Urban Decay Naked Basics




   U beskrajnom internet prostranstvu, gomila recenzija posvećenih upravo njoj. Toliko ispričanih priča i različitih, a tako istih iskustava koja se svedu na jedno: Must have za one koji vole neutralan izgled.

   Jedan od mojih najdražih komada šminke konačno dobija svoj prostor na blogu. I dalje ne mogu da shvatim da postoji toliko proizvoda koje redovno koristim i volim, a o kojima sam rekla tek koju rečenicu u okviru nekog teksta. Red je da te propuste ispravim i detaljnije se pozabavim dekorativom/preparativom koja mi je u samom vrhu. 

   Paleta o kojoj ćete danas čitati, jedna je od najboljih kupovina koje sam imala i na koje sam ponosna. Njena praktičnost, lako kombinovanje boja, mogućnost greške koja je svedena na minimum, svedoče o tome da je ovaj primerak, koji dolazi iz Urban Decay porodice, pravo malo blago kada se o senkama radi i koji vredi posedovati u ličnoj kolekciji. 


   Senke su težine 1.3 grama i u paleti ih ima 6. To je i više nego dovoljno za kreiranje solidnog broja look-ova, kao i korišćenje na dnevnom nivou ili kod večernjeg šminkanja. Sve senke u paleti su mat, izuzev prve Venus koja ima u sebi nešto svetlucavih čestica i saten finiš.

   U poređenju sa standardnom Naked paletom, ova se čini zaista malena, idealno staje u omanji neseser, i prilično je kompaktnog i praktičnog dizajna. Odlično se zatvara a sama ambalaža mi je lepše odrađena od prve Naked palete. Na poklopcu sa unutrašnje strane smešteno je ogledalo kao i kod ostalih Naked varijacija. 

   Kod ovakvih paleta najbolje je da same otkrijete namenu senki koja vam najviše odgovara, a u nastavku teksta možete pročitati kako je ja kombinujem. 


Venus - saten završnice i beličastog odsjaja; poseduje šimer; idealna kao hajlajter nijansa za ispod obrve i ugao očiju. 
Foxy - mat senka, žućkastog podtona; dobra kao bazna senka za neutralisanje crvenkastih umornih kapaka.
Walk of Shame - mat senka, bežikastog podtona sa primesama boje lososa; odlična za preko Foxy kad želim da dobijem normalnu i zdravu boju kapaka.
Naked2 - mat senka, sivkasto-braon tona; dobra za pregib kapka.
Faint - mat senka, čokoladno-braon nijanse koja naginje ka toplijoj.
Crave - crna mat senka, koja u poređenju sa Creep iz UD Naked prikazuje braonkaste podtonove.


   Sve senke iz palete su zavidne pigmentacije i fenomenalne postojanosti, a swatch koji vidite je ovakav iz prostog razloga što se na mojoj ruci senke tako reflektuju. Nanosila sam ih sa i bez prajmera(prva slika sa, druga bez), i to u više slojeva, radi postizanja što prirodnije a opet dovoljno pune i realnije boje. 

   Primetićete da se Foxy zajedno sa WOS slabije vidi (druga slika), jer mi je boja kože na ruci takva, međutim na kapcima je totalno druga priča. Foxy obožavam koristiti kao baznu senku, jer je idealna da prekrije moju prirodnu boju kapaka, kojom nikad nisam zadovoljna i zbog koje delujem umorno. WOS se sjajno gradi na Foxy, pri čemu na očima dobija bežikasti pigment, tako da ove dve senke u kombinaciji postižu najprirodniju i najzdraviju boju kapaka. Naked2 je odlična za definisanje pregiba oka, pogotovo kod brzinskog šminkanja, a u kombinaciji sa Faint kada se ima više vremena, dobija se kompletan efekat. Crave sam u početku izbegavala koristiti, međutim, otkrila sam da je super za naglašavanje linije trepavica, i kao neka vrsta eyeliner-a. I ona se može naneti u pregibu kapka, ili samom uglu radi postizanja pune definicije. 


   Senke su na mojim kapcima postojane tokom celog radnog dana, sa ili bez baze. Prajmer za senke stavljam isključivo po potrebi, i to kada želim da obezbedim što dužu postojanost i ličnu sigurnost. Ne rasipaju se, i jako su finih i glatkih tekstura. Moram ipak napomenuti da sa Crave treba biti oprezan, jer mi se dešavalo da kada žurim pri šminkanju ne otresem četkicu, pa mi nešto crnih čestica padne ispod očiju. To se stvarno jako retko dešava a i smatram skoro pa normalnim, pogotovo kada se o ovakvim senkama radi. Naked2 je nešto suvlja u odnosu na ostale koje su kremastijih i kompaktnijih tekstura, pa se prelaskom četkice preko nje, može javiti minimalno osipanje koje ne bi trebalo da vas brine. Sve senke se lako blendaju, bez teškoće lepe za kapak i veoma je jednostavno kombinovati ih na razne načine. Jako su lepe na očima kada se radi o dnevnim varijantama šminkanja.  


   Radi lakše orijentacije, napravila sam neke uporedne swatch-eve senki iz Naked paleta, da biste videli koliko su slične. Na gornjoj slici, gde su nijanse za hajlajt, Virgin iz Naked palete je bežikastija od Venus iz Naked Basics; Sephora hajlajter iz Trio seta je rozikastijih tonova, dok je Artdeco #29 zlaćanija od Venus. Faint je više taupe nijansa dok je Buck braonkastija. Naked2 je nešto hladnija u odnosu na Naked, dok je Artdeco #520 tamnija od nje. Creep je sivkasto crna u odnosu na Crave koja je crna sa izrazitim braon podtonom. 






