Drogerijska ponuda



   Verujem da puno nas voli da kupuje pristupačne proizvode, a da se posebno obradujemo kada se neki od njih pokaže fenomenalnim. Tako imamo najbolji odnos uloženog novca i dobijene koristi, a tome, složićete se sa mnom, nije na odmet težiti. Potraga za dobrim a jeftinim proizvodima nekada ume da potraje, i da donese mnogo više promašaja nego što smo se nadali, ali smatram da se opet ni iskustvo stečeno istraživanjem ne može zanemariti. 

   Osvrnula bih se ovom prilikom na, svima dostupan, drogerijski asortiman i neke od aktuelnih proizvoda. Na fotografijama ćete imati prilike da vidite ono što koristim unazad jako dug period, ali i proizvode koji su tek od pre mesec, dva u mojoj rutini. Zaboravila sam da uslikam na grupnoj fotografiji popularni puder Bourjois Healthy Mix, o kojem sam pisala, a koji se ranije mogao naći u poznatim lancima drogerija. 


   Polazim od nege tela, i proizvoda francuske kuće, Le Petit Marseillais. Ni ne pamtim koliko sam puta do sad kupila gel za kupanje, i moj prvi izbor je upravo ovaj sa fotografije, Peche Blanche & Nectarine. Imam jako suvu kožu tela, koja nekad na pojedine kupke odreaguje crvenilom i propratnim svrabom. Ovaj gel, ne samo da miriše predivno i pomalo slatkasto, već pravi divnu, kremastu penu koja mi očisti kožu savršeno i pritom je nimalo ne iritira. Za mene je to dobitna kombinacija. Mleko za telo Lait Hydrant, za izrazito suvu kožu, sa ši puterom, bademom i arganovim uljem, je nešto što sam otkrila početkom oktobra prošle godine i što mi se već na prvo mazanje dopalo. Koža je zahvaljujući ši puteru hidrirana i dubinski nahranjena, badem joj daje elastičnost a arganovo ulje mekoću. Nanosim ga pred spavanje, a miris je baš dugotrajan. Jako mi se dopada, i preporučujem ga.


   Alverde mi je sve više privlačan kao brend, a za veliki plus uzimam i cenu ovih proizvoda. Alverde ulje od ruže je jako popularan proizvod, i sećam se da je recenzija koju sam objavila naišla na fantastične reakcije čitateljki. Fenomenalno je za negu izrazito suve kože lica, za ispucale usne, suve ruke, dehidratacione bore oko očiju, kao i negu zanoktica. Pored svih okoloočnih krema koje koristim, došla sam do zaključka da je ovo ulje možda najbolja stvar za 'peglanje' borica koju sam probala. Pisala sam Vam o svom iskustvu ovde

   Alverde roll-on sa aloe verom i ekstraktima morskih bisera sam kupila pre nekih mesec dana, i od tada se ne odvajam od njega. Miris je nenametljiv i blago puderast. Asocira na čisto. A ono što je još bitnije jeste da mi ovaj dezodorans, koji ne sadrži alkohol, talk, kao ni štetne aluminijumove soli, pruža višečasovnu zaštitu od neprijatnih mirisa. 


   Garnier micelarna voda definitivno nije bila na spisku za kupovinu, ali je u moju kesu uskočila na jednoj od promocija kojoj sam prisustvovala krajem godine. U pitanju je promocija sajta beautyshop, gde možete online obaviti kupovinu kako šminke, tako lakova za nokte i ostale kozmetike dostupnih brendova. Ova micelarna jedna je od desetak koje sam do sad probala, i već pri samom testu, imala je zadatak da zadovolji kriterijume koji su bili postavljeni prilično visoko. Nisam očekivala da me oduševi, ali sam bila veoma iznenađena rezultatima. Baš je blaga za lice, a opet mi lepo ukloni puder. Za maskaru joj treba malo više truda, ali me zato koža oko očiju ne pecka kad dođe u kontakt sa njom. Ne suši mi lice, i priznajem da bih se ogrešila ako joj ne bih dala pozitivnu ocenu.

