Givenchy Le Rouge-À-Porter 106 Parme Silhouette



   

   Oduvek sam volela lepu ambalažu, ali sa Givenchy dekorativom ranije nisam imala puno iskustva. Tek sam u poslednjih par meseci zakoračila u intenzivnije istraživanje i isprobavanje raznih stvari. Par lepota iz dekorativnog segmenta ovog brenda nalazilo se dugo na listi želja, ali sam uvek lomila na drugu stranu i kupovala pre Guerlain ili nešto treće a Givenchy zaobilazila. Onda sam rešila da konačno isprobam dugo željeno rumenilo, pa potom i ruževe iz nove kolekcije, i tako je sve krenulo. 



  Le Rouge-À-Porter linija je lansirana maja tekuće godine, a već par meseci se nalazi u prodaji u našim Sephora parfimerijama. Šesnaest sjajnih nijansi koje se kreću od standardnih i očekivanih nude, do nekih intenzivnijih boja, predstavlja zaista i više nego zadovoljavajuću ponudu kad se o jednoj kolekciji ruževa radi. Smatram da se ni sa jednim od le rouge-a-porter karmina ne može pogrešiti.
   Opisan od strane proizvođača kao luksuzan ruž sa prozračnom saten završnicom, ovaj proizvod mi je privukao pažnju nakon testiranja luksuznog uzorka koji sam dobila prilikom jedne od prethodnih Givenchy kupovina. Istraživanje me je dovelo do zaključka da moram kupiti 106 Parme Silhouette



   Pakovanje najnovijeg ruža koji dolazi iz Givenchy govori više od hiljadu reči. Oduševljeno sam gledala u njega kad sam ga stavila u kutak sa kozmetikom. Crna kutija sa prepoznatljivim znakom krije u sebi luksuz od kojeg već na prvi pogled zastaje dah. Uzana ambalaža sa ugraviranim Givenchy ispisom presvučena je pravom kožom, dok je sam ruž smešten u srebrnom čvrstom pakovanju. Ruž je manje gramaže u odnosu na standardne i ima ga 2.2 grama. Miris je veoma blag, i meni jako dopadljiv. Sastav možete pogledati na fotografiji ispod. 


   Proizvod krasi savršena balzamasta tekstura koja sa lakoćom klizi preko usana. Boje se mogu nadograđivati tako da ako želite neku neutralnu varijantu sa svega daškom boje na usnama, preporuka je da ruž nanesete u jednom sloju. Svaki dalji premaz daje puniju boju. Ruž na usnama nije lepljiv već veoma prijatan, a konstantno nanošenje bez ikakvog balzama ispod nije u mom slučaju dovelo do isušivanja, pa čak ni onog minimalnog. Postojanost mu nije jača strana, tako da će na usnama izdržati svega 2 sata u proseku, i to ako nema jela i pića. 




   Nijanse koje su dostupne u kolekciji su 101 Nude Ultime, 102 Beige Mousseline, 103 Beige Plumetis, 104 Beige Floral, 105 Brun Vintage, 106 Parme Silhouette, 201 Rose Aristocrate, 202 Rose Fantaisie, 203 Rose Avant-Garde, 204 Rose Perfecto, 205 Violine Inspiration, 206 Corail Decolleté, 301 Vermillon Creation, 302 Rouge Atelier, 303 Framboise Griffée, 304 Moka Imprimé. Moja nijansa je hladnjikava prljavo roze, pomalo mauve boja koja daje onaj čuveni ''my lips but better" efekat. Zbog vernijeg prikaza, priložila sam swatch na ruci ali i na usnama. Kada ga nanesem u jednom sloju, deluje kao da sam stavila balzam za usne. Tek uz tri ili više premaza, dobijam kompletniju boju. U nekom od narednih javljanja predstaviću vam detaljnije i 104 Beige Floral. 
  


   Parme Silhouette mi je trenutno omiljeni ruž i nosim ga svakodnevno. Nijansa je praktična za dnevne kombinacije i ne zahteva posebnu pažnju pri nanošenju, pa čak ni upotrebu ogledala. Devojkama koje imaju svetliji ten pristajao bi idealno. Kremast, na usnama hidratantan i prijatan, ovo je jedan od najkvalitetnijih ruževa koje sam probala, pa vam sa zadovoljstvom mogu preporučiti da pogledate Le Rouge-À-Porter kolekciju i pronađete nijansu za sebe.

Da li koristite Givenchy dekorativu? Za koji brend smatrate da ima najlepša i oku najprivlačnija pakovanja?

do sledećeg posta 

32 коментара

  1. Ne mogu da odlučim da li mi je lepši sam ruž ili fotografije! Prelepo, predivno, prekrasno, svaka ti čast! Sama nijansa je tako nežna i suptilna, moraću da je pogledam i uživo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim rečima :**** Moraš da vidiš ovu, a ako ne, mislim da od onih koje imaju sigurno možeš bar jednu za sebe odabrati :))

      Избриши
  2. Prelep neutralan ruz! Koja je cena ovog zadovoljstva?
    Vesna

    ОдговориИзбриши
  3. Gajim poseban respect prema ljudima koji istinski uživaju u lepoj ambalaži :D Ne, ti ljudi nisu površni, to su estete! I poštovaoci tuđe kreativnosti. Nijansa je prelepa, fotke su još lepše... nemam reči. Probala sam Prisme Libre u nijansi 2 Taffetas Beige, to je kombinacija matirajućeg i color correcting loose pudera u različitim nijansama koje se nanose kao jedna. Tople preporuke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nekad pomislim kako sam pravi freak kad se oduzmem na pakovanje nekog proizvoda :DDD Drago mi je da ti se dopao post a i fotografije ^_^ Givenchy prizmice su mi sledeće na spisku za kupovinu, padam na pudere u prahu :DDD Hvala od srca za tople preporuke :DDD :****

