Dr. Hauschka obloge za oči




   Proizvod o kome će danas biti reči na blogu, u standardnoj je ponudi renomiranog nemačkog brenda Dr.Hauschka. Eye Solace, ili Obloge za oči, kako je naznačeno na pakovanju, još jedan su u nizu proizvoda koji su na recenziju čekali veoma dugo jer ga odavno koristim. Istina, prvih meseci redovno, a onda sam ga ostavila po strani jer je postupak nanošenja zahtevao određeno vreme i strpljenje.

   Sada imaju nešto drugačije ime, Eye Revive, ali je sastav ostao identičan. Kakvi su moji utisci, i da li preporučujem ovo pakovanje, pročitajte u nastavku teksta.


   Obloge za oči specifičan su proizvod, upakovan u deset plastičnih ampulica, zapremine 5ml. Svaka ampula je prema preporuci proizvođača namenjena za jedno korišćenje, mada sam ja uspevala da jednu podelim tako da je imam za dva nanošenja. Postupak zahteva iskapavanje sadržaja na blaznice, nakon čega sledi njihovo postavljanje na oči i držanje u vremenskom intervalu od 10 do 20 minuta. 


   Proizvod je formulisan tako da odgovara svim tipovima kože, a trebalo bi da pomogne u eliminaciji crvenila očiju i natečenosti očnih kapaka, osvežavanju okoloočne regije, dok biljni ekstrakti deluju umirujuće i doprinose poboljšanju stanja i izgleda kože.

   SastavWater/Aqua, Euphrasia Officinalis Extract, Foeniculum Vulgare (Fennel) Seed Extract, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Fragrance/Parfum, Citronellol*. 
*Component of natural essential oils

   Ekstrakt semena komorača umiruje, vrši detoksikaciju i puni kožu iznutra jer je antioksidans a i dodatno ishranjuje; ekstrakt zečije deteline često je korišćen u Dr.Hauschka preparatima zbog mogućnosti da doprinese smanjenju iritacija i vraćanju zdravog balansa; ekstrakti kamilice i zelenog čaja kao i ulje iz ružinog cveta, umanjuju fine linije oko očiju i pojačavaju elastičnog kože sprečavajući njeno prerano opuštanje.


   Utisci: Po mom mišljenju, ovo nije proizvod namenjen svakodnevnoj upotrebi, nije preko potreban, i više je tretmanskog karaktera. Pakovanje može potrajati prilično dugo ako se koristi onako kako predlažem. Dakle, savet je: jedna ampula za dve upotrebe. Nisam ga nikad nanosila češće od dva puta nedeljno, a i to sam uglavnom činila u onim danima kada sam osećala poseban umor, kada nisam bila dovoljno ispavana, a zbog prilika je bilo potrebno da izgledam što svežije i energičnije. 

   Sama tečnost iz ampulica nema nikakav miris i na koži je jako prijatna. Predlažem i držanje ampule 15tak minuta u frižideru pre nakapavanja na blaznice. Efekat hlađenja na očnim kapcima veoma prija, doprinosi boljoj cirkulaciji, i pomaže postizanju željenog rezultata. Nakon uklanjanja blaznica sa očiju pogled je svežiji i odmorniji a crvenilo umornih očiju ublaženo. Nije potrebno ispiranje, ali preporučljivo je naneti okoloočnu kremu. Imam utisak kao da cela okoloočna regija zahvaljujući oblogama izgleda nijansu svetlije, što ostavlja utisak ispavanosti, a to, složićete se, nije nimalo loše. Praktično je ovaj metod koristiti pre nekog važnog događaja zarad osvežavanja, ili pred spavanje


Principi u nezi kojima se vodi Dr.Hauschka zahtevaju određenu istrajnost, poverenje u proizvode i poštovanje postupka nanošenja. Gledano na duže staze, nisam sigurna koliko konkretne obloge o kojima sam govorila, mogu sprečiti natečenost kapaka, crvenilo očiju i slične probleme, ali mogu posvedočiti na osnovu ličnog primera da umeju poboljšati trenutni izgled i pripremiti kožu za dalju negu. Nisu neophodan proizvod, ali su u mojoj nezi lica našle svoje mesto.


