Insight Daily Shampoo




   Koliko ste puta pre direktne upotrebe, zastale pred nekim proizvodom i istražile listu sastojaka? Od pomisli na SLS, parabene, veštačke boje, silikone i još trista čuda koje dnevno nanesemo na kožu, podilaze Vas žmarci a tržište ne obiluje velikim izborom proizvoda koji bi zadovoljili ukus izbirljivih potrošača? Znam, znam, svesna sam da sam zaličila na neku TV reklamu. I priznajem, kad sam se prvi put susrela sa Insight proizvodima, ostala sam začuđena činjenicom da su lišeni gomile štetnih sastojaka. 

   Zvezda današnjeg posta, proizvod koji je u mojoj rutini duži vremenski period, dolazi iz Italijanske kompanije, sa čijom se ponudom možete detaljnije upoznati na njihovom sajtu. Moja priča sa Insight-om počela je tako što sam prvo isprobala maske za kosu, a vrlo brzo zatim sam prešla i na šampone. Od pakovanja sam isprobala Damage, Dry i Anti-frizz. O svom omiljenom, spremila sam post, dok sam iz reda šampona probala samo onaj namenjen suvoj kosi(Dry), i Daily o kome danas pišem. 



   Šamponi su pakovani u tamne plastične boce, zapremina 5oo i 1ooo ml, a doziranje je maksimalno olakšano zahvaljujući jako praktičnoj pumpici. Miris je blago citrusan i podseća na žvake. Meni se lično dopada, ali dodala bih i to da meni svi Insight preparati mirišu lepo.

   Sastav: Aqua(Water), Sodium Coceth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Zea Mais (Corn) Germ Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Prunus Armenica Kernel Oil, Hydrogenated Apricot Kernel Oil, Tocopherol, Parfum (Fragrance), Polyquaternium-10, Citric Acid, Sodium Chloride, Glycerin, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Metrylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

   Šampon ne sadrži SLS, SLES, mineralna ulja, parabene, veštačke boje, silikone, alergene i napravljen je na bazi organskih ekstrakata. Specifično je to da umesto štetnog SLS sadrži S.Coceth Sulfate, koji predstavlja sulfat poreklom iz kokosa. Samim tim ovaj derivat je  blaži i manje agresivan za teme glave. 

   Od sastojaka koji se izdvajaju, pohvalila bih ulje suncokreta zbog hidrirajućeg dejstva; ekstrakt limuna koji potpomaže čišćenje kose; ulje kajsije koje poboljšava strukturu vlasi, daje sjaj i punoću; ulje kukuruznih klica korisno za suvu i kosu grubu na dodir, lako prodire u vlas, revitalizuje je i hidrira. 


   Utisci: Za moju dužinu i gustinu kose, neophodna su dva šamponiranja za detaljno čišćenje. Šampon lako peni, prozirne je teksture i lepo i efikasno čisti. Ne isušuje mi niti dodatno masti vlas ni teme. Ako je suditi po imenu koje nosi (Daily), a i po sastavu, namenjen je redovnoj upotrebi i blag je, bez mogućnosti da isuši kosu i nanese joj neku štetu. Ne otežava dlaku, a primetno je dobro očisti uz prisutno škripanje kad prođem prstima po pramenu. 

   Ovaj šampon koristim već duže vreme, u kombinaciji sa još nekim Insight proizvodima. Namećem samoj sebi pitanje zašto nisam ranije pisala o njima, jer ih jako volim koristiti i deo su stalne postavke kada se radi o mojoj nezi kose. U sledećem predstavljanju Insight, pišem o jednom fenomenalnom pakovanju za kosu.


Insight proizvodi mogu se naći u alexandar-cosmetics trgovinama po veoma pristupačnim cenama. Za novac koji platite, sigurna sam da ćete dobiti veći kvalitet od očekivanog. Šampon je po mojoj proceni dovoljno blag za redovno korišćenje, a pritom će obezbediti temeljno čišćenje kose bez isušivanja.
Za suvu kao i oštećenu vlas postoje posebno dizajnirane linije proizvoda sa kojima se možete upoznati na sajtu.