      Избриши
  4. Mislim da mi ovakav ruz treba u kolekciji! Luksuz level pro :D

    ОдговориИзбриши
  5. E ovu recenziju sam čekala :D Ruž je divan, i bojom i ambalažom, ma, znaš već šta mislim :D
    A fotografije su prelepe, ne znam koja mi je lepša, svaka ti čast! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve znam :D Hvala najlepše na komplimentima <3
      Da kupiš i ti rouge-a-porter pa da oformimo klub :DDD

      Избриши
  6. Ti su ruževi bili sniženi na Feelunique za nekih desetak eura i mjerkala sam ih, ali na kraju sam odustala od kupovine baš zbog te balzamaste teksture. Ambalaža je divna, ali nije vrijedan tih novaca po mom mišljenju kao sam proizvod za usne. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ne smem gledati feelunique neko vreme, znam da ih ima i tamo :(( Smarala sam već svojim iskustvom sa online naručivanjem na blogu, nisu mi stigli neki paketi pa ne smem da rizikujem ubuduće. Da, znam devojke koje jednostavno ne žele da izdvajaju novac za teksture koje im ne odgovaraju :) Ja dosta volim mat ruževe, no ovaj mi je bio baš privlačan jer stvarno lepo hidrira i neguje, a daje malo boje, pa mogu birati i nanositi ga kad mi odgovara. :)

      Избриши
  7. Ruz ima ambalazu za desetku ali sam vise fan mat karmina. Ako se skida posle dva sata definitivno nije za mene :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim mat karmine, ali volim i hidrirajuće koji daju tek malo boje usnama, i sa kojima nema greške pri nanošenju :)) Ova ambalaža je stvarno pun pogodak!

      Избриши
  8. Ambalaža izgleda divno i luksuzno, i iako mi se dopada nijansa, nisam fan balzamastih ruževa, posebno ako um je tako slaba trajnost :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da, svako na kraju pronađe nešto za sebe :)) Kada me mrzi ili sam u žurbi, a stigao mi je takav period, onda su mi upravo ovakvi ruževi prvi izbor. :)

      Избриши
  9. Nijansa je fenomenalna, a ambalazu necu ni da spominjem jedino mi je zao sto ne traju duze s obzirom na cenu :(

    Giveaway; sparklygoddess.blogspot.com/2015/09/mini-giveaway.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda im je kraća postojanost i jedina mana, ali kod ovakvih ruževa je to očekivano, tako da mu ne zameram :))

      Избриши
  10. Uvek sam za kermaste teksture, jer su usne prelepe i sijaju zbog njih, nikad mat karmin ne moze da "obasja" lice i oci, to je moje msljenje.
    Divan post, retko estetski lepo uradjen!
    Jelena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Jelena, polaskana sam :))
      Ja bih mogla reći da podjednako volim i mat ruževe i kremastije teksture, a zavisno od raspoloženja, posežem za jednim ili drugim tipom :) Ovaj mi sada odgovara u svakom pogledu i obožavam ga nanositi :))

      Избриши
  11. A jao kako divna nijansaa! Mnogo mi se sviđa što si ubacila swatch na usnama. :)
    Ne mogu da izdvojim omiljeni brend koji ima najlepša pakovanja, prvo mi na pamet pada Dior. Uvek elegantna a kada urade nešto novo (limitirano) to ne odstupa od svega ostalog na polici tako da mi uvek ceo štand Dior-a izgleda lepo i privlačno. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Je l' da da je čarobna?! Morala sam čisto da bi se videlo kako menja boju i kako je nežan zapravo :)) I meni se dopadaju pojedina Dior pakovanja. Znači znam gde da te tražim kad se zadesimo u Sefori :D

      Избриши
  12. Lep je 106 ali je moja boja sudeci prema slikama ipak 104. Kakav je na usnama? Kako se ponasa? Skicnucu naravno u parfimeriji ali da se pripremim ipak.
    Hvala!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 104 je recenzirala Sonja sa šminkajeljubav bloga, evo linka do tog teksta http://sminkajeljubav.blogspot.rs/2015/06/givenchy-noviteti-leto-2015.html i linka do fotografije ruža na njenim usnama https://c1.staticflickr.com/1/363/17954721743_743644be42_z.jpg
      Postojanost je kao i kod 106, a boja je zaista jako nosiva i teško se sa njom može pogrešiti, zavisi samo šta voliš :) Nema na čemu!

      Избриши
  13. Predivan, ali ja sam ga videla i uzivo, u ta taaaa :D
    Divno ti stoji <3

    ОдговориИзбриши
  14. Ovo je ukratko "klasika koja zavodi" :).
    Iskrena da budem, nisam sigurna za šta bih se pre odlučila, ako bih morala da biram između Givenchy i Guerlain lip - kazanova. Prelepo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eh kad ti to tako poetično napišeš :)) Guerlain mi je skroz druga priča i mislim da imaju sasvim drugačiji pristup izradi ambalaže. Volim i njih dosta, a pojedini proizvodi su mi prvobitno privukli pažnju zbog lepog izgleda, pa sam se tek onda uverila u kvalitet :))

      Избриши
  15. PALIM SE NA OVO KOZNO PAKOVANJE!!! :DDDD Prelijep je!!! <333

    JOJ da mi je ona LE kolekcija sa floral printom.... balim... xDDD

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja nisam verovala da su odradili ovakvo pakovanje, čist luksuz zaista. Za prave zaljubljeniku u kozmetiku pravo uživanje za posedovati :) Videh tu kolekciju, prelepo izgleda ruž :) Želim i ja :DDD

      Избриши

Hvala na komentaru.