Too Faced | Semi Sweet Chocolate Bar




   Ova se paleta našla u mojim rukama prilično davno, ali kako su recenzije o njoj krenule da se nižu, rešila sam da sačekam da prođe talas istih, i da onda, kada mi se utisci iskristališu, podelim ih sa vama i prenesem svoj doživljaj. 

   S vremena na vreme pojavi se paleta koja zaokupira svu pažnju, a period za nama obeležila je upravo Semi Sweet. Na društvenim mrežama nizale su se fotografije ponosnih vlasnica Too Faced čokoladice. Pre nje Too Faced je imao i klasičnu Chocolate Bar paletu. 



   Krenuću od samog pakovanja koje podseća na tablu čokolade. Ljubitelji, ima li vas? Kvalitet je primetan već pri prvom pogledu na kutiju, a metalna ambalaža doprinosi čvrstini i otpornosti na udarce, samim tim i meni je više dopadljiva. Zatvara se na magnet, dok će vas pri svakom otvaranju palete mamiti miris čokolade. Osoba sam koja je u potpunosti imuna na taj slatkiš, ali ipak obožavam miris ove palete i uživam da njuškam senke dok se šminkam.


   Čak šeasnaest nijansi je spakovano u ovu čokoladnu tablu, od kojih 14 ima 0.95 grama, a dve su veće i imaju 2.2 grama. Uopšteno govoreći, skoro sve senke imaju odličnu pigmentaciju, fenomenalno se blendaju, a mogla bih se požaliti svega na par njih. Videćete i zašto. 


   Pošto smo prešli najosnovnije, sada se možemo posvetiti nijansama. Prvo sam fotografisala gornji red koji ima pet senki. One su redom: Licorice, Coconut creme, Nougat, Truffled i Hot fudge. 
   Licorice je kao što možete videti na fotografiji, mat crna koja se može minimalno rasipati ako se grublje pokupi četkicom. Koristim je da setujem ajlajner ili za izvlačenje tanke linije tik uz gornji kapak. 
   Coconut creme mi je među omiljenim mat senkama iz palete; odlična je kao bazna senka na koju nadograđujem druge nijanse, puterasta je pod prstima i svilena na koži.
     Nougat je mat prljavo roze nijansa kakvu nisam do sad imala ni u okviru neke palete, niti zasebno. Kada idem na brzinski izgled za svaki dan, stavljam je čak u pregib gde je minimalno vidljiva isprva, ali se može lako nadograditi. 
   Truffled je još jedna mat senka koja je mrvicu suvlja od Nougat, ali se jednako dobro blenda na kapku. 
   Hot fudge je skoro pa mat senka sa rasutim mikronskim česticama, odlične nadogradive pigmentacije.


   Sledeća grupa senki sadrži njih šest: Cocoa chili, Pink sugar, Puddin', Blueberry swirl, Peanut butter i Frosting. 
   Cocoa chili je tamno braon senka sa razuđenim zlatnim šljokicama, zbog čega naginje na topliju stranu. Može se naneti tako da bude nežnija, ali i bez problema pakovati da se dobije puna nijansa kao na swatch fotografiji ispod. 
    Pink sugar je nijansa koja me je iznenadila. U paleti je tako nežna i lepa, ali ova senka je stvarno loše pigmentacije. Čudno je tvrda i nekako zapečeno masnija, te sam mislila da ću grebanjem površinskog sloja možda uspeti da dođem do kvalitetnijeg sadržaja. Međutim, pogrešila sam. Može se u nekoj ideji koristiti kao hajlajt nijansa, ali sem šljokica koje beže sa kapka, ova senka zaista ne vredi pažnje. 
   Puddin' je među omiljenim mi nijansama. Hladnija i mat senka poput ove, uvek mi treba da definišem pregib kapka, kako je najčešće i koristim. Još je jedan razlog zbog kojeg jako volim Puddin'. Naime, u večernjim satima, u kombinaciji sa još jednom senkom iz palete, konturišem lice. I tako, jednostavnim zaključivanjem, dobila sam senke za oči za konturisanje tena. Šalu na stranu, Puddin' u duetu sa Mousse, predstavlja idealnu kombinaciju za moj ten i imitiranje prirodnih senki na licu.
   Blueberry swirl je prilično lepa plava nijansa u pakovanju, ali prilikom nanošenja ostavlja znatno manje boje. Na swatch fotografiji ispod nanela sam je u više slojeva, ali imajte na umu da se za ovako punu boju morate potruditi. Ja lično, ne volim ovu boju jer se teško kombinujemo, a i zamara me ta potreba da gradim nijansu jer je na mojoj koži delimično providna. 
   Peanut butter je još jedna nijansa koja ne laska mom tenu i sa kojom se ne nalazim. Mat je i negde između narandžaste sa braon pigmentima u sebi, a u poređenju sa Truffled malo je tvrđa
   Frosting je braon senka sa frost završnicom, odlično pigmentovana a delimično ima i bronzani odsjaj, koji ume simpatično izgledati na mojim očima. 


   Poslednji red u paleti ima pet senki, a to su: Rum raisin', Mousse, Caramel, Bon Bon i Butter pecan. 
   Rum raisin' je prelepa senka, a kao i svoje prethodnice odlične pigmentacije. U poređenju sa Frosting je hladnija, mada obe imaju skoro identičnu završnicu. Ipak, Rum raisin' mi je draža i lepša. 
   Mousse je još jedna obožavana senka iz Semi Sweet Chocolate Bar palete. Osim što je savršena za pregib kapka, volim da je koristim na dnevnoj bazi za konturisanje tena. Da, dobro ste pročitali, konturišem se Mousse senkom, koja je nešto mekša od Puddin' sa kojom je ponekad mešam. Idealno je balansirana i na licu hladnija nego na fotografiji ispod. Naravno, nikad je ne nanesem ovako bogato kao na swatch-u, a diskretno aplicirana zaista imitira prirodne senke na mom licu i ne deluje upadljivo. Na poslednjoj fotografiji se još bolje vidi kakvog je podtona.
   Caramel je zlatna senka, opet izvrsne pigmentacije, koja još više naglašava plave oči, zbog čega je rado koristim u večernjim kombinacijama. Naneta na sredini kapka ili tik uz trepavice, ume stvarno da osveži make up, ali je za dnevne varijante ipak izbegavam.
   Bon Bon je bakarna senka, jake pigmentacije, koju ja moram koristiti sa oprezom. Za večernje šminkanje, koristim je poput Caramel, dok bi za dnevnu varijantu bila čist promašaj u mom slučaju, zbog crvenkaste osnove koja mi na dnevnom svetlu ne bi laskala. 
   Butter pecan je preostala od dve velike senke iz palete. Ovo je neka šampanjac nijansa sa zlatnijim odsjajem i zgodna je za posvetljavanje ugla očiju i nanošenje ispod obrva kao hajlajter.  




Ne znam kakvo je vaše iskustvo sa Too Faced senkama, ali ja sam mišljenja da su među najkvalitetnijim koje postoje kod nas na tržištu. Istina je da jako volim Urban Decay Naked Basics paletu, ali senke iz Semi Sweet su neuporedivo lakše za blendanje i pod prstima svilenkastije. Ako vam se dopada opis zajedno sa prikazanim nijansama, ovo bi mogla biti prava paleta za vas. 

Da li koristite Too Faced senke i kakvo je vaše iskustvo? Da li ste probale Semi Sweet Chocolate Bar paletu? 

do sledećeg posta 

7 коментара

  1. I dalje nemam ni jednu čokolada paletu. Razlog tome je što kombinacije senki naprosto nisu za mene. Previše toplih tonova me odbija. Mnogo više mi se sviđaju njihove palete iz druge serije (Natural Matte, Natural Eyes, Boudoir Eyes - ovu obožavam!). Naklonjenija sam UD senkama i paletama :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, natural matte je na mojoj wish listi, prelepa je!!! Dobre su UD, isprobah već neke palete ali su mi trenutno too faced draže, plus ih ima kod nas :D

      Избриши
  2. Sta sam postova propustila!!! Imam ovu paletu i to je jedina koju koristim poslednjih meseci. Dotakla sam pan na 5 senki, sta da ti kazem :DDD

    ОдговориИзбриши
  3. Ja toliko zelim da je kupim ali mi sve mnogo da dam 7 hiljada za nju. A prelepe nijanse i milion kombinacija da pravis i da ne dosadi...mozda konacno prelomim, bas je lepa...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije 7, mislim da je oko šest hiljada :) Prelepa je zaista, i mislim da se isplati kad uzmeš u obzir veličinu i broj senki :)

      Избриши
  4. Meni se nekako vise svidja prva, kao i posledanja Peach

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.