Omiljeno ovih dana #3

~ Dekorativa ~


 Svaki put kad bih napravila dužu pauzu u pisanju, bilo je naročito teško vratiti se rutini. Posle 'odmora' od skoro tri nedelje, vraćam se blogu, i prenosim još puno utisaka o proizvodima i kozmetici koju koristim. Dosta noviteta obogatilo je moj kozmetički kutak, i o njima narednih dana više, a današnja objava biće posvećena proizvodima od kojih se nisam odvajala kada je u pitanju šminka.

  Ne tako davno, imali ste prilike da čitate o favoritima za negu kože, a ako ste taj tekst propustili, pročitajte ga ovde. Fotografije koje vidite u ovom postu napravljene su davno, i strpljivo su čekale da se finalizira propratni tekst.



   L'Oreal So Couture


   Krenula bih od novijih proizvoda koje koristim, odnosno od maskare L'Oreal So Couture. Plastične četkice i vrlo dobre formule, ova maskara mi omogući da u par poteza postignem efekat koji želim. Lepo definiše trepavice, ne slepljuje ih, i ne pravi grudvice. Još je bolja kad prođe neko vreme od otvaranja, jer se taman prosuši do idealne gustine za rad. Jedina mana koju sam uočila dolazi do izražaja pri skidanju maskare, jer mi je malo teže ukloniti je sa trepavica.



  Artdeco
 Rumenilo #20 & Senka #520 


 Ovo je moj omiljeni brend kada je u pitanju dekorativa dostupna u drogerijama. Volim ga iz više razloga. Pakovanja su im elegantna i jednostavna, teksture proizvoda mi odgovaraju, imaju mnoštvo nijansi u kojima se mogu pronaći počev od ruževa, sve do korektora i rumenila, a cena je i više nego pristupačna. Rumenilo #20 sa fotografije deo je ograničene Dita Von Teese kolekcije, i mislim da se više ne može pronaći u prodaji. Minimalno je kredasto i mekano na dodir, ali se ne rasipa kada se pređe četkom preko. Mat nijansa umerene satenske završnice, neutralna ka hladnoj, divna je za dašak boje na obrazima u danima kad želim da izgledam sveže i odmorno. Postojana je, lako se blenda, zadovoljavajuće je pigmentacije i jedna je od mojih favorita kada su rumenila u pitanju. Senka iz palete koju sam sama složila je 520. Ne stidim se reći da je imam u zalihama, a koristim je isključivo za popunjavanje obrva. 


  Artdeco kameni puder 


   Takođe je deo limitirane Dita Von Teese linije i prodavao se samo u jednoj, mada potpuno transparentnoj, nijansi. Obožavala sam ovaj puder i iznova ga koristila, a trenutno trošim poslednje zalihe istog. Savršeno matira, ne izaziva bubuljice, neprimetan je na licu, divan i svilenkast na dodir, i zbog toga ga jako volim. Ako želite da isprobate ovaj puder, znajte da postoji i u okviru standardne postavke, pod imenom High Definition Compact Powder. Prodaje se u dve nijanse, koje na koži nemaju gotovo nikakvu pokrivnu moć, već su transparente. 


 Urban Decay Naked Basics 


   Kupovinu ove palete smatram jednom od najpametnijih, barem kada se o dekorativnoj kozmetici radi. Od kako sam je nabavila ne pamtim kada sam se poigrala drugim senkama koje imam. Ovo je idealna paleta mat senki, sa prvom nijansom namenjenom za highlight. Boje se lako kombinuju, fino blendaju i odgovaraju boji mog tena i očiju. Ne koristim podjednako sve nijanse jer mi je najčešće za neutralni izgled dovoljno da upotrebim 3 ili 4 boje. Foxy koristim kao baznu senku, zato što mi žuti pigment neutrališe crvenilo kapka. Zatim nanesem W.O.S kako bih dobila što prirodniju nijansu nalik boji kože. I već sa ove dve nanete senke, oči izgledaju znatno budnije i lepše. Venus koristim ispod obrva i za ugao oka. Kada imam vremena osenčim pregib kapka sa Naked2Faint ili njihovom kombinacijom. Crave koristim u situacijama kada želim da dodatno fiksiram ajlajner, ili da prosto senkom izvučem liniju tik uz trepavice na gornjem kapku. 




