Bioten Genovate Eye Serum

~ antiageing & regenerating ~




   Današnji tekst započela bih sa par pitanja upućenih Vama: Koliko Vam je bitna nega okoloočne zone? Da li se redovno negujete i u kakve kreme verujete? Šta mislite, koliko zapravo možemo uticati na već nastale bore na licu? 

   Kako je tema krema namenjena nezi zone oko oka, usmerila bih svoju priču o preparatima protiv starenja u tom pravcu. Osnovna stvar, i pravilo broj jedan kao prevencija bora jeste odgovarajuća hidratacija. To je nešto što konstantno navodim i čega se pridržavam poslednjih par godina. Pružanjem odgovarajućeg izvora hranljivih sastojaka, odgađate proces starenja kože, i sprečavate rani gubitak tonusa, suvoću regije, i umoran izgled. Bitno je na vreme početi sa negom, i pratiti stanje i potrebe kože. Ako biste me pitali kada bi bilo poželjno krenuti sa okoloočnim kremama, moj ugao gledanja je takav, da smatram da devojke već oko dvadesete mogu sebi priuštiti nešto dodatne nege. Ako se pritom radi i o mlađim devojkama koje imaju potrebu za nanošenjem pudera, korektora i sličnih dekorativnih proizvoda, onda i ranije svakako. Sva ta šminka koju nanosimo na lice ume dosta da isuši kožu i izvuče iz nje prirodnu blistavost, tako da je nega tu jako bitan faktor koji može očuvati lice lepim i zdravim.



   Bioten Genovate linija je namenjena koži izloženoj stresu i zagađenoj životnoj sredini, koži koja je u opasnosti od prevremenog starenja. Inovacija koja je pretočena u sve negujuće kreme iz ove linije, ogleda se u pažljivom sprovođenju procesa ekstrakcije matičnih ćelija iz biljke Globularia cordifolia kako bi se sačuvalo njihovo puno dejstvo. Daljim prerađivanjem matičnih ćelija, dobija se supstanca ResistemIstraživanja su pokazala da ta supstanca oponaša zaštitne mehanizme koje biljka ispoljava prema agresivnoj spošaljnjoj sredini. Kada se sastojak integriše u kremu za negu lica, on praktično utiče na ćelije kože da se aktiviraju i bore protiv starenja. Tri su dejstva ovog moćnog sastojka bitna: izbacivanje toksina, produžavanje životnog veka ćelija i regeneracija tkiva.

   Krema je u plastičnom pakovanju sa vakuum pumpicom, koja omogućava maksimalno iskorišćavanje sadržaja, i standardne zapremine za ovu vrstu proizvoda (15ml). Ko je koristio Eucerin Aquaporin kremu za hidrataciju regije oko očiju, primetiće da je ambalaža praktično identična. Svi Bioten proizvodi su bez parafina, parabena i veštačkih boja. Mišljenja sam da okoloočne kreme ne bi trebalo da imaju bilo kakav miris, ali ova Biotenova ipak ima. Naime, parfem kao dodatak ovom tipu proizvoda, povećava rizik od iritacije očiju. Lično nisam imala problema sa konkretnom kremom, jer je miris zaista suptilan, cvetan i nenametljiv, jako nežan i dopadljiv. Ali imajte na umu ako izbegavate parfemisane proizvode ovog tipa, da je u određenoj koncentraciji ovde prisutan parfem.

   Sastav: Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Cyclo-Pentasiloxane, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, C14-22 Alcohols, Dimethicone, Panthenol, C12-20 alkyl glucoside, Globularia Cordifolia Callus Culture Extract, Arachidyl Alcohol, Capryloyl Glycine, Behenyl Alcohol, Arachidyl Glucoside, Propanediol, Glycogen, Glycosaminoglycans, Hydrolized Elastin, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Acetyl Tetrapeptide-5, Dimethicone Crosspolymer, Butylene Glycol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethil Taurate Copolymer, Isohexadecane, Parfum, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Carbomer, Ethylhexyl-Glycerin, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Butylphenylmethypropional, Farnesol, Linalool, Limonene, Citronellol, Aplha-Isomethyl Ionone.  