   Nasuprot gore pomenutoj micelarnoj, Garnier Miracle Skin Cream kao i Miracle Eye Cream, nisu na mene ostavile dobar utisak. Ove kreme su u tubi bele boje, ali pri kontaktu sa kožom dolazi do oslobađanja pigmenta, te se one prilagođavaju i dobijaju žućkasto-narandžastu nijansu. Krema za lice sadrži spf2o, a obe imaju kompleks aktivnih sastojaka koji pomaže u borbi protiv starenja kože. Miris je preintenzivan, i ne prija mi. Krema za lice je na mojoj koži izgledala nesimpatično žuto, i nimalo mi se nije prilagodila tenu. Nije se u potpunosti ni upila, nego je izgledala prilično gnjecavo i loše. Okoloočna krema i pored blage boje koja se dobijala u dodiru sa kožom, nije uspela da mi ujednači i osveži zonu ispod oka, ali je zato uspela da migrira do očiju što je rezultiralo suzama, teškim kapcima i umornim pogledom. Planirala sam pisati o njima zaseban tekst, gde bih postavila svočeve i prenela detaljnije utiske. 


   Maybelline Fit Me korektor je odličan drogerijski korektor, i ako uspete da ga pronađete, nemojte previše razmišljati o kupovini. Detaljnija recenzija kao i fotografija nijanse koju imam, čekaju Vas ako kliknete ovde

   Maybelline ColorDrama olovke za usne su ultrapopularne, i primećujem da ih često ne možete pronaći na policama u drogerijama. Dobijene količine se brzo rasprodaju, a onda je prava nemoguća misija pronaći po gradu željene nijanse. Za sebe sam odabrala 110 Pink so Chic, i 630 Nude Perfection. Kremaste su, prijatne na usnama, lako se mažu, ali im postojanost možda neće biti jača strana ako stalno jedete i pijete. Na mojim usnama izdrže oko 3 sata, dok ne krenu da blede. Nude Perfection je malo suvlja u poređenju sa Pink so Chic, pa je balzam ispod neophodan.   

   L'Oreal So Couture maskara je otkriće. Dobila sam je na već pomenutoj promociji beautyshop, i od tad se ne odvajam od nje. Za razliku od prethodne L'Oreal Miss Manga, o kojoj sam pisala ovde, So Couture ima plastičnu četkicu i dobru formulu koja se lako nanosi na trepavice. Imaćete prilike da čitate zaseban tekst o njoj. 



   Balea kreme za ruke iz limitirane serije sa mirisima lavande i trešnje, privukle su me isprva zbog simpatične ambalaže. Namenjene su nezi ruku, lica i usana, ali ja sam ih rešila koristiti samo za ruke. Limena kutijica je zgodna za torbu, a kreme pružaju korektnu negu.

   Bioten Genovate krema za negu zone oko očiju je već dobila svoj prostor na blogu, i tu recenziju možete pročitati na ovom linku. To je zasigurno jedna od najboljih kremica drogerijskog ranga namenjena hidrataciji i prevenciji bora. 




Da li koristite nešto od navedenih proizvoda, i koji su Vam omiljeni drogerijski brendovi?


do sledećeg posta 

32 коментара

  1. Odličan post, a i fotografije! Zanimljivo da sam od ovoliko proizvoda probala jedino Alverde ulje koje mi je bolje nego što sam mislila da će biti, ali ubi me taj miris ruže. Obavezno ću probati LPM gel i mleko, a možda pokleknem i pred nekom Maybelline olovkom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno puno :-***
      A sećam se da si pričala da ne voliš miris ruže :( Ja ga ni ne osetim, mada sam sad već navikla. Probaj, tebi se, ako se ne varam dopao i njihov šampon pa ti možda i ovo bude dobro :)

      Избриши
  2. Odlican post! :)
    Meni se mnogo svidja Maybelline i Garnier proizvodi!

    Nikoleta, xoxo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nikoleta :)
      Mogu se pronaći interesantni proizvodi među ovim brendovima :)

      Избриши
  3. Lep pregled. I meni je L'Oreal So Couture maskara pravo otkrovenje. Imam prilično neugledne trepuške, a sa ovom maskarom zaista vidim dobar efekat.

