L'Oreal So Couture Maskara




  Koliko filozofije može iznedriti odgovor na pitanje kakva nam je maskara potrebna? 

   Ono što ja tražim od maskare jeste dobra definicija trepavica, suptilno naglašavanje, efekat raščešljanih dlačica, njihovo blago produžavanje, po mogućstvu izvijanje, kao i jednostavno nanošenje maskare. Ne volim kada imam problem sa krunjenjem proizvoda, niti preslikavanjem na gornjem/donjem kapku, otežavanjem trepavica, ili, ne daj Bože, preteškim skidanjem. 

   Maskara koja mi omogući da trepavice našminkam na način koji možete videti u priloženoj slici na kraju teksta, za mene je dobra maskara, a takvih nisam sretala baš puno. Moje prethodno iskustvo sa jednom od jako popularnih L'Oreal maskara možete pročitati ovde, dok danas biram da vam pišem o So Couture koja je na mene ostavila sveukupno bolji utisak.
   



   Maskara je pakovana u, za L'Oreal karakterističnu i prepoznatljivu ambalažu, a zapremine je 9,5 ml. Ima veoma nežan i jedva primetan miris koji mi se dopada. Da, slažem se sa vama, proizvodi koji idu neposredno blizu očiju, ne bi trebalo biti parfemisani, no moram napomenuti da ja do sada nisam imala nikakve negativne reakcije.

 SastavAqua / Water, Propylene Glycol, Styrene/acrylates/ammonium Methacrylate Copolymer, Polyurethane-35, Cera Alba / Beeswax, Synthetic Fluorphlogopite, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Peg-200 Glyceryl Stearate, Ethylenediamine/stearyl Dimer Dilinoleate Copolymer, Copernicia Cerifera Cera / Carnauba Wax, Stearic Acid, Palmitic Acid, Ethylene/va Copolymer, Alcohol Denat., Paraffin, Aminomethyl Propanediol, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Parfum / Fragrance, Argania Spinosa Oil / Argania Spinosa Kernel Oil, Xanthan Gum, Caprylic/capric Triglyceride, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Edta, Arginine, Serica Powder / Silk Powder, 2-oleamido- 1,3-octadecanediol, Camellia Oleifera Seed Oil, Silica, Tetrasodium Edta, Pentaerythrityl Tetra-di T-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Nelumbium Speciosum Extract / Nelumbium Speciosum Flower Extract, [+/- May Contain: Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 / Iron Oxides, Mica, Ci 75470 / Carmine, Ci 77007 / Ultramarines, Ci 77891 / Titanium Dioxide, Ci 77510 / Ferric Ferrocyanide]. (f.i.l. B165163/2).


   Maskara ima plastičnu četkicu od elastomera, dužih i tanjih čekinja, za koje proizvođač tvrdi da ih ima čak 408. One omogućavaju lako i precizno nanošenje proizvoda i na najkraće trepavice. Formula ne slepljuje, ne stvara grudvice, i nešto je vlažnija nakon neposrednog otvaranja maskare. Na otvoru boce, postoji i dozer, koji olakšava uklanjanje viška proizvoda pre aplikacije, što je još jedina pozitivna stavka.  



   Utisci: Maskara je možda prvih nekoliko upotreba bila nešto teža za rad, međutim već nakon što se malo prosuši, formula dobija na punoj funkcionalnosti. Moje trepavice su veoma svetle, solidne dužine, i korektne gustine. Ne volim ih naglašavati previše maskarom, niti mi se na njima dopada efekat 'paukovih nožica'. So Couture mi omogućava da ih našminkam baš onako kako želim, bez 'drama' efekta, koji mi nije blizak. Na drugoj fotografiji imam jedan sloj maskare, dok na trećoj (gledano sa leva u desno), imam još jedan tanji. Moguće je i više od ovog nadograđivati proizvod, uz pažljivo nanošenje, ali to vodi malo upadljivijem slepljivanju koje sam ovom prilikom želela izbeći. 

   Nemam specijalnih saveta u pogledu nanošenja So Couture. Zaista je veoma zahvalna za rad, počev od kvalitetne i postojane formule koja ne stvara grudvice i ne kruni se, preko dobro odrađene četkice koja lepo definiše trepavice, pa sve do konačnog rezultata, i jednostavnog uklanjanja proizvoda micelarnom vodom ili uljanim rastvorom. 




