Insight Damaged Hair

~ pakovanje za oštećenu kosu ~ 




   Početkom meseca, u želji da povratim blogerski ritam i krenem konačno češće da pišem, govorila sam o Insight proizvodima, a post posvećen trenutno omiljenom šamponu mogli ste pročitati na ovom linku. Tada sam najavila da sam spremila tekst o pakovanju za kosu koje mi se pokazalo savršenim. Mogu odmah na početku reći da sam oduševljena Insight preparatima za negu. Odnos cene i kvaliteta proizvoda je i više nego odličan. Pakovanja šampona, maski i regeneratora su veoma ekonomična, a uz to, Insight kozmetika lišena je mnogih štetnih sastojaka, pa i sa te strane zadovoljava moje kriterijume. 

   Moja kosa je duga, jaka, veoma gusta, nefarbana, ali po prirodi suvlje, grublje dlake, koja se teško oblikuje. Feniranje ume da potraje, ponekad i čitava dva sata, dok je visoka vlažnost vazduha moj glavni neprijatelj koji ume da je ukovrdža i oduzme joj liniju i oblik. Nemam definisane kovrdže(nisam te sreće) već talase, koji umeju da odaju utisak neurednosti ako se kosa ostavi da se suši samostalno ili se ne istretira odgovarajućim preparatima. Volim se fenirati mada to zavisi od raspoloženja, a kako imam šiške, u obavezi sam redovno ih održavati. Zato svoju kosu izlažem toploti fena koji mi je glavni saputnik/sapatnik/saborac kada se radi o njenom oblikovanju. Čak i kada nemam nameru da je ispravljam, često je sušim fenom jer bi ona u suprotnom mogla biti mokra ceo dan. Znam da nije za pohvalu i iskreno se divim svima koji retko koriste fen, ali moram biti iskrena kada se o ličnom primeru radi. Samim tim, moja je kosa usled dejstva toplote izložena oštećenjima, isušivanju i lomljenju. Zato je neophodno da je uvek zaštitim adekvatnim proizvodima koji će sprečiti oštećenja, i naravno, da je redovno hranim dobrim hidrantnim/proteinskim maskama i prirodnim pakovanjima.

   



   Insight pakovanje za kosu, Damaged Hair namenjeno je oštećenoj i beživotnoj kosi, njenoj dubinskoj ishrani i oporavku. Zbog sastojaka koje sadrži predstavlja kombinovano pakovanje. Naime, sadrži materije koje hidriraju dlaku, ali i aminokiseline odnosno proteine koji će poboljšati njenu strukturu i ojačati je. Pakovanje koje imam je od 5oo ml, a pored njega postoji i tuba od 25o ml, koja je po mom skromnom mišljenju mnogo praktičnija. Isplativije je kupiti veću ambalažu, ali znatno je jednostavnije i urednije koristiti masku istiskivanjem iz tube. Miris maske je fenomenalan, i zadržava se u kosi dugo nakon pranja. 

   Upotreba:  Nanosi se na mokru kosu, po dužini ne na teme, i drži se 5 do 15 minuta. Nakon toga kosu temeljno isprati i nastaviti sa daljim koracima u nezi.

   Sastav: Aqua(Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Myristil Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Seed Extract, Olea Europea (Olive) Fruit Oil, Hydrogenated Olive Oil, Tocopherol, Laurdimonium Hydoxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Cocoyl Glutamate, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone. 

   Pakovanje ne sadrži  mineralna ulja, parabene, silikone i veštačke boje. Sastojci koji mu daju jačinu su ulje argana, maslinovo ulje, hidrolizovani proteini pšenice, vitamin E, specijalni ekstrakti iz semena pšenice.  



    Utisci: Strogo proteinska pakovanja mogu da ukrute oštećenu kosu, jer proteini pune dlaku i prodiru u nju kad je jako porozna/oštećena, ali ova maska meni to ne čini, iako je držim duže od preporučenog. Savet proizvođača je  5 do 15 minuta, ali ja nekad umem držati je i po ceo sat. To radim tako što stavim pakovanje, upakujem kosu u punđicu, zavežem kesu, nabacim peškir preko i odradim nešto korisno u međuvremenu. Kada je držim kraće, onda praktikujem zagrevanje fenom kako bih hranljivim sastojcima olakšala da prodru u vlas i dubinski je oporave.

    Po ispiranju, kosa je vidno zaglađena, a dlaka punijamekana i svilena na dodir. Feniranje je maksimalno olakšano, i primećujem da mi ovo pakovanje omogućava da uz mnogo manje prelaza fenom ispravim dlaku. Dugotrajnom upotrebom kosa je ojačana, manje gruba i suva, otpornija na toplotu fena i oštećenja. Ja je koristim skoro pri svakom pranju, i kombinujem sa drugim Insight pakovanjima koja imam i volim. 

   Već pri prvoj upotrebi uvidela sam koliko je ova maska kvalitetna i bogata. Hidrantni sastojci koje ima zaista momentalno deluju, a regeneracija oštećenih vlasi vidljivija je nakon duže upotrebe iako se još nakon prvog nanošenja može uočiti pozitivna razlika. 


Insight Damaged hair kombinovano pakovanje preporučila bih svakom tipu kose koji želi nadoknaditi izgubljene proteine, a pogotovo jako oštećenoj. Ukoliko redovno fenirate, peglate kosu, farbate je ili je na drugačiji način hemijski tretirate, smatram da bi ovo pakovanje moglo biti idealno za Vas. Osobe sa normalnim tipom kose takođe bi mogle povremeno koristiti ovu masku radi očuvanja gipkosti vlasi i zdrave strukture. 


Da li ste koristili neki od Insight proizvoda? Kakvi su utisci i šta biste preporučili?



do sledećeg posta 




12 коментара

  1. Nažalost nisam probala ništa a baš primamljivo izgleda i zvuči. Sad zam što ću potražiti u Beigradu kada odem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napraviću ti ja spisak šta obavezno moraš kupiti kad dođeš za Bg,
      kao i koja mesta moraš posetiti :)))

      Избриши
    2. Gde nađeš ove InSight Proizvode? :)

      Избриши
    3. Potrazi alexandar cosmetics na netu, on je glavni distributer Insight proizvoda, sigurno imaju spisak prodavnica :)

      Избриши
  2. Odlična recenzija! Mislim da i ja postajem fan Insight proizvoda, jako mi se sviđaju ona moja maska za suvu i balzam za oštećenu kosu. Jednom ću svakako probati i ovu masku, i sada sam se dvoumila :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puuuno <3 hehe, dobrodosla u klub :)
      Moram isprobati i balzame :)
      Imam tu Dry masku i super je !

      Избриши
  3. Nisam probala. Do skoro sam koristila Keune sampon i regenerator za plavu kosu. Bila sam veoma zadovoljna. Skoro sam pocela da koristim Amika proizvode. Kako sam ih tek jednom koristila nemam jos uvek jasan stav o njima-mislim da cemo se slagati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja jos nisam isprobala amiku :)
      Za sada se drzim Insight-a ali u skorijoj buducnosti mozda isprobam
      I nesto od amike :)))

      Избриши
  4. Kolika je cijena tube od 250?

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam jos probala ali definitivno namjeravam! Nadam se da ce i meni odgovarati jer mi je kosa trenutno isusena od farbanja i feniranja.. ali od sad cu vise da je pazim! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potrudi se da je oporaviš, biće ti zahvalna sigurno :)
      Mnogo je nezgodno održavati farbanu kosu, zato je moraš dodatno hraniti :)

      Избриши

Hvala na komentaru.