NUXE | Nuxellence Detox & Nuxellence Eclat




   Prošlo je skoro dva meseca od kako sam se prvi put susrela sa novitetom u NUXE ponudi, Nuxellence Detox kremom. Ova anti-age inovacija nalazi se na našem tržištu već izvesno vreme, a u nastavku teksta možete steći utiske kako je moje lice reagovalo na ovu kremu, te da li sam zadovoljna i kakve zaključke imam. Paralelno sa njom, predstaviću i dnevni fluid, Nuxellence Eclat, koji se od ranije može kupiti kod nas.

   Spremite se za obiman post jer koliko god se trudila da skratim priču, to jednostavno nije išlo. 
   



   Pakovanje dnevne i noćne kreme je identično, sem u pogledu boja i ispisa, i zaista je odrađeno do detalja. Plastika je čvrsta i jaka, a pumpica pouzdana i pomalo neobično urađena. Naime, potrebno je gornji deo boce okrenuti u smeru suprotnom od kazaljke na satu kako bi pumpica izašla na gore. Uprkos činjenici da se zbog neprovidne boce ne može ustanoviti koliko je proizvoda ostalo, veliki sam fan jer je ovo jedno od najhigijenskijih pakovanja kreme koje posedujem. Stisak pumpe do kraja je idealna količina kreme za jedno nanošenje, a zapremina od 50 ml garantovaće par meseci redovnog korišćenja. Miris se duže zadržava na koži, nije prejak, ali je osetan. 

   Obe kreme su iz anti-age linije, ali namenjene svim starosnim grupama i tipovima kože. NUXE obećava da ovi proizvodi vraćaju mladalački sjaj, pune kožu energijom, hidriraju i obnavljaju oštećenja. U formi su fluida, i iako se međusobno razlikuju, mogla bih reći da su praktično serumi za lice, koji u pojedinačnom slučaju ne bi bili dovoljni kao samostalna nega. U zavisnosti od tipa kože i njenog trenutnog stanja i potreba, mogu se nanositi samostalno, u suprotnom je poželjno dopuniti ih još nekom kremom za hidrataciju.



   Dnevna varijanta Nuxellence nege zove se Nuxellence Eclat i ovo je veoma lagani, relativno brzoupijajući fluid, kajsijaste boje. Lako se razmazuje, i instant površinski zaglađuje kožu. U sebi sadrži latice nevena, semenke araukarije i prirodnu hijaluronsku kiselinu čija kombinacija zaglađuje bore i vraća koži punoću. Koren biljke maca podstiče mikrocirkulaciju, ćelije kakaa i lišće masline ujednačavaju ten i vraćaju zdravu boju, a korektivni pigmenti trenutno posvetljavaju lice. 

   Eclat fluid nisam u početku koristila redovno i u kontinuitetu, već sa prekidima. Za potrebe ovog posta, izvukla sam jednu njegovu fotku iz naftalina, urađenu davno, davno. Čuveno NUXE suvo ulje i krema za ruke, ali nažalost, i kaktus sa fotografije, nisu više u životu. Ono što sam ipak konstatovala o Eclat fluidu, bazirano je na dvomesečnom kombinovanju sa noćnom negom, Nuxellence Detox kremom. 

   Sastav Nuxellence EclatAqua/water, Glycerin, Butylene Glycol, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Caprylic/capric Triglyceride, Dimethicone, Dicaprylyl Carbonate, Benzyl Alcohol, Nylon-12 Fluorescent Brightener 230 Salt, Parfum/fragrance, Capryloyl Glycine, Lauroyl Lysine, Tocopherol, Citric Acid, Sodium Stearoyl Glutamate, Dimethicone Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Allantoin, Alpinia Galanga Leaf Extract, Pentylene Glycol, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Tetrasodium Edta, Theobroma Cacao (Cocoa) Callus Powder , Lepidium Meyenii Root Extract, Ascorbyl Glucoside, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Zinc Pca, Dehydroacetic Acid, Passiflora Incarnata Extract, Papaver Rhoeas Petal Extract, Geranylgeranylisopropanol, Polyvinylalcohol Crosspolymer, Mica, Anchusa Arvensis Extract, Ci 77491/iron Oxides, Ascorbic Acid, Araucaria Angustifolia Seed Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Xanthan Gum, Geraniol, Alpha-isomethyl Ionone [n2401/c].

   Opšti je zaključak o Eclat fluidu da je veoma lagana 'krema', više prilagođena potrebama mešovite i masnije kože upravo zbog svoje 'tanje' teksture. Mislim da je za zimu nedovoljna nega, tako da bih ga pre preporučila za toplije i letnje mesece. U pogledu nege i nekih obećanih efekata u vidu smanjena bora i tome slično, nisam mogla posvedočiti naročitom učinku jer sam još uvek među srećnicama koje nemaju muku sa borama. Međutim, ova krema se pokazala kao jako prijatna dnevna nega, za ispod pudera ili za dane kada sam make up free, te je u tu svrhu rado preporučujem. 





