Rilastil Soothing Micellar Solution


~ micelarni rastvor za osetljivu kožu ~




   Sećate li se teksta o jednom od meni omiljenih micelarnih čistača? Ako ste propustili pročitati, savetujem Vam da posetite ovaj link kako bi ste stekli uvid u moja dosadašnja iskustva sa Rilastilom

   Tada sam dobila puno pitanja i komentara na temu da li se Rilastil može pronaći u Srbiji, što prošle godine, u vreme objavljivanja recenzije, nije bio slučaj. Međutim, situacija se ubrzo nakog toga izmenila te sada PRIZMA uvozi proizvode upravo ovog brenda. Sjajna prilika za Vas da dođete do svojih prvih Rilastil preparata. Kompletna ponuda je na ovom linku.  

   U nastavku teksta pročitajte moje utiske o novoj varijanti micelarnog čistača lica. Plavu bocu sam do sad mnogo puta hvalila, a šta mislim o roze pakovanju, čitaćete u narednim pasusima.



   Kod Rilastil micelarnih voda mi se posebno dopada to što je pakovanje zaštićeno jednostavnim plastičnim mehanizmom, koji Vam garantuje da niko pre Vas nije otvarao bocu. Zapremina od 25o ml sasvim je optimalna da se stekne dobar utisak o proizvodu, a otvor boce dobro je odrađen i ne izbacuje preveliku količinu tečnosti. Micelarna ne sadrži parfem, ali ja osećam majušnu dozu mirisa nakon što naspem micelarnu na blaznicu. Kako sam njome uklanjala ruž sa usana, primetila sam i da je gorkog ukusa. 

   Proizvod je namenjen čišćenju lica i skidanju šminke sa lica i očiju, a posebno je specijalizovan za osetljivu i kožu sklonu crvenilu i iritacijama. 

   Odlikuju ga odsustvo SLES, SLS, parabena, parfema, alkohola, veštačkih boja. Klinički je ispitan, i odobren od strane oftamologa i dermatologa. Pogodan je za korišćenje i na koži koja pokazuje nizak prag tolerancije na komercijalna sredstva za čišćenje lica.


   SastavAqua (Water) • Glycerin • C12-C13 Pareth-9 • Ceteareth-25 • Laureth-23  Alpha-Glucan Oligosaccharide • Niacinamide • Hydrolysed Glycosaminoglycans • Methoxhy-PEG-7 Rutinyl Succinate • Hammamelis virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract • Acetyl Tetrapeptide-15 • Disodium Phosphate  Mannitol • Cetrimonium Bromide •  Propylene Glycol  • Disodium EDTA  • Sodium Citrate •  Citric Acid.


   Utisci: Radovala sam se isprobavanju ove micelarne, jer me je jako interesovalo koje su razlike između nje, i plave koju sam prvo probala. Bila sam sitničava u formiranju konačnog utiska, i posvetila sam puno pažnje detaljnom testiranju ne bih li uočila ima li primetnih sličnosti ili razlika. Najkraće rečeno: Skoro su identične po učinkovitosti.

   Ako krenem da detaljišem, osećaj na koži nakon čišćenja roze micelarnom je mrvicu 'klizav', zbog više koncentracije glicerina u sastavu, koji je u nešto većoj meri ubačen radi sprečavanja isušivanja već osetljive kože. Plava je bukvalno nalik vodi, dok je roze neznatno drugačija. Takođe, kod plavih boca nisam primetila nikakav miris u pakovanju, dok za rozu, iako u sastavu nema upisanog parfema, ne mogu kazati da mi nimalo ne miriše.
   U pogledu efikasnosti kod skidanja šminke sa lica, rekla bih da puder jako dobro ukloni sa površine kože, dok sa maskarom to ide malo sporije. U direktnom poređenju sa plavom, meni se pokazala kao nešto slabija kada se radi o uklanjanju šminke sa očiju, što je i razumljivo obzirom da je namenjena osetljivoj koži, pa je logično da će imati blaže dejstvo i umanjenu efikasnost. Ruž sa usana uklanja savršeno.  

   Na pitanje Šta generalno mislim o roze micelarnoj za osetljivu kožu, bila bih slobodna odgovoriti da je to stvarno kvalitetna micelarna, bolja od mnogih koje sam probala, i u rangu sa najboljima koje volim koristiti. Istina, ne skida maskaru u jednom potezu, ali daleko od toga da je zbog toga smatram lošom. Naprotiv. Da nisam isprobala plavu pre nje, mislim da bi baš ova postala moj favorit. Ako imate osetljiviju kožu, i probali biste blag micelarni rastvor za svakodnevno nežno čišćenje lica, pritom ne nosite puno šminke, a želite proizvod koji neće narušiti pH vrednosti kože, preporučila bih Vam ovu Rilastil micelarnu. 

   

Da li ste isprobale Rilastil proizvode? 


do sledećeg posta 

15 коментара

  1. Recenzija je odlicna, a delimo i iste utiske :) Iako je roza micelarna u mnogo lepsem pakovanju :D plava je efikasnija, tako da i ja biram nju, s obzirom da je koza sasvim lepo podnosila :)
    <3

    ОдговориИзбриши
  2. Nego, bas ti se dopada elle casopis? :D :D :D :D :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahaha :DDDDDD
      zagrcnula sam se!!!!
      Sve što imam od kozmetike mi se slaže uz njega :DDDD

      Избриши
  3. Nisam probala ovu micelarku, ali hipotetički, pre bih izabrala tu plavu jer mi po tvom opisu deluje kao the real thing :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobra je jako i ova roze, samo što je pre za osetljiviju i
      nežniju kožu :) ili na primer nekog ko se ne šminka,
      ili se šminka minimalno - idealna.

      Избриши
  4. Zvuči odlično (iako nemam toliko osetljivu kožu) plus ove divne fotografije - ja kupujem! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Iva <3
      Verujem da bi se ova dopala većini. Istina, možda zahteva mrvicu više strpljenja
      da se uklone tragovi maskare sa očiju jer je nežna, ali je za lice podjednako efikasna kao
      i plava :))

      Избриши
  5. Oduševljena sam Rilastilom, zaita je dobra kozmetika. Koristila sam oba micelarna rastvora i iskreno više mi se sviđa roze, super mi očisti lice i pritom ima divan miris na čisto, i nastavljam sa njim. Inače, roze micelarni košta 1300 dinara, i toplo ga preporučujem :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Magdalena, hvala na utiscima :))
      Slažem se sa tobom, po pitanju kvaliteta kozmetike.
      Do sad isprobah par stvari i zaista sam mišljenja
      da su stvarno jako dobar brend. Dobila sam skoro serum
      za flekice, još ga testiram i nadam se da će mi pomoći,
      ali prvi utisak je da hidrira savršeno. Pisaću i o njemu u dogledno
      vreme.
      Hvala na informaciji za cenu micelarnog :)) To je baš povoljno :)

      Избриши

Hvala na komentaru.