Top 5




   Skorašnje gostovanje u magazinu JOY navelo me je na ideju da na blogu objavim tekst sa nekim svojim omiljenim proizvodima. Nisu to favoriti meseca, niti nešto što volim sezonski. Ovo su proizvodi koje uživam koristiti već duži vremenski period i koje smatram kvalitetnima. Mogla bih ih nazvati i svojim holy grail proizvodima, ali sam izbegla taj naziv zato što bi prava lista HG proizvoda bila nešto duža. Možda ću pomalo naivno istupiti, ali mislim da mi ovih pobrojanih 5 nikad neće izaći iz volje osim ako se moje lice ne zasiti istih ili im ne promene formulu. 

   Fotografije objavljene u ovom postu prethodno su postavljene na instagramu gde su naišle na sjajne reakcije. Zahvalila bih se svima na podršci Ostatak teksta kao i intervjue sa ostalim blogerkama sa fotografije ispod, možete potražiti u još uvek aktuelnom broju časopisa JOY. 



   Smatram da svaka devojka, pre svega, uvek mora imati kvalitetan čistač lica, a potom i dobru hidratantnu kremu spram potreba njene kože. Poznato je da više naginjem ka preparativnoj kozmetici i da mi je veće uživanje testirati je nego šminku, a temeljno čišćenje lica i hidratacija, osnova su svega. Nema te šminke koja može dobro izgledati na koži koja nije negovana. 

   U to ime, kad pomislim na kvalitetan čistač lica, prvo što mi se pojavi kao asocijacija jeste Rilastil i čuvena micelarna voda koju obožavam, a kojoj sam verna jako dugo. Univerzalna je i podjednako dobro skida šminku sa lica kao i sa očiju. Kada bih se spremala za put, a da moram poneti što manje kozmetike sa sobom, ova micelarna bila bi nešto što bih obavezno spakovala. Detaljnija recenzija na klik

   Vichy je brend kojem dosta verujem kada su u pitanju kreme za lice. Isprobala sam do sada nekoliko različitih, a ono što im je zajedničko jeste da su odlična podloga za šminku. Na fotografiji je krema Aqualia Thermal u light varijanti. Silikonska tekstura ali i hidratacija na zadovoljavajućem nivou, brza moć upijanja u kožu, nakon čega puder preko nje savršeno ''legne'', čine ovu kremu zaslužnom da se nađe u mojih top 5.


   U pogledu dekorativne kozmetike, maskara je prema mom mišljenju must have. Dobra maskara koja daje volumen uvek će lepo istaknuti oči, a moj izbor je L'Oreal So Couture maskara koju sam recenzirala odavno. Ako biste pročitali te utiske, kliknite na ovaj link. Reći ćete da ne daje dramatičan izgled sa čime se ne bih u potpunosti složila. Tehnika kojom je ja nanosim daje izgled kao na fotografijama priloženim u postu, a uvek možete slojevito i bogatije naneti proizvod da biste dodatno naglasili trepavice. Ako tražite odličan primer za to, pogledajte je na Mishinim i Jasmininim trepavicama. Ovo je prema mom mišljenju najbolja drugstore maskara na tržištu. Gumena četkica koju ima, savršeno nanosi maskaru i raščešljava trepavice pri provlačenju. Maskara je postojana i što je veoma bitno, ne kruni se nimalo tokom dana. 

   O Givenchy dekorativi sam u nekoliko navrata pričala na blogu i rekla da sam razvila veliku ljubav prema istoj. Miljenik u mojoj kolekciji ruževa je Le Rouge-À-Porter o kojem je bilo reči u ovom tekstu. Ne znam da li mi je draže pakovanje, ili osećaj na usnama kada ga nanesem, ili to što divno i nežno miriše. Odličan je u svakom pogledu i zaista ga drage volje preporučujem ako ne žalite da za ruž izdvojite nešto više novca. Ako vas zanima nijansa koju imam, pogledajte linkovani post.

   Svaki put kad otvorim pakovanje ovih Guerlain kuglica oraspoložim se istog trena. Ovo je moj omiljeni komad šminke. Ako biste me pitali da li je neophodan, odgovorila bih vam da apsolutno nije. Međutim, nije za zanemariti činjenica da poliraju ten, prekrivaju pore, fiksiraju korektor i puder, daju prirodnu blistavost i besprekornu završnicu. Često volim da kažem da se nisam našminkala ako ne stavim meteore. Čista ljubav. 



Ovo bi bilo mojih top 5 proizvoda iz domena dekorative i preparative. Ako želite, u komentarima podelite i vi vaše.


do sledećeg posta 

12 коментара

  1. Moram priznati da nijedan od proizvoda nisam koristila, ali zvuce izuzetno zanimljivo, pogotovo jer su na top 5 listi tvojih omiljenih proizvoda :)
    Meteoriti su mi jos uvek tiha patnja ali sam naredila sebi da ce to biti prva sledeca ozbiljna kupovina na nekom od popusta u Jasminu ili Beautique-u, da me mine zelja i da vise sama sebe skinem sa vrata :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zar još nisi uzela meteorite?! Znači, nisam te dovoljno davila njima. Ok, potrudiću se još jače :D

      Избриши
  2. Rilastil micelarnu sam kupila na tvoju preporuku i odlicna je!

    ОдговориИзбриши
  3. Znam koliko volis tu micelarnu. Nikako da je probam. Meni je omiljena Bioderma ali volim da istrazujem pa mislim da bih i ovu konacno mogla da uzmem. Gerlan kuglice su za ljubitelje, ja ne vidim poentu u tom proizvodu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volela bih da čujem i tvoje utiske, pogotovo kako je ceniš u poređenju sa Biodermom :)
      Eto, ja bez kuglica ne bih mogla :D

      Избриши
  4. Dopada mi se ova ideja za post :) Meni bi bilo teško da se ograničim samo na 5 proizvoda :D
    Od tvojih favorita, Guerlain kuglice bi se gotovo sigurno našle i na mojoj top listi omiljenih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa kad bih pravila HG listu, bila bi sigurno složenija i imala bi više kategorija. Ovako sam se vodila principom da sad moram hitno otputovati, šta bi se obavezno našlo u mom neseseru :) tako znatno suzih izbor :)
      Jao ta naša ljubav prema Gerlanu.... :D

      Избриши
  5. Cestitam ti za pojavljivanje u magazinu :) Svidja mi se ovaj post i volela bih da pises cesce nesto ovakvog tipa. Ogromni postovi sa ppuno fotografija me odbijaju i nemam zelju da ih citam, mada volim kad vidim new in postove.
    pozzzzzzz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja obožavam New in postove, ali to su mi jedni od najtežih za uraditi, pogotovo kod fotografisanja. Sada imam nešto manje vremena za duže postove, pa ću se truditi biti što svedenija :)
      Hvala ti :)

      Избриши
  6. Slaba sam sa izdvajanjem favorita, a posebno ako je broj ograničen, ali skroz razumem neke tvoje,Givenchy ruž je savršen, a jako volim i celu Aqualia Thermal liniju. Rilastil moram da probam jednom prilikom, a kuglice ne bih komentarisala :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tebi bi garant još teže bilo izdvojiti favorite jer nema šta nisi probala, da ne kažem da si probala sveee :D Aqualia linija baš prija mojoj koži i stvarno nemam zamerki :) Doći će vreme i za Rilastil :)

      Избриши

Hvala na komentaru.