Da li ste koristili neki od Insight proizvoda? Kakvi su utisci i šta biste preporučili?

do sledećeg posta 






31 коментар

  1. Ovobih tako voljela probati, čini mise savršeno za mene. Baš me zanima da li ima tog brenda u Hrvaskoj

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i mislim da bi ti se dopalo :))
      samo iskreno ne znam ima li ga još uvek kod vas ://

      Избриши
  2. kako ovo dobro zvuči ♥
    šteta što ih nema u HR, sigurna sam da bih odmah kupila, uvijek sam u potrazi za dobrim šamponom zbog seboreičnog dermatitisa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam optimistična, i nadam se da će uvoznik i kod vas pokriti tržište :))
      šampon je stvarno jako dobar :))

      Избриши
  3. Vec znas da koristim njihovu masku, sledeci je sampon :) S obzirom da je moja kosa sklona opadanju a i da se lako mrsi, uzela bih ili protiv opadanja ili anti-frizz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, da, upoznata sam naravno :))
      svakako bih ti i preporučila možda baš jedan od ta dva :))
      piši obavezno kad probaš :)

      Избриши
  4. Koristim pakovanje Anti-freez i jako sam zadovoljna, mnogo je bolje od svega što sam do sada koristila, uglavnom drogorijske proizvode. Planirala sam da probam i neki šampon.
    Marija K.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marija,
      nadam se da ćeš i šamponom za koji se opredeliš, biti zadovoljna kao i pakovanjem :))

      Избриши
  5. Bas dobro zvuci. :)

    Meni bi verovatno trebalo nesto drugacije, jer mi se masti kosa, a nije farbana, pa cu pogledati sta jos imaju u ponudi. :)

    Svidja mi se pakovanje :)

    ОдговориИзбриши
  6. Sad vidim da sam lose procitala :D
    Onda bi mi bas ovaj i odgovarao :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hehe, nisi se razbudila :))
      mislim da bi ovaj bio baš pravi izbor za tebe :))

      Избриши
    2. Prebacila sam se na dry, i gledam bocicu i vidim nesto ne stima :D

      Избриши
    3. i meni se dešava da tako zabagujem ponekad, haha :))

      Избриши
  7. Ovaj šampon i ja koristim, odličan je :D Svima ga bukvalno preporučujem :)

    ОдговориИзбриши
  8. Jedva cekam recenziju maske jer me zivo interesuje kakva je :) Danas gledam moj skoro potroseni i razmisljam kako je vreme za jednu recenziju, reko aj kad kupim novi da bude lepa, nova flaša za slikanje :) Ja koristim onaj ljubicasti za ostecenu kosu i PREZADOVOLJNA SAM!!!! Videce se uskoro u postu :D Cekam receniju maske :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. samo da ugrabim malo više vremena da regulišem blog obaveze, jer me čeka brdo postova koje moram objaviti :))
      biće uskoro, samo malo strpljenja ^_^

      Избриши
  9. Prvo ću pohvaliiti fotke koje su savršene! :D ♥
    Šampon me baš jako zainteresirao, nadam se da će biti dostupan i nama jer bih ga rado isprobala. Fora mi je što ima pumpicu! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala meliška :*****
      ta pumpica je zakon stvarno! nadam se da će uskoro i na vašu stranu da dođe :))

      Избриши
  10. Nikako da se usudim da probam jedan, do sad nisam imala srece sa samponima bez SLSa :( Sve imam osecaj da ne pene dobro, ne ciste dobro. Mozda se usudim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. uh, ovaj fenomenalno peni! to ti odmah mogu reći, provereno je tako :))
      baš dobro čisti, nedostatak SLS ga ne sprečava u tome nimalo :)

      Избриши
  11. Zainteresovala si me za šampon, ali ja čekam priču o maskama.

    ОдговориИзбриши
  12. Zvuči vrlo dobro. :) Nisam ništa isprobala od ovog branda.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. imaju jako dobre proizvode, pritom su veoma pristupačni :)
      nadam se da dolaze i kod vas pa da imaš priliku testirati nešto novo :))

      Избриши
  13. Par puta sam oprala kosu ovim samponom i nakon toga odustala. Sve me je privuklo: cena, sastav, mililitraza... Medjutim, mojoj kosi nikako ne odgovara (isusi je, jedva se ocesljam i posle mi se nrzo zamasti i nema sjaj). Kosa mi je inace do skoro bila jako zdrava i sjajna, nefarbana, a sada su mi krajevi suvi, ispucali i iskrzani, a gore pri vrhu se brzo masti. Ne znam vise ni sama sta da koristim za pranje kose. :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. a baš mi je žao da ti nije odgovarao, jer sam ja recimo veoma zadovoljna učinkom :(( za suve iskrzale krajeve u principu nema puno pomoći, to je u suštini kosa koja se mora iseći. nadam se da će se javiti neko sa korisnim preporukama za tvoj problem :)

      Избриши
  14. Nisam ništa isprobala ali sada sam svakako motivirana.

    ОдговориИзбриши
  15. Kupila sam sad na sajmu sampon i masku za ostecenu kosu i malopre sam oprala kosu pa jos nemam misljenje osim da stvarno divno mirise - na cisto :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, da ispratih na instagramu :))
      nadam se da će ispuniti očekivanja i da će konačni sud biti pozitivan :))
      stvarno im divno mirišu proizvodi :)

      Избриши

Hvala na komentaru.