Termalne vode | Vichy & La Roche Posay




   Jeste da je Sunce bilo na mini odmoru protekli period, ali tropski dani su se vratili. Nije na odmet potražiti dobre savete za osvežavanje na visokim temperaturama. Stručnjaci uvek savetuju unošenje dosta tečnosti, svežeg voća i povrća, a opet, u čitavoj toj frci ne smemo zaboraviti da vodimo računa i o svojoj koži.

   Termalne vode su u mojoj rutini godinama. Od kako sam ih otkrila, i kao prvu isprobala Avene o kojoj sam ranije i pisala na blogu, nisam prestajala da ih kupujem. Našla sam im mnogo namena, koristim ih na dnevnom nivou više puta, i ne idem nikuda bez jedne mini boce u torbi.



   Šta su termalne vode i trebaju li vam?

   Nailazila sam na svakakve priče i utiske. Te kako su termalne vode obične, popularne ''česmovače'' u fancy pakovanju i uz bučnu reklamu, pa kako termalnu vodu možeš sam improvizovati prokuvavanjem obične vode, do nekih interesantnih teorija zavere i pripadanja grupi onih koji bi sve rado svrstali u marketinške trikove. 
   
   Termalna voda je zapravo voda sa termalnih izvora bogata određenim mineralima. Sprovedene su kliničke studije koje su potvrdile da ovakve vode imaju uticaj na smanjenje crvenila kože, te u borbi protiv slobodnih radikala. Činjenica je isto da termalne vode ne prijaju svima i da, iako pomalo naivnog sastava, u retkim slučajevima mogu da izazovu i negativne reakcije na koži. Bitno je i da znate da svakako nisu neophodan proizvod u nezi lica. 

   Na tržištu je dostupno više zvaničnih proizvoda ovakvog tipa. Koristila sam one popularne, Avene, Vichy i La Roche Posay. Svoje iskustvo sa Avene sam već podelila sa vama. A danas pišem o preostale dve.


   La Roche Posay Thermal Spring Water 

   Sadrži visoku koncentraciju selena koji je jak antioksidans. Deluje umirujuće na kožu, smanjuje iritacije, a posebno je ugodno koristiti je na osetljivoj, koži sa rozaceom, kod terapije ekcema, nakon mikrodermoabrazije, hemijskih pilinga i sličnih tretmana. Mogu je koristiti svi tipovi kože. 

   Vichy Eau Thermale
   
    Bogata je antioksidansima, i namenjena svim tipovima kože. Formula je bez parabena i hipoalergena. Sadrži jedinstvenu kombinaciju 15 minerala koji pomažu prirodnom oporavku kože i njenom jačanju. Pronašla sam informaciju i da je bogata sumporom, koji pomaže u borbi protiv psorijaze, akni i ekcema.   


Obe termalne vode su podjednakog dejstva kada se o mojoj koži radi. Kako mi se Avene najbolje pokazala u pogledu smanjivanja crvenila, nju sam odvojila za tu namenu i upotrebljavam je nakon depilacije i u slučaju crvenila lica. Vichy i La Roche Posay koristim u sledećim situacijama: 
• Za osvežavanje kože u toku dana, bilo da sam kod kuće ili van. Prija mi osećaj svežine koji daju licu. 
• Posebno ih volim upotrebiti za kvašenje četkice pre nanošenja tečnog pudera. Na taj način, puder nanesem u tanjem sloju, a četkica ne 'proguta' veliku količinu proizvoda.
• Termalnu vodu često znam naprskati na blaznicu a onda njome preći lice nakon čišćenja micelarnom ili skidanja šminke. Posebno mi je drag ovaj način upotrebe gde je koristim kao zamenu za tonik.

Termalne vode nimalo mi ne isušuju kožu a koristim ih zaista više puta dnevno. Kada na kožu nanosim ulje, rado kao podlogu prethodno naprskam termalnu vodu. Prskalice na ove dve boce su identične i odlične, za razliku od one kod Avene koja je znatno lošijeg kvaliteta. 


Kakav je vaš stav u pogledu termalnih voda? Volite ih koristiti i kakva su iskustva?



do sledećeg posta 

13 коментара

  1. Prva koju sam probala bila je Avene i ovdje sam stala, odgovara mi :) Voljela bih probati LRP, no nije dostupna kod nas. Ali ako poželim malu promjenu, možda se odlučim za Vicy, da Avene malo odmori :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam znala da ne uvoze taj proizvod. Mislila sam bih je deo redovne ponude i da ga obavezno ima :(

      Избриши
  2. Анониман16. јул 2015. 01:14

    Najbolja je Avene! Koristim je apsolutno za sve.

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. Stvarno nisam sigurna. Računam da su oko 5oo dinara, gore-dole, zaista ne znam tačnu cenu.

      Избриши
  4. Od svih koje sam probala La Roche-Posay mi je najbolja. Vichy mi izaziva iritacije, crvenilo i peckanje. Dok LRP zbog selena je melem za moju kožu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, sećam se da si mi rekla to :)
      Meni su gotovo identične po učinku, nisam primetila razliku :)

      Избриши
  5. Probah Avene i Vichy, iako su se na mojoj koži vrlo slično ponašale, najčešće sam kupovala Avene (volim taj brend :)). Mislim da ću probati i LRP, baš me zanima da li će selen uticati pozitivno na moju kožu :)

    ОдговориИзбриши
  6. Moram da priznam da nikada nisam probala termalne vode :D
    Trenutno se prskam aktivnim kiseonikom ali kad potrošim to definitivno ću pazariti jednu od ovih!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mogu da kažem da si puno propustila, jer termalne vode nisu nešto što mora da se proba :) Aktivni kiseonik sam aktivno koristila pre par godina, ali vidim da je sad zavladala prava pomama za istim što mi je simpatično :) Dobar je on, ali već neko vreme ga ne koristim iz ovih i onih razloga :)
      Ako rešiš da uzmeš neku termalnu, javljaj utiske :)

      Избриши
  7. Koristim zadnjih par dana LRP i baš sam zadovoljna, to mi je prva ikad koju isprobavam :)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.