   Guerlain Météorites 2 Clair


   Proizvod je za koji ste verovatno već čuli do sad. Nisam propustila nijednu priliku da vas spamujem njihovim fotografijama. Istinski zaljubljenici u high end kozmetiku, pogotovo u ovaj brend, mogu se pohvaliti zavidinim kolekcijama ovog kultnog komada šmikne, pa čak i zalihama. Za sada posedujem dva primerka kuglica i u planu je kupovina presovane verzije. Primerak sa fotografije predstavlja reformulisano izdanje starog pakovanja. Promenjen je izgled ambalaže, kao i tvrdoća kuglica, dok je efekat na koži ostao skoro identičan. Potrebni su posebno umeće i veština da se ove kuglice uslikaju na koži, a kako fotografijama iznova nisam zadovoljna, odlažem pisanje recenzije o njima. Ono što ove kuglice rade jeste da poliraju ten do savršenstva, daju besprekoran izgled, ublažavaju prelaze između slojeva šminke, prekrivaju pore. I uz sve to, mirišu prekrasno. 


 

Ovo bi bio moj izbor kada je reč o dekorativi koja mi je najviše prijala proteklih meseci. Vrlo sporo mi se menja rutina kada se o šminkanju radi, tako da postove nalik ovome pišem sa velikim razmakom.  

Koji su vaši omiljeni komadi šminke ovih dana? Da li ste isprobali nešto novo što vas je oduševilo?


do sledećeg posta 

23 коментара

  1. Kada vidim Artdeco proizvode na tvojim instagram fotkama, uvek se zapitam zašto ih nemam u posedu kad izgledaju tako divno. Guerlian kuglice su mi na listi želja već duže vreme (inače su sada na sniženju u Sephori u DeltaCity-u). :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe, i Artdeco je sad na lepom popustu u Jasminu pa iskoristi to obavezno :)
      Joooj, znam za Guerlain, uvoznik opet daje popust od 30%, i već imam spisak <3

      Избриши
  2. Iman u planu kupovinu par artdeco senki. Koje mi predlazete?koja bi mogla da posluzi kao bazna,a da nije mat?:)

    ОдговориИзбриши
  3. Iman u planu kupovinu par artdeco senki. Koje mi predlazete?koja bi mogla da posluzi kao bazna,a da nije mat?:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Snežana,
      dugo nisam kupovala artdeco senkice, pa se, verujem, ponuda od kako sam ih poslednji put gledala, izmenila dosta. Za baznu senku uvek više volim da nanosim neku mat varijantu, kako bih preko nje mogla dozirati šimerastu, primera radi, na način na koji meni odgovara. Predlažem da gledate bežikaste ili ružičaste varijante, u zavisnosti od boje vaših kapaka :) Žao mi je što Vam u ovom trenutku ne mogu reći precizno ''tražite taj i taj broj'', jer stvarno nisam sigurna šta im je trenutno u ponudi. Međutim, artdeco ima i popularnu bazu/prajmer za senku, koja nije mat pa biste recimo mogli nju nanositi na ceo kapak a preko nje dodavati senke po želji :)
      Nadam se da sam bar malo bila od pomoći :)

      Избриши
  4. Naked paleta je moja omiljena! Odlican post! :)

    Nikoleta, xoxo.

