Maybelline | Color Tattoo Crème de Nude 93




   Ne baš tako davno i kod nas su se pojavile popularne Maybelline Color Tattoo kremaste senke u novim nijansama sa podnazivom Creamy Mattes, i tako upotpunile već dostupnu ponudu u drogerijama. Neodoljivo mnogo podsećaju na MAC paint potove, tako da me nimalo ne čudi što ih mnogi nazivaju njihovim dupe proizvodima. Zgodne su jer se mogu koristiti samostalno jednostavnim nanošenjem, mogu biti podloga ostalim senkama, a u zavisnosti od nijanse, tu pre svega mislim na one u mat izdanju, pokazuju i izvesnu korektivnu moć. 

   Naročito sam se obradovala nijansi o kojoj vam danas pišem, a da li sam pogrešila u izboru ili ne, saznaćete uskoro. 


   Staklena teglica zaštićena je nalepnicom pa tako možete biti sigurni da senku niko nije otvarao. Gramaža mi nije poznata jer nigde nije jasno naznačena na pakovanju, dok je sastav skriven ispod nalepnice na poklopcu. Može se iskoristiti u roku od 24 meseca po otvaranju, mada mislim da će se isušiti znatno pre.

   Izgledom i pakovanjem Crème de Nude podseća na čuvenu MAC paint pot u nijansi Soft Ochre koju nikada nisam kupila iz nepoznatih razloga. Verovali ili ne, imam čitavu listu planetarno popularnih stvari koje nikako da nabavim. Soft Ochre sam, doduše, isprobala, tako da mogu posvedočiti da Crème de Nude stvarno na prvu loptu jako zaliči na nju, i da mi je ona bila prva asocijacija. 


   Međutim, Crème de Nude nije tako kremasta i glatka pod prstima. Žutog je podtona ali je suvkasta i trebalo bi se malo potruditi oko nje. U početku sam isprobala da je stavljam četkicom, ali to nije išlo po planu jer se ne zagreje propisno i onda naglasi suvoću kože. U suštini, ovakve je proizvode idealno nanositi prstima jer ih toplota tela malo rastopi i učini savršenim za blendanje i prekrivanje.

   Moji kapci su rozikasti i imaju kapilare koji su nekad manje, nekad više primetni. Crème de Nude je u mom slučaju idealna za korigovanje tog problema i neutralisanje neprikladnog rozila. Sitni kapilari koji često uokviruju moj kapak i čine pogled umornim, prekriju se očas posla kad apliciram ovu bežikastu senku. Prvo je utapkam, a potom razmažem prstima, te kapak dobije jednu potpuno neutralnu i zdravu boju. U zavisnosti od prilike i vremena koje imam na raspolaganju za spremanje, stavljam je pre drugih senki ili samostalno, a ponekad je koristim i za podvlačenje linije ispod obrva kako bi izgledale urednije.

   Na donjim fotografijama možete videti swatch senke na toplijem i hladnijem osvetljenju. Kada uradim fotografiju senke na očima, ubaciću tu fotografiju u ovaj post.




Iako samom teksturom senke nisam zadovoljna i smatram da bi morala biti bolja, nijansa je savršena za moje kapke. Senke se nakon Crème de Nude blendaju lako i brzo, mrvicu su intenzivnije a u pogledu trajnosti nisam primetila drastičnu razliku. Pored ove, pojavilo se još par nijansi, a po onome što sam probala, rekla bih da imaju i nešto kvalitetniju teksturu nego ova moja.  Crème de Nude je zgodna kao bazna senka, za samostalno nanošenje, ili za korigovanje linije obrva zarad clean momenta.

Da li ste probale Maybelline Creamy Mattes senke i imate li svoju omiljenu Color Tattoo? 

do sledećeg posta 

6 коментара

  1. ja sam uzela belu, mislim da je broj 5. definitivno ne izgleda lepo kada je nanosim četkicom, teško se blenda, nije isti intenzitet boje na svim mestima. Ali se zato odlično nanosi prstima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, caka kod ovakvih senkica je upravo u tome da se prstima najlepše nanesu :)

      Избриши
  2. Ista sam iskustva imala sa njom, cak sam se pitala odakle mi tako suvi kapci. Eto koliko je nekako tvrda za nanosenje i uopste ne zagladi kako treba. A da je lepa boja, jeste. Steta

    Mala M

    ОдговориИзбриши
  3. Super post! Nisam jos nikad probala Maybelline colo tattoo creme, ali sam planirala uskoro da ga kupim. Imas stvarno divne slike na blogu.

    https://dajanaerd.wordpress.com

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.