Nuxe micelarna voda



 
   Čišćenje lica je sigurno mnogima naporan proces, pogotovo ako se svakog dana šminkate. I zaista razumem takav stav. Kad pomislim i sama šta sam sve nanela na lice, pa premotam u glavi film koliko je tu slojeva boje spakovano na kožu...praškasti, kremasti proizvodi, maskare i senka u bar pet nivoa, i sama se na sekund blago naježim. Međutim, to me osećanje brzo napusti jer ipak spadam u one mazohiste koji vole ovaj ritual. 

   Ako me pitate koji mi je omiljeni proizvod za čišćenje lica, iz stopa bih odgovorila da je to micelarna voda/losion. Istina, neizmerno volim i ulja i balzame za uklanjanje nečistoća, ali micelarne vode su mi naročito drage. Jednostavnost korišćenja, urednost tokom postupka (poređenja radi: ulja i balzami iziskuju nešto više truda, a i ruke mi uvek budu masne pa ne mogu ništa drugo da pipnem dok ih ne isperem), mogućnost da uklanja šminku sa očiju i ujedno i lica, kao i blage formule, razlozi su zbog kojih rado biram ovakva sredstva. Kakve je utiske ostavila na mene NUXE micelarna vodica, pročitajte u tekstu koji je pred vama.


   Iz NUXE nam dolazi micelarna voda za čišćenja sa laticama ruže Rosa Damascena. I zaista, prisutan je miris ruže ali se na koži ne zadržava. Pakovanje je uredno, a poklopac je čvrsto urađen, tako da nema bojazni da će doći do otvaranja ako nosite celo pakovanje u putnoj torbi. Količina od 200 ml je očekivana kod ovakvih proizvoda, a formula je prilagođena i osobama sa osetljivom kožom. 

 SastavAqua/water, Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Parfum/fragrance, Benzyl Alcohol, Capryloyl Glycine, Citric Acid, Coco-glucoside, Sodium Hydroxide, Allantoin, Caprylyl/capryl Glucoside, Tetrasodium Edta, Dehydroacetic Acid, Sodium Hyaluronate, Linalool [n2305/a].

   Priznajem da mi se sastav dopao. Iako je parfem osetan već pri samom otvaranju boce, nikakvih negativnih reakcija nisam imala na isti, a tufere natopljene micelarnom koristila sam i za čišćenje zone oko oka. 97% sastojaka korišćenih za izradu micelarne vodice, prirodnog je porekla, a parfem ne sadrži alergene. Micelarni surfaktanti koji vezuju nečistoće proizvedeni su od kokosa, dok je sam sadržaj obogaćen hijaluronskom kiselinom, biljnim glicerinom i alantoinom koji naročito volim zbog njegovih hidrirajućih karakteristika.


  Iako sam prvobitno želela da micelarnu uvrstim u svoj večernji postupak temeljnog skidanja šminke, nakon nedelju dana korišćenja rešila sam da je ipak najbolje ubaciti je u jutarnji ritual nege. Zašto? Zato što je miris ove vodice tako prijatan i želim da mi njime započne dan. Toliko je blaga da nimalo ne isušuje kožu, i uprkos tome što korektno skida tečni puder sa lica. Za maskare i vodootporni eyeliner trebalo bi vam nešto više truda, ali u tu svrhu svejedno radije biram dvofazni čistač. Nakon čišćenja lica nemam osećaj zatezanja kože, i nemam poriv da se umijem kako bih isprala 'ostatke', što je za svaku pohvalu. Ne ostavlja nikakav film i stvarno ju je zadovoljstvo koristiti jer fino ukloni sebum, da osećaj čistog lica i kože koja diše, te je lepo pripremi za dalje korake. Iz ove linije planiram još probati mleko za čišćenje jer imam utisak da bi mi se moglo dopasti. 




NUXE micelarna vodica jedna je od blažih i prijatnijih koje sam imala prilike probati, ali kao takva uživa moj naklon jer je veoma prijatna na licu i pruža osećaj čiste kože. Znam da je osobama sa osetljivom kožom lica teško naći proizvod koji im ne bi dodatno iritirao ili pogoršavao trenutno stanje, a upravo ova Nuxe bi mogla biti dobar izbor za njih. Ujedno, ako se ne šminkate puno, i u potrazi ste za kvalitetnim a nežnim čistačem koji ne isušuje kožu, potražite Nuxe micelarni losion. 

Da li ste probali Nuxe micelarni losion? Koji Nuxe proizvod vam je najdraži?

do sledećeg posta 

12 коментара

  1. Анониман28. март 2016. 11:53

    Na promociji mi je devojka preporucila upravo ovu micelarnu iako sam dosla po skroz drugu stvar, ja kupila i ne da se nisam pokajala nego sam se odusevila. Meni i maskaru skida odlicno, i imam utisak da neguje kozu. Nekad ni ne stavim kremu posle nje a lice mi ujutru bude mekano i glatko kao da sam mazala kremu.

    Pozdrav,
    Marijana.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O, pa baš mi je drago da su tako pozitivna iskustva :)
      Hvala puno i uzvraćam pozdrave!

      Избриши
  2. Obozavam penu za ciscenje iz iste kolekcije. Jedna je od retkih cistilica posle koje stvarno imam osecaj da mi je koza cista, i veliki plus je sto nema osecaja zatezanja :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E baš je tako sa ovom micelarnom, prijatna skroz i nimalo ne zateže lice :)

      Избриши
  3. Анониман30. март 2016. 11:04

    Imam ja mleko za ciscenje iz te linije, ne mozes da pogresis ako ga uzmes. Odlicne fotografije!

    ОдговориИзбриши
  4. Nuxe-a nema u Makedoniji, a samo citam razne postove o raznim proizvodima i skoro da nema proizvoda koji ne bih probala. Tako je i sa micelarnom vodom. Opis ti je detaljan, a fotografije lepe, kao uostalom i uvek

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam koliko smo i mi patili dok nije stigao na naše tržište. Ne znam šta misliš o online kupovini, ali možeš ga tako nabaviti :) Eventualno na putovanjima :)
      Hvala puno puno :***

      Избриши
  5. Moracu da je kupim iako mi je Bioderma omiljena, volim da isprobam jos nesto :)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.