Redken All Soft Argan 6 Oil

~ ulje za kosu~



   Kako sam nedavno zaključila da segment nege kose nije baš najbolje pokriven na blogu, rešila sam da ispravim taj propust, i koliko god mi vreme i organizacija to budu dozvoljavali, pišem o proizvodima koje koristim. 
   Govorila sam već o svojoj kosi u ranijim tekstovima, pa se na osnovu tih priča otprilike može zaključiti koji su moji glavni problemi kada se o nezi radi. Ono što uvek koristim jesu šampon, odgovarajuće pakovanje, po potrebi regenerator, tretman za zaštitu kose od toplote fena, i eventualno neki leave-in proizvod (iz reda onih koji se ne ispiraju a koriste se na mokroj kosi, ili nakon feniranja).

   Danas pišem o Redken višenamenskom tretmanu, obogaćenom Omega-6 kompleksom. 




   Pakovanje je plastično i praktično, providno i sa pumpicom. Količine je 9o ml. Namenjeno je nezi suve, beživotne kose, njenoj dubinskoj ishrani i zaglađivanju vlasi. Može se nanositi na suvu ili mokru kosu, pre sušenja ili na kraju. Proizvođač kaže da kompleks Omega-6 prodire duboko u vlas, hidrira je iznutra, oporavlja, daje joj gipkost, mekoću i sjaj. Nanošenje proizvoda na kosu omogućava obnavljanje keratinske strukture i jačanje vlasi.


   Sastav: cyclopentasiloxane, dimethiconol, dimethicone, argania spinosa oil/argania spinosa kernel oil, parfum, benzyl alcohol, linalool, coumarin, limonene, hexyl cinnamal, citronellol, benzyl benzoate, amyl cinnamal, CL 7512/annatto(d46035/1).

   Kao što iz priloženog možete videti, ovo je klasičan silikonski preparat sa dodatkom argan ulja. Argan i jeste poznat po svojim intenzivnim hidratantnim i regenerativnim dejstvima u nezi, dok silikonska tekstura pruža zaglađivanje vlasi i njenu zaštitu. Da li bežim od silikonskih proizvoda za kosu? Ne. Šampon i pakovanje koje redovno koristim ne sadrže silikone, a kako je moja kosa po prirodi jako neukrotiva, smatram da joj i treba izvestan silikonski preparat u oblikovanju kako bi vlas držao pod kontrolom.




   Utisci: Miris ovog ulja je božanstven. Zaista je nešto najdivnije što sam ikad pomirisala, ne samo među proizvodima za negu kose, već generalno gledano. Koristim ga jako jako dugo, i veoma prija kosi. Ne otežava i ne slepljuje vlas. Ne masti dodatno kosu, ni teme, i upija se brzo, dok se miris zadržava do narednog pranja. 

   Proizvođač predlaže neke moguće načine upotrebe: 1. Tretman pre pranja kose sa hidratantnim efektom - potrebno ga je obilno naneti na vlas, držati kraće vreme pa isprati; 2. Zaštita od toplote fena - izvesnu količinu naneti na kosu pre sušenja fenom; 3. Kao završnica nakon feniranja radi zaglađivanja vlasi i omekšavanja kose; 4. Može se upotrebljavati kao preparat za beživotnu i kosu bez sjaja; 5. Može biti i tretman koji ćete preko noći naneti, pa ujutru isprati sa kose. 

   Meni se pokazao idealnim pri feniranju. Nekoliko pumpica istisnem na dlanove, utrljam ih a onda rasporedim ravnomerno po pramenovima pre sušenja fenom. Kao rezultat dobijem mirnumekanu i svilenu kosu, a krajevi mi se fenomenalno ispravljaju, bez onih iritirajućih razletanja na sve strane. Nakon što završim sa feniranjem, dodam još koju pumpicu proizvoda samo na krajeve da ih dodatno osiguram.  


Online kupovina ili naručivanje preko prijatelja iz inostranstva, za sada su jedini način da se do ovog proizvoda dođe. Detaljnije o kupovini ovog ulja možete pročitati na sajtu ovde
Ako ste u mogućnosti nabaviti ga, a tražite neki proizvod koji će olakšati oblikovanje kose, i zaštititi je od isušivanja, slobodno ga uzmite, jer mislim da se nećete pokajati. Imajte na umu da ako izbegavate silikone u proizvodima za negu, ovo nije proizvod za vas.


Čime štitite kosu od toplote fena i kako izgleda Vaša postavka proizvoda za negu kose?


do sledećeg posta 

8 коментара

  1. Ja sam loša prema svojoj kosi i ne stavljam ništa pre feniranja. Koristila sam nekoliko leave in proizvoda ali mi se nisu dopali. Jedino što uvek praktikujem jesu ulja, bez kojih bih imala te krajeve koji lete unaokolo. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A razmišljala sam da te pitam stavljaš li išta jer sam primetila da ti je gusta kosa, pa me interesovalo kako se ti snalaziš :)
      Šta ti od ulja najviše odgovara? :)

      Избриши
  2. uglavnom koristim Kerastase proizvode, a za zaštitu od topline mi je obaveza Kerastase Nectar Thermique
    Ovaj proizvod mi zvuči zanimljivo, mislim da ću ga probati jednom, volim Redken :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nectar thermique je tako dobar! A miris tek <3
      Znaš već, ako isprobaš volela bih čuti tvoje utiske :)

      Избриши
  3. Ne treba mi još jedan ovakav proizvod u ladici ali mamiš me pozitivnom recenzijom. :D
    Imala sam all soft regenerator i bio mi je super tako ne sumnjam da je i ovaj proizvod jednako dobar. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh, draga Meliška, šta sam sve lepo kod tebe na blogu videla
      što mi ne treba a želim :D
      Kažeš i regenerator im je dobar, nice :)

      Избриши
  4. Tvoja kosa je možda neukrotiva, ali svakako prelepa :) Izbegavam fen maksimalno, jedino kada je ovako hladno malo prosušim kosu, ali iz daljine i ne do kraja. Na krajeve u psolednje vreme najčešće stavljam Marrakesh prskalicu mada je pri kraju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ooo hvala :) Amazonija je to :D
      Blago tebi, ja moju baš maltretiram fenom. Marrakesh još nisam isprobala ali znam kako je tvoju kosu učinilo mekanom i vazdušastom :)

      Избриши

Hvala na komentaru.