i prevenciju bora :) dr.hauschka ulje je idealno za
      neke dnevne varijante :))

      Избриши
  20. Tvoje fotografije su toliko divneeee,ocaravajuce... morala sam nesto napisati a ne pronalazim rijeci za ovu "divnocu" :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Tanja <3
      Ovo su tako lepe reči, baš si me raznežila sad :))
      hvala najlepše i veeeliki pozdrav za tebe :***

      Избриши
  21. Nema na cemu,to je stvarno tako,samo nastavi ovako,moju paznju svakako imas :-) veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala od srca, veruj mi, ulepšala si mi dan!
      Još jednom, HVALA i trudiću se da opravdam poverenje :)))

      Избриши
  22. Sve sam procitala bas super uljna ali ima vrsta kapsula zauvek imala vitamin E to znas super ste svila nezno lice blistava lice ☺

    ОдговориИзбриши
  23. Veliki sam fan alverde kozmetike jer jako tesko nadjem nesto sto mi ne isritira kozu jer se borim sa aknama. Moracu da probam.

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.