Nuxe Huile Prodigieuse®




   Dugo je moja prva asocijacija na brend NUXE bilo suvo ulje o kojem danas čitate. Neobična tekstura, specifičan miris, magična bočica koja asocira na starinske parfeme, jesu nešto što ostavlja upečatljiv utisak. Pored kultnog ulja iz naslova ovog teksta, u svojoj ponudi NUXE ima čitave linije proizvoda za negu lica i tela. Od antiage, preko onih za hidrataciju, linija koje su zaštićene patentima, pa sve do šminke.

   Povešću vas na jedno mini putovanje gde ćete moći pročitati nešto više o istoriji samog brenda, a dalje u nastavku teksta, preneću Vam svoje utiske o suvom ulju Huile Prodigieuse®.

   U segmentu prirodne kozmetike, NUXE je na prvom mestu u francuskim apotekama. Brend je kreirala mlada preduzetnica, Aliza Jabès, 1989. godine. Njena velika ljubav prema fitoterapiji i aromaterapiji, rezultirala je nastankom suvog ulja, sada davne, 1991.godine. Ulje je za kratko vreme postalo prepoznatljiv i najprodavaniji NUXE proizvod, a njegov kvalitet traje već godinama. NUXE je inspirisan prirodom (Nature) i Luksuzom (Luxe), te otud ime koje je dobio. Ključne NUXE vrednosti jesu: Priroda kao inspiracija; Inovacija kao pokretač; Procena kao standard; Dostupnost kao fokus; Senzualnost kao temelj. 

   NUXE kozmetiku odlikuju ekološka pakovanja, odsustvo parabena, mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porekla. Ova kuća se oslanja isključivo na delotvorne aktivne sastojke iz biljnog sveta





   Krajem prošle godine, na naše tržište je konačno došao i ovaj brend, a promocija kojoj smo prisustvovale tada, bila je za pamćenje i bez imalo preterivanja, definitivno jedna od najboljih na kojoj sam bila od kako sam krenula da sarađujem sa pojedinim brendovima. Detaljnije o tome ovde



   NUXE Huile Prodigieuse suvo ulje je višenamenski proizvod. Namenjeno je svim tipovima kože, i upotrebi na licu, telu i kosi. Proizvod je u staklenoj bočici, zapremine 50 i 100 ml. 98,1% sastojaka ovog ulja je biljnog porekla. Miris je posve specifičan i prisutan u još nekim NUXE proizvodima, a meni jako dopadljiv jer mi inače prijaju biljni opuštajući mirisi. Na nuxe.rs sajtu za miris kažu sledeće: ''Bez fotosenzibilnih sastojaka, miris je prožet umirujućim, ženstvenim notama cvetova narandže. Cvetni miris upotpunjavaju note ruže i magnolije, dok mu senzualanost pružaju note prirodne vanile i muškatnog cedra.'' Ovaj ipak spada u nešto intenzivnije, pa savetujem oprez svima koji nisu navikli na ovakav tip parfemisanih proizvoda. 

  Sastav: Ne mogu preći na utiske, a da Vas prethodno ne upoznam sa ključnim sastojcima ovog ulja. Jedinstvenu formulu Huile Prodigieuse čine ulja lešnika, makadamije, slatkog badema, kamelije, kantariona, boraga i vitamin E. Lešnik doprinosi nemasnoj lakoupijajućoj teksturi. Ulje lešnika je bogato lipidima i vitaminom E sa izrazitim antioksidativnim svojstvima. Ulje makadamije je nalik ljudskom sebumu. Ono omogućava jačanje prirodne zaštite kože, hidrira je, omekšava i zaglađuje. Ulje slatkog badema sadrži kalcijum, fosfor, magnezijum, vitamine A, B i E, kao i visok procenat nezasićenih masnih kiselina. Naročito je pogodno za suvu kožu sklonu iritacijama. Ulje kantariona dobija se utapanjem cvetova u maslinovo ulje. Njegova umirujuća i protivupalna dejstva prava su blagodet za osetljivu kožu. Ulje kamelije bogato je oleinskom, palmitinskom i linolnom kiselinom, te koži daje gipkost i mekoću. Ulje boraga posebno je dragoceno jer sprečava nastanak bora kao i gubitak vode iz kože. Vitamin E jak je antioksidans i štiti nas od slobodnih radikala, sprečava starenje kože i njena oštećenja. Prodire duboko u epiderm, jača kožu iznutra, regeneriše je, ima primenu i u borbi protiv strija, i prirodni je blokator UV zraka. 
Izvor: nuxe.rs 



