InstaPreporuke




   Inspiracionih postova nije bilo na blogu veoma dugo, i želim da u ovoj godini to nadoknadim. Osećam da je, na izvestan način, nepravedno ne podeliti poneku misao/preporuku/otkriće koja se ne tiče samo opisivanja kozmetičkih proizvoda i upornog pričanja o kozmetici. Osvrnuću se na nešto drugačije i skrenuti Vam pažnju na neke stvari u kojima nalazim inspiraciju, a danas sam odabrala Instagram, kao jedan od savremenih glavnih izvora. Zašto baš Instagram? Nedavno je jedna od mojih fotografija, postavljenih upravo na ovoj društvenoj mreži, objavljena u ELLE magazinu. Zamislite moje oduševljenje. I baš preko Instagram-a otkrila sam pozamašan broj neverovatno kvalitetnih blogera iz različitih sfera.

   Kako mi je bilo prilično teško da odaberem tek nekoliko, od stotinu i više profila koje pratim, rešila sam da u današnjem postu bude od svega ponešto, pa da u narednim objavama sličnog karaktera imam tačno definisanu temu. Najviše mi pažnje privuku fotografije koje se bave hranom, naravno kozmetikom, prikazima svakodnevnih životnih situacija, ili popularno lifestyle momentima, uređenjem enterijera, putovanjima, modom. Da, ima od svega ponešto, i svaki od profila koji pratim ima fotografije koje su specifične gledano po više kriterijuma kojih se pridržavam. Danas, preporučujem samo strane instagram profile, dok ću domaće ostaviti za neki od narednih postova. 





   Ovo je profil koji sam počela pratiti među prvima. Ne mogu se setiti tačno kada sam je u toku prošle godine otkrila, ali kada se to desilo, pomislila sam ''Ah, kako je život lep.'' I zaista, Marina uspe da uhvati sve one čarobne trenutke koji se ponekad dese prebrzo da ni ne stignemo da ih primetimo a kamoli uživamo u njima. Njene fotografije su vedre, odišu pitkom jednostavnošću, pune su cveća (što me u startu može pridobiti), optimizma. Stvarno izgubim predstavu o vremenu kad posetim njen Instagram.









   Šveđanka u Parizu...magične fotografije u najavi...Carin je toliko dobar fotograf da iznova uspeva svojom kamerom uhvatiti sve čari i luksuz Pariza, dok svaka nova fotografija sa nekog od njenih putovanja, govori više od hiljadu reči. Neću previše opisivati. Suvišno je. Ako želite upoznati šta je čist hedonizam, posetite njen blog. 




 




   Kat volim jer ima besprekoran stil i jednostavno je jedna od najelegantnijih modnih blogerki koje pratim. Ima istančan ukus za modu, stil oblačenja joj je praktično nepogrešiv, i svaka njena nova kombinacija, ma koliko se onim kompetentnijim za modnu kritiku mogla učiniti ''dosadnom'', mene ume da oduševi. Bilo da sa pratiocima deli fotografije sa putovanja, uslikane modne kombinacije, ili pak, neke prizore iz svakodnevice, Kat ume da mi privuče pažnju, pa sa radošću pratim njen Instagram. 






   
@kerriehessillustration


   Dešava li Vam se nekad da zanemite pred nečijim talentom? Australijanka Kerrie Hess je žena neverovatnog umeća. Bili bi potrebni dani da bih opisala oduševljenost sa kojom sam gledala njene radove kada sam prvi put naišla na njih. Radila je ilustracije za Chanel, Vogue, Louis Vuitton, Net-a-Porter. Njen Instagram nalog pun je girly crteža, roze boje, cveća, Chanel-a, i u krajnjoj liniji inspirisaće Vas da uzmete olovku u ruke i probudite kreativca u sebi. Inače, neka Vas ne čudi što ću Vam u budućnosti često preporučivati Instagram naloge, čiji su autori poreklom iz Australije. Čudesni su i veoma lepi. Videćete!



 


@livingthehealthychoice


   Kada mi ponestane inspiracije, ili poželim sebe kritikovati na račun ishrane, možda potražiti neki novi recept i ideju za realizovati, Pauline se uvek pokaže kao savršen izbor. Zdrav i ukusan obrok, njoj nikad nije teško pripremiti, vegetarijanka je, i stil života joj je takav da rado bira ono najzdravije što nam priroda pruža. Ima tek dvadeset i jednu godinu. Pauline, svaka ti čast! Često se zateknem kako prelistavam njen Instagram/blog i smišljam nove ideje za salate, jer ih obožavam, ali i aranžiranje hrane. Ogromna je prednost i što se većina namirnica može pronaći kod nas, pa mogu ispratiti originalne recepte. Posetite njen profil ako želite promeniti svoj način ishrane, ili ako već živite zdravim životom, samo Vam treba malo dodatnog podstreka.






