Guerlain Météorites 2 Clair




   Guerlain mi je veoma drag high end brend, mada moram priznati da me njihova preparativa nešto nije ostavila oduševljenom. Dekorativa sa potpisom ovog brenda koju sam probala, ispostavila se kao fantastičan izbor, a jedan proizvod posebno mi je prirastao srcu. U pitanju su opšte poznate Météorites Perles kuglice za nijansiranje. 

   Jedan su od kultnih Guerlain proizvoda i uživaju veliku popularnost. Prve kuglice kupila sam pre par godina, i već pri prvom korišćenju se zaljubila u njih. Miris ljubičica me je očarao već pri otvaranju, a elegantno i luksuzno pakovanje kupilo za sva vremena. Spremite se, jer će današnji tekst bez imalo preterivanja, biti oda ovim perlicama. Saznajte zašto ih toliko volim i zašto ne mogu zamisliti šminkanje bez njih.


   Crna jednostavna kartonska kutija spolja, a unutra pakovanje suvog luksuza. 25 grama kuglica koje dolaze u 6 različitih nijansi, hipnotišućeg mirisa ljubičice, zavešće vas već na prvi pogled i poželećete da se ne odvajate od ovog bajkovitog užitka za sva čula. 

   Napomenula bih da je pakovanje o kojem čitate danas, zapravo reformulisano izdanje starih kuglica koje su pakovane u kutiju neznatno drugačijeg dizajna i veće gramaže (starih 30 grama naspram 25 grama novih). Nove 2 Clair zamenile su stare 01 Teint Rose. Dizajn starog pakovanja mi je lepši na oko.

   U kutiji se nalaze perlice u 6 boja (zelene, roze, šampanj, bele, žute i lila) u promenljivom odnosu. U mojoj kutiji prah koji se nakupio na dnu rozikaste je nijanse. Zbog efekta koji imaju na koži, 2 Clair idealne su za neutralisanje žutila tečnih pudera, i blago posvetljavanje tena. Mislim da su dobar izbor za devojke svetlije puti.




   Videćete na fotografiji kako je teško uslikati goli efekat ovih kuglica na koži, i odraditi verodostojan swatch koji neće delovati kao da vam prikazujem još jedan hajlajter u nizu. Jer ove magične perlice su sve samo ne hajlajter. Istina, iluminativne čestice koje reflektuju svetlost i kojih sadrže u izobilju, mogu vas navesti na pogrešan zaključak, ali verujte mi na reč, greh je ovaj proizvod koristiti kao hajlajter i ne iskoristiti njegov pun potencijal. 



  U pitanju je dakle, završni puder za lice. Ovo je nešto što nanesete nakon tečnog pudera, rumenila, nakon korektora i svih drugih proizvoda. I nemojte strahovati od svetlucavih čestica koje sadrže. One su zapravo tu da bi se poigrale sa okom posmatrača i pružile iluziju savršenijeg, ispoliranog tena bez nedostataka. 

  Obojene kuglice na koži neće ostaviti jaku boju jer pre svega nemaju tako koncentrovan pigment. Njihova je uloga da se prilepe za kožu, i mešanjem sa ostalim nijansama iz pakovanja izvrše korekciju tena, prekrivanje pora, ujednačavanje prelaza između šminke (na primer rumenila, bronzera...) te će svi oštri prelazi šminke kao i konture lica izgledati nežno, blago i skoro pa blurovano.  





   Volim ih koristiti za fiksiranje korektora ispod očiju. Imaju takvo dejstvo na kremaste teksture da im produže trajnost i spreče njihovo slivanje u fine linije i bore. Koristim ih preko celog lica, i to nakon što nanesem tečni puder. Neki standardni redosled koji praktikujem je sledeći: Tečni puder, kameni puder sa fokusom na t-zonu, rumenilo, Guerlain kuglice. Nekad preskočim kameni puder i zamenim ga meteoritima. 



