Givenchy Le Prisme Blush 22 Vintage Pink




   Proizvod koji je danas pred vama nalazio mi se na listi želja jako dugo dok konačno nisam prelomila i otišla u Sephora carstvo da ga kupim. Čvrsto rešena da u svojoj kolekciji imam bar jedno Givenchy rumenilo, nisam se pokolebala na konstataciju prijateljice da je možda nešto intenzivnije nijanse od onih kakve ja inače koristim. Nakon par dana poziranja na polici i urednog fotografisanja iz milion uglova, odlučila sam da upotrebim svoju magičnu kosu četku i da isprobam Vintage Pink na licu. Od tada ga neprestano koristim, te je vreme da vam prenesem i utiske.

   Givenchy je brend koji mi je obeležio 2015.godinu kada je dekorativa u pitanju. Upravo je rumenilo o kojem danas čitate bilo prvi proizvod kojim sam zakoračila u magičan Givenchy svet. Od tada ga upoznajem kroz različite proizvode i uživam u njemu.



   Prelepo kompaktno pakovanje sa prepoznatljivim G znakom, izrađeno od crne čvrste i kvalitetne plastike, krije veoma fin i pigmentovan sadržaj u četiri nijanse. Volim rumenila koja imaju zavidnu gramažu a ovo je jedno od takvih. Nepotrošivih 7 grama zaista vredi svakog plaćenog dinara. Unutra se nalazi malo ogledalo a ispod površine rumenila smeštena je fioka sa pljosnatom četkicom. Nisam našla da je zgodna za rumenila, ali zato radi posao kada želim naneti hajlajter na vrhove jagodica.



   Rumenilo čine četiri nijanse. Ako pogledate kutiju, uočićete tipičnu toplu kajsijastu (na swatch-u prilično narandžasta), preko hladne roze, kombinacije breskve i roze, sve do mauve pink nijanse. U teoriji se mogu koristiti samostalno, međutim, teško je četkom zahvatiti svako pojedinačno polje jer su omanja. Ipak, postoji rešenje, pa se tako mogu kombinovati sve četiri nijanse, ili gornje dve/donje dve, gornja i donja leva/gornja i donja desna. Bar ga tako ja koristim. Sva četiri polja su gotovo podjednakog kvaliteta osim treće nijanse po redu koja je nešto tvrđe teksture te stoga nije puno pigmentovana u prvom nanosu. Rumenilo na licu ima saten finiš i nimalo se ne osipa kada pređem četkom preko njega, što mi se naročito sviđa. Tekstura je savršena i svilena pod prstima, i neznatno prijatnija nego kod Clarins Blush Prodige, a nanošenje se može nadograđivati bez imalo problema. 


  Što se tiče postojanosti, Vintage Pink je iz reda najpostojanijih koja imam. Izdržava blotovanje, cmakanje tehnikom 'obraz o obraz', povremeno prislanjanje uz topli šal i popodnevnu dremku. Ima nežan, jedva osetan, puderast miris. Pravi je izbor kad želim da dam tenu one najzdravije i sveže boje. U početku mi je bilo nešto teže dozirati ga jer nisam shvatala da će četka tako dobro pokupiti pigment, no sada sam se izveštila. Na swatch-u dole pojedinačne nijanse nanete su slojevito radi boljeg prikaza, a u desnom delu fotografije su sve četiri boje pomešane i nanete Artdeco kosom četkom. Rumenilo je na mom licu izrazito toplog tona i naročito mi je simpatično nositi ga upravo u ovim zimskim mesecima.



Volela bih da se ne zadržim samo na ovom rumenilu kada je o Givenchy ponudi reč. Pažnju mi je privukla još jedna nijansa, Inspiration Rose #21 koje nažalost nema kod nas, ali postoji mogućnost online kupovine preko feelunique. Za razliku od nje, Vintage Pink je primetno intezivnije rumenilo. Istini za volju, može se ono u startu naneti u manjoj količini, ali po mojoj proceni i za moje standarde, spada u red nešto jačih rumenila. Kvalitetan pigment i pakovanje, idealna postojanost i jednostavno nanošenje i blendanje čine Le Prisme Blush jednim od mojih najčešćih izbora pri šminkanju u poslednjem periodu.


Da li ste probale nešto od Givenchy dekorative?
Kako vam se čini rumenilo Vintage Pink? 

   
do sledećeg posta 

14 коментара

  1. Koji nivo lepote! Kad sam kupovala svoje Givenchy rumenilo dvoumila sam se između njega i ovog tvog i zaista su oba prelepa,svako na svoj način. Odlično si ga predstavila, i slikama i rečima :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam, sećam se one tvoje lepote <3
      Hvala, vala dugo mi je i trebalo da pišem o njemu :D

      Избриши
  2. Savrseno izgleda i mislim da bas takvo trazim. Kako vrednujes njihove tecne pudere jer sam bacila oko na nekoliko i ne znam koji bi mi bio dobar? Imam mesovitu kozu ali mi je zimi isusenija na obrazima. Treba mi nesto da dobro prekriva ali da ne daje efekat maske.
    Hvala i pozdrav od Kriss

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od tečnih pudera sam probala dva, čini mi se. Tačnije, jedno od njih je onaj novi teint couture balm koji mi je baš baš dobar, za razliku od teint couture pudera koji meni nije legao. Možda sam ga nanosila lošom četkom, možda je podloga bila problem, ne znam sa sigurnošću da ti kažem. Sa ovim balmom sam čak u pojedinim situacijama izbegavala da nanosim kremu ispod da vidim kako to izgleda, i priznajem, pozitivni su mi utisci. Ne naglašava suvoću kože i ne daje efekat maske, a opet prekrije i ima korektivnu moć. I moja je koža mešovita, a zimi ide do normalne.

      Избриши
  3. Odlicna recenzija i vitnage pink ide na listu. Mozda me Deda Mraz obraduje za praznike, hihihi :D

    ОдговориИзбриши
  4. Nema šta, ovo je divno rumenilo, od ambalaže do same nijanse. Biće jednom moje, samo u nijansi 23 :D

    ОдговориИзбриши
  5. Carobna je kutijica i carobna nijansa. Zelim zelim :))
    J.

    ОдговориИзбриши
  6. Sve sto je Givenchy me nikada nije razocaralo. Probala sam rumenilo i to je ljubav!

    ОдговориИзбриши
  7. Prekrasno je, ne samo pakovanje vec mi se i nijansa dopada a od Givenchy-ja sam koristila tecni puder Photo Perfection - jos uvijek me zbunjuje netipicnih 25ml proizvoda :) Ali kao tecni puder mi je bio okej, nista revolucionarno ali def. solidan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isprobah nekoliko varijanti tečnih pudera iz Givenchy ponude. Onaj novi, balm mi je baš zapao za oko :)
      Rumenilo o kojem sam ovde pisala, puno volim :) najverovatnije ću nabaviti i #21, čim malo odmorim od kupovina :)

      Избриши

Hvala na komentaru.