Da li ste isprobale L'Oreal So Couture maskaru i kako vam se dopada? Koja je najbolja maskara koju ste probale? 

do sledećeg posta 

20 коментара

  1. Ih dok ti objavis recenziju ja vec kupila :D
    Verovala sam ti na rec :-)
    Nije losa, imala sam malo veca ocekivanja da te ne lazem, ali sacekacu da se malo prosusi, desava mi se to cesto sa maskarama da susenjem poboljsaju efekat. Imala sam par kikseva u poslednje vreme trazeci jos neku uz ovu, a to je Essence I love extreme crna, grozna mi je, uzas uzas! Dok mi je roza puno bolja, nju ti onda preporucujem jer ima sitnije gumene cekinjice kao ova. Dobro sad ne znam da li bas ima 408, ali tu negde 387 sigurno :-D
    Lepo ti stoji ovo, veliki pozdrav Alekta :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, e pošteno si mi i rekla :D
      Nisam stizala ranije, zaista nisam imala vremena :( Pričekaj neko vreme, poboljšaće se za rad. Takva je i meni bila, a sad je super. Hehehe, ne prihvatam ništa što nema 408 čekinja :D nisam do sad imala iskustva sa Essence maskarama, ne privukoše me, ali za čuvenu I love extreme sam čula, no velika četkica me prepala.
      Hvala ti puno :)

      Избриши
  2. L'orealove nmaskare su najbolje,ja ne sumnjam da je i ov dobra,iako ovu nisam probala,ali onu zlatnu million lashes jesam i ona je extra

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se da imaju jako dobar izbor maskara među kojima se može naći solidan broj kvalitetnih primeraka :)

      Избриши
  3. Ovo mi je najdraža L'oreal makara i baš je volim. A volim i njen miris, paše mi :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oh, pa imamo i pravog fana So Couture. I meni je baš dobra maskara, tačno uradi sa trepavicama ono što želim :)
      I miris je zasigurno simpatičan :)

      Избриши
  4. Ja volim kad se vidi da ima maskare, ali dobro, ovo je za neki natural dnevni look prihvatljiva stvar.
    .katrina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja baš ne volim takav izgled. Govorim prvenstveno o svojim trepavicama. Dešavalo mi se ranije da se ulepim i preteram nekim maskarama ali mi se nije dopadalo kako mi to stoji :/ stvarno nije za mene.
      I složiću se, jeste ovo prirodna varijanta, ali ja je često nosim i kad sam kompletno našminkana, ne samo za neke regularne dnevne aktivnosti. :)

      Избриши
  5. Nisam je probala, u poslednje vreme slabije kupujem maskare po drogerijama jer treba svećom tražiti neku neotvorenu, ali mi se sviđa na tebi i baš lepo što ne slepljuje trepavice. Podrazumeva se da bih ja natrpala još maskare, ali uz tako lepu boju očiju kao što je tvoja nema ni potrebe za većim naglašavanjem :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komplimentu :)))
      Ova mi je upala u goodie bag na nekom event-u pa računam da su nam kesice punili neotvaranim proizvodima :D ali u pravu si, po drogerijama je teško naći zapečaćena pakovanja ruževa, maskara, olovaka...da ne nabrajam...Lutrija je nekad ubosti proizvod koji nije već taknut :/

      Избриши
  6. Definitivno se može nanodati kome trebe (čitaj meni :)) ali super je da odradi i prirodniji nanos za nekoga sa tako krasnim trepavicama i očima :) Meni je ovo, za sada, najbolja drogerijska maskara, oduševljena sam volumenom koji mi daje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A jeste, u pravu si. I prijateljice su me kritikovale da sam mogla naneti još malo, slažem se u potpunosti :)
      Hvala ti na komplimentu, draga <3
      I raduje me da si tako srećna što postoji ova maskara :)

      Избриши
  7. Super izgleda! :)

    Pratim te, sad sam te pronašla!

    Nadam se da pratiš nazad, slovenski blog! :)

    www.blogvivalavida.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ali 408 čekinja :) Masakra ti divno stoji, prirodan look, baš baš lepO! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, našla sam taj podatak i stvarno je delovao bleskast ali ujedno i zanimljiv. Nisam se upustila u proveru istog :DDD Verujem im na reč :)
      Hvala puno, drago mi je da ti se dopada :**

      Избриши
  9. Imam iste zahtjeve od maskare :D
    Baš mi se dopada kako izgleda s jednim slojem i mislim da ću joj dati šansu ;) Zasad mi je najbolja Max Factor 2000 calorie, ali duboko u sebi znam da postoji neka još bolja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, to bi za mene bio neki standard kad je ta vrsta proizvoda u pitanju :))
      Koristila sam daaaavno baš 2ooo calorie, to mi je zapravo bila prva maskara koju kupih :D
      Piši utiske ako isprobaš ovu :***

      Избриши
  10. Ovo je moja HG maskara! (vidis da nadoknadjujem sa citanjem, zato malo spammam komentare - nadam se da ne zamjeras! :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheh, ne zameram naravno, taman posla <3 nisam znala da ti je HG :)
      Dobra je maskara zaista :) jako sam zadovoljna :)

      Избриши

Hvala na komentaru.