Rilastil Protechnique Serum




   Rilastil i ja započeli smo druženje još prošle godine, a pre par meseci, na moje veliko zadovoljstvo, rodila se i saradnja sa ovim brendom. Sećate se kada sam pisala o njihovoj čuvenoj plavoj micelarnoj vodi? Podsetite se tog teksta sledeći ovaj link. Od tada isprobala sam i još jedan proizvod slične namene, predviđen za osetljivu kožu, a moje utiske možete pročitati ovde. Uvoznik Rilastil-a za Srbiju je prizma.rs a proizvodi su dostupni u apotekama koje su date na ovom spisku. 

  Rilastil bih svrstala u medicinski brend. Poreklom je iz Italije, sa različitim spektrom proizvoda prilagođenim raznovrsnim problemima kože. Neke od prednosti ovog brenda su dermatološki, oftamološki, mikrobiološki testirane formule, hipoalergeni sastavi, nekomedogenost, odsustvo parabena. Parfemi u proizvodima nemaju komponente označene za alergene, a sastav kozmetike bezbedan je i za trudnice jer ne sadrži bioflavonoide niti kofein. Za koliko kozmetičkih brendova znate da su testirani na kobalt, paladijum, hrom, nikl i živu i da o tome imaju službene potvrde? Rilastil je osiguran i u tom segmentu, i priznajem da mi je ovo bilo zanimljivo saznati kada sam se upoznavala sa brendom.

   Imala sam tu lepu mogućnost da isprobam proizvode koje sam želela, i danas sa vama delim utiske o serumu, koji sam vam već do sad hvalila, što na Facebook stranici, što na Instagramu. Pravi naziv, prema uvozniku mu je Koncentrovane kapi, ali po dejstvu i ulozi koju ima, ja ga bez griže savesti svrstavam u serume.


   Serum je pakovan u tamnu staklenu bočicu sa pipetom kao dozerom, u mililitraži od 3o ml. Kartonska kutija u kojoj je boca upakovana zaštićena je celofanom i pruža sve potrebne podatke o proizvodu. Serum ima prijatan miris koji brzo ispari po nanošenju na kožu. Upija se jako brzo, ali ukoliko se pretera sa količinom, može biti mrvicu lepljiv na dodir, pa vam savetujem doziranje prema upustvu. Reč proizvođača:


 ''Intenzivni tretman specifičan za tamne fleke na koži, posebno formulisan za korekciju nepravilnosti kože (chloasma gravidarium, melazma, fleke od sunca, poslt-inflamatorni hiperchromias ) i neujednačen ten. Aktivne komponente deluju efikasno na hiperpigmentisanim područjima, postepeno vraćajući ujednačen ten''.

   Dejstvo koncentrovanih kapi je takvo da utiču direktno na melanin, smanjujući intenzitet hiperpigmentacije kao i oštećenja ćelija izazvana Sunčevim zracima. Vrši se inhibicija sinteze melanina, stimuluše ćelijska razmena vršenjem blage i površinske eksfolijacije, te se postepeno, zahvaljujući bioaktivnim peptidima ublažavaju tamne fleke na koži.  

   Sastav: Aqua (Water) • 1,5-Pentanediol  • Pentylene Glycol • Glycerin • Niacinamide • 3-O-Ethyl Ascorbic Acid • Arginine • Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer  • Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate • Lecithin • Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate • Tetrapeptide-30 • PPG-26-Buteth-26 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil • Phenoxyethanol • Disodium EDTA • Parfum (Fragrance)

   Kao što i sami možete primetiti, u sastavu ima derivata askorbinske kiseline, odnosno vitamina C, koji se u kozmetologiji koristi upravo zarad poboljšanja tena, izbeljivanja fleka, stimulacije proizvodnje kolagena, kao i povećanja elastičnosti kože.



    Utisci: Za celo lice, dovoljno je pipetom istisnuti dve do tri kapi. Nemojte preterivati jer će u suprotnom doći do nepotrebne lepljivosti sadržaja na licu. Serum prvo istisnem na dlan, a zatim blago utrljam, pa tek onda, nežnim utapkavanjem prenesem na lice. Može se nanositi ciljano, ili na celu površinu lica.

