Najčešće korišćeni proizvodi #5




   Poslednji post iz ove kategorije objavljen je jako davno, a kako se rutina prilično promenila, vreme je za update i predstavljanje do nedavno najaktuelnijih proizvoda kod mene. Skoro sam na instagramu objavila ovu fotografiju koja je bila mini najava današnjeg teksta. U glavnoj ulozi nalaze se Real Techniques Expert četka za tečni puder, Vichy Idealia okoloočna krema, Vichy Teint Ideal tečni puder, Vichy Idealia Life serum i Oriflame kuglice za nijansiranje tena. Mnogo Vichy proizvoda, je l' da?

    Potrudiću se da Vam u najbitnijim crtama prenesem svoje utiske o svakom, a u planu su skore objave zasebnih recenzija pojedinih proizvoda. Tekst o Idealia serumu ste mogli pročitati ovde




Vichy Idealia Life Serum


Nedavno sam dobila dopunu ovog seruma, pa sam rešila da nagazim sa trošenjem stare bočice. Zaključila sam već odavno da je kao podloga za šminku idealan, i koristim ga sa zadovoljstvom upravo na taj način. Puder preko njega legne savršeno. Nanosim ga nakon dnevne hidratantne kreme, o kojoj ću Vam pričati u nekom od narednih postova, a pre pudera. Jako lepo zagladi lice i osveži ten, pripremajući ga za dalje šminkanje. Detaljnija recenzija čeka Vas na ovom linku.

_______________

Vichy Idealia Eyes 

Želja mi je da o ovoj okoloočnoj kremi napišem zaseban tekst, a onda i napravim poređenje sa par krema koje sam koristila u proteklih godinu dana. Ono što mogu već sada podeliti sa Vama a vezano za ovaj proizvod jeste da ga moja koža voli izvesno vreme. Veoma je lagana krema, blago puteraste teksture, lako razmazuje i za kratko vreme potpuno upija u kožu. Iako sadrži diskretne sedefaste čestice, iste nisu vidljive na koži po nanošenju. Kremica je super podloga korektoru i što je meni jako važno, odlično se sa njime meša. Volim često da nakon prvog sloja korektora, nanesem još jedan tanji, koji predstavlja mešavinu korektora i kreme. Time korektor dobije na hidrirajućem efektu i plus pojačam njegovu moć pokrivanja.

_______________

Vichy Teint Ideal kremasti puder

Nakon početnog zanosa ovim tečnim puderom, nastupilo je nešto drugačije raspoloženje i odnos prema njemu. Da krenem ispočetka. Naime, ovaj puder namenjen je suvoj koži i nijansa koju ja imam je 25 sand moyen. Isprva sam bila prilično skeptična i pitala se koliko mi zaista može odgovarati puder koji nije namenjen mom tipu kože. Međutim, nakon prvih par puta nanošenja, uvidela sam da definitivno može dobro izgledati i na mešovitoj kakva je moja. Obično su puderi namenjeni suvoj koži 'jači', masniji, hidratantniji i puniji, ali ovaj puder se od njih razlikuje. Znatno je tečniji, dosta je lagan, i brzo se upija u kožu pa je potrebno sa njime hitro raditi. Nije mi dodatno mastio kožu i nisam se od njega sjajila kao disko kugla, a nijansa mi se fino uklopila sa tenom i zadovoljavajuće prekrila nepravilnosti. Sada ide onaj ''ali'' deo. Primetila sam tek nedavno da mi na izvestan način umrtvi ten. Jeste da je boja zaista svetla i prilagodljiva, ali na prilično čudan način, u poslednje vreme kada ga nanesem izgledam pomalo ispijeno i umorno. Umem da to prekrijem ostatkom šminke, ali volim kada mi podloga u startu osveži ten i učini da izgledam bolje. Zato sam rešila da ga ipak na neko vreme ostavim po strani. Pročitala sam mnogo recenzija devojaka sa mešovitom kožom koje vole ovaj puder i zaista mi je drago zbog toga. I sama sam se nalazila u toj grupi do nedavno, ali u poslednje vreme Teint Ideal i ja ne sarađujemo baš najbolje.


