Clinique | Take The Day Off Cleansing Balm




   U nekom od ranijih javljanja u okviru rubrike New in, bilo je nešto malo reči i o Clinique balzamu za čišćenje lica. Tada sam vam predočila moju opsednutost čistačima, u pogledu koje se do dana današnjeg ništa nije promenilo. I dalje obožavam da eksperimentišem sa različitim sredstvima i istražujem šta bi mi to novo moglo prijati. 

   Nisam od onih koji sa Clinique kozmetikom imaju puno iskustva. Par stvari za negu lica nalazile su se na nekoj od mojih čuvenih wish lista, ali uvek bi bile zaboravljene i bitku gubile u konkurenciji sa nekim drugim privlačnijim proizvodima. 



  Clinique ima čitavu liniju proizvoda pod zajedničkim nazivom Take The Day Off koja uključuje mleko za čišćenje, ulje za umivanje, skidač šminke sa očiju i usana, i ovaj balzam o kojem danas govorim. Predviđen je za sve tipove kože, i u formi je putera koji se otapa i transformiše u ulje kada se ugreje dlanovima ili prstima. Potrebno je isprati ga mlakom vodom i osušiti lice peškirom na kraju procesa. 

SastavEthylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol


  Take the Day off je proizvod o kojem se priča na blogovima. Ekstremna popularnost koju uživa jeste opravdana a zašto smatram da vredi hvale, saznajte u nastavku priče. Nisam sigurna da se može naći na policama u našim parfimerijama, a kako retko putujem, nastavljam tradiciju dovlačenja kozmetike iz svih krajeva sveta zahvaljujući dobrim ljudima koji su spremni da mi izađu u susret.

   Količina u kojoj dolazi ovaj čistač je 125 ml, a plastično pakovanje je sasvim jednostavno i od njega neće zastati dah. Mana koju bih istakla vezana je za nedostatak zaštitne folije ispod poklopca koja bi proizvod dodatno osigurala. Nema mirisa, mlečno je bele boje, i sporo se troši. Pakovanje imam od leta prošle godine, i iako ga nisam u početku redovno koristila, potrošila sam tek polovinu. Za celo lice potrebna je količina zrna graška, nakon čega se postupak umivanja može ponoviti po želji. 



   Čistači lica u nestandardnoj formi ulja ili putera, posebna su mi ljubav. U avanturu testiranja nekonvencionalnih umivalica upustila sam se još davno kada sam isprobala čuveno Josie Maran argan ulje za umivanje. Kriterijumi su bili visoko postavljeni i mnogi kasniji čistači koje bih probali nisu uspeli da me oduševe i ostave pozitivno iznenađenom. Slične umivalice znaju biti teške, neprijatne i veoma masne na licu, i retkost je naći proizvod iz ove kategorije koji je kvalitetno odrađen, sa pristojnim sastojcima, a da savršeno radi posao kome je namenjen.

   Clinique balzam za skidanje šminke idealno otapa svaku nečistoću sa lica. Slojevi teškog pudera, kamuflaže, maskare i zacementiranih senki, odlaze za tren oka kada im na crtu izađe Clinique Take the Day off. Malu količinu proizvoda zagrejem između dlanova, a potom nanesem na suvo lice, masirajući i utrljavajući balzam nežno kružnim pokretima. To radim minimum ceo minut(nekad i duže), nakon čega blago pokvasim lice mlakom vodom, pa nastavim proces do potpunog otapanja šminke. Lice detaljno isperem vodom i istapkam peškirom čime završavam postupak detaljnog uklanjanja šminke. Nema isušivanja, zatezanja lica, masnog filma na površini kože, kao ni bilo koje druge neprijatnosti ni zapušavanja pora. I da, zaista je tako sjajan kao što zvuči.


Take the Day off Cleansing Balm je jedan od najboljih čistača lica koje sam probala. Iako se može koristiti za regularno svakodnevno čišćenje lica, preferiram da ga upotrebljavam kao sredstvo za uklanjanje šminke, kako bih ga i vama preporučila. Ukoliko do njega možete doći, nemojte se dugo premišljati već ga ubacite u korpu. Pogodno je za sve tipove kože, a naročito bih ga preporučila normalnoj i suvoj, te u zimskim i hladnim danima jer ne spada u agresivne umivalice koje bi isušivale kožu.



Da li ste probale Take the Day off balzam za skidanje šminke? Čime vi čistite lice i da li koristite proizvode slične ovom?

do sledećeg posta 

16 коментара

  1. Koristim TBS balm i to mi je najbolja skidalica ikada =)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam i njega i bio je ok :) Nije me oduševio ali nisam ni bila razočarana :)

      Избриши
  2. Koristila sam ga pre par godina i bila sam zadovoljna. Mana Clinique je sto su ovde skupi i to me odbija od kupovine.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, znam kakve su ovde cene, ali imaju s vremena na vreme simpatične akcije i popuste pa se može nabaviti ponešto za pristojnu cenu :)

      Избриши
  3. Planiram da ga uzmem već neko vreme, drago mi je da si zadovoljna. Izgleda vrlo praktično i bla bla. Kupujem ga! :D

    ОдговориИзбриши
  4. "a kako retko putujem, nastavljam tradiciju dovlačenja kozmetike iz svih krajeva sveta zahvaljujući dobrim ljudima koji su spremni da mi izađu u susret" hahaha moja života priča :D al šta ćeš, moramo se snalaziti :D

    Baš sam nedavno bila u Sephori u potrazi za ovim bamlom al ga nemaju. :( Tako da ću i ja morati neku žrtvu da pronađem, jer ga baš želim! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, eto ima nas. She should form a club :DDD
      A ima ga preko sigurno, držim palčeve da što pre dođeš do njega :)

      Избриши
  5. Nisam ga koristila, ali mi je tvoj post razbudio radoznalost. Koristila sam veoma slican Biotherm-ov balzam za umivanje, koji je odlican, ali kako ga u Skoplju nema:( , presla sam na Biotermovu krem-penu za umivanje koja je takodje odlicna. U prvoj prilici kad budem isla negde cu ga pazariti

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidiš, mene Biotherm privlači :) Nisam ništa probala ali bih krenula sa nečim. Videću već :)
      Mislim da ne možeš pogrešiti sa ovim Clinique balzamom. Stvarno je neizmerno lak i prijatan za korišćenje :)

      Избриши
  6. E pa da ga nemam sada bi me nagovorila da ga kupim! :D :D
    Moj još stoji sa strane, čeka da neke druge čistače potrošim pa da mu se posvetim kako zaslužuje :) Biće i to uskoro, valjda ćemo se lepo slagati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, nagomilala si kozmetiku i nemaš kad započeti sa korišćenjem nečeg novog :DD Poznato mi je to :DDDD Ma ja mislim da nisi pogrešila, imam osećaj da će ti se dopasti :)

      Избриши
  7. Lepo napisano. Nisam koristila do sada nešto slično. Uglavnom koristim razne gelove za umivanje i micelarnu vodu. Moram da probam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) Od kada sam otkrila ovakav vid čistača, za mene su gelovi i pene pali u zaborav. Mislim da nećeš pogrešiti sa ovim balmom :)

      Избриши
  8. Katarina Ranković22. април 2019. 16:35

    Da li znate gde u Srbiji moze da se nadje ovaj balzam? :)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.