   Pretpostavljam da će vam delovati čudno, ali ovaj proizvod je zapravo jedno izvesno vreme fenomenalno matirao ten. Mat efekat koji je postizao ogledao se pre svega u odsutnosti onog nepoželjnog masnijeg sjaja u t-zoni, a opet svežeg i sparkly izgleda celokupnog lica. Onda mi se delimično izmenilo stanje kože, tako da mi sada same kuglice nisu dovoljne za matiranje, te posežem za dopunskim proizvodom. 

   Uslikala sam ih pored stare varijante Teint Beige. Kako možete uočiti, nadam se, Teint Beige su bežikastije sa zlaćanim odsjajem na koži dok 2 Clair više vuku na beličasto, eventualno roze u tragovima. Činjenica je i to da mnoge devojke ne vide razliku sa kuglicama preko celog lica, međutim, ja nisam među njima. Tačno primetim efekat na koži kada nanesem Teint Beige, i drugačiji mi je u odnosu na Clair.  



Reformulisano izdanje popularnih kuglica kupila sam prošle godine, i itekako je bilo vreme da o njima napišem recenziju obzirom da ih hvalim konstantno, a na Instagramu često postavljam njihove fotografije. Meni je ovo, bez imalo preterivanja, omiljeni proizvod koji koristim za šminkanje i nešto što mi mnogostruko ulepšava isto. Sigurno se neću zadržati samo na pakovanjima koja imam, već planiram obnoviti kolekciju. Sa druge strane, ne smatram ih neophodnim proizvodom već čistim luksuzom, pa ako ste ljubitelj šminke i u mogućnosti ste da ih sebi priuštite, svakako vam ih najiskrenije preporučujem.


Da li koristite Guerlain dekorativu, i jeste li probali čuvene Météorites perlice?
Kako vam se čine?



do sledećeg posta 

38 коментара

  1. Iako je konkurencija žestoka mislim da su ti ovo najlepše fotografije :) Divno si opisala proizvod, tvoje oduševljenje zrači iz svake rečenice, do kraja teksta prosto sam poželela da ih kupim, a onda sam se prisetila da ih već imam i ne volim naročito :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako lepe reči :**** Jeste, oduševljena sam i zračim :DDD
      I znam da ih ne voliš, to me muči već dugo dugo :DDDDD

      Избриши
  2. Анониман12. јул 2015. 19:28

    Fotografije!!!! Koja je cena pudera?
    masha_

    ОдговориИзбриши
  3. Kakav opis! Kakve fotografije!! Bravo!! :*

    ОдговориИзбриши
  4. Fotografije su savršene! Kutijica je toliko lepa, elegantna. Samo gledajući fotografije, i ove, a i ranije na Instagramu, sam poželela da ih kupim, ali kada se setim cene, sačekaće još. Nigde one ne idu, nadam se bar :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Milice :)) Kutijica novog pakovanja je nešto drugačijeg dizajna, dok mi se starija više sviđala.
      Ma neće nigde one, to im je kultni proizvod :))

      Избриши
  5. Анониман12. јул 2015. 21:01

    Kakav post! Ne zna se da li je lepše čitati ili gledati! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Fotke su predivne i da inače ne patim za ovim kuglicama kupila bih samo radi ovih slika <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :***
      Ja sam tako upisala solidan broj proizvoda na wish listu samo zato jer mi se dopadaju na fotografijama na koje naiđem :D

      Избриши
  7. I meni sad treba ovako nesto, prelepo je pakovanje i mogu da se zamislim kako ih koristim svaki dan.
    Sad su na snizenju u jasminu pa cu se verovatno i pocastiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam, već neko vreme traje popust koji je fin i koji vredi iskoristiti :)
      Nadam se da ćeš biti oduševljena njima koliko i ja :))

      Избриши
  8. A jao, predivne su <3 nemam još nijedne Meteorites kuglice, ali pitanje je vremena kad ću ih nabaviti :D obožavam te proizvode koji čine suptilnu, ali ipak vidljivu promjenu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Je l' da? :))) Upravo to! Sa ovim proizvodom, efekat na koži je zaista blag, ali tako uspeva da ulepša lice i ten nekako učini lepšim i savršenijim :)

