Aura Illuminate ME!




   Sećam se kolika je oduševljenost zavladala kada je Aura plasirala na tržište svoje novitete među kojima su se istakli iluminatori. I moju su pažnju vrlo lako privukli, a onda se ukazala prilika da ih isprobam. Danas vam predstavljam obe nijanse, Sunlight i Glamglow, a da li je ludilo koje je zavladalo opravdano, saznaćete u nastavku teksta.

  Za početak ću napraviti maleni uvod vezan za iluminatore i ovaj tip proizvoda. U svojim šminkerskim počecima nisam koristila ništa slično njima, niti sam smatrala ovako nešto neophodnim u svakodnevnom šminkanju. Taj period obeležili su neznanje i neiskustvo. Blogovi, prijateljice sa višegodišnjim šminkerskim stažom, istraživanje i interesovanje za šminku i generalno, kozmetiku, rezultirali su nešto izmenjenijim stavovima po pitanju određenih komada šminke. 



   Highlighter ili iluminator, proizvod je koji je namenjen isticanju određenih delova lica i stavljanju akcenta na njih. I iako tehnički gledano, postoje izvesne razlike između hajlajtera i iluminatora, u praksi se ta razlika minimizovala i obe vrste proizvoda nazivaju se identično. Iluminator se osim na jagodice, može, uslovno rečeno, nanositi na celo lice. Osobe koje imaju masnu kožu trebalo bi da izbegavaju bogatu primenu iluminatora koji bi doprineo da izgledaju još masnije, već se moraju ograničiti samo na određene delove lica koje je dozvoljeno naglasiti. 



   Aura iluminatori spadaju u rang pristupačnih na našem tržuštu, ali pored toga, zaista su vredni vaše pažnje. Proizvode se u dve nijanse. Veoma mi se dopada ambalaža koja je staklena, 10 ml proizvoda je zadovoljavajuća količina, dok pumpica možda nije bila baš najsrećnije rešenje. Ja sam imala problem sa oba pakovanja jer uopšte nisu htele da istiskuju sadržaj uprkos mojoj upornosti. Dosetila sam se da odvrnem bočicu i onda iz cevčice direktno nakapam koliko želim iluminatora. To sam nastavila da radim pri svakoj narednoj upotrebi, dok samo odjednom, sasvim iznenada, obe nisu proradile. 

   Tekstura oba iluminatora je ujednačena, konzistentna i lagana za nanošenje. Postojani su na licu i nisu teški za svakodnevnu varijantu, pritom se sa lakoćom blendaju i nisu lepljivi. 



   Nijansa Glamglow je, kao što ćete videti na swatch-u dole, roze podtona sa hladnijim odbljeskom. Zgodno bi je bilo preporučiti devojkama svetlije puti, no to ne mora nužno biti tako. Ono što sam primetila da je karakteristika ove nijanse, jeste da se lepo meša sa tečnim puderom i da je moguće na taj način nanositi je skoro na celo lice. Ako imate utisak da vam je puder previše umrtvio ten, odnosno da njegove sivkaste karakteristike dolaze do izražaja, možete pomešati pola pumpice iluminatora sa njim i onda ga naneti na lice. Divno će se stopiti i osvežiti celokupan ten. Ako imate masniju t-zonu, poželjno bi bilo zaobići je.



   Nijansa Sunlight je zlatnog odsjaja i toplijeg tona, i objektivno gledano, pristajala bi više devojkama tamnije puti mada ni to ne mora biti pravilo. Nju nisam pokušavala mešati sa tečnim puderom jer sam prezadovoljna efektom koji imam sa Glamglow, te verujem da od toga ne može bolje. Sunlight koristim nakon tečnog pudera, tako što ga nanesem na vrhove jagodica. Moje mišljenje je da mi lepše stoji Glamglow jer nisam baš veliki ljubitelj zlaćanog odsjaja kod ovog tipa proizvoda.  





Aura je napravila sjajan potez plasirajući ove iluminatore na naše tržište jer je donekle to bilo baš ono što je nedostajalo. Veoma me raduje činjenica da je domaća kozmetička kuća osmislila nešto ovog nivoa kvaliteta. Zasigurno su obogatili svoju ponudu i pomama koja je zavladala za Illuminate Me! potpuno je opravdana. 