   Utisci: Prvi utisci su bili vezani za teksturu kreme. Očekivala sam puno masniju i težu kremu, međutim ovaj proizvod to nije. Negde je na pragu između kreme i gela. Relativno se brzo upija ali na mojoj koži ne u potpunosti, već na površini formira tanki nemasni film. Krema je prema proizvođaču namenjena starosnoj dobi od 35-45. godina, no ja je ne bih tako strogo ograničila. Sastav govori da je pre svega namenjena hidrataciji, što vidim i prema maslinovom ulju koje je u samom vrhu liste sastojaka, i u principu spada u laganije kreme koje mogu obezbediti jako dobru negu. Odlična je kao podloga za korektor. Osećam da je po nanošenju koža dobro nahranjena i pripremljena za šminku. Fine borice oko očiju još uvek nemam, pa Vam ne mogu govoriti o dejstvu kreme na taj problem, ali verujem da redovnim korišćenjem može pružiti otpimalnu hidrataciju kože i sprečiti nastanak novih linijica. 


Osvrnula bih se sad na početak teksta, i iznela zaključak da je ova krema u rangu onih koje možete koristiti preventivno, dok se borice nisu još javile. Preporučila bih je bez bojazni i mlađim devojkama jer krema nije jaka, i ne zagušuje kožu. Zaista zadovoljavajuće hidrira i iako postoje i jače i hidratantnije kreme od nje, namenjene koži sa izraženijim borama, ova je u ponudi drogerijskih brendova zasigurno jedna od vodećih. 


Da li koristite Bioten kozmetiku? Jeste li probale do sad GENOVATE liniju? 


do sledećeg posta 

  

26 коментара

  1. Sjajna recenzija!! :) <3
    Zainteresovala si me za kremicu a i sastav mi se dopada na prvu loptu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Baš sam je ovih dana potrošila i utisci su mi baš kao tvoji. Kremu sam dobila na poklon i uz svu skepsu, prijatno me je iznenadila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, uistinu jeste jako fina krema. Iskreno sam očekivala
      nešto masno i koncentrovano, ali je zapravo jako lagana
      i prijatna :)

      Избриши
  3. ja koristim koleksicju sa dunjom (gel za umivanje,tonik,krema) mada 30 leta mi je :) gde mogu da se prijavim za tester?
    U potrazi sam za dodatnom negom!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je zelena linija, ta koju koristiš, ako se ne varam? :)
      Što se tiče testera, u konkretnom slučaju, mislila sam
      gospođici Blanc od svoje kreme sipati u malu posudu za nekoliko probica,
      pošto se poznajemo lično :)
      Nisam sigurna, ali možda bi na promocijama u drogerijama
      mogla da zatražiš tester ove ili drugih Bioten krema, ili da probaš
      da ih kontaktiraš na njihovoj facebook stranici :)

      Избриши
    2. da zelena linija odlicna je mada sada bih mogla da probam i roze (zbog ove hladnoce)
      nisam videla njihove testere nikada zato sam i pitala tebe razumela sam da ih ima,svakako hvala na odgovoru
      sve najlepse u novoj
      pozzz

      Избриши
    3. Žao mi je što si me isprva pogrešno razumela :(
      Mogla bi, roze je namenjena osetljivijoj koži, i ima
      manju koncentraciju pojedinih sastojaka.
      Hvala puno, i sve najlepše i tebi :)))

      Избриши
  4. Koristim celu Genovate kolekciju i to mi je nešto najbolje do sada što sam ikad probala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da si oduševljena proizvodima :)
      Ja budem presrećna kad tako otkrijem neku liniju koja mi
      u potpunosti odgovara koži :) to je idealna stvar :)

      Избриши
  5. Već neko vreme se razmišljam da li bi trebala da počnem sa korišćenjem okoločne kreme pošto uskoro punim 22. godinu. Po tvom opisu ove kreme rekla bih da bi mi se dopala pa možda i rešim da je probam :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako se pritom i šminkaš redovno, onda svakako da, vreme je :)
      Pored ove, mogla bih da ti preporučim i još par drugih krema, koje su
      namenjene samo hidrataciji :) Imaš u Eucerin ponudi, čuvenu Aquaporin,
      koja je stvarno savršeno hidrirala moju kožu i dugo trajala pritom :)
      Takođe, imaš i od ovih drugstore brendova, u dm na primer, pogledaj
      Balea kremice, Avene od ovih medicinskih brendova ima finu kremu za negu
      kože oko očiju....imaš širok izbor u principu a ja se nadam da ćeš lako naći
      savršenu kremu za sebe :)

      Избриши
  6. Obožavam Bioten! Stvarno imaju divne proizvode.
    A, ovu kremu ću uskoro kupiti da mama i ja isprobamo. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Zvučiš kao iskreni obožavatelj. Primetila sam da Bioten ima dosta fanova, i to se hvale različite grupe proizvoda. Ja sam imala tu mogućnost da isprobam svašta i ostala sam stvarno pozitivno iznenađena sa par proizvoda, među kojima se nalazi i ovaj.
      Verujem da bi ti krema mogla odgovarati, ali svakako javi utiske ako budeš bila u mogućnosti :))

      Избриши
  7. Draga Lena,svidja mi se recenzija,da li bi imala neku preporuku za malo stariju kozu +30 :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Loreana :))
      Što se tiče preporuke za Vas, ako biste bili ljubazni reći mi neke
      karakteristike Vaše kože, kako bih li znala šta Vam je
      potrebno od nege i za čim tragate? :)) Da li je to obična krema za hidrataciju,
      da li imate problema sa finim borama, želite li koncentrovaniju negu, cenovni rang... :) ?