   Već pri prvom korišćenju primetila sam da serum neverovatno dobro hidrira kožu, a da pritom ne ostavlja površinski zaglađujući silikonski sloj. Naprotiv, stekla sam utisak da zaista dubinski prodre i da iznutra hrani. Što se tiče njegove primarne namene, odnosno dejstva na hiperpigmentacione fleke, moram reći da uviđam razliku. Žao mi je što nisam, sebe barem radi, slikala flekice na početku korišćenja seruma, i sada nakon skoro 3 meseca redovne upotrebe, da bih imala direktan dokaz pomaka koji primećujem. Već nakon nedelju dana korišćenja seruma, ten postaje blago ujednačeniji, a nakon mesec dana, sitna crvenila, proširene pore kao i druge blage nesavršenosti, nestaju. Znam da mi je korektor jedno duže vreme bio neizostavan da bih na licu, koje je bilo u haosu, prekrila sve što želim, ali sada mi je dovoljno malo pudera da dobijem izgled kakav hoću. Naravno, naiđu periodi kada hormoni polude i kada mi lice izgleda užasno, ali to prepisujem trenutnom stanju u kojem se nalazim.

  Prvih mesec dana serum sam nanosila ujutru kao i pre šminkanja, nakon čega bi usledila krema za hidrataciju. Nakon mesec dana, prebacila sam ga u noćnu rutinu, i opet ga nanosila pre kreme. Nastavila sam uporno da koristim serum i nakon što sam primetila poboljšanje tena. 

   Imala sam primetnu fleku sa leve strane lica, u predelu jagodične kosti, međutim sada je ta mrlja veoma bleda i puder je potpuno neutrališe. Još jedna koja mi je bila problematična na licu, nalazi se ispod desnog oka, i u principu može se prekriti korektorom. Ona je baš uporna, veća, i imam je par godina, ali sam primetila da Rilastil koncentrovane kapi uspevaju da je razgrade, te polako i postepeno izbeljuju. Znam da će mi za nju biti potrebno znatno više od 3 meseca konstantne upotrebe, ali kako mi serum izrazito prija licu, a dosadašnje korišćenje daje rezultate, i uživanje mi je koristiti ga, planiram da mu ostanem verna i naredni period, u nadi da će i ta fleka potpuno nestati.





Neujednačen ten, jedan je od glavnih problema kada je u pitanju moja koža lica, i moram priznati da sam od kako koristim serum, znatno više zadovoljna izgledom kada ustanem ujutru i pogledam se u ogledalo. Hormonski disbalans svojevremeno je ostavio traga na mom licu u vidu bubuljica, propratnog crvenila, i one najteže posledice, fleka, ali sam optimista i nadam se da ću se ubrzo rešiti te brige jer već sada vidim da sam na dobrom putu. 


Da li imate problema sa neujednačenim tenom? Koje preparate koristite protiv fleka na licu i da li ste probale Rilastil Koncentrovane kapi? 




do sledećeg posta 

18 коментара

  1. Imam fleku ispod desnog oka, nije nešto pretjerano velika ali ponekad korektor ne uspije da je prekrije.
    Nisam nikada imala priliku da koristim Rilastil Koncentrovane kapi, ali nadam se da ću u skorije vrijeme biti u prilici, jer izgleda kao proizvod koji bi mogao da mi odgovara i da uklonu ovu mrljicu ispod oka. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imamo flekicu na istom mestu :D
      Meni je ovu jednu manju skoro potpuno izbledeo, ali ta ispod oka mi je jako dugo na prisutna, i baš se vidi da je jača i da sa njom treba biti uporan, ali ja ne odustajem. Ne kada sam videla da mi ovo može pomoći :)
      Ako nabaviš serum, javi :)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Nije tajna, naravno :) Nego nemam običaj da u tekstu pišem cene proizvoda, već samo kad čitateljke traže.
      Pogledala sam sad na njihovom sajtu i stoji aktuelna cena od 3.400 dinara :)

      Избриши
  3. Анониман30. март 2015. 17:47

    Mastam o besprekornom tenu! Hvala ti na tekstu, ovaj proizvod mi je potreban.
    .katrina