Da li ste probale Aura iluminatore i kako vam se čine?





do sledećeg posta 

31 коментар

  1. Kako si ih ufotkala svaka ti čast! :D <3
    Glamglow za sada propuštam, već imam nešto slično, ali Sunlight će pre ili kasnije biti moj :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala <3 Baš mi znači da od tebe čujem pohvale na račun fotografija :))
      Sunlight bi meni više legao preko leta, pogotovo na sveže preplanuli ten :)

      Избриши
  2. Odlicna ti je recenzija. Imam sunligt i stoji preprepredobro!

    ОдговориИзбриши
  3. Imam Sunlight i ja sam oduševljena tim proizvodom! Daje diskretan sjaj, sviđa mi se što nema neke krupnije šljokice. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Imam i odusevljena sam! Zaista odlicni proizvodi! :) <3

    ОдговориИзбриши
  5. I ja sam ih nabavila, odlični su. Glamglow češće koristim tijekom zime kad sam svjetlija, a Sunlight će svoj vrhunac doživjeti ljeti. :) Divne su ti fotke <3

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam ih još probala, ali sam ih naručila po prijateljici koja ovih dana dolazi iz Srbije i jedva ih čekam isprobati, predivno mi izgledaju ♥

    ОдговориИзбриши
  7. Lepa prezentacija Lena, svaka cast:). Glamglow bi bio moj izbor, verovatno cu kupiti ovaj iluminator, volim diskretan sjaj :) Kristina

    ОдговориИзбриши
  8. Divan tekst Lena. Svidja mi se recenzija. Probala sam ih u Liliju. Nisam se jos odlucila za kupovinu ali stoji na listi. Isto mislim da je za nas svetlije, srecnije resenje ova Glamglow.

    ОдговориИзбриши
  9. Glamglow mi je divan.. Nisam ih imala priliku isprobati, ali hoću uskoro :)

    ОдговориИзбриши
  10. Imam ga,u nijansi Glamglow,prezadovoljna sam proizvod,kako kad ga samog nanosim,kako kad ga pomešam sa puderom,mešam ga čak i sa BB kremom,odlično radi svoj posao. Bravo za Auru i njene proizvode :) A i tvoj post je odličan,baš lepo opisano.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što rekoh i gore u tekstu, odličan su potez napravili ovim proizvodom, a pozitivni komentari to i potvrđuju :)))
      Hvala puno :)

      Избриши
  11. Imam ga,u nijansi Glamglow,prezadovoljna sam proizvod,kako kad ga samog nanosim,kako kad ga pomešam sa puderom,mešam ga čak i sa BB kremom,odlično radi svoj posao. Bravo za Auru i njene proizvode :) A i tvoj post je odličan,baš lepo opisano.Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  12. Glamglow super izgleda i voljela bih ga isprobati. :) ja također nisam prije koristila highlighter, ali sada ne bih mogla bez njega. Najdraži mi je iz Sleek contour kit-a, savršenstvo <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šta se sve može saznati o make up-u preko prijateljica :D Veruješ li da sam se ja bojala ranije rumenila, a sad samo gomilam nijanse :))

      Избриши
  13. Lijepa recenzija i još ljepše fotografije ;)
    Čim Aura dođe u Hrvatsku (a to je uskoro :) ) kupujem Glamglow ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Ana, hvala ti puno <3
      Nadam se da će Aura ostvariti saradnju i sa blogerkama u Hrvatskoj :)
      Glamglow moraš probati :))

      Избриши
  14. Kad god ih vidim u Liliju, ne znam koji da izaberem i odustanem od kupovine. Sada kada vidim swatcheve znam koji ću uzeti - Glamglow. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako i ja mali milion puta prođem pored nekog proizvoda na stalku i iz ovog ili onog razloga ga zaobiđem. Nemoj preskočiti Glamglow, mislim da bi ti se dopao i uživo :) Javljaj utiske :)

      Избриши
  15. Nisam ovo probala,ali sam se odusevila citajuci,meni licno bi vise odgovarao ovaj za svetliju put,cini mi se da su jednostavno,savrseni.

    ОдговориИзбриши
  16. Totalni sam zaljubljenik u hajlajtere i iako nisam sklona onim u tecnoj formi, ipak mi ovi djeluju primamljivo. Stavljeni su na popis za isprobavanje! :)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.