      Избриши
  9. Imam staru 1 i 2, obožavam ih i ne mogu da zamislim šminkanje bez njih. Slažem se da nisu neophodne, ali su tako lepe i savršene da im je teško odoleti. Limitirana izdanja su još primamljivija i lepša. Nikad sebi neću oprostiti što nisam kupila Pucci, Nuit i Dragon, kao i to što su bele nedostupne na evropskom tržištu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da ih voliš :)) U principu, slažem se sa tobom za limitirana izdanja, mada tu nema uvek nečeg potpuno novog što mogu smisliti. Znam kakva je pomama za Dragon bila :D Meni su aquarella tiha patnja, ali eno, po recenzijama vidim da nisu ništa novo što već nemam sa ovim. Mada, jako su lepe, pa ih možda vredi imati samo zbog toga. Kolekcionari će razumeti :D

      Избриши
  10. Perlice nisam probala, ali jesam Color Fusions senke i parfeme :)
    Toliko su simpatične da bi ih verovatno čuvala poput dekoracije :)
    Inače, fotografije su za 10 :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E sad si me dala zbuniti....moram da proguglam na šta tačno misliš,
      ne znam ti ja svee šminke ovog sveta :DDDD
      Hvala draga :****

      Избриши
  11. Анониман14. јул 2015. 10:09

    Kako odoleti kad su tako lepe ! Nisam ih zelela do sad... :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam odolela, i i dalje razmišljam o kupovini novih pakovanja. Mada, zaboravila sam to napomenuti gore u tekstu, veoma se sporo troše. Ne znam da li sam nakon godinu i po dana potrošila pola pakovanja, a koristim ih redovno :)

      Избриши
  12. Odlicna recenzija!

    http://www.adelaacanski.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Da primetila sam koliko voliš ove kuglice :)
    Uživam u slikama koje postavljaš,ali moram da priznam da me je ovaj proizvod prilično zbunjivao,zato mi je ovaj post super došao. Nisam bila sigurna za šta služe i kako to na koži izgleda.
    Ne znam da li si videla Avonove kuglice,kopirali su ove pa me baš zanima poredjenje,ako uopšte mogu da se uporede.
    Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopadaju :))
      Pa mnogo ljudi je inače zbunjeno time kakva je funkcija ovakvom proizvodu, no u principu, stvar je prilično prosta. Videla sam Avonove kuglice, ali ih nemam. Međutim, Oriflame je ranije izbacio isti taj proizvod, koji bi trebalo da se koristi preko celog lica. E njega imam već duže vreme i poređenje je, hm, kako da izbegnem da zvučim kao snob, ali, porediti ih je skoro smešno. Koliko para toliko muzike. Kuglice liče, ali nije to to. Oriflame može da matira lice doduše, sastav mu je kao regularnog pudera otprilike, tako da bih zaključila da im je to neka glavna primena. Efekat poliranja tena, blurovanje nesavršenosti, nema prosto govora o tome.

      Избриши
  14. Leno, odlično si ih opisala, što reče Sonja gore, iz teksta zrači tvoja ljubav prema ovom komadu šminke :) I ja ih koristim na iste načine kao i ti i sa efektom sam više nego zadovoljna. I ambalaže su im nestvarno lepe, prosto poželim da ih imam sve i samo da ih poređam na stolu i gledam :D A slažem se i za Guerlain preparativu, daleko su mi zanimljiviji njihovi parfemi i dekorativa ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ljubav se iz aviona vidi, je l' da? :D
      Još jednom da ti i ja imamo gotovo isti utisak o nekom proizvodu :))
      Isto, posedovala bih ih gotovo sve, samo jer su prelepe :)

      Избриши
  15. Izgledaju naprosto savršeno !

    ОдговориИзбриши
  16. Odličan post, odlične slike kao i uvek! Nisam imala prilike da probam njihovu kozmetiku...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala najlepše Olivera :))
      Nadam se da će biti prilike da isprobate Guerlain uskoro :)

      Избриши

Hvala na komentaru.