Vichy Idealia Life Serum





   Protekli period, prilično užurbano proveden, sati i dani planiranja, stresne situacije koje me nisu štedele, ostavili su traga na mojoj koži i licu. Od jula meseca sustiglo me je dosta zadataka koje je bilo potrebno realizovati. Nadgledati njihovo izvršavanje nekada je umelo da bude prilično zamorno, no sada je to sve iza mene. Dok se lagano vraćam u svakodnevnicu, finaliziram projekte koje sam na sebe preuzela, sumiram utiske i sve te krasne trenutke pakujem u beležnicu(malo u onu sa bloga, malo u jednu skrivenu privatnu). 

  Napomenuh gore da me je umor stigao i da je to rezultiralo promenama na mojoj koži. Bilo je dana kad je ten bio bezličan, beživotan, i nimalo privlačan. Setila sam se svoje bočice Idealia Life Seruma i shvatila da je došlo vreme da je stavim u redovnu upotrebu. Do tada sam serum periodično koristila, u par navrata, ali nikako da formiram konačan utisak o njemu. Sada, nakon detaljnog testiranja, mogu preneti svoje mišljenje.




   Serum je pakovan u luksuznu i ženstvenu, roze staklenu bočicu, zapremine 3o ml, sa higijenskom pumpicom na vrhu, koja je korisna iz više razloga. Jedina zamerka bi bila ta, što se zbog obojenosti pakovanja ne može videti preostala količina proizvoda u boci.
  
   Miris seruma bih opisala kao diskretan i nežan, meni vrlo simpatičan a na koži se zadržava jako kratko. Serum po svojoj teksturi podseća na fluid, lako se razmazuje i solidno brzo upija u kožu. Sadrži svetlucave čestice(zlatne i roze) koje odmah po nanošenju daju utisak osveženog i vidno zdravijeg tena. Upravo to je ono što mi se veoma dopada kod ovog proizvoda. 

   Proizvođač je ovaj serum predvideo za primenu na: koži pod uticajem stresa; koži koja je prekomerno izložena UV zracima; koži koja je izložena zagađenosti zbog vazduha i dima; koži pod uticajem neuravnotežene ishrane. Redovna upotreba garantuje glatku površinu kože, ujednačen i blistav ten, sužene pore i svežiji izgled lica.


   Sastav688653 78 • INGREDIENTS : AQUA/WATER • GLYCERIN • CYCLOHEXASILOXANE • ISOPROPYL ISOSTEARATE • OCTYLDODECANOL • DICAPRYLYL ETHER • SODIUM TETRAHYDROJASMONATE • DIMETHICONE • DIPROPYLENE GLYCOL • POLYMETHYL METHACRYLATE • CI 17200 • CI 15985 • CI 77891 • MICA • CARBOMER • SODIUM HYALURONATE • SODIUM HYDROXIDE • SILICA • PHENOXYETHANOL • ADENOSINE • POLOXAMER 338 • AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE • DISODIUM EDTA • CAPRYLOYL SALICYLIC ACID • POLYSILICONE-11 • PARFUM • CODE FIL : B160458/4

   Hipoalergen je, nekomedogen i ne sadrži parabene. Namenjen je svim tipovima kože, bez starosnih ograničenja. 


   Utisci:  Kada sam počela sa upotrebom Idealia seruma, planirala sam ga koristiti kao regularni serum za lice. Dakle, nega je podrazumevala čišćenje lica odgovarajućim preparatima, nanošenje seruma a zatim kreme. Odmah po upijanju u kožu, serum doprinese da ten izgleda blistavije, reflektujuće čestice uspešno kamufliraju minimalne nepravilnosti, i zahvaljujući njima za par minuta zaista izgledam zdravije i odmornije. Međutim, rešila sam da ga uprkos savetima i preporukama, izbegnem u noćnoj nezi lica te da u tu svrhu koristim druge hranljivije proizvode. Idealia Life sam nastavila upotrebljavati preko dana i ujutru, isprva kao regularni serum, a zatim i kao prajmer za šminku. 

   Naime, serum obezbeđuje osrednju hidrataciju lica, ali je zbog svoje silikonske osnove pogodan da bude jako dobra podloga tečnom puderu. Osobama sa suvljom kožom serum samostalno ne bi bio dovoljan, već bi ga morali koristiti u kombinaciji sa hidrirajućom kremom, dok osobe kojima koža naginje ka mešovitoj, mogu bez bojazni naneti serum i time pripremiti lice za dalji proces šminkanja. Fino zagladi kožu, puder se preko njega sa lakoćom nanese i kombinacija ta dva izgleda jako dobro na mom tenu. Iako je sedefaste osnove, što možete videti sa slike ispod, serum ne izgleda masno na licu, već daje zdrav sjaj nakon što ga koža upije. Zaista ga uživam koristiti kao podlogu za puder i nalazim tu namenu seruma kao idealnu kada govorim o svom licu. Nakon višemesečne upotrebe, imam utisak da mi ten deluje svežije i umereno čistije, a mogu potvrditi da ne izaziva bubuljice kao ni zapušavanje pora. Nisam primetila da utiče na sužavanje pora, kao ni na upornije pigmentacijske fleke, ali dok god ih mogu uspešno prekriti puderom i korektorom - srećna sam. 







