Chanel Le Vernis 573 Accessoire




   Proleće 2013.godine ljubiteljima high end dekorative donelo je između ostalog i novu kolekciju Chanel lakova koju su činili Accessoire 573, zajedno sa Emprise 569 i Fracas 571. U nekom od narednih postova predstaviću vam Emprise. Iako nisam pristalica toga da se određene boje nose isključivo prema godišnjim dobima, Accessoire bih svrstala u jesenje nijanse. Svoje lakove uvek biram i kupujem prema raspoloženju, ali znam da među vama ima devojaka koje će Accessoire definitivno vezati za jesenju sezonu te ga isključivo tada i nositi. 



   Prvo što mi padne na pamet kad pogledam Accessoire u bočici je ''elegancija''. I zaista, tamna boja ume na noktima izgledati toliko prefinjeno a ujedno veoma moćno. Kada se o mojim preferencijama radi, uvek ću prednost dati tamnijem nego nekom nude laku. Accessoire mi se sviđa kako na dužim, tako i na nešto kraćim noktima i veoma mi je drag jer mi je nijansa na svoj način posebna.

   Sa druge strane, četkice kod Chanel lakova nisu nešto što mi se dopada jer su mi pretanke i uvek se ispostavi da sa takvima teže nalakiram nokte nego sa nekim koje su četvrtastije i šire. Trajnost laka nije jača strana, pa mi se već posle dva ili tri dana, iako ga zaštitim nadlakom, krene krzati sa ivica. Uradila sam jedno malo testiranje proteklih dana, izbegavajući tom prilikom primenu inače neizostavnog Seche Vite. I dok se Essie lak nije mrdao sa ivica skoro četiri dana od lakiranja, Chanel je već u toku iste večeri krenuo da se krza. 


   Nijansa Accessoire je boje tamnog crnog vina, sa braon podtonom koji u zavisnosti od osvetljenja dođe manje ili više do izražaja. Nemam problema sa mazanjem, i ovaj primerak što se mojih kritererijuma tiče, ima odličnu formulu. Prekrivanje je potpuno u dva sloja koja imam na fotografijama ispod, zajedno sa završnim Seche Vite top coat-om. Uslikala sam i sastav laka ako nekoga interesuje.




Više puta sam ponovila da je moja kolekcija lakova skromna. Volim ih ali nisam neki preterani zaljubljenik u iste. Međutim, u svakom pojedinačnom primerku koji posedujem, neizmerno uživam i divim mu se pri mazanju. 
Ako se ne varam, Accessoire je deo stalne postavke i možete ga naći u Chanel dekorativnom kutku u parfimerijama.



Koji su vaši trenutno omiljeni lakovi? Ako ste voljni, preporučite mi neke zanimljive nijanse. Da li koristite Chanel lakove i kakva su vaša iskustva sa high end primercima? 



do sledećeg posta 

32 коментара

  1. Jao pa jel ovo prvi nail polish post? :D
    Svidjaju mi se tvoje preferencije, priznajem :D
    Lak je divan i prelepo ti stoji <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam sigurna ni ja sad, zatekla si me pitanjem :D ali mislim da nije :D Hvala što ceniš moj ukus :D
      I hvala <3 :****

      Избриши
  2. Post je divan, ako je ovo prvi nail post onda svaka čast! Divne su fotkice :)
    Chanel ima tako lepe nijanse ali pokušavam da ih ne gledam jer nisu postojani te mi ne vrede toliko koliko koštaju. High end lak koji mogu da ti preporučim i koji ima bolju čekticu (širu) jeste brend Dior. Sem četkice, tekstura je nešto gušća a imaju i lepe nijanse u ponudi, puderaste - one koje ti voliš (khm khm, dior lady) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Ivka :))) <3
      Slažem se za izbor nijansi jer od kolekcije do kolekcije umeju da izbace divne primerke. Isprobah i Dior lakiće i moram se složiti sa tobom. Četkica je definitivno više po mom ukusu. Znam Lady, prelepa nijansa!!!

      Избриши
  3. Jedna od dražih boja za jesen. Bočica deluje veoma luksuzno i privlačno, ali se trajnost ne razlikuje mnogo od drogerijskih, te se radije odlučujem za jeftinije. U svakom slučaju, odličan post! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa jeste, da je malo postojaniji na noktima pa i da užitak bude potpun, ovako znam da ga mažem za jednu priliku :/
      Hvala puno Marija :))

      Избриши
  4. Na noktima predivan i ako kazes da ga ima u prodaji moram ga kupiti :)
    Odlican post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Videla sam ga relativno skoro tako da mislim da ga ima još uvek :)
      Hvala ti!!!

      Избриши
  5. Divno izgleda na noktima, boja mi se puno svidja :)

    ОдговориИзбриши
  6. Kod lakova su mi najbitniji postojanost i koliko slojeva zahteva. Dva sloja bih mu oprostila ali ne i nepostojanost. Essie lakovi su odlicni i po ceni i kvalitetu!

    ОдговориИзбриши
  7. Treba češće da predstavljaš lakove jer imaš prelepe nokte.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :)) Ja sam jako samokritična a i vi nailblogerke ste postavile standarde visoko pa mi je malo i strašno praviti izlete u te vode :))

      Избриши
  8. Prekrasan je i super izgleda na noktima. Odličan za jesen :) Divan post i slike. :*

    ОдговориИзбриши
  9. Prelepa je boja i super ti stoji :) bas lepo sija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sija najviše zbog završnog laka koji mu doda taj gelirani izgled :))
      Hvala Irena :)

      Избриши
  10. Predivan je <3 Ja nemam nijedan HE lak, najskuplji su mi OPI :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam nekoliko OPI lakića, i u početku su mi bili zanimljiviji, mada su kasnije Essie odneli prevagu.
      Accessoire je krasan lak :)) :***

      Избриши
  11. Leno, divno ti stoji ovaj lepotan! :D Nemam ni jedan Chanel lak, upravo zbog nepostojanosti, ali boje su im prelepe. Moj glas ide Dior lakovima - dobra pigmentacija, postojani, lako se mažu, samo treba naći neku nijansu za sebe ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno draga <3 Pa eto, essie je pobedio, a jeftiniji je od chanel lakova koliko? Ruku na srce, nijanse Chanel lakova često umeju da mi privuku pažnju. Moram izviditi šta je novo u Dior ponudi, možda se počastim nekim :)

      Избриши
  12. Kaaaakva prekrasnoća od fotografija! Lep je i lak, naravno, ali fotografije su te koje su me posebno oduševile, svaka čast i piši češće o lakovima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postidećeš me :DDD Hvala ti puno! <3 Ne mogu da obećam, mada bih i ja volela da imam češće ovakve postove, no dosta su mi zahtevni. Pa koliko samo fotografija sam napravila da bih na kraju odabrala dve (sa lakom na noktima) koje će ići na blog :D

      Избриши
  13. Moja boja ♥ Prekrasnoća od laka ♥
    Chanel mi ima najljepše boje lakova, ali spomenuta nepostojanost me odbija od kupnje. Možda si ipak priuštim jedan da vidim kako se drži na mojim noktima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja mnogo volim ove boje <3
      Problem sa time što nije trajniji jeste ozbiljan minus, ali ako se rešiš na neki od Chanel lepota, nadam se da će ti se ipak pokazati boljim no meni :))

      Избриши
  14. Divni su ti noktici <3 Evo sad razmisljam, cini mi se da ih sada vidim prvi put :D Jako su lepi, pa bi mogla cesce da ih fotkas ;)

    Znam za ovu manu Chanel lakova, pa ih tako zaobilazim, jer ne vidim svrhu izdvajanja tolike kolicine novca za tako los kvalitet, daleko losiji od vecine drogerijskih. Ali Chanel je Chanel, pa shvatam slabost :D <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :*** Ma da li je moguće da je prvi put? :DDD Mogla bih, istina, no vas par sa tako prelepim noktima umete da postavite standarde jako visoko da posle vaših postova sve ostalo izgleda kao loš pokušaj :D

      Избриши

Hvala na komentaru.