ZOEVA | Bon Voyage set




   Ranije, dok nisam koristila pribor za šminkanje, nanošenje tečnog pudera na lice svodilo se na istiskivanje proizvoda na ruku, a onda njegovo nespretno i neuredno utrljavanje prstima. Oh, kako sam samo sa čuđenjem čitala o četkama za tečni puder i prevrtala očima pri pomisli da neko baš puder nanosi četkom. ČETKOM!
Č E T K O M !!!

   Kako sam samo malo znala tad. Sećam se kada sam konačno donela odluku da dam nekoj šansu i odabrala upravo čuvenu Sephora #45. Svanulo mi je jer od tada puder više nikad nisam nanela prstima. Izmenjala sam par četkica za puder, a danas ću vam više govoriti o jednoj od njih.

   Zoeva kozmetike kao i pribora nema u Srbiji, ali se moja draga My Beauty Column potrudila da mi prilikom nedavne posete Beču, nabavi set koji sam želela. Teško sam odabrala jer Zoeva ima zaista privlačne komplete četaka, a da li mi se Zoeva dopada, pročitaćete u nastavku teksta. 


   U kompletu dolaze četiri četke zajedno sa lepom futrolom u koju savršeno staju. Svaka zasebna četkica je imala zaštitnu foliju kao i poseban omotač koji je držao vlakna na okupu. Istakla bih i to da nijednoj četki nisu ispadale dlačice prilikom pranja, a do sad sam ih oprala priličan broj puta. Jedino je bockalica poprimila malo boje od pudera i ne može se isprati tako da deluje potpuno belo.


   Zoeva brend je osnovala Zoe Boikou 2008.godine u Nemačkoj. Nešto što je počelo kao proizvodnja svega deset četkica, u međuvremenu je preraslo u ozbiljan biznis, a sve to zahvaljujući mnogobrojnim blogerkama i youtube kanalima koji su hvalili Zoeva proizvode. Kvalitet je tu odigrao ključnu ulogu.

   Ne pamtim od kad sam ih stavila na wish listu, ali znam da sam se veoma radovala prilici da se konačno nađu u mojim rukama. Odabrala sam upravo set Bon Voyage koji sadrži dve četke za lice ali i dve za oči, jer sam najpre želela probati bockalicu. Set se činio isplativim, dok je torbica u kojoj su spakovane četke, bila naročito simpatična. 


   228 Luxe Crease


   Idealnog oblika sečenja i gustine, ova četkica predstavlja savršen izbor kada se radi o blendanju senki. Koristim je za ublažavanje oštrog prelaza između nijansi i za senčenje pregiba. Napravljena je od mešavine sintetičkih i prirodnih vlakana i veoma je mekana. Kod ovakvih četkica postoji začkoljica jer se često od pranja i korišćenja znaju raširiti i izgubiti oblik, a samim tim i funkcionalnost. Meni se to sa 228 nije desilo. Jako sam zadovoljna i za nju imam samo reči hvale, a kupila bih je i zasebno.



   Kada sam pretraživala šta Bon Voyage set sadrži, nisam stekla utisak da se u njemu nalazi ovako malena četka. Istina, videla sam je na fotografijama ali je usledilo pravo iznenađenje kada sam je izvadila iz Zoeva torbice. Dugo je stajala jer sam smatrala da mi je neupotrebljiva. Senku na donji kapak(u retkim slučajevima kada to radim) spuštam jednom drugom četkom kojom nanosim senku u pregib kapka, jer mi je tako jednostavnije i brže. Pljosnata i uzana, 237 je idealna da blago nanesete i osenčite i donji kapak tik uz trepavice, ali je ja nisam htela koristiti u te svrhe. Sada je upotrebljavam isključivo za Maybelline creme de nude, kremastu mat senku, i to kada želim da podvučem liniju ispod obrva zarad postizanja njihovog urednijeg izgleda. Oduševljena sam kako lepo pokupi proizvod i kako ga ujedno omekša i pripremi za nanošenje. Ova Maybelline senka ima prilično nezahvalnu teksturu ali sa 237 je nanosim bez imalo muke. Četkica je izrađena od potpuno prirodne dlake i lako se održava. 