Vichy Idealia Serum nalazi se u mojoj svakodnevnoj rutini i skoro sam na izmaku bočice. Pošto sam mu našla primenu koja me u potpunosti zadovoljila, preporučila bih ga upravo kao osvežavajući prajmer, za instant poboljšanje tena, i laganu dnevnu hidrataciju za kožu koja nema posebne zahteve i koja bi se svrstala u normalnu ka mešovitoj. Osobe sa suvom kožom, mogle bi serum uvrstiti u negu isključivo u kombinaciji sa jačom hidratantnom kremom. 



Da li ste probale Idealia Life Serum i kakvo je Vaše mišljenje? 

do sledećeg posta 







16 коментара

  1. I sama ovih dana trošim istu bočicu. Bilo je puno recenzija o ovom proizvodu i nekako mislim da su mi očekivanja rasla, sa svakom pročitanom (a pročitala sam ih dosta :D). Serum jeste dobar, zapravo je vrlo dobar, ali je i kod mene primenu našao pre svega kao prajmer. Čak ga ponekad mešam sa tečnim puderom, jer ima lep i prirodan hajlajt efekat.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sećam se da je u jednom trenutku bio na skoro svim blogovima koje sam pratila :DD
      no ja ga pored proizvoda koje sam tad koristila, nisam imala kad dostojno isprobati.
      Da, da, kao prajmer je baš dobar, slažemo se u tome :))

      Избриши
    2. I ja sam ga isto koristila kao primer i skroz je ok. Necu ga u skorije vreme sigurno ponovo kupiti, ali proizvod je sam po sebi skroz korektan.

      Избриши
    3. Ja sam ga nedavno dobila, potpuno neočekivano, tako da su moje zalihe obnovljene, a ova bočica iz posta mi je pri kraju, tako da eto mene sa Vichy serumom još neko vreme :)))

      Избриши
  2. Nemam ovaj serum, ali sam iskoristila tri njegova testera i verujem da bi nam utisci bili slični. Obično želim nešto više hidratacije od seruma, ali istovremeno želim i proizvod koji priprema kožu na način na koji to ovaj serum radi. Odlična recenzija i, naravno fotografije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam isprva očekivala drugačiji tip seruma, više sam ga zamišljala kao koncentrovaniju i jaču negu, međutim, ovo je nešto drugo, tako da ga trenutno iskorišćavam na najbolji mogući način :))
      hvala puuuno ♡

      Избриши
  3. Odlično za drugačija iskustva. Meni je npr. serum odličan, i prija mi. Iako sada koristim Aqualia serum, Idealia Life serumu bih se rado vratila.
    Divne slike <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim da pročitam drugačija iskustva osoba čijim utiscima mogu verovati :))
      Možeš li da uporediš Aqualia serum sa ovim, ukratko da te ne cimam previše?
      možda bi mi se Aqualia više svideo, je l' hidrira jače?
      hvala puuuuno :***

      Избриши
    2. Svaki od ovih seruma ima svoje prednosti. Tretnutno još uvek koristim Aqualia serum, od maja meseca ove godine. I jako sam zadovoljna. Tečnije je strukture nego Idealia, pa je samim tim potrebna manja količina. Sjajno hidrira i to dosta bolje od Idealie. Sad kako idu hladniji dani, biću u mogućnosti da ispitam njegove hidrirajuće moći tokom zime. U svakom slučaju, za hidrataciju moj plus ide Aqualia serumu.

      Избриши
    3. Hvala , dopada mi se kako zvuči taj Aqualia. Volela bih da ga probam :)))

      Избриши
  4. Odlična recenzija! Meni je također odličan kao primer u danima kada koža treba onaj wake up efekt :D.
    Fotografije su ti standardno prekrasne <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Je l' da da je kao prajmer super? :))
      Ih, jaooo, kad mi to ti, sa onakvim fotkama, kažeš :***
      Hvala Mell ♡

      Избриши
  5. Odličan post i ovaj serum bi mi savršeno odgovarao po tvom opisu tako da je posle ovog posta otišao na listu :) :D
    A slike su diiiivne <3

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. :)) otvorena sam i za predloge u pogledu seruma za hidrataciju, pa ako imaš šta preporučiti, tu sam :))

      Избриши

Hvala na komentaru.