Iskreno, bilo mi je jako teško napraviti selekciju i preporučiti svega pet devojaka koje volim pratiti i u čijim fotografijama uživam. Instagram je zaista nepresušan izvor inspiracije, i skriva prava blaga za nas koji smo ljubitelji online istraživanja. Neka za prvi post ovog tipa, izbor bude baš ovakav, dok ću naredne InstaPreporuke nešto drugačije prikazati, te izabrati jednu temu. 


Da li imate Instagram? Pratite li gore preporučene profile? Ko Vam je najveća Instagram inspiracija?


do sledećeg posta 

17 коментара

  1. Već pratim 2 profila od ovih koje si navela. Pogledaću i ostale, stvarno imaju lepe slike *-*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo mi je jako teško da se odlučim i odaberem neke najdraže, ali hajde neka za prvi post ovog tipa
      bude ovih nekoliko devojaka, a već za naredni ću videti :) Možda mi bude još teže da se odlučim, ko zna :DDD

      Избриши
  2. Ne pratim niti jedan od navedenih, ali ću sada da zapratim :) Nego ću još dodati da si ti sa svojim fotkama meni inspiracija, znaš da su mi se oduvijek mnogo dopadale :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čekiraj im fotografije, svaka od ovih devojaka je specifična i uvek me iznova oduševe njihove fotografije :))
      Beskrajno hvala draga <3 Ulepšala si mi dan svojim komentarom :****

      Избриши
  3. pratim prva dva, ostale ne jer na ig ne volim puno mode i slane hrane XD ali hvala za Kerrie

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam svega par modnih profila koje redovno pratim, čini mi se, a Kat je jedan od njih jer mi je jako dopadljiva :))
      Uh....kad bih krenula da pričam koje sve food-profile posećujem, ne bih skoro završila :DDD
      Nema na čemu, the pleasure is all mine :))

      Избриши
  4. Sve predivne fotografije, odmor za oči zaista. Nisam pratila nijedan, ali sad ću ih odmah zapratiti. :) Divne slike, svaka posebna na svoj način. :) Ja kada bih pisala ovakav post sigurno bih tebe stavila na broj jedan jer su tvoje fotografije čisto savršenstvo. Sve pohvale po hiljaditi put. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, otkrila sam ti nešto novo, što mi je posebno drago :))
      Ma daleko su moje fotografije od savršenog, ali sam
      od srca zahvalna na ovako krasnom komentaru <3 :***

      Избриши
  5. Nemam instagram ali pratim mnogo toga preko racunara kad ugrabim slobodni trenutak na poslu, i svi ovi profili imaju zavidno lepe fotografije. Hvala ti na preporuci!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu :) Valja iskoristiti svaki momenat koji možemo da malo odmorimo misli i relaksiramo se :))

      Избриши
  6. Od navedenih profila pratim Kat i dopada mi se ;)
    Sto se tice inspiracije na Instagramu, pratim njih previse (oko 700), da bih mogla da izdvojim samo nekoliko. Ova drustvena mreza je sama po sebi vrlo inspirativna i svakodnevno istrazujem neke nove, zanimljive ljude ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ti pratiš Kat, hehe, opet nam se poklope ukusi u nečemu :))
      U pravu si, mnogo je tu kreativnih i lepih naloga, stvarno treba
      i zapamtiti ko se izdvaja. Ja ne pratim toliko puno, pa još uvek
      držim konce i znam čime raspolažem, ali avaj :))

      Избриши
  7. Odlicne preporuke, ima bas divnih profila, za neke sam znala i pre, a neki su me bas odusevili pa sam pocela sada da ih pratim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Raduje me da sam ti otkrila nešto novo :))
      Svakog dana otkrijem po nekog novog čije me fotografije raspamete. :)

      Избриши
  8. Fotografije su im odlične.Danas je mnogo bitno i mnogo korisno kada neko ima smisao za fotografisanje...Tebe već pratim,baš slučajno preko instagrama kao što ti kažeš ,našla lijep blog,i evo sad te i ovdje pratim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se sa tobom, osećaj kad otkrijem nekog novog ko je super talentovan za fotografisanje, je predivan i nemerljiv :) Najlepše hvala, veoma mi je drago da je tako :*** Potrudiću se da opravdam poverenje :))
      Veliki pozdrav,

      Lena.

      Избриши

Hvala na komentaru.