   Iako je predviđena za kremasta ali i kamena rumenila, rešila sam da eksperimentišem i probam da je koristim isključivo za bronzer i blago konturisanje. Rumenilo sasvim solidno nanosi i sa lakoćom blenda, no možda ipak nije najbolji izbor za konturisanje. Imam utisak da nagomila proizvod na mestu gde četku prislonim na lice, odakle mi je posle teško da odradim kvalitetno ujednačavanje i kreiranje prirodne senke. Ne dopada mi se kako raspoređuje proizvod i pomalo sam razočarana. Imajte na umu da ovo nije nimalo loša četka, naprotiv, već se za tu namenu koju sam joj ja predvidela nije dobro pokazala.



   I polako smo stigli do zvezde i moje miljenice iz Bon Voyage seta. Jedna reč koja bi je opisala bila bi: Savršena! Ne posedujem čuvenu MAC 187 duo fibre četku, ali sam zato otkrila svoju idealnu za nanošenje tečnog pudera. Naime, koliko zaključih, rađena je po identičnom sistemu i namenjena postizanju airbrushed izgleda. Ono što odgovorno tvrdim jeste da je ova četkica savršena za nanošenje mog omiljenog Lancome Teint Miracle. Sa njom postižem besprekoran ten, a metoda bockanje u kombinaciji sa kružnim blendanjem, prekriva pore i ujednačava ten za tren oka. Primetila sam da mi ujedno i štedi puder jer ga prilično dobro raspoređuje. Dosta dugo unazad koristila sam Real Techniques Expert face brush, a kada sam prvi put upotrebila 125 Zoeva, na ruci mi je ostala solidna količina pudera koji nisam mogla iskoristiti. Ten sam već ujednačila sa znatno manje iskorišćenog proizvoda. Obožavam je i od srca preporučujem, pogotovo za pudere laganije i tečnije teksture. 


Ovim setom sam u principu zadovoljna, mada sam donela odluku da ću sledeći put kupovati zasebne četke. Za moj prvi susret sa Zoeva smatram da je iskustvo generalno gledano pozitivno, a činjenica da sam našla savršenu četku za tečni puder nije mi zanemariva.

Da li ste koristile Zoeva četke i kakva su vaša iskustva? Imate li svoju listu želja ili možda dobrih predloga za mene?

do sledećeg posta 

12 коментара

  1. Mnogo je lep set i zelim ga!!! Koji je lak sa poslednje fotografije?

    ОдговориИзбриши
  2. Zoeva četkice su mi već dugo na wishlisti i skupljam novac za njih :D želim neki veći set jer vjerujem u sve pozitivne recenzije koje sam pročitala i vjerujem da se neću pokajati.. Smatram da je to odlična investicija :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja verujem da su kvalitetne :) Sledeći put ću verovatno uzimati pojedinačne, osim ako mi se neki set baš ne dopadne pa poželim njega :)

      Избриши
  3. Uvod me lepo nasmejao, zanimljivo da i sada najviše volim da prstima nanosim tečni puder (iako se to ne bi reklo po broju četki, khm :)), a Sephora 45 je bila i moja prva zvanična četka za puder :D :D

    Drago mi je da te četkice dobro služe, naročito ova bockalica, znam da te je ona najviše privlačila, a zajednička nam je 228, tu se po utiscima slažemo :D
    Imam i predlog četke za blagi kontur (a i hajlajt ili matiranje manjih površina lica): Zoeva 105, divna je :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I tebi je 45 bila prva??? :))) Ne mogu prstima, pa to ti je :DDD
      Je l' misliš da je 105 za mene? Hm....lako žabu u vodu naterati :DDD
      Hvala na predlogu :****

      Избриши
  4. Ja sma baš bila spremna da izdvojim pare za neki veći set, ali ih u Nemačkoj u Douglasu nemaju. Samo ih pojedinačno prodaju. Pa sam krenula da ih skupljam. :D Za sad imam 102, 110 i 126 za lice i 227, 231 i prezadovoljna sam sa svih 5 :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh pa ti imaš pravu malu kolekciju njihovog pribora :)) Drago mi je da si tako zadovoljna njima :)

      Избриши
  5. Ne mogu da verujem da sad nanosis puder isključivo četkama, ja i dalje aktiviram prste svaki put kad žurim, eventualno beauty blender. Set mi nešto poznat :-D Divno si ga prikazala i drago mi je što sam ipak birala pojedinačne četke,ovde bi mi bile dobre one za oči, a za lice čist višak (ok,ako se to uopšte može reći za četke).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A šta ću, ne mogu, odvikla sam se :D Hvala :***
      Ma nijedna četka nije višak, znaš već :DDD

      Избриши

Hvala na komentaru.