    ОдговориИзбриши
  4. Proizvodi LPM i ja se nikako ne slažemo. Digla sam ruke od njih i više ih ne gledam i ne razmatram. Garnier Miracle kreme sam probala, ali sam ih zbog boje koja se dobija ostavila za toplije dane, tako da ću o njima tek formirati utiske. Micelarnu njihovu nisam probala, držim se Vichy i LRP, plašim se izleta :D Sa Alverde kozmetikom sam u odnosu "ljubav-mržnja". Maybelline olovke me nisu oduševile, iako sam trčala po gradu da ih sve probam. Da sam bar skinula koje kg, od trčanja, ali nisam... A korektor Fit Me mi je u planu već dugo vremena, ali ga uvek uzmem u ruke, i vratim na policu. Da me pitaš "zašto" ne bih znala odgovor. I tako... :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na detaljnom odgovoru :D Šteta za LPM i Maybelline :/ I ja sam se uzdržavala od kupovine Garnier micelarne, jer sam isprobala i previše njih, ali mi je ipak drago da jesam jer se ispostavilo da je i više nego korektna :)

      Избриши
  5. Imam isto LPM mleko i stvarno je fino. Inače ne volim proizvode koji imaju u sebi ruže (spomenuto ulje) ali ću mu dati šansu jer imam iiiizrazito suvu kožu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iva, moraš probati alverde ulje, mnogi su mi se javljali sa pozitivnim utiscima o istom, i mogu da potvrdim da je odlično za suvu kožu. Miris ruže nije jak stvarno. Kad pomirišeš proizvod, više osećaš taj prirodni biljni miris nego što ciljano namirišeš ružu :)

      Избриши
  6. Jaooo, pa pisite o toj maskari :-DDD
    Inace ne radim ovo, ali bas sam u potrazi za dobrom maskarom i to bas hocu L'oreal dok je snizenje u Liliju :-)))
    Hahaha, a ti bas pises onako kako ti komentatori zahtevaju :-DDD
    Dugo sam kulirala L'oreal, sad bih opet da "komuniciramo". Naravoucenije - vazno je zadnjicom ne zatvarati vrata ;-)
    Super post, dala si mi definitivno zeleno svetlo za Alverde ulje od divlje ruze :-)
    Mnogo pozdrava - Alekta***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hoću Alekta, samo da ugrabim više vremena :))
      Hvala ti puno, i nećeš pogrešiti sa tim alverde uljem :))

      Veliki pozdrav :)))

      Избриши
  7. Одговори
    1. Nataša, ja nisam skoro proveravala, nadam se da će ti neko dati potpuniji odgovor :))

      Избриши
  8. Odličan post.
    Trenutno koristim Garnier micelarnu i oduševljena sam, jedan od boljih proizvoda za skidanje šminke. I maskaru skida jako dobro, samo prisloni tufer na oko 10-ak sekundi i bez trljanja će skinuti dobar deo.
    Le Petit Marseillais gel sam koristila, ali se uvek vratim Fa gelovima pošto takooo dobro mirišu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Lola :)
      Čitala sam i ja hvalospeve o Garnier micelarnoj :)) Pritom, dopada mi se što se boca od 4oo ml može naći jako povoljno :))

      Избриши
  9. super stvarcice! koristim maskaru,a ranije sam miceralnu. Cula sam pohvale za LE kremu za ruke(nisam uspela da ih nadjem :( ) i olovke za usne ali nisam ih probala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jas :))
      Nisam više sigurna da balea kremice mogu da se pronađu, ali uskoro bi trebalo da dođe nova kolekcija sličnih :))