    ОдговориИзбриши
  4. Zaintrigirana sam. :) Imam jednu flekicu na bradi i stvarno mi treba nesto da bleach out-uje to. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. It's my pleasure :D Ovo je super stvar za celo lice, stvarno mi se smanjila potreba da nanosim puder u pojedinim situacijama, ili ga stavljam manje no ranije, a korektor nekad ne nanosim uopšte :)

      Избриши
  5. Анониман31. март 2015. 12:01

    Na obrazima imam dosta crvenila od bubuljica koje sporo prolazi, ako je ovo spas bila bih presrecna. I posle koliko mogu da se vide rezultatI?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je pomogao kod tog crvenila koje sam ja imala, a ono je uglavnom poticalo od bubuljica koje bi se povlačile. E sad, mislim da brže deluje upravo na crvenilo kože, jer tu pigment nije oštećen kao što je slučaj sa flekama. Kod njih treba duže da se koristi i da se bude uporan, a kod crvenila, opet zavisi i od intenziteta, i toga koliko ti se inače brzo oporavlja koža. Onako otprilike govoreći, bar mesec dana moraš koristiti da bi videla neke veće razlike i poboljšanje :)

      Избриши
  6. Jao, slaba sam na proizvode koji izbjeljuju flekice i daju blistav ten. :D Jako želim ovaj serum sada! <3
    Inače u tu svrhu preporučujem Trilogy antioksidativno ulje šipka, fenomenalno je!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mell <3 Imaću ga na umu ako se ukaže prilika da nabavim Trilogy :))
      I ja jako volim proizvode koji ujednačavaju ten, mislim da odmah padam na njih :DDD

      Избриши
  7. Jako dugo trazim neki serum za savrsen ten, a kako sam i sama imala problem sa bubuljicama i preosetljivom kozom lica kojoj sve sto odgovara vecini normalnih ljudi(kako u sali najvise volim da kazem) mojoj nenormalnoj kozi u retkim slucajevima odgovara i ne napravi reakciju. Zato me u eksperimentisanju sa proizvodima najcesce sprecava strah da ne napravim ponovo problem i vecu stetu od koristi, ali u svemu sto sam u ovom postu procitala sam se bas pronasla i koliko sutra planiram da svratim u apoteku i uzmem ovaj serum, pa nek ide zivot :DD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumem te u potpunosti. Kad imaš osetljivo lice, svaka nova proba kozmetike nosi rizik sa sobom. Javi ako uzmeš ovo, ja držim palčeve da ti pomogne :) <3

      Избриши
  8. Анониман17. мај 2015. 21:26

    Tekst me je odusevio :) dobila sam melasmu (chloasma) usled primene kontraceptivnih tab.i nezasticenog izlaganja suncu..Posto pise mala kolicina da je upotrebljava koliko vremenski traje bocica ako se upotrebljava dva puta dnevno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, jako mi je drago da je pokupio simpatije :))
      Imam neki sličan problem sa tenom, tako da mogu zamisliti kako ti je :/
      Ma da, dosta je 3 kapi ako hoćeš na celo lice, i vrat, a ovako kad bi nanosila baš ciljano na fleke, i jedna kap iz pipete je sasvim dovoljna količina da se utapka na hiperpigmentacije. Kad sam uradila recenziju imala sam nešto više od pola bočice, a to je bilo nakon 3 meseca korišćenja. Sada imam ispod polovine....recimo da bi pakovanje moglo da izgura i do 6 meseci(ili malo više) uz svakodnevnu upotrebu :))

      Избриши
    2. Анониман19. мај 2015. 07:58

      Odlicnooo :) upravo pijem jutarnju kafu pa idem do Prizme da kupim serum..Fleke su mi bas izrazene i nadam se da ce mi bar malo pomoci..Odradicu sliku pre (tj danas) i posle (za nekim mesec dana ili malo vise) pa javljam utiske :)

      Избриши
    3. Iskreno i od sveg srca se nadam da će ti prijati tretman i da ćeš videti pomak. Držim palčeve :)))
      Najlepši pozdrav!

      Избриши

Hvala na komentaru.