Chanel Tissé Paris 238 Les 4 Ombres




   Slučajno ili namerno, tek dva meseca od poslednjeg posta na ovom blogu osvanuće novi tekst. Razmišljala sam koju recenziju bih mogla da pustim od onih koje sam spremala u proteklom periodu pre veće pauze, i iako imam dosta priča za preneti, rešila da se držim plana i da to bude tekst o Chanel senkama.


   Kada pomislim na šminkanje uvek mi prva asocijacija bude postizanje idealnog tena dobrim tečnim a potom i kamenim ili puderom u prahu. Kad lice izgleda besprekorno, lako mi je poigrati se sa ostatkom šminke, i akcenat staviti na delove lica koje želim. Dugo sam izbegavala eksperimentisati sa senkama za oči i najčešće birala neutralne, gotovo jedva vidljive nijanse. Međutim, kada sam otkrila palete senki, brzo sam shvatila koliko je interesantno koristiti ih pa sam onda malo više krenula da istražujem i postala sam njihov veliki ljubitelj. Uvek ću pre krenuti u kupovinu palete nego pojedinačnih senkica.

 Nalazim da su praktične iz više razloga. Često se u ponudi može naći veliki izbor raznih nijansi, ali kada na jednom mestu naiđem na objedinjene boje koje mi privuku pažnju, padam istog trena i paleta završava na listi želja. Jedno vreme sam kupovala Artdeco senke koje i dalje volim koristiti, ali uz palete poput Urban Decay Naked Basics i Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar, sve ostale mogu pasti u zaborav. Danas vam pišem o jednoj iz Chanel ponude. 




   Paleta Tissé Paris deo je letnje Collection Rêverie Parisienne kolekcije za 2015 godinu. Chanel je sinonim za jednostavna a elegantna pakovanja. Paleta je upakovana u crnu plišanu futrolu koja je smeštena u prepoznatljivu crnu kartonsku kutiju. Težina senki koja je označena na ambalaži je 2 grama. Unutra su još bila dva sunđerasta aplikatora koja sam odmah izbacila jer su mi pri svakom otvaranju palete ispadala i smetala. 

   Ono što vam odmah mogu reći jeste da sam očekivala bolju pigmentaciju svih senki iz palet. Nije mi problem da radim i sa senkama ''nežnijeg efekta'' jer mi je tako mogućnost da pogrešim minimalizovana. Međutim, ovde je primera radi, prilično teško uočiti pojedine nijanse na kapku čak i u slojevitom nanošenju. Navikla sam da radim sa senkama koje su dobro pigmentovane i tu su mi Urban Decay, Artdeco, kao i Too Faced bez premca. Chanel od mene nije dobio pozitivnu ocenu u ovom slučaju.


   Četiri solidno izbalansirane nijanse za postizanje svakodnevnih kombinacija, uz mogućnost kreiranja smokey eye look-a, definitivno su mogle biti jače pigmentacije. Sve senke se, sem najsvetlije u paleti, gotovo i ne rasipaju. Nijanse variraju od bež koja u paleti izgleda skoro belo, preko svetlije i tamnije tople roze nijanse, pa sve do najtamnije senke iz palete, tamno sive boje metalik završnice sa primesama plavičasto-zelenih svetlucavih čestica. 


   Najsvetlija senka zgodna je za posvetljavanje uglova očiju i kao hajlajt nijansa ispod obrva, dok je druga senka po redu dobra za nanošenje preko celog kapka. Ne otkrivam vam toplu vodu u pogledu mesta njihovog apliciranja jer je logika gde ide tamno a gde svetlo. Trajanje senki na očima je osrednje, a sa bazom pristojno ali ne očaravajuće. 

   Swatch senki na priloženoj fotografiji nanet je preko baze i to u više prelaza. Senke na očima izgledaju znatno bleđe od prikaza na fotografiji, pogotovo ako baza izostane. Najprimetnija u prvom sloju je ona najsvetlija iz palete. Najtamnija mi ubedljivo zadaje najviše muka kada se šminkam jer se njome najlakše ubrljam ako ne pazim. Preporuka je nanositi je isključivo tapkanjem. 




