EOS Strawberry Sorbet




   Prilično davno sam vam prvi put pisala o svom iskustvu sa EOS balzamima za usne. Prateći poseban koncept izrade proizvoda oslobođenih parabena, vazelina, ftalata, glutena, EOS je kompanija koja je razvila prilično dobar posao oko ovih mazalica za usne. U njihovom asortimanu nalaze se i drugi proizvodi, ali dosadašnje iskustvo mi se svodi isključivo na balzame. 

   Veoma su popularni među ljubiteljima kozmetike, a rekla bih i sa dobrim razlogom. Imaju vrlo simpatičan dizajn ambalaže koji im je zaštitni znak. Lako je prepoznatljiv, a da ne poseduju kvalitet ne bi se ovoliko dugo držali u samom vrhu favorita mnogih korisnika.


   Ovaj roze primerak koji imam i trenutno trošim je sa mirisom jagode, koja se zapravo ne oseća, odnosno svakako ne podseća na jagodu. Miriše na pakovanje nekih bombona i to je negde najbliža asocijacija. Preslatka ambalaža koja me još davno pridobila, krije u sebi pravo blago od proizvoda. Nepotrošivih 7 ml balzama za usne obogaćeno je maslinovim uljem, pčelinjim voskom, uljem kokosa, jojobe, prirodnom aromom, ši puterom, vitaminom E, ekstraktom jagode. Traje veoma dugo uz redovno korišćenje. Po nanošenju na usne ne upija se momentalno, a dopada mi se što mi ne pravi belu crtu nakon par sati nošenja samostalno. 

   SastavOlea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/Cera Alba (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract*, Limonene**, Linalool**. 

* Organic
**Component of Natural Flavor
Certified Organic by Oregon Tilth
izvor: evolutionofsmooth.com



   Sebe bih uvrstila u red ljubitelja ovog balzama za usne. Možda ne spada u najhidratantnije (kažem to jer prijateljici sa izrazito suvim usnama ne čini čuda), ali u redu zdravih, jedan je od vodećih. Moje usne nisu zahtevne i uz standardnu i redovnu negu, povremene pilinge i tretmane uljima, one izgledaju normalno i nemam problem sa njima. EOS im sasvim odgovara. Ako u opisu prepoznajete i svoje usne, onda je ovo balzam za vas. 
Sastav je prilično kvalitetan i pažljivo formiran, a velika je prednost što i alergični na gluten mogu bez bojazni da ga koriste.

Dopada mi se kako EOS neguje kožu i pruža joj zaštitu od vetra. Korektna je podloga za ruž, iako mi u tu svrhu idealno dođe Blistex classic. 



Da li ste probale neki od EOS balzama i kakvi su vaši utisci?


do sledećeg posta 

13 коментара

  1. Одговори
    1. Uglavnom se dopada devojkama i nailazim na pozitivne utiske :)
      Nadam se da će i tvoji biti takvi :))

      Избриши
  2. Nisam znala da EOS zapravo ne sadrži parabene i ostale "prelepe" sastojke, sada ga još više želim! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma daaaa, skroz je prirodan i organski proizvod. Gluten free pritom, što je nekima naročito važno :)
      Super je stvar za te novce :))

      Избриши
  3. Одговори
    1. Mene je do skoro snabdevala prijateljica jer živi preko, ali ima ga u prodaji preko par profila na fejsu :))
      Doduše, više košta, pa još plus poštarina, ali neko smatra da se isplati :)

      Избриши
  4. Gluten free- checked! :D
    Ja ih ne volim (javno) zato što ih svi vole (javno). Ali su simpa, od pakovanja, ideje, praktičnosti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe :D a i mene često zna da odbije to kad masovno krenu nešto da hvale :))))

      Избриши
  5. Ja sam među retkima koje ih nisu probale, ali uskoro će biti moji :D

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam znao EOS dobra postala meka usna ;) ☺ Ali nisam probala ☺ biraj SWEET MINT (Y)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.