Guerlain | Les Voilettes Translucent Compact Powder




    Poznato je oko kojeg me Guerlain proizvoda hvata najveća euforija. Kako vam ovom prilikom ne bih oduzimala vreme koje želite utrošiti čitajući o drugom proizvodu, linkovaću vam post na kojim mislim ovde, za slučaj da ste ga propustili. Jednom prilikom poželela sam da isprobam i kameni puder iz Guerlain dekorative, te vidim kako će mi se pokazati i da li će opravdati cenu.

   Jedan od meni omiljenih brendova šminke, ima pakovanja koja vas momentalno asociraju na luksuz. Iako je ambalaža često plastična, ista ume biti prilično kvalitetno odrađena i odati utisak metalnih kutijica u koje su smešteni raznobojni i kvalitetni pigmenti. 

     Kameni puderi kao i puderi u prahu, nešto su na šta prvo pomislim kad me upitaju koji mi je omiljeni komad šminke. Koristim ih u svrhu setovanja tečnog pudera ali i matiranja t-zone. Za ovaj Guerlain primerak sam se opredelila pre svega jer mi je u datom momentu bio potreban kameni puder koji bih mogla nositi sa sobom, kako bih u toku dana popravljala šminku. Moje omiljene Guerlain perlice su izgubile nekadašnje matirajuće dejstvo koje su imale, i morala sam potražiti rešenje što pre.


    Puder težine 6.5 grama dolazi u predivnoj zlatnoj luksuznoj pudrijeri, sa crnom pufnom kao dodatkom. Nju do sada nisam koristila, već upotrebljavam Artdeco sunđerčić kao zamenu. Gramaža je, moram priznati, jedan od minuseva ovog pudera, jer se zbog mekoće solidno brzo troši, što mi se ne dopada. Pakovanje koje sadrži i ogledalce, ispunjava specifičan nežan miris ljubičica ali se on ne zadržava na koži. Puder je transparentan, namenjen je matiranju i postoje 3 nijanse od kojih je moja najsvetlija, 02 Clair. Volim kada se određeni brend usredsredi i na taj estetski momenat, te posebnu pažnju posveti dizajnu pakovanja i prezentaciji samog proizvoda. Bila sam oduševljena reljefom na površini koji je predivan i asocira na kombinaciju tufnica (''Swiss dot'') i čipke, no, on se gubi nakon par upotreba pudera.


   Les Voilettes puder je na licu potpuno neprimetan. Gotovo kremast, upija se u dodiru sa kožom, idealno se stapa sa tenom, ostavljajući mat završnicu ali sa puno života. Ne umrtvljuje celokupan izgled šminke, nije brašnjav poput nekih drugih pudera, a lakoća nošenja, te fino mleven i presovan sadržaj, neće gušiti kožu i izazivati težinu na licu. Zahvaljujući njemu, t-zona mi je matirana oko 5 do 6 sati što u potpunosti ispunjava moja očekivanja jer po tom pitanju nisam prezahtevna. 



   Na dodir se čini svilenim, a nakon nanošenja koža je meka i baršunasta. Upotrebljavam ga nakon tečnog pudera, a pre Meteorita, jer smatram da je tako matirajući efekat zagarantovan. Ne zapušava pore, ne skuplja se u mimičnim regijama na licu, ne oksidira. Kada nestaje, gubi se ravnomerno, ako je to ikako moguće reći za transparentan puder koji ne menja nijansu podloge na koju se nanosi. No, činjenica da mi je ten ujednačen i nakon što uočim da je potrebna popravka nakon 5, 6 sati, govori mi u suštini da je njegovo nestajanje sa lica dobro balansirano. 


   Kada sam vani i želim popraviti šminku, onda puder nanosim Artdeco sunđerčićem, jer kao što sam već navela, Guerlain pufnica mi služi za ukras. Inače za kameni puder poput ovog volim najradije upotrebljavati svoju prastaru elf kabuki četku. Za aplikaciju se može koristiti i rastresita četka za puder, ali mislim da se na taj način proizvod neće dobro naneti na lice, pa bi neki njegovi pozitivni efekti mogli da izostanu. 



Ljubitelji Guerlain dekorative mogli bi se zaljubiti u ovaj kompaktni puder. Najradije bih ga preporučila osobama sa normalnom i mešovitom kožom, dok za one sa masnijim licem mislim da postoje bolja matirajuća rešenja. Ovaj puder će voleti svi koji traže lagan i neprimetan proizvod za matiranje i fiksiranje tečne podloge, koji je pritom uživanje nositi na licu jer je poput svile. 


Da li biste dale šansu Guerlain Les Voilettes puderu? Koji kameni puder je vaš izbor kada želite matirati ten?



do sledećeg posta 

12 коментара

  1. Gledala sam ga danas u parfimeriji i razmisljala o njemu. Probala sam ali mi se tester nije dopao, nekako je suv previse i nije to-to. A zvuci lepo na osnovu tvog opisa...sad nisam sigurna sta da radim...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hm...pitam se šta bi moglo biti...možda je prosto stariji tester, često znaju biti gotovo stalno izloženi vazduhu, pa i blago oksidiraju i sasuše se...nemam ideju. Moj je baš fino mleven, kremast pod prstima :)

      Избриши
  2. Kako lep dizajn sare!!!!Da ga samo gledas na polici :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je stajao neko vreme pre nego što sam rešila da je trenutak da krenem da ga koristim :DDD
      Šta da radim, kad je stvarno divan :)

      Избриши
  3. Ne znam je li do doživljaja prikaza fotografije, ali čini se suvim i praškastim. Volela bih ga videti na licu, čisto da si mogu predstaviti je li to-to :) Inače, dizajn ambalaže, ali i proizvoda je tip-top, što je sasvim Guerlainlicious ;) Meni je Bourjois Silk Edition poprilično prijatno iznenađenje, a na WL-i mi je Sexy Mama od The Balm-a.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oh, izgleda sam ga onda jako loše uslikala jer je sušta suprotnost tvom utisku :D
      Probala sam Bourjois o kojem pričaš, i jeste Silk :D Za sada odolevam ponudi The Balm-a :D

      Избриши
  4. Imala sam ovaj puder pre par godina, i plakala sam kad sam ga potrosila. Odlicno mi je matirao kozu, najbolje od svih koje sam do tad probala. Sad ga nemam jer sam na mac blot ali jednom ga mozda i ponovo uzmem da se podsetim te ljubavi. Sjajan post i fotografije!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Imala sam prilike probati i blot, i da se uverim u njegov kvalitet :)
      Možda ga i uzmem u nekom narednom periodu jer taj puder vredi imati :)

      Избриши
  5. Nadala sam se da će recenzija biti ovakva :D Jedino iznenađenje je mala gramaža i to što je sama ambalaža plastična i lagana (npr. 4 seasons bronzer je mnooogo teži), ali pretpostavljam da je ovo drugo donekle prednost zbog nošenja u torbi ;) Pakovanje i reljef su više nego lepi...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheh, ja i Gerlan :D Da, gramaža je baš...šmu :D A bilo mi je teško da krenem da ga koristim, brzo se izbriše reljef :/

      Избриши
  6. Mnogo je lep, kao i svi Guerlain proizvodi, samo se sad držim podalje od rafova sa šminkom, stvarno, stvarno nema smisla da još kupujem :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A da si me videla samo kako sam gledala u pudrijericu nakon kupovine :) Zaljubih se u ambalažu i dizajn :) Ako, ako, razumem suzdržavanje :D

      Избриши

Hvala na komentaru.