Ovde je bilo reči o jednoj, na oko gledano, vrlo simpatičnoj paleti senki. U pogledu boja koje su odabrane nemam nikakvih zamerki i jedino što mi ovde smeta je pigmentacija proizvoda. Za brend kakav je Chanel kao i cenu same palete, nedopustivo je suočiti se sa slabom pigmentacijom i osrednjom postojanošću. Nisam sigurna da li je u mom primerku problem ili je cela linija sa ovom manom. Kako god, ovaj proizvod mi svakako nije na listi omiljenijih i onih koje bi drage volje nekom preporučila. 


Da li koristite Chanel dekorativu i koja vam je omiljena paleta senki? 

do sledećeg posta 

19 коментара

  1. Odlicna je recenzija i drago mi je da si se vratila!!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Dobro ti nama došla nazad :)
    Imam jednu od ovih paleta i iste utiske, a isto sam i planirala da uskoro pišem o njoj :D
    Prelepe fotografije, kao i uvek i odlična recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga <3 Eto, da li je telepatija, šta li je :D Hvala, srećna sam da ti se sviđa sve :))

      Избриши
  3. Dobrodošla, nedostajale su tvoje divne fotografije a i textovi. :)
    Nedavno sam swatchovala drugu Chanel paletu i takođe nije bila pigmentovana :( Ali nijanse jesu divne. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ivka :**** Morala sam na odsustvo ali sada sam tu :)) Ja sam recimo ovo svačovala u parfimeriji i sam tester nije bio nimalo loše pigmentacije, tako da uopšte nemam pojma do čega je više :((

      Избриши
  4. Steta sto ne vredi tih para. Flormar senke su ko zna koliko jeftinije a pigmentovane su za desetku!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čula sam od dosta devojaka da hvale flormar senke, ali ja nisam isprobala do sad nijednu :)

      Избриши
  5. Savrsene fotografije! Dobrodosla nazad u blogovanje :)

    ОдговориИзбриши
  6. Nijanse su me oduševile! Ne bih imala ništa protiv pigmentacije da je paleta jeftinija, pa hajde može proći za dane kad volim nešto jednostavno i da se ne primijeti mnogo. Ali, Chanel ovdje igra prljavo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, nijanse su stvarno super, pogotovo ove dve roze :) Koristim je ja, i koristiću je, ali nisam baš najsrećnija :D

      Избриши
  7. Dobrodošla nazad Leno, nedostajala si :D
    Imam jednu Chanel paleticu i mnogo je volim, niko ne pravi tako lepe boje i sa toliko neobičnog sjaja kao Chanel <3 Što se tiče pigmentacije, moj primerak je solidno pigmentovan, ali senke uglavnom nanosim tim aplikatorima iz paletice, pa ih onda blendam nekom drugom četkicom. Čini mi se da ti sunđerasti aplikatori mnogo bolje kupe pigment pečenih senki nego standardne četkice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :****
      E vidiš, nisam se setila da probam aplikatorom :o Obično ne koristim sunđerčiće ali videću da probam da promenim taktiku, možda uspem :) Hvala na predlogu, ne znam kako mi to nije palo na pamet :)))

      Избриши
  8. Slažem se sa My beaty column. Ja sam prezadovoljna Chanel kvodovima. Traju mi i po 12 sati, a pigmentacija se lako dozira.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, pa to je odlično :)) Da, videh da ih MBC hvali i da kaže da nema problem sa pigmentacijom. Mene baš nije htelo sa ovom paleticom, iako ne nameravam da je izbacim iz upotrebe. Probaću da senke nanosim aplikatorima pa možda i napravim nešto dobro :)) Ne sumnjam u kvalitet ostalih kvodova, ne isprobah sve pa da sudim za trajno :)

      Избриши
  9. Nisam nistaprobala od ovog brenda ali ova paletica izgleda sjajno! Boje su savrsene i moze se raditi odlican look sa istom :) Zao mi je sto nije jaca pigmentacija i sto nije postojana, tako da je ce je verujem mnogi zaobici :/

    ОдговориИзбриши
  10. To je fora sa Chanel i Dior paletama sjena - izgledaju toliko dobro da izazivaju zazubice :D
    Ali vrlo cesto je color payoff ispodprosjecan ili su tvrde na dodir, rasipaju se, shimmer je preocigledan i sl.
    Nekome je to mozda sitnicarenje ali licno gledam takve stvari ukoliko je rijec o high-end stvarcicama tako da razumijem zbog cega (blago) razocarenje.

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.