Real Techniques Core Collection




   Pretpostavljam da ste za, sada već čuveni brend, Real Techniques već čule. Blogosfera i youtube-erke bruje o pomenutim četkicama, a pomama koja je zavladala nije zaobišla ni naše tržište, jer se od skoro ovaj brend može pronaći i u lokalnim drogerijama. 
   Moja priča sa Real Techniques priborom počinje pre par godina, kada sam kupila prvu četku. To je bila Expert Face Brush, namenjena prvenstveno nanošenju tečnog pudera. Znam da sam joj se veoma radovala a uspešno je zamenila dotadašnju Sephora #45, koja me je fenomenalno služila za nanošenje tečne podloge na lice. O Expert četki pišem vam drugom prilikom, a za danas vas očekuju moji utisci o Core setu, kao što sam i najavila pre par dana na Instagramu.


   Core set je jedan od ponuđenih setova koji se mogu poručiti online. U njemu pored četiri četke namenjenih nanošenju proizvoda na lice, dobijate i torbicu za nošenje četki ili za njihovo držanje na stolu ukoliko vam je tako zgodno. U izradi je korišćena sintetička dlaka visokog kvaliteta što je rezultiralo izraženim stepenom mekoće i izuzetnom ugodnošću za rad. Napomenula bih da nisam ipak fan svih proizvoda iz seta, ali o tome u nastavku teksta. Drške su izrađene od aluminijuma, a četke su iznenađujuće izdržljive i otporne na pranje, pritom se brzo suše. 

   Set se sastoji od: Buffing brush, Contour brush, Pointed foundation brush i Detailer brush.

    

   Buffing brush: Multifunkcionalna četka koja je zvezda ovog seta. Namena joj je, pre svega, nanošenje tečne podloge na lice, mada će savršeno odraditi i posao setovanja praškastim ili kamenim puderom. Odlično može poslužiti i kod nanošenja rumenila ili bronzera. Vlakna su gusto pakovana i njome se jako lepo mogu naneti i kremasti, odnosno tečni proizvodi, ali i praškaste materije. Kada putujem, a želim poneti što manje pribora sa sobom, uvek pakujem ovu četku upravo iz razloga višestruke namene. 


   Contour brush: Posle Buffing, ova mi je najdraži deo seta. Vlakna su oblo sečena pri vrhu i četka je idealna za fino blendanje hajlajtera ili konturiranje bronzerom. Moj prvi izbor je nanošenje hajlajtera na lice jer je takvih dimenzija da sa njom mogu veoma precizno aplicirati proizvod na jagodice. Bronzer ređe nanosim, a i kada radim sa njim, radije biram drugu četku.


   Pointed foundation brush: Četka prilično diskutabilnog naziva. Ne znam da li sam igde na netu naišla na osobu koja ovu četku zaista koristi za nanošenje tečnog pudera. Pljosnata je, usmereno sečenog vrha, a vlakna su nešto čvršća od onih kod prethodne dve opisane četke. Ne gibaju se dovoljno pri kontaktu sa licem, te je stvarno nemoguće lepo i ravnomerno naneti tečni puder, a kamoli ga ublendati kako valja. No kako sam rešila da joj svakako nađem namenu, upotrebljavam je pri nanošenju maski na lice, i taj posao joj odgovara, mada bi mogla biti i nešto veća. 




   Detailer brush: Najmanja je četkica iz seta. Toliko je minijaturna da mi se često sakrije među drugim priborom u čaši pa je onda tražim, misleći da sam je ovog puta definitivno izgubila. Pljosnata je i usmerenog vrha, nešto nalik Pointed foundation četki. Koristim je za nanošenje Artdeco kamuflaže na ciljana mesta, dok za blendanje korektora koristim drugu četku ili nekada prste. Može se upotrebiti za nanošenje ruža, mada u tu svrhu više volim koristiti jednu malenu četkicu iz Avon-a. 




