Instagram Flatlay #1




   Kroz nešto više od mesec dana ovaj blog će obeležiti četiri godine svog postojanja. Ne znam za vas, ali meni je to veoma zanimljiva cifra koja ume da izmami zadovoljan osmeh na licu, pogotovo ako se osvrnem i pregledam koliko se blog od svojih početaka izmenio.

    Nedavno sam došla na ideju da u blog objave ubacim i postove koji će sadržati fotografije koje sam podelila sa pratiocima na instagramu. Neke od tih poznatih flatlay instagram slika mogli ste videti u Beležnicama koje objavljujem na mesečnom nivou, ali mnoge od njih nisu stavljene u prvi plan na blogu. Otud moja želja da u povremenim javljanjima u nepravedno zapostavljenoj rubrici Inspiracija objavim i po koju fotografiju sa Instagrama i sa vama podelim kraće utiske o proizvodima koji su uslikani, te samim tim najavim i nadolazeće recenzije za pojedine od njih. Da ne bih više dužila sa uvodom, a verujem i da ste ukapirali poentu, krenuću sa prvim postom ovog tipa.


   Lancome Teint Miracle je tečni puder koji obožavam. Volim kako izgleda na mojoj koži jer ne naglašava suve delove nimalo a takođe ne masti dodatno t-zonu. Odlično se ponaša u pogledu prekrivne moći i postojanosti. Stavljam ga vlažnom četkom na lice, i već u prvom nanošenju dobijam ujednačavanje tena kakvo želim, dok na posebno kritična mesta volim dodati još jedan tanji sloj za jače prekrivanje. 

   Too Faced Primed and Poreless Powder je puder u prahu sa dvostrukom primenom. Naime, kada sam ga uzela, mislila sam da je prvenstveno namenjen fiksiranju šminke. Međutim, po rečima proizvođača, ovaj puder se može koristiti i u svrhe pripreme kože za tečni puder, odnosno kao prajmer jer će kamuflirati pore i zagladiti kožu. Na licu je transparentan, na dodir savršeno mekan i svilen i ja ga koristim isključivo preko tečnog pudera, fokusirajući se pritom na t-zonu. 

   Dr. Hauschka paletica senki je predstavljena još prošle godine u ovom tekstu. Deo je limitirane kolekcije i nisam sigurna da se još uvek može naći u prodaji. Roze nijansa je i dalje moj favorit i najradije je koristim u uglu oka i ispod obrva. 

   Artdeco kosa četka za rumenilo još je jedna u nizu stvari iz Artdeco asortimana koju volim. Izrađena je od prirodne dlake, a koso sečenje mi omogućava da lako doziram rumenilo na licu, pre svega zbog jednog pigmentovanijeg polja sa kojim treba biti oprezan. Artdeco ima zaista korektan i pristupačan pribor za šminkanje, a na čestim akcijama ova i još mnoge druge četke mogu se kupiti po veoma povoljnim cenama. 

   Za kraj sam ostavila dva predmeta iz Givenchy ekipe. O rumenilu Vintage Pink biće više reči u nekom od narednih postova, a za sada vam mogu reći da mi je to trenutno omiljeno rumenilo. Dopada mi se što su polja izdeljena i što ih mogu kombinovati dok ne dobijem željenu nijansu koja se može kretati od diskretne roze dnevne varijante, do nešto intenzivnijeg ružičastog ili kajsijastog izgleda. Ruž iz linije Le Rouge-À-Porter predstavila je Sonja u svom postu o Givenchy novitetima. Obožavam to što je tako kremast na usnama i nanosim ga bez balzama ispod jer nimalo ne isušuje. Nije postojan jer je iz reda hidratantnijih ruževa, a sa takvima je često problem trajnost, ali je uprkos tome divan za nanošenje i lep dodatak za dnevnu varijantu šminkanja.   




Recenzije koje možete iščekivati u periodu pred nama, a da se tiču proizvoda koji su navedeni u ovom tekstu su o voljenom Lancome tečnom puderu, Givenchy rumenilu kao i ružu. 
Kako vam se čini ovaj tip teksta? Da li ste probali neki od navedenih proizvoda? 


do sledećeg posta 

22 коментара

  1. Odlicna ideja za post! Givenchy rumenilo izgleda savrseno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Biće uskoro i teksta o tom rumenilu gde će se još bolje videti kako je lepo :))
      Hvala!!!