    ОдговориИзбриши
  5. Artdeco je fantastičan brend!Proizvodi su im odlični,kako u standardnoj postavci tako i u limitiranim kolekcijama.Godinama već koristim njihov High Definition Loose Powder,mislim da je to puder koji je pokupio najviše komplimenata u mom okruženju :).Senke,rumenila,naročito bronzeri,olovke,sve im je savršeno,ali ja prosto ne mogu da se otmem utisku da je naša blogosfera prilično ravnodušna prema ovom brendu a to mi je stvarno neshvatljivo...
    Slike su,kao i uvek,predivne!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Vesna,
      baš me raduje da ovim putem mogu razmeniti iskustva i oduševljenje nekim brendom sa vama, mojim čitateljkama :)) Dugo me privlači Artdeco, i krenula sam naivno, od par senkica, nekog rumenila, da bi se postepeno ljubav razvila prema puderima, ruževima, olovkama za oči, korektorima...Super je brend i drago mi je da nam je dostupan :)
      Hvala najlepše na komplimentu :))

      Избриши
  6. Meni je tvoj blog prelep! Cist, uredan, divne slike, bas ga sa uzivanjem citam i radujem se kad vidim da ima nov post. Slazem se za Artdeco, odlican brend, a Guerlain kuglice vec dugo planiram da kupim, uskoro ce se naci u mojoj kolekciji sminke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oh, pa veliko hvala na tako lepim rečima :)) Baš me iskreno raduje da pročitam ovako pozitivne utiske, i lepa mi je motivacija za dalje :))
      Samo napred za Guerlain, nema greške sa njim, i drago mi je da delimo mišljenje u pogledu Artdeco dekorative :))

      Избриши
  7. Imam naked 2 paletu, ali ovu Basic tražim već dugo vremena po internetu ne bili ulovila neko sniženje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naked 2 sam preskočila, no ova Basics se pokazala neprikosnovenom kada je u pitanju ono što ja želim od senki :)) Ne znam za sniženja, ne pratim baš redovno online opcije naručivanja, no nadam se da ćeš uspeti da uloviš uskoro neku povoljnu ponudu :))

      Избриши
  8. Jako lijepe favorite si odabrala ;)
    Kupila sam Guerlain Meteorites u kompaktnoj formi i trenutno čekaju fotkanje, a onda slijedi isprobavanje. Iskreno se nadam da će mi odgovarati koliko i tebi :)
    Što se UDa tiče na listi mi stoje Naked3 i Basics2, ali poznavajući moj slabi otpor prema kupnji sigurna sam da će se i ova paletica iz današnjeg posta naći kod mene :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :)
      Mislim da sa Naked basics nema greške, mnogo je praktična paleta.
      I ja ću uzeti kompaktne meteorite :) koju si nijansu ti odabrala? Ma dopašće ti se, čvrsto verujem u to :)

      Избриши
    2. Hvala na odgovoru :)
      Ja mislim da ću odabrati ipak medium, jer su mi se Clair učinile malo praškastijim na dodir dok mi se Medium više stapao sa tenom u delovao bolje :)

      Избриши
  9. Divni favoriti. I sama sam se prepoznala u tvojim omiljenim proizvodima :) Delimo artdeco 520 senku (i ja sam je koristila za popunjavanje obrva ;)), Guerlain kuglice i Ud paletu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :)
      Poznajem dosta devojaka koje su svoju idealnu senku za obrve pronašli upravo u toj nijansi 520 :)
      I ti voliš Guerlain i Naked :))))

      Избриши
  10. Ambalaza Guerlainovih perli je tako luksuzna i predivna, opcenito padam na njihove ambalaze :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se veoma dopadaju :) Možda im nije svako pakovanje najpraktičnije, ali da su lepa, vala lepa su :)

      Избриши
  11. Krasan odabir! Artdeco je zaista podcijenjen brend, barem se meni nekako tako čini. :) Isprobala sam dosta toga tijekom godina i zaista imaju odličnu ponudu i izbor svega :)

    Guerlain Météorites još uvijek nisam isprobala, ne znam zašto me ne privlače (možda i bolje s obzirom na količinu rumenila i sl. proizvoda koje imam :D )

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vesna draga <3
      Hvala ti!!! Da, stvarno nije tako popularan kako dobre proizvode ima :)) Drago mi je da mislimo identično :)
      Jednom kad se odvažiš i na taj korak, verujem da će ti biti zadovoljstvo da ih koristiš, ali ako već imaš, a znam da imaš, prelepu kolekciju, uživaj u njoj, ima vremena za kuglice :D

      Избриши

Hvala na komentaru.