_______________

Oriflame Dreamy Moments Illuminating Pearls

Problem koji sam navela u pasusu gore, rešavala sam nanošenjem Oriflame kuglica u velikim količinama. Ove kuglice podsećaju neodoljivo na čuvene Guerlain Meteorites u nijansi 02 Clair. Namenjene su nanošenju na celo lice na kraju šminkanja, kao svojevrsna završnica koja bi trebalo da upegla ten, ujednači podlogu sa rumenilom i ublaži prelaze između slojeva šminke. Kako sam pre kupovine ovih kuglica već uveliko koristila Guerlain, nisam mogla a da ih ne uporedim u izvesnoj meri. Jeste da Guerlain dolazi u znatno kvalitetnijem pakovanju, sa mirisom specifičnim za svoje proizvode, jeste da na dodir pakovanja asocira na luksuz, ali ni Oriflame nije baš totalni promašaj. Oriflame-ove perlice prilično dobro matiraju lice, osveže ten, jednostavno se nanose i blendaju i lepo izgledaju na licu. Kod ovakvog tipa proizvoda, teško je na fotografijama uhvatiti taj momenat koji pokušavam preneti rečima, pa se ovih dana trudim da što je bolje moguće uslikam swatch i jednog i drugog proizvoda kako biste donekle uvideli o čemu govorim. Oriflame kuglice su veoma pristupačna alternativa, sa pristojnim efektom na koži, pa ako ih ima u katalogu, slobodno uzmite u razmatranje kupovinu istih.     

_______________

Real Techniques Expert Face Brush

Neizmerno sam bila radosna kada sam saznala da će se Real Techniques četkice prodavati i u našim drogerijama. Posedujem upravo ovu četku preko godinu dana, i i dalje je u savršenom stanju, osim nešto malo ogrebanih slova na dršci koje je zaradila guranjem u neseseru sa drugim proizvodima. Kupovina ovog brenda do pre par meseci bila je moguća samo preko interneta ili preko prijatelja iz inostranstva, a sada su tu, na dohvat ruke svima koji ih žele konačno isprobati. Expert face brush namenjena je nanošenju tečnog pudera, i jako je gusta i efektna. Ne 'guta' proizvod, puder nanosi bez fleka i tragova poteza, a sa njom se lako i brzo radi. Volim je koristiti jer mi u mnogome olakšava šminkanje, puder nanosim ravnomerno, bez prljanja ruku, i uz minimum utrošene podloge. Davno sam sa Vama podelila trik koji praktikujem pri stavljanju pudera. Četku naprskam vodom, tek da vrhovi budu malo vlažniji, puder u tačkicama nanesem na određene zone na licu, a onda četkicom radim tako što najpre ovlaš bockam kako bih rasporedila puder, a zatim kružnim pokretima vrhom četkice blendam dok ne postignem ujednačen ten. 


Da li koristite neki od ovih proizvoda i kakvi su Vaši utisci?
Ne zaboravite da Vas nagrađujem ovih dana, o čemu možete saznati više ako posetite ovaj link. 



do sledećeg posta 

26 коментара

  1. Nažalost, meni Vichy proizvodi nikako ne odgovaraju, izazivaju mi alergijske reakcije tako da sam odustala od korištenja :/ Oriflame perle izgledaju jako privlačno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš šteta, jer imaju stvarno dobrih proizvoda koje volim koristiti. No opet, i to "dobro" je relativan pojam pa nam zato i ne pašu iste stvari.
      Oriflame kuglice su i meni na oko privukle da ih poručim :)

      Избриши
  2. Probala sam serum i nekako mi nije legao, a i cinjenica da ima sljokice me odbija. S druge strane cujem samo reci hvale za RT cetke, pa cu i ovu uskoro nabaviti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije ti se dopao, je l'? :/
      Pa šta znam...uglavnom su negativniji utisci o njemu vezani za to što su devojke
      očekivale više nege, manje silikonskog efekta, i po mogućstvu neku naznaku da
      više deluje na pore, ili nešto poput toga...Ali da nije klasični negujući serum, to svakako
      nije. Jedino ne bih rekla da su šljokice baš, stvarno su mnogo sitnije od šljokica, i više na mikronskoj
      strani, i pomognu prelamanje svetlosti pa ten izgleda lepši. Meni je to na primer plus :)
      E da znaš vala, RT četkice su nam konačno dostupne ovde i red je da se prazne police :DDD

      Избриши
  3. Okoloocna zvuci dobro. Koja je cena otprilike?