      Избриши
  2. #flatlay mi je sledeći najomraženiji hashtag na Instagramu nakon #macaroons-a/#macarons-a :D
    Volim preglednost i minimalizam, čistoću fotografije, ali zar svemu moramo dodeliti taj famozni hashtag! :)
    Ovo je više retorička tvrdnja :)
    Odlična ideja za post, proizvodi su vrlo zanimljivi, imala sam priliku isprobati dva i radujem se budućim recenzijama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, kako volim tvoju surovu iskrenost :DDD A meni je koncept flatlay-a jako zanimljiv i inspirativan. Ok mi je što su tu ideju podveli pod jedan naziv koji objedinjuje takav pristup fotografiji, šta znam :)
      Hvala ti Misha :***

      Избриши
  3. Zanimljiv koncept za post i svidja mi se kao osvezenje na blogu. Od proizvoda sa slika, probala sam samo Artdeco cetku koja mi je jedna od omiljenijih. Imaju dosta kvalitetan pribor a uopste nisu izvikani kao marka, sto ima svoju prednost jer ne drze visoku cenu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Artdeco mi je omiljeni drugstore brend, a gomila proizvoda koje koristim iz njihovog asortimana, to i potvrđuje :)
      Drago mi je da ti se dopada novina na blogu :)

      Избриши
  4. Volela bih da stavljas I cene proizvoda ako ih znas,kad vec uzivamo u postu I predstavljanju proizvoda cisto da znamo realno koja je I cena da eventualno dodjemo do istih ili potrazimo ako ih sretnemo negde?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na konstruktivnom predlogu, draga Nataša :) Evo da pokušam ukratko da vam objasnim zašto ne navodim cene. Najčešće ne znam ni sama koliko određeni proizvod tačno košta jer račune ne čuvam nakon kupovine, pa bih mogla navesti tek okvirne cene što meni u principu nije neki naročiti plus jer nedostaje preciznost koju volim. Ujedno je i neka moja privatna politika, samim tim i politika bloga, da ne pišem cene u regularnom tekstu, već da o istima obavestim čitaoca tek pošto mi se u komentaru javi sa određenim pitanjem za neki proizvod i zatraži informaciju o njegovoj ceni :)

      Избриши
  5. Odlican je post i pisi cesce grupne recenzije! Isprobala sam samo Lancome puder i sem visoke cene nemam zamerki na njega.

    ОдговориИзбриши
  6. Leno, četiri godine blogovanja, svaka čast! :D Dopada mi se ovaj tip posta i drago mi je da će tvoje divne fotke sa instagrama dobiti malo više prostora na blogu, zaslužile su :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga <3 Da, četiri godine sad u oktobru :DDD Baš me raduje da je ovako pozitivan odjek čitalaca, što vidim i po pregledima koje post dobija :)) Eto motivacije više da ovu rubriku i zadržim :)

      Избриши
  7. Одговори
    1. Hahahah, nasmejala si me slatko :DDD
      Drago mi je da sam izazvala, rekla bih, pozitivnu reakciju :***

      Избриши
  8. Sve je lepo :) post je divan :)
    Nisam probala nista :D

    ОдговориИзбриши
  9. Zar je već toliko prošlo? Svaka ti čast! Meni si jedna od najdražih blogerica iako ne stignem sve popratiti i uvijek ostaviti komentar. ;)
    Veselim se budućim recenzijama, a sad odoh čitati zaostatke :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste Mell, vreme leti, bore ću još malo dobiti :DDD Hvala najlepše <3 Istu stvar bih mogla reći za tebe i tvoj blog. Jako sam srećna da si se vratila i da tvoj online kutak živi i dalje <3 Hajde polako, dosta toga si propustila :D :***

      Избриши
  10. Obožavam tvoje flatlay-fotkice na instagramu te mi je drago da stižu i na blog! :)
    Od proizvoda probala i redovno koristim četkicu i imam samo reči hvale za nju! Odlična i dugotrajna!
    Što se tiče pudera, nisam ga probala ali kako mi je upravo puder brenda Lancome (doduše Miracle Air de Teint) omiljeni i najbolji proizvod tog tipa ikada, verujem da i ovaj zavređuje pažnju.
    Veeeliki pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno draga :)) Četka mi je jedna od omiljenijih, ne samo kad gledam ove kojima nanosim rumenilo. Lepo je i kvalitetno urađena, a stvarno je i više nego pristojne cene :) Znam da voliš Air de Teint i rekla bih da ti odlično i stoji. Probala sam ga i sama par puta, dopala mi se lagana tekstura ali mislim da mi sada ne bi odgovarao.
      Uzvraćam lepe pozdrave :****

      Избриши

Hvala na komentaru.