   Utisci: Koristim ga najčešće na kosi i telu, jer upravo tu primećujem najbolje rezultate. Na licu sam ga isprobala kao balzam za usne, i na nosu tako što ga umešam u kremu za lice. Ulje je zanimljive teksture, a zovu ga suvim jer se u principu brže upija u kožu i ne ostavlja mastan film, karakterističan za obična hladno ceđena ulja. Kombinacija gore navedenih sastojaka lepo hrani moju, zimi izrazito, suvu kožu tela, dok ga volim koristiti i na kosi. Primena ulja u masaži tela je zaista prijatna, miris se zadržava dugo, a primećujem da je koža lepo nahranjena. Koristim ga samostalno, ili ga dodam u neko od mleka, i mogu reći da se lepo kombinuje. Kada ga koristim na kosi, to najčešće radim tako što par pumpica ulja utrljam u dlanove radi blagog zagrevanja, a onda nanesem na krajeve kose, blago je gužvajući i podižući prema korenu. Nakon toga je prosušim fenom, a kosa dobije zdrav sjaj, i bude svilenkasta i mekana na dodir. 



U nekom od narednih postova, čitaćete o mojim iskustvima sa drugim NUXE proizvodima.
Ulje bih preporučila svima sa izrazito suvom kožom tela, jer jako lepo i dubinski neguje, a efekat nije trenutan. Višenamensko je i možete same otkriti koja Vam primena najviše odgovara. Da li je to ciljano nanošenje na izrazito suve delove kože, laktove, ogrubele pete, ispucalu kožu ruku, kosu, odaberite same. Verujem da biste veoma lako razvile ljubav prema ovom proizvodu. 

Da li koristite NUXE, i jeste li imali prilike da isprobate suvo ulje?

do sledećeg posta 

10 коментара

  1. Meni se miris ne dopada, ne mogu ja sa tim biljkama, ali mi je ulje odlicno za kosu i telo.
    .katrina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa pretpostavljam da ima sličnih slučajeva što je i razumljivo :) Bilo bi pomalo čudno da baš svi volimo način na koji miriše prirodna kozmetika :) i ja obožavam da ga stavljam na kosu i da se mackam njime :)

      Избриши
  2. Odlična recenzija, a dala si mi i ideju za stavljanje ovog ulja na kosu, ja sam ga stavljala na način na koji stavljam silikonske kapi, nije mi palo na pamet da ga upotrebim praktično kao sredstvo za stilizovanje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) :-***
      Da, da, možeš ga nanositi upravo ovako kako sam opisala. Meni se veoma dopada efekat koji postignem :-)

      Избриши
  3. Baš bih voljela da probam ovo ulje, ali nažalost u mom gradu ga nema. :/ Mnogo recenzija sam čitala i već dugo, dugo želim da ga probam. Nadam se da ću ga negdje pronaći :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam i sama kako me na izvestan način deprimira kad ne mogu da nabavim proizvode koje želim, tako da te apsolutno razumem :( Nadam se da će ubrzo biti prilike :)

      Избриши
  4. Одговори
    1. Nisam sigurna koja je tačna cena. Mala bočica je oko 1900 a velika oko 3200 otprilike. Javljam ovde kad dođem do preciznijih informacija :)

      Избриши
  5. Izvrsna recenzija :)
    Obožavam ovo ulje, a mislim da je on skoro svima prva asocijacija na Nuxe - i to je zasluženo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nives :-*
      Ulje je fenomenalno iz više razloga, drago mi je da ga obe jako volimo :)

      Избриши

Hvala na komentaru.