Omiljeno ovih dana #2



 
   Pripremljenog materijala na sve strane, folder Drafts pun ispisanih tekstova, a objavljenih mi postova nigde. Ne stižem da sve bar još jednom pre objave proverim jer me druge obaveze ometaju. Nije neki izgovor, ali It was worth of try. Vrlo verovatno ću neke recenzije koje sam planirala i spremila za januar, prebaciti u naredni mesec. Sada, dok ponovo pokušavam da uhvatim blogerski ritam, pišem Vam o nekim svojim aktuelnim favoritima. 

   Od NUXE ulja u ovom limited edition pakovanju se ne odvajam, od kako sam ga dobila krajem novembra. Krema Reve de Miel istog proizvođača tu je da upotpuni negu ruku u ova dva meseca. Vichy aqualia thermal kremu za lice očekuje zaseban tekst, dok je Vichy Idealia eyes moj aktuelni izbor po pitanju nege zone oko očiju.



   Kao što ćete primetiti, pišem o proizvodima koji su namenjeni hidrataciji kože lica i tela. Nisam izdvojila ništa čime čistim lice, kao ni gelove i mleka za kupanje, jer ću, nadam se, o tome pisati drugom prilikom. 



Vichy Aqualia Thermal light

   Ova Vichy krema obavezna je pri svakom mom šminkanju. Priprema lica za puder kod mene ume da potraje, jer prvo lice detaljno očistim, onda nanosim jednu kremu, pa drugu kremu, serum, koju kap drugog seruma ili baze, a tek onda puder. Kod krema mi je jako bitno da se brzo upijaju, da ostavljaju kožu zaglađenom i svilenkastom na dodir, i da dovoljno hidriraju, što je u principu najbitnije. Činjenica je da Vichy kreme često sadrže silikon u svom sastavu, ali isto je činjenica i da on ne smeta mojoj koži. U noćnoj nezi biram proizvode nešto drugačijeg, pre svega, bogatijeg sastava, dok za dnevnu varijantu, kreme poput ove sasvim su odgovarajuće za moje potrebe. Kompaktnije je teksture u poređenju sa Aqualia Thermal Night Spa (koja je prilično vodenasta), i takođe malo gušća od nje, ali se podjednako dobro razmazuje zahvaljujući silikonskoj komponenti. Upija se veoma brzo po nanošenju, i ne utiče mi dodatno na mašćenje kože. Nanosim je kao podlogu pri svakom šminkanju, ali i kao samostalnu zaštitu u danima kad ne nosim puder. Primetila sam da odlično štiti kožu od hladnoće i vetra.



NUXE Reve de Miel

    Krajem 2014.godine, stigao nam je NUXE. Do dolaska ovog brenda, isprobala sam samo čuveno ulje, dok sam na listi želja imala jednu njihovu okoloočnu kremu. Trenutno imam i previše okoloočnih, tako da će testiranje Prodigieux® Eye Contour sačekati neko vreme.
    Reve de Miel je fenomenalna ako želite negujuću kremu, nemasnog i brzoupijajućeg sastava. Obogaćena je uljima makadamije, susama, kokosa, sadrži glicerin, ši puter i araganovo ulje. To sve doprinosi punoći koju krema ima, jer je sastav zaista bogat. Jako mi se dopada što je kremasta a ne teška kakvom sam je zamišljala, i što brzo utone u kožu dok na površini ostane zaštitni nemasni film koji se potom sporije upija. Za jako ispucale i puno oštećene ruke, ipak pre preporučujem Neutrogeninu koncentrovanu formulu ili Bioten honey&macadamia, dok je ova Nuxe idealna za sve koji žele optimum hidratacije i zaštitu kože od isušivanja, a nisu ljubitelji masnih formula, te nemaju specijalan problem sa suvoćom i ispucalošću. Reve de Miel mi stoji na noćnom stočiću i koristim je obavezno pred spavanje. U potpunosti mi odgovara a njen miris mi je posebno drag. 



Vichy Idealia Eyes

   Imala sam okoloočnih krema, ne pamtim ih broj. Idealia Eyes je iz reda onih koje mi odgovaraju iz više razloga. Prvo i najvažnije, istakla bih da, prema mojim kriterijumima, zadovoljavajuće hidrira kožu. Sadrži ši puter za koji nalazim da jako prija mom licu. Upravo ovaj sastojak daje joj puterastu teksturu. Jednostavno ju je naneti uz pomoć higijenskog gumenog aplikatora, ali se u kožu ne upija momentalno, već lagano tone. Sadrži mikročestice koje reflektuju svetlost zbog čega može dati instant iluminativni efekat (posvetljavanje kože). Doduše, ja to na ličnom primeru nisam uočila, ali sam htela tu karakteristiku svakako napomenuti. Kao podloga za korektor je idealna, i njen sastav lepo reaguje u mešanju sa korektorom. Često kombinujem ta dva proizvoda, kako bih bolje ujednačila kožu oko očiju i prekrila znake umora.


NUXE Huile Prodigieuse

   Ne znam da li ima ljubitelja kozmetike koji nisu čuli za ovo ulje. U Francuskoj je na prvom mestu po popularnosti, i ujedno je najčuveniji NUXE proizvod. Ja bih rekla, potpuno opravdano. Mešavina je ulja slatkog badema, lešnika, makadamije a njegova upotreba pruža neverovatan užitak svim čulima. Iako kažu da se može koristiti i u nezi lica, tu sam namenu izbegla, pa ga koristim isključivo za negu kose, a ponekad ga dodam i u mleko za telo. Miris je predivan, a ulje ne sadrži silikone i mineralne komponente. Ne masti mi teme ni vlas, jer ga pažljivo doziram i nanosim na krajeve, ali zato primećujem da doprinosi mekoći kose i da je čini umereno vazdušastijom i primetno svilenom.



Da li koristite neki od ovih proizvoda? Koji su vaši trenutni beauty favoriti?

do sledećeg posta 

22 коментара

  1. Svi tvoji favoriti su meni meh. Jedino Vichy okoloočnu nisam probala, ali dnevna mi nije odgovarala, pa sam je prosledila dalje. Nuxe ulje mi je ok, ali ne za lice. A krema za ruke ostavlja mi na koži onaj silikonski film od kog se ja zgražavam. :D Sorry za hejt. :D Trenutno favorite nemam, već trošim neke testerčiće kako bih videla u kom pravcu da razvijam rutinu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma nemoj se izvinjavati, nije to nikakav hejt :DDD Ja cenim različitost ukusa, i ne mogu nam svima odgovarati iste stvari :) Čekaj, a darphin za čišćenje, očekivala sam da ćeš bar njega navesti? Nemoj mi reći da je pao u zaborav? Taj deo sa isprobavanjem testera je posebno interesantan :D Ume da bude i naporno, važno je biti umeren i ne stavljati sve i svašta. Ali dobro, zavisi sve i od tipa i potreba kože :) Mislim da tvoja lepo reaguje na tretmane, ne deluje mi problematično, pa računam da ćeš brzo pronaći nešto da uvrstiš u rutinu i obožavaš.
      Šta isprobavaš trenutno, ako nije tajna, imaš li neke preporuke? Kod mene se nakupilo Boga oca testera, macka mi se ali nemam kad -_-

      Избриши
    2. Isprobavala sam Afroditine kremice, ali sve imaju dosta intezivan miris koji me malo asocia na alkohol, čak i linija sa kamilicom. Jedino badem linija nema tako oduran miris. Dok ne pronađem nešto što ću želeti da koristim, držim se ultratoleriane varijanti Avena i LRP-a.
      A, Darphin....nemoj da mi soliš ranu. To sam potrošila i sada bolujem.

      Избриши
    3. Hajde, hajde, no tears <3 Ja se dovijam kako da ponovo nabavim JosieMaran jer ih nema nigde u EU, a Metropoliten nije bar na kraju sveta, uvek možeš da skokneš po dopunu. Verujem da ga imaju na stanju.

      Избриши
  2. Vichy Aqualia Thermal Light je moja omiljena krema za lice, obožavam je. Dok okoloočna Ideali-u mi se nije pokazala efikasnom u njenom primarnom cilju - uklanjanju tamnih kolutova. Nuxe krema za ruke mi je na listi proizvoda za isprobavanje, ali je ne kupujem dok ne potrošim makar jednu (imam ih 7-8 na čekanju!!!), a ulje iako imam još nisam otvorila :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam za tvoju ljubav prema Vichy kao brendu :))
      A slabo ja verujem u te priče, uglavnom devojke retko i budu zadovoljne dejstvima proizvoda na tom polju. Nuxe znači tek čeka svoj red kod tebe :D

      Избриши
  3. Odlican post!
    Mnogo mi se svidja Vichy i Nuxe, imaju odlicne proizvode!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Tako bih voljela da probam ovo Nuxe ulje. Toliko sam čitala o njemu i niko se dosad nije požalio na njega, a kod nas ga nema. Barem ga ja nisam nigdje vidjela još. Slike fantastične kao i uvijek :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mina, nadam se da ćeš uskoro imati prilike, ili možda da probaš sa online naručivanjem :)
      Ulje se može koristiti na više načina, što je veliki plus :)
      Hvala puno draga :))

      Избриши
  5. Slike su čarobne <3
    Vichy Idealia nisam probala, iako sam probala milion okoloocnih krema :D :D Kako je poredis sa Biotenovom Genovate?
    U Nuxe ulje sam zaljubljena <3 dok mi je njihova krema za ruke dosta fina, i volim sto ostavlja taj film na kozi. U prvo mah mi se ucinila kao prelagana, ali nije, bas lepo neguje :)
    Aqualia liniju sam pre par godina koristila, i fina je za mladju kozu, sve u svemu dopadaju mi se tvoji favoriti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvini što sad tek odgovaram, bila sam sprečena :((
      Hvala na komplimentu <3
      Ovako, Vichy naspram Bioten: razmazivost podjednako dobra; brzina upijanja gotovo jednaka; onaj kao 'zaštitni' film na površini postoji kod obe; i dok je Biotenova malo gelastija i deluje mrvicu ređe od Vichy, ipak bih rekla da jače hidrira. Ako bih birala samo između ove dve, Bioten bih recimo uzela za noć, a za preko dana Vichy(zbog šminke i lepšeg mešanja sa korektorom).

      Избриши
  6. Zadnjih tjedan dana isprobavam Vichy testere, baš ove tvojih proizvoda i tako ih želim, odgovaraju mi savršeno. Štedim i kad tad ću nabaviti full size, nadam se da neće razočarati. :)

    ОдговориИзбриши
  7. probala sam sve osim kreme za lice, idealia mi nije nesto kao okoloočna krema dok su mi ulje i krema za ruke odlični

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo su, kako bih rekla, popularni proizvodi. Verujem da je dosta devojaka imalo prilike da ih isproba, i drago mi je pročitati tuđe utiske :)
      Hvala na komentaru. :)

      Избриши
  8. Divan post, obozavam Nuxe. ♥

    Poseti moj blog ako zelis ♥ ---------------> http://bartalove.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Sve proizvode koje si izdvojila i sama volim koristiti. :) Nuxe ulje mi je posebno drago.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je ulje veoma drago. Miris se posle njega baš dugo zadržava na koži, a o kosi da ne pričam :)

      Избриши

Hvala na komentaru.