      Избриши
  10. LPM gelove za tuširanje obožavam i probat ću i ovaj tvoj, a ja koristim vaniliju. Mlijeko ću također staviti na popis jer mi je koža suha u posljednje vrijeme pa ću ga isprobati. :) Maybelline Nude Perfection bih voljela da napokon pronađem, ali kao što si i sama rekla to je nemoguće jer su uvijek rasprodate. Nadam se da ću je napokon pronaći jer mi se baš sviđa. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I vanila mi lepo miriše ali se za sada držim svog omiljenog :)) Nastavi da tragaš za Nude perfection, jer dopunjavaju police periodično. Jednom ćeš ih uloviti, a ja držim palčeve. :)

      Избриши
  11. Od navedenih koristim Micelarnu i mogu reći da mi je to definitivno najproizvod iz drogerijskog ranga! :) Probala sam LPM gelove za tuširanje, ali ja nekako ne vidim nikakvu razliku među gelovima za tuširanje osim mirisa :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čitala sam tvoj post o micelarnoj i upućena sam u utiske :)) E što se gelova tiče, ja baš uočim razliku jer mi ne prija svaki. Valjda mi je osetljiva koža i zato reagujem :/

      Избриши
  12. L'Oreal maskara me toliko oduševila, mislim da neću drugu kupovati u skorije vrijeme :) Odavno tražim onu lijepo, crvenu ColorDrama olovku, ali nikako ne mogu da je pronađem :( i kod mene su stalno rasprodane -.-

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš me raduje da pročitam da i drugi imaju pozitivno mišljenje So Couture maskari. Uh, ne znam što reći...nastavi da budeš uporna, bitno da stalno dopunjavaju rafove. Jednom ćeš je pronaći :)

      Избриши
  13. Jako dobar post i moram priznati slike su ti sjajne!

    ОдговориИзбриши
  14. Koristimo dosta sličnih proizvoda, a Alverde ulje sam uzela zahvaljujući tebi i u ljubavi smo već duuugo! :))

    ОдговориИзбриши
  15. Potpuno se slažem sa tobom za Garnier Miracle Skin kremu za lice, čija mi tekstura nije ni najmanje prijala, kao ni momenat sa oslabađanjem pigmenta. Međutim, moram reći da je krema iste linije za područje oko očiju meni savršena. Izuzetno mi prija, rashlađuje, i poprilično lepo prekriva podočnjake. Čak sam primetila da mi u pogledu borica vrlo lepo deluje (ili je u pitanju placebo :) ).

    L'Oreal So Couture nisam probala a stoji mi u kutiji već par meseci tako da si me zaintrigirala. Javljam utiske! ;)

    I da, kremicu za ruke isto kupila zbog ambalaže, ali se ispostavilo da je sasvim korektna. :)

    Šaljem veeeliki pozdrav!
    Brana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O baš mi je krivo da ti Garnier za lice nije odgovarala, ali mi je opet drago ako ti bar ova okoloočna super radi posao. Ne bih rekla da je placebo, realno je da ti krema pomaže. Možda su ti se javile dehidratacione borice, pa ti okoloočna zaista njih popunjava, što je super stvar :) Nemaš ti problem sa dubokim borama koliko sam ja primetila :)
      Hajde probaj So couture, nekako verujem da bi mogla da ti se dopadne :) Malo se teže skida da znaš, otpada na blaznici onako u gromuljicama, ali lepo izgleda na trepavicama :)
      I ti si podlegla trendu balea kremica :DD A preslatke su im kutije, kako odoleti :)

      Hvala na komentaru draga,
      najlepši pozdrav :***

      Избриши
  16. Анониман1. март 2015. 17:24

    Mnogo mi se dopao post :) ! Ovaj LPM gel mi je bio dobar, ali Garnier mic. nazalost ne, tesko mi je skidala sminku. Kupujem obavezno So Couture maskaru i Colordrama olovku, bas ovu nijansu :) Od svakog drogerijskog brenda volim ponesto,ali posto imam najvise Aurinih proizvoda, onda je verovatno to moj omiljeni drog,brend :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veliko hvala na povratnoj informaciji. Znači mi da pročitam ovakav i slične komentare :)
      Aura je veoma popularan brend, no ja sam do sad isprobala baš malo njihovih proizvoda. Doduše, svi su ispunili očekivanja, što je opet pozitivna strana priče. :)

      Избриши

Hvala na komentaru.