Toliko od mene u današnjem izlaganju o RT četkama za šminkanje. Smatram da je ovo jako dobar set, za veoma povoljnu sumu novca, i ne kajem se nijednog trenutka što sam ga poručila. Jeste da ne pokupe sve četke jednake simpatije, ali, što je najbitnije, nađe im se dobra namena. Real Techniques četke su kvalitetne, mekane, čvrste izrade, pristupačnih cena i rado ih mogu preporučiti svima koji žele obogatiti svoj alat za šminkanje. 


Da li koristite Real Techniques četke i kakva su vaša iskustva sa njima? 

do sledećeg posta 

18 коментара

  1. Анониман10. јун 2015. 16:39

    Divne su cetkice, ali mene zanima odakle je ta bela posudica? Nigde ne mogu da nadjem lepu posudu za cetkice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam imala problem sa skladištenjem četkica, i uvek improvizovala nešto sa teglicama ili limenim kutijicama :D
      Ovakvih posudica imaš po onim radnjama ''sve za 200'' i slično, a takvih ima puno po gradu :)
      Baci pogled i u neku kinesku radnjicu, ili neki gift shop, ume da se ižbunari nešto simpatično što može poslužiti toj nameni :))

      Избриши
  2. Imam nekoliko RT četkica i sve ih volim, osim ove Pointed foundation. Ostale tri iz ovog seta su odlične, naročito kada se uzme u obzir cena.
    PS. Da li mi se to čini ili su hortenzije ipak dočekale svojih 5 minuta na blogu? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ostala na kraju za nanošenje maski, jer korektor mi nikako nije nanosila. Nije to to. Stvarno, za te novce, RT četke su odlična stvar!
      Što se mojih najdražih hortenzija tiče, veruj mi, tek sam počela :DDD Ove sam još zelenkaste ubrala, ali stižu ovih dana, pa će biti šarenila na slikama :DDD
      Šta ću kad ih volim <3

      Избриши
  3. Анониман10. јун 2015. 16:56

    I mene zanima odakle je ta posuda za cetke? Plastika ili metal?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj plastična je :D Ali je čvrsta nekako. Neka cheap varijanta popularnih Ikea svećnjaka :D Napisah gore odgovor, ima ih po tim malenim radnjicama ili gift shop-ovima :))

      Избриши
  4. Ova za konture mi se dopada :) mogla bi biti sljedeća za narudžbu. Divne su ti slike :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da se može naći samo u setu, da je nema odvojeno za naručiti :))
      Hvala ti puno Mina :***

      Избриши
  5. Da li? :D Obožavam ih :)
    Core set je odličan, među prvima koje sam kupila i stvarno sam prezadovoljna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gde si Mishaaa? :)))
      Jeste, stvarno je pametna kupovina :))
      Drago mi je da si prezadovoljna njima :)

      Избриши
  6. Одговори
    1. Mogu se poručiti online preko iherb.com, tu su najjeftinije :)
      http://www.iherb.com/Real-Techniques-by-Samantha-Chapman

      Избриши
  7. Imam isti set koji sam kupila pre neke dve godine i zaista sam zadivljena kako su i dalje opstale nakon (skoro) svakodnevnog korišćenja! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, mnogo su dobro odrađene četke. Ubedjivo najčešće koristim Expert, i oprala sam je ko zna koliko puta, a ni dlaka nije otpala :)) Samo se malo iskrzaju slova ali to je nebitno :))

      Избриши
  8. Анониман11. јун 2015. 20:22

    Imam ih dosta, sve obožavam i još neke želim :). Buffing je pobedila, a i expert face i stippling su mi tu negde. Uvek volim da pročitam šta drugi misle o njima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i ja još par četkica na umu, kanim se proširiti kolekciju :)) Buffing je mnogo praktična četka :)

      Избриши
  9. Odlican post. Korsitim njihove cetkice, najvise, Najbolja mi je contour brush :)

    http://www.adelaacanski.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Adela :)
      Meni je drago da je osmišljena ovakva linija četkica, izrazito pristupačna cenovno gledano, a zaista korektnog kvaliteta :)

      Избриши

Hvala na komentaru.