    ОдговориИзбриши
  4. R.T. Expert Face Brush je predobra zaista. Nemam je u svom posedu ali sam je probala i vredi svaki dinar :)

    ОдговориИзбриши
  5. Vichy puder mi je sjajan, I dalje ga koristim. Iako je namenjen suvoj koži, meni u potpunosti odgovara. Idealia serum sam zamenila sa Aqualia, jer mi on više prija. A RT četke su moja velika ljubav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da poseduješ više RT četki :)
      I ti si zadovoljna sa Teint Ideal, e baš mi je drago :) Meni je kako sam gubila boju više izbijao sivi ton iz njega i nije mi davao svežinu licu.

      Избриши
  6. Imam cetku i zadovoljna sam.Bas kao sto si i ti napisala :) Probacu i ja taj trik sa vodom :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako voliš lakše prekrivanje i minimum pudera na licu, ta tehnika ume biti pun pogodak :)

      Избриши

  7. Oriflame perlice mi se sviđaju, bas bi ih voljela probati! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obrati pažnju na ponudu u narednim katalozima.
      Možda ih ponove :) i meni se jako dopadaju :)

      Избриши
  8. Imala sam veliku zelju da kupim taj Vichy puder. Srecom pa postoje testeri, jer meni nazalost nijedna nijansa njihovih pudera ne odgovara, zapravo je do odabira nijansi koje nam uvoze. Nekada sam obozavala njihov Aera Teint, kojem su sa promjenom ambalaze promijenili i nijanse, i od tada Vichy puderi i ja nismo u ljubavi. :-(
    Imam Oriflame kuglice, povremeno ih koristim,svidja mi fini suptilni sjaj koji daju licu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesu malo čudno formirali nijanse. Na primer, sećam se da je manji broj od ovog mog bio tamniji i žući, i znam kad sam videla 25 pomislih kako je omašena nijansa skroz. Znam da su menjali Aera Teint, šteta što ti više ne odgovara ta formula :((
      Kuglice su super za to što kažeš, instant učine da izgledam blistavije a opet ne masno.

      Избриши
  9. Probala sam ovu RT četkicu ali mi ništa ne može zameniti sigminu.
    Predivan post sve je tako girly i lepoo :3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega, hvala na komplimentu :) :*
      Sećam se da sam ranije dok je vladala pomama za Sigminim četkama, maštala o istim (online kupovinu izbegavam i guram drugarice da je za mene obavljaju #badfriend). Međutim, onda sam se ohladila, i potom nabavila RT. Šta znam, ne mogu ih porediti jer posedujem samo jednu Sigminu koja nije za tečni puder, ali ove RT koje imam su mi stvarno super :) Koju Sigminu voliš za tečni? F8o?

      Избриши
  10. RT četkama uspešno odolevam, puder sam prosledila mami i redovno ga koristi, za serum imamo slične utiske, a okoloočnu kremicu koristim tokom dana, za noć biram nešto jače :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) hvala na detaljnom odgovoru :)
      RT još nisi probala?! E pa da znaš da ću sad nonstop o njima da pričam :D

      Избриши
  11. idealia mi nije nista posebno, pazi kad dođes do kraja jer je ima još, kad sam prerazala tubu dobila sam još proizvoda koje sam izvukla van i koje sam stavila u malu tester posudicu od 6ml i koja je bila prepuna. Rt kistove imam i volim :) pratim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na savetu Tina :)
      Meni se tubica nekako stalno puni vazduhom i uvek kad je pogledam nisam načisto koliko pudera ima. Svakako je neću još potrošiti jer sam kombinovala i koristila i druge pudere povremeno. Drago mi je da ti se dopadaju RT četke :)
      Hvala puno i lep pozdrav!

      Избриши
  12. RT četkica je odlična,stvarno je obožavam :)
    Fotke su ti prelijepe :)

    ОдговориИзбриши
  13. Slika je naravno predivna, kao i sve ostale na blogu :).Koristim Vichy Liftactive kremu,odlična je i za moj tip kože a i malo liftinga u mojim godinama nije na odmet :).Serum nisam probala,a od pudera koristim takodje Vichy,ali Aera Teint za mešovitu kožu i zadovoljna sam.RT nisam probala,ali nameravam da kupim baš ovu četku.Sve u svemu,divni su ti proizvodi i divan ti je blog!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim rečima draga Vesna :)
      Čitala sam pohvale na račun Aera teint pudera :)
      RT četke su prema mom iskustvu, fenomenalnog kvaliteta i preporučujem ih :)
      Hvala još jednom na lepom komentaru i komplimentima :)

      Избриши

Hvala na komentaru.