Weleda | Nega kože beba




   Do sada na blogu nije bilo tekstova posvećenih nezi kože beba, iako je prošlo nešto više od pola godine kako sam postala mama i sa svojim malenim uplovila u novu avanturu. Sedim tako dok pišem ovaj tekst, pa nešto razmišljam...Treba li sad govoriti u množini u smislu ''Probali smo to i to...'' ili da se autoritativno držim sistema ''Ja, mama, namazala sam malenom tu i tu kremu...'' ? Kako god, volela bih da ispratim ritam i s vremena na vreme objavim postove vezane za bebi kozmetiku.

 Prošlo je sasvim dovoljno vremena od kako smo isprobali pristigle Weleda kremice iz neven linije, a