      Избриши
    2. E,pa hvala puno Lena. Ovako,iako imam preko 30godina,ne mogu da se puno zalim na svoju kozu,imam normalnu ka suvoj kozi. Htela sam neku okolocnu kremu,ne previse skupu,a da opet hidrira taj deo,jer sam primetila po jednu boru ispod svakoh oka i to duz cele linije,cak jednom i podocnjake,iako nikada nisam imala problem sa podocnjacima. Eto,ukratko,nadam se da sam bila preciznija ovog puta. Hvala puno :)

      Избриши
    3. Nema na čemu, jer drago mi je ako mogu da Vam pomognem :)
      Sto se tiče kreme koju tražite, možete probati upravo sa ovom Bioten kremom :) Ona baš jeste namenjena za 30+ :) Cena je tako, oko 500, 600 dinara i uglavnom su pozitivni utisci korisnica. Ako biste nešto jaču negu, Avene je malo skupljeg cenovnog ranga, ali mi deluje da bi Ystheal krema mogla da Vam se nađe odgovarajućom. Pre kupovine, bilo bi zgodno prvo zatražiti tester da biste isprobali :)

      Избриши
    4. E,super,hvala Lena na savetima,i blog mi se jako dopada. Hvala najlepse,otici cu da pogledam i jednu i drugu kremu :)

      Избриши
    5. Hvala Vama Loreana :))
      Svakako, ako budete bili u mogućnosti, javite utiske :)

      Избриши
    6. Kupila sam danas na tvoju preporuku ovu kremicu,upravo sam je otpakovala i stavila. Onako kako si napisala zaista jeste.Tacno mi je trebala neka kremica koja hidrira,i mislim da je ova upravo takva,nisam jos probala ispod korektora,ali sam sigurna da ce biti odlicna podloga. Hvala jos jednom :)

      Избриши
    7. Hvala Vam što ste mi javili ovde :)))
      Veoma mi je drago da Vam se proizvod dopada :)
      Zadovoljstvo mi je što sam Vam pomogla u odabiru :))
      Sve najbolje!

      Избриши
  8. Postovana Leno, potrosila sam dve flasice ove bioten genovate okoloocne i mogu samo reci da je odlicna. Preporucila bih vam i Merveillance expert Yeux od NUXE, ali meni najbolja gel krema CLARINS Gel Contour des Yeux. Trenutno koristim LOREAL Revitalift magic blur i mogu vam reci da je dobra. Takodje kao podlogu pre sminke koristim NIVEA cellular perfect skin, to je ona tonirana. Medjutim imam izrazene podocnjake i male kesice pa ako nadjete vremena da mi predlozite nesto, bila bih vam zahvalna. Imam 42 godine pa valjda to ide sa tim. Blog vam je odlican. Pisala sam i ja nesto o okoloocnim na svome.
    Pozdrav
    Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još uvek odlažem istraživanje Clarins preparative na način na koji to zaslužuje, ali me privlači par stvari. Hvala na odličnoj preporuci :)) Što se korektora tiče, baš sam danas preporučila jednoj devojci na instagramu: l'oreal true match, aura correct me, maybelline instant age rewind, maybelline fit me. Kod izraženih podočnjaka, jako je bitno naći adekvatnu nijansu korektora, a nekad je potrebno i pažljivo ih nadograđivati, na već dobro pripremljenu i lepo hidriranu kožu. Postoji i maleni trik da osnovni korektor koji će imati nijansu adekvatnu da neutrališe nijansu tvojih podočnjaka, naneseš prvo, a onda na onu liniju koja se ocrtava ispod očiju, i gde je često najizraženiji problem, naneseš tanji sloj posvetljavajućeg korektora(nekog koji sadrži određeni procenat iluminativnih čestica, poput artdeco u srebrnoj ili crnoj olovci, na primer). Na taj način vizuelno možeš ublažiti problem i regija oko očiju izgledala bi svežije i odmornije :)

      Избриши

Hvala na komentaru.