Da li ste probale ovaj ili neki sličan proizvod? Koji su vaši trikovi za lepši izgled kože oko očiju?

do sledećeg posta 

12 коментара

  1. Ajme, ja sam osoba koja jako malo spava :( Pogotovo sada kad su ispiti tako da nema tog trika koji bi mi poboljšao izgled u tim danima :D
    Što se tiče ovih obloga kupujem ih kad (ako) budem imala viška para da se malo počastim :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moglo bi ti pomoći, mada je najbolji lek ipak za sve te boljke - pravilan san :)
      Hajde, pa javljaj ako uzmeš, zanimali bi me tvoji utisci :))

      Избриши
  2. Анониман24. јун 2015. 00:11

    Mislim da bi mi ovo dobroddoslo. Posao mi se sastoji iz puno sedenja za kompjuterom u kancelariji i stalno imam problem sa crvenilo i bolnim ocima. Ako mi bude pomoglo, castim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sjajan si kandidat za ovaj proizvod :DDD
      Iskreno se nadam da će pomoći i poboljšati stanje :)

      Избриши
  3. Kupujem!!! Pronasla sam se u postu skroz :( na moju nesrecu genetika mi nije bila naklonjena i nasledila sam od majke prirodno kesaste podocnjake i sa njima muku mucim. Ako ista moze da pomogne moram da ga isprobam. Ako imas preporuku za dobar korektor koji bi mogao da sakrije podocnjake, da se ne uvlaci u borice, i da je za 35+, ja imam 37 godina? I treba mi tvoja preporuka za neki loreal puder da ne isusuje jer imam prirodno suvu kozu i crvenilo na obrazima koje hocu da sakrijem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo više dođe kao deo tretmana pre nego jedino rešenje, i nisam sigurna koliko može ublažiti kesice ispod očiju, jer ne bih rekla da je baš jak preparat. Kesasti podočnjaci umeju biti veoma nezgodni, mogu misliti.

      Nedavno sam u komentarima imala slična pitanja za korektore, i tad sam preporučila njih nekoliko koji se mogu naći u lokalnim drogerijama, a pristojnih su cena. Među njima l'oreal true match, maybelline instant age rewind, maybelline fit me. Kod kesastih podočnjaka postoji par trikova čijom primenom se može vizuelno ublažiti problem sa podočnjacima, a dosta toga je i stvar prakse i i istraživanja šta vama u konkretnom ličnom primeru najviše odgovara. Jedan od saveta je da se na onu najtamniju polukružnu liniju ispod očiju, ka uglovima nosa, nanese korektor, lagano utapka, a onda preko njega iluminativni korektor(onaj sa reflektujućim česticama) koje će se poigrati sa svetlošću i tako osvežiti okoloočnu zonu i dati otvoreniji pogled bez natečenosti :) Nadam se da ste me bar malo shvatili jer kapiram da sam možda malčice zaplela.

      Što se tiče l'oreal-ovih tečnih pudera, zaista nemam lična skorašnja iskustva sa istima, pa mi je rizik preporučivati vam na osnovu pročitanih tekstova na internetu. Neka generalna preporuka je da lice dobro hidrirate odgovarajućom kremom za hidrataciju, po mogućstvu sa svojstvima koja mogu doprineti ublažavanju crvenila koje imate, pa tek onda nanositi puder :) Puder uvek možete mešati sa hidratantnim serumom kako bi i on sam dobio na jačini i kako biste sprečili naglašavanje suvih delova. Mogli biste izbegavati pudere koji u svom sastavu sadrže alkohol jer njegova upotreba na duže staze nije korisna po kožu lica.

      Избриши
  4. Nije da imam problema sa natečenim kapcima ili crvenilom, ali bih rado probala ovako neki tretman :) Odmorniji izgled okoloočne regije bi mi svakako dobro došao :D

    ОдговориИзбриши
  5. Bookmark-ala sam ovaj post u nedostatku vremena za čitanje, i evo me napokon :)
    Proizvod se čini jako zanimljivim, dopada mi se što nisu u pitanju sterilne blazinice koje su već natopljene, već ampula, pa si onda možeš fino ''podešavati'' i temperaturu proizvoda :)
    Nisam probala, ali ne bih se bunila :)
    Inače, kad sam baš jako umorna i kad se taj umor vidi oko očiju, često narendam krompir i stavim ga ispod očiju poput obloge. I stvarno, kako brzo i efektivno deluje na kožu... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala što si ugrabila malo vremena da pročitaš ovo pisanije :DDD
      Jao znam na šta misliš, ne volim ti ja te već pripremljene blaznice :// Ovo mi je mnogo zgodnije, iako je možda malčice sporije. Vidiš, iako sam sklona tome da eksperimentišem pa isprobavam prirodne alternative, još nisam probala trik sa krompirom. Sjajna ideja, hvala :)) :***

      Избриши
  6. Анониман2. јул 2015. 17:22

    Da li imaju ove obloge da se kupe odvojeno, na komad? :)
    Ako ne koliko kosta pakovanje?

    Slavica B.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Slavice, koliko znam, kupuje se ovako u pakovanju, nema mogućnosti da se uzima na komad. Cena koja je aktuelna sad je 2740 dinara.
      evo linka do proizvoda :) http://metropoliten.rs/prodavnica/dodatna-nega-po-kategoriji-oci/eye-solace-obloge-za-oci/

      Избриши

Hvala na komentaru.