Ljubiteljima neutralnih mat senki Naked Basics paleta će biti pun pogodak. Kako se nalazim u grupi devojaka koje nisu naročito vične šminkanju očiju, te se uglavnom kreću u zoni neutralne šminke, sa eventualno jačim eyeliner-om i neizostavnom maskarom, ova paleta mi se našla kao najbolja moguća dopuna ikad. Koristim je pri svakom šminkanju, i već sam dotakla pan na Foxy, dok su pored nje najudubljenije zasigurno W.O.S. i Venus. 

Da li ste probale neku od Urban Decay kultnih paleta i kako vam se čini Naked Basics?

do sledećeg posta 

30 коментара

  1. Анониман28. мај 2015. 22:50

    Naaaajs :))
    Lepo, detaljno, profi, bravo Lena Novitz :)
    Jednom rečju rekla si SVE! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Apsolutno jedna od najboljih stvari koje sebi zena moze priustiti! Divne nejkedice <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se :)) Obožavam ovu paletu, a mogu zamisliti tvoju ljubav jer imaš čitavu kolekciju :D <3

      Избриши
  3. Анониман28. мај 2015. 23:16

    Gde ima da se kupi ova paleta i koja je cena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ranije je Urban Decay mogao da se nađe u Sephora parfimerijama, ali ga nema već neko vreme. Meni je drugarica donela iz USA, ali ima se poručiti i online, feelunique i lookfantastic recimo :) Cena je oko 2o tak funti :)
      http://www.feelunique.com/p/Urban-Decay-Naked-Basics-Palette
      http://www.lookfantastic.com/urban-decay-naked-basics-palette/10639380.html

      Избриши
  4. Divna je paletica stvarno :) Već duže vremena mi je spisku da je kupim :)

    ОдговориИзбриши
  5. Одговори
    1. Dopada mi se dvojka, ali su senke iz basics palete ipak moje boje :)
      Ja razmišljam o basics 2 :D

      Избриши
  6. Imam veliku zelju da kupim neku Naked paletu, ali uvek nadjem nesto sto mi je vise potrebno od toga... Nadam se da cu uskoro ipak imati barem neku u svom posedu jer obozavam neutralne boje, tako da mislim da je ova idealna za mene :) Super post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega, hvala Jelena :)
      Ja se nisam dugo dvoumila kad sam razmišljala o prvoj UD paleti. Davno sam kupila onu prvu originalnu, i u principu nisam zažalila. A za ovu sam vagala treba li mi ili ne, da bih na kraju prelomila i poručila je. Ispostavilo se kao jako pametna odluka :)

      Избриши
  7. Odličan post, sve si rekla :) Jedna od najpraktičnijih paleta koje posedujem, mislim da nju i UD 1 najviše i koristim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Marija <3
      Praktičnost je njeno drugo ime :D ja sam jedinicu malo zaboravila od kad sam uzela ovu, više su mi legle ove mat nijanse :)

      Избриши
  8. Ovo je savršeno za mene! Obožavam mat nijanse, šljokice loše izgledaju na mojim masnim kapcima, a i ove nijanse su prelepe. Odlična recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su u redu šljokice, a volim ih kombinovati i sa mat senkama. Mada moram priznati, da sam negde više fan senki kakvih ima u ovoj paleti, lakše su mi za kombinovanje :)) Hvala Teodora :))

      Избриши
  9. Odlican je post i svidja mi se sto si na kraju uporedila ove senke sa drugim. Iako je jos uvek nemam smatram da bi mi ovo bila najkorisnija paleta senki i da bih je potrosila pre svih ostalih zato sto su nijanse savrsene za svaki dan. Zao mi je sto Sephora nema ni u planu da uveze Urban Decay

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, drago mi je da tako misliš :)) Upravo tako, nijanse su idealne za svaki dan :))
      Ja sam optimistična, pravo da ti kažem, i nadam se i UD kozmetici u skorije vreme :))

      Избриши
  10. zaista profi napisan post, nisam ih jos probala ali bih svakako kad sam videla tvoj post ;)
    Poseti i moj blog
    zelim ti da lepo provedes vikend <3
    isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  11. Hehe, vidi se da je voljena. :D Svidjaju mi se sve naked palete, neke manje neke više, ali tiha patnja mi je naked 2.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma daj, šta tiha patnja, samo se reši i naručujemo, ima sveee online što nema ovako u prodaji :D
      Dopada se i meni dvojka ali su me ovim basics paleticama kupili za sva vremena. Ja bih probala basics dva :)

      Избриши
  12. Lijepe su sve nijanse i odlične za svakodnevno korištenje, a sviđa mi se i što su gotovo sve mat. :)

    ОдговориИзбриши
  13. Recenzija je prelepa! Iako imam dosta neutralnih paleta, ova mi je itekako potrebna za sva sledeća putovanja (smišljam samo izgovor) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ivka :****
      Nego kako, izgovori zlata vredni :))) Paleta je mnogo praktična, i što kažeš,
      za putovanja idealna :)

      Избриши
  14. Lepotica, prava lepotica! Bogme si je fino trošila :) Ja je ne bih kupovala jer sam svraka i volim šarenije palete, ali nema sumnje da je ovo jedna izuzetno praktična paleta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheh, mene ove nude uvek oduševe :) jesam vala, trošim je lagano, i gledam šta ću dalje raditi. Ponavljam li kupovinu ili uzimam basics 2 :)

      Избриши

Hvala na komentaru.