   Nuxellence Detox je noćna krema namenjena detoksikaciji kože. Ekstrakt albicije(drvo svile) i šećeri dobijeni biotehnologijom, čine Detox kompleks koji podstiče prirodno čišćenje ćelija. Hranljivo ulje šafrana, cvetovi pasiflore, anchuse i maka, obnavljaju kožu i daju joj energiju. 

   Sastav Nuxellence DetoxAqua/water, Glycerin, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, C14-22 Alcohols, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Octyldodecyl Myristate, Dimethicone, Albizia Julibrissin Bark Extract, C10-18 Triglycerides, Dicaprylyl Carbonate, Butylene Glycol, Tocopherol, Parfum/fragrance, C12-20 Alkyl Glucoside, Lauroyl Lysine, Phenoxyethanol, Sodium Stearoyl Glutamate, Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Dehydroacetic Acid, Allantoin, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Hydrolyzed Candida Saitoana Extract, Sodium Gluconate, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Lupine Protein, Citric Acid, Passiflora Incarnata Extract, Papaver Rhoeas Petal Extract, Benzyl Alcohol, Anchusa Arvensis Extract, Lepidium Meyenii Root Extract, Sodium Benzoate, Calendula Officinalis Flower Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Callus Powder , Araucaria Angustifolia Seed Extract, Geraniol,alpha-isomethyl Ionone [n2402/a].

   Detox je u poređenju sa Eclat, neznatno više balzamast i puniji, pa imam utisak o jačoj nezi. Nakon upijanja u kožu, ne ostavlja film, već lice na dodir bude nežnije, elastičnije i hidrirano. Razlog zbog kojeg mi se ova krema sviđa je taj što ujutru vidim da je preko noći radila ono što u NUXE tvrde o njoj. Ten je ujednačeniji, svežiji, a celokupan izgled odmorniji i jednom rečju, lepši. I da, itekako mi se sviđa efekat. Ne znam koliko se sa svojih nepunih 28 godina mogu podmladiti, ali višemesečna neispavanost i konstantni umor odražavaju se i na izgled mog lica koje je jako često beživotno i umorno. Zahvaljujući ovoj kremi ujutru delujem zdravije i odmornije, pa sam automatski i više raspoložena za izvršavanje dnevnih zadataka, molim lepo.


Nuxellence Eclat bih preporučila osobama sa mešovitom ili masnijom kožom, kao kremu za regularnu dnevnu hidrataciju uz eventualnu dopunsku negu po potrebi, ili ispod pudera. Osobe sa suvom kožom mogu steći utisak da je ova krema 'praznija' i da ne hidrira dovoljno. Detox nega je za sve vas koji želite da se ujutru probudite zdravijeg i jedrijeg tena, lepšeg i odmornijeg izgleda lica.

Da li ste probale neku kremu iz Nuxe ponude? Kako vam se čine Nuxellence Detox i Eclat fluidi? 


do sledećeg posta 

7 коментара

  1. Divna recenzija, baš onakva kakvu volim :) Probala sam Nuxellence Detox, beše davno i nije mi odgovaralo nešto u sastavu jer sam konstantno osećala peckanje uz crvenilo i zatezanje. Nekako se čini kako smo Nuxe i ja na ''Vi'' i kako se to ne menja dinamikom kojom bih volela.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :**** Ah, pričaj mi o tome kako se ne možeš naći sa nekim brendom. Nekad jednostavno ne ide :D

      Избриши
  2. Nema potrebe da prekrajas svoje postove, zaista, uzivanje je citati ih. Pohvalila bih i sam koncept postova koje objavljujes, sve je smisleno, jasno, lepo prikazano i fotografije su divne. 😍💛

    ОдговориИзбриши
  3. Nema potrebe da prekrajas svoje postove, zaista, uzivanje je citati ih. Pohvalila bih i sam koncept postova koje objavljujes, sve je smisleno, jasno, lepo prikazano i fotografije su divne. 😍💛

    ОдговориИзбриши
  4. Detox zvuči obećavajuće, prema opisu mislim da bi mi se dopao :) Eclat Fluid si odlično dočarala, delimo utiske :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mh, stvarno vidim da nešto radi po pitanju svežine lica :) A jako često sam sva nikakva u poslednje vreme, neispavana i siva u licu, ovo mi baš ulepša stanje, ili me to polako i oči izdaju, hahaha :D

      Избриши

Hvala na komentaru.