Sigma Beauty Affiliate




   Prošlog meseca sam se iz čiste radoznalosti, a dobrim delom vođena brojnim iskustvima koleginica blogerki iz okruženja, prijavila za Sigma Beauty Affiliate program, a nakon par dana stigao mi je izveštaj da sam primljena. Sigma svim novim saradnicima šalje simpatične pakete dobrodošlice, i upravo je onaj poslat meni(Instagram) bio povod da vam danas pišem.

   Sigma Affiliate Program je sistem u kome se nalaze bloger-ke kao i youtuber-ke koji su deo beauty sfere, a ukoliko želite, član možete postati sledeći ovaj link. Preporučila bih vam da se prijavite ukoliko volite da isprobavate novitete i zanimljive proizvode, kao i da naručujete sa sajta po posebnim pogodnostima. Velika je verovatnoća da ćete ući u program, a onda vas očekuju slični pokloni poput ovog koji sam ja dobila. U nastavku teksta upoznajem vas sa sadržinom mog paketa i delim sa vama utiske koje su određene stvari ostavile na mene.



   Sa naslovne fotografije možete videti da paket sadrži 10 stvarčica. Senku za oči u nijansi Fawn, rumenilo For Cute!, olovku za usne Rhapsody, deluxe sample sjaj za usne Get Ready, rukavicu za pranje pribora za šminkanje, kao i pet četkica. Iskrena da budem, najviše sam se obradovala samim četkama, dok me ostatak paketa nije nešto specijalno oduševio. 



   Krenula bih prvo od četkica koje su mi se dopale. Napomenula bih na početku da sam ih do sad oprala veći broj puta da bih uvidela kako reaguju na često pranje, i nisam se susrela sa problemom ispadanja dlačica i deformisanjem oblika. Najveća među četkama namenjena aplikaciji tečnih, praškastih i kremastih proizvoda na lice je 3DHD kabuki, na sigma.com sajtu ovde. Neobičnog načina sečenja, u obliku trougla, može lepo da nanese proizvod na lice i u uglove nosa jer prati prirodnu liniju lica. Zbog svoje mekoće, dopala mi se najviše za nanošenje tečnog pudera, a kako je ipak pregusta nisam je volela koristiti za nanošenje kamenog i pudera u prahu. Prednost joj je i što ima praktično dve strane koje možete koristiti naizmenično. 



   Mini verzija gore predstavljene četke je 3DHD precision, na sigma.com sajtu ovde. Identičnog je sečenja kao i 3DHD kabuki samo je znatno manja od nje. Najzgodnija je za nanošenje korektora, a može poslužiti i za fiksiranje istog, pogotovo ispod očiju jer će tapkanjem zaista prilepiti proizvode bolje za kožu. Veoma je nežna na dodir. 


   Preostale četkice koje su došle u paketu su namenjene šminkanju očiju. Prva među njima je E39 buff and blend, na sigma.com sajtu ovde. Na prvi pogled je delovalo kao da je od prirodne dlake, međutim ipak su sintetička vlakna u pitanju, kao i za preostale dve četke o kojima će biti reči. Koristim je za nanošenje senki u pregib i sam ugao oka kao i za grubo blendanje boja nanetih u toj regiji.  


   Oči sam još šminkala koristeći četkicu E54 medium sweeper, na sigma.com sajtu ovde. Namenjena je nanošenju senki na ceo kapak. Meni se naročito svidela za nanošenje kremaste senke sa kojom se igram u poslednje vreme. Četka je pljosnatija, vlakna su nešto čvršća i manje se gibaju pa je zbog toga smatram dobrom za nanošenje upravo kremastih proizvoda poput senki, baza ili korektora. 


   Četkica E55 eye shading koju sam dobila je travel verzija originalne četkice E55, na sigma.com sajtu ovde. Potpuno su identične, samo što travel varijanta ima roze dršku koja je kraća. Zgodna mi je za nanošenje praškastih senki na kapak jer lepo pokupi solidnu količinu proizvoda i lako ga rasporedi u par poteza. Odlična je za neseser jer je malena i zauzima minimum prostora. Ovo mi je ujedno najsimpatičnija četka koja je došla u Sigma paketu.


   Paket je još sadržao i roze gumenu rukavicu za pranje pribora, na sigma.com sajtu ovde. Ovo je jedna od onih stvari za koje se zapitam ''Šta im sve neće pasti na pamet da naprave?'' Po mom skromnom mišljenju ovo parče roze gume sa 'kreativnim' oblicima koje je predstavljeno kao revolucionarno rešenje za sve one koji žele detaljno oprati četkice, to baš i nije. Zaista ovaj proizvod ne smatram neophodnim i nisam videla ništa specijalno u njemu. 


   Jarko roze rumenilo u nijansi For Cute! ima 3.4 grama, i pakovano je u običnu plastičnu ambalažu, a potom u kartonsku kutijicu na kojoj je naveden i sastav. Sivo-zlatna senka u nijansi Fawn, ima identičnu ambalažu kao i rumenilo, dok je njena gramaža 2.5 grama. Sjaj za usne Lip Vex u nijansi Get Ready, topla je koralna nijansa sa zlatnim česticama. Ove proizvode ne bih sama odabrala, nisu mi se toliko dopali na oko, tako da sam rešila da ih ne koristim, i to je razlog zašto nema swatch-eva. Mat olovka za usne Lip Base u nijansi Rhapsody mi se dopala zbog boje, međutim, previše je kremasta da bi bila trajnija na usnama. 



Paket je iz USA došao za nepune dve nedelje od dana kad je poslat, i bio je lepo upakovan. Rukom ispisana poruka koordinatorke za moju grupu svakako je simpatičan detalj. Međutim, paket je podlegao carinskoj kontroli, te sam prilikom preuzimanja platila carinu i PDV na njega. Imajte na umu da vam se i to može desiti. Znam da među vama ima blogerki koje su imale više sreće te platile samo simboličnu cenu poštaru, no moja 'pozitivna' iskustva sa paketima iz inostranstva se nastavljaju. Dakle, ili mi ih kradu na carini ili mi odvale cenu za poklon čija je vrednost navedena na njemu. 

Da li koristite išta od Sigma asortimana? Ako ste bloger, kakva su vaša iskustva sa Sigma affiliate programom? 


do sledećeg posta 

35 коментара

  1. Paket je prelep a i rumenilo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rumenilo mi je simpatčno, ali ipak nije nešto što bih sama odabrala za sebe. Ipak više volim druge nijanse i finiše :)

      Избриши
  2. Eh, ti i paketi iz inostranstva, večna tužna priča... Mnogo su mi lepe prve dve četke, velika i mala špicasta kabukica, trebalo bi mi tako nešto! Rukavica za pranje nije baš revolucionarno otkriće, ali sam zahvaljujući njoj našla namenu silikonskim hvatačima za vrelo posuđe koji su loši za svoju osnovnu namenu, ali taaaman za pranje četki :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zanimljivo su ih odradili, i nisam se do sad susretala sa nečim takvim :) Ali daaaaaj, kako ti je to palo na pamet?! :D

      Избриши
  3. Koliko si platila sad za ovaj paket? Meni na svakih nekoliko paketa jedan ukradu. Poslednji sam platila jos oko 700 dinara dodatnih za carinu i dostavu. Carina je bila 300 i nesto ali su naplatili i post ekspres posle.

    ОдговориИзбриши
  4. Ima puno stvari tu a najvise mi se dopada velika cetka za puder. Kako su ti ukrali pakete na carini? Jesi prijavila nekome?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Velika četka je jedan od favorita :)) paketi koji su poručeni u razmaku od nedelju dana nikada nisu stigli do mene. naručeni su sa dva jako popularna sajta sa kojih dostava ne traje duže od desetak dana. U pitanju su sajtovi feelunique i lookfantastic, i nijedna porudžbina nije stigla, tako da opravdano sumnjam da su paketi uzeti- prevelika je slučajnost da baš oba slučajno negde zalutaju. Kome da prijavim? Ne verujem da bih išta postigla jer znam da nisam jedina kojoj se ovo dešavalo :(

      Избриши
  5. Blago vama blogerkama, samo cu to reci :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ima blogovanje i svoje prednosti i mane, nije sve baš šareno i veselo kakvim se čini :DD

      Избриши
  6. Meni su za paket dobrodošljice poslali malu verziju rukavice i ja sam oduševljena, razmišljam se da kupim ovo što su tebi poslali. Ali mi je zato ova 3D četkica praktično beskorisna, u januaru sam se priključila, tada su mi poslali i još joj nisam našla namenu. :) Kada su mi poslali taj paket dobrodošlice, platila sam ga simbolično, oko 200 dinara za poštarinu. Onda su mi pre mesec dana poslali paket proizvoda na recenziju, za koji sam morala da platim carinu 4500. Razmišljala sam se da li da ga preuzmem ili ne i na sreću nisam se pokajala jer su mi spakovali dosta toga, ali sam sigurna da su na carini ukrali neke stvari. Sve je bilo zapakovano u dve kutije, s tim da je jedna bila puna, a druga je bila pocepana i u njoj je bio samo jedan proizvod za unsne, pa sumnjam da bi pakovali posebnu kutiju za jednu olovku. Sve u svemu sa Sigmom imam odlična iskustva, ali sa carinom ne. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pazi, ako želiš moju, rado ti je mogu proslediti jer se nas dve nismo našle :D A meni je 3D baš kul, i zbog oblika i načina nanošenja pudera. Što se tiče tvog drugog paketa, eto kažem ti, ne mogu da se iznenadim jer sam videla šta se meni desilo. Hm, a možda su samo većinu stvari strpali u jednu kutiju ne obraćajući pažnju šta su iz koje vadili? Možeš li pisati koordinatorki da je pitaš šta ti je spakovala, čisto ako želiš biti sigurna?

      Избриши
    2. Evo ja tebi vrlo rado prosleđujem 3D, da ispuni svoju životnu funkciju, umesto što stoji neiskorišćena među drugim četkama. :D Ma, više ne znam ni šta da mislim za carinu, ne bi me čudilo ni da su uzeli, jer im takve stvari nisu strane. Sad sam naručila par stvari sa drugih sajtova i živa nisam dok ne stigne, da vidim kako ću proći.

      Избриши
    3. Ma ne opterećuj se, ali hajde javiću ti se na mejl, ili ti piši meni ako stigneš pre, da se dogovorimo pa da šaljem paketić :))
      Držim palčeve za nove porudžbine, nadam se da sve stiže u roku i netaknuto :) :**

      Избриши
  7. Dobila si lep paket tim pre jer znam da su Sigma cetke jako kvalitetne. Narucivala sam ih jedno vreme, ali od kako se MAC otvorio u Beogradu, sav potreban pribor za sminkanje pronalazim tamo. Isto bih pohvalila i Real techniques cetke za sminkanje, pogotovo expert za lice i blush brush, puno su jeftinije od MAC a cini mi se i od Sigme.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za Sigmom je jedno vreme vladala takva pomama, i svi su hvalili i obožavali njihove četke. Posle se nešto zakomplikovalo oko poručivanja i isporučivanja i mislim da je ovde malo opao entuzijazam za taj brend. Kad su se pojavile RT mislim da su na izvestan način izgurale Sigmu, ako ni zbog čega drugog, bar zbog dostupnosti i cena, iako Sigma ima neuporedivo širi izbor i znatno veću ponudu pribora. MAC četke nisam koristila do sad, ali valjda se i to promeni. RT expert obožavam!

      Избриши
  8. Ja zelim da se prijavim ali me strah da me ne odbiju :D koliko pratilaca moram imati na instagramu i fejsu i postova na blogu da bih se kvalifikovala za taj affilliate sigma? I jel traze da im se salje statistika bloga i posecenost na dnevnom nivou??? Hvala tiiiii !!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije propisana brojka vezana za pratioce i fanove, bar ne da sam ja upućena. Viđala sam na internetu blogove koji i nisu baš reprezentativni iz više razloga, a koji su primljeni u Sigma program, tako da nije ni meni baš najjasnije po kom principu funkcionišu i biraju saradnike, ali mislim da nemaš razloga za strah. Pa ne gubiš ništa ako se prijaviš :))

      Избриши
  9. Zaista predivno i ja sam bila oduševljena kada su mi poslali paket dobrodošlice. Dobila sam stvari koje možda ne bih sama naručila i zadovoljna sam sa svime. Dobile smo i neke iste proizvode, a najviše mi je drago jer sam dobila malu verziju rukavice koja mi je u potpunosti olakšala pranje kistova. :) I da, slike su ti predivne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je zbog tebe Mina :** A vidiš, meni je ova rukavica nezanimljiva :DDD
      Ja sam neki poseban slučaj izgleda :D
      I hvala ti draga mnogo na komplimentu :)) Osvetljenje je bilo dobro :))

      Избриши
  10. Prelep je paket. Strašan je čitav sistem kod nas. :/

    ОдговориИзбриши
  11. Ovo s PDV-om i carinom je grozno, dobiješ poklon i još ga moraš platiti :S

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaaa, bila sam prilično zbunjena kad su mi javili iz pošte :DD Al, eto, ''kupih'' sebi poklon :D

      Избриши
  12. Poklon je odlican, jos je sve rozikasto. Najvise mi se svidja rumenilo i roze cetkica za senku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Roze četka je moj favorit iz ove grupe :)) Divna je, što izgledom što ovako pri svakodnevnom korišćenju :)

      Избриши
  13. Bas mi je krivo za tvoje lose iskustvo sa paketima iz inostranstva i carinom. I ne mogu da verujem da su ti ukrali paket... :(
    Sto se tice Sigme probala sam senke pre par godina, i bila ravnodusna, mozda su ih poboljsali sada... Sa cetkama sam zadovoljna, i posle par godina koriscenja dobro se drze :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni ja...još uvek se nadam da mi stiže moj burberry, ali sve manje verujem da će ikada doći :( Ne isprobah senkice, a ni ovo ostalo sem olovke za usne, ali nailazila sam na netu na neke pohvale. Četke su im na dobrom glasu :))

      Избриши
  14. Najpre, sve pohvale za kvalitet fotografija i detaljnu recenziju!
    Odličan i koristan post, pogotovo za blogo-koleginice.
    Pod utiskom tvog posta i sama poslah aplikaciju te se nadam pozitivnom odgovoru! :) Javljam kako je prošlo! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komplimentima, draga :)) Trudila sam se da detaljno prenesem utiske, i vala dosta devojaka me je nakon ovog posta kontaktiralo što na mejl što na fb stranici :) Drago mi je da je moja preporuka imala takvog uticaja :)
      Držim palčeve, i mislim da ćeš već kroz par dana dobiti odgovor o prijemu :)
      Javljaj svakako :***

      Избриши
  15. Ja sam refreshala tracking, strepila od carine i bila presretna kad sam vidjela da je prošao bez naplaćivanja dodatnih troškova. Naznačili su vrijednost paketa 15 dolara pa vjerujem da je i to možda imalo nekakvog značaja. U suprotnom ne bih preuzela paket jer mi se ne plaća nešto što je poklon. :/
    Što se proizvoda tiče moram ih pohvaliti jer su pored kistova pogodili moje nijanse sjenila i olovke ( također sam dobila Rahpsody), stvarno kao da sam sama birala. O kvaliteti još ne mogu govoriti osim da mi je kabuki malo čudan. Lijepo nanosi i blenda puder ali ja sam svejedno morala posegnuti za RT contour kistićem i još malo izblendati kako bih izjednačila crtice koje su ostale. :/ Svakako ću isprobati još koji put prije konačnog dojma.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je bilo bezveze i iz principa sam razmišljala da ne uzmem paket jer su stvarno ispali nekorektni. No na kraju sam prelomila jer mi je bilo žao zato što sam se toj Sigmi svejedno radovala :) Pribor im je skroz po mom ukusu, dok eto, nijanse mi sem te olovke ne pogodiše baš najsrećnije :DDD Čekam tvoje utiske na blogu :)

      Избриши
  16. Što se tiče carine/pdv-a, na POKLON se carina NE PLAĆA!
    Sigma četkice generalno lepo nanose šminku, iliti odlično rade ono za šta su namenjene, moja zamerka je za (NE)kvalitet i cenu koja nije srazmerna istom.
    Za manji novac od drugih brendova se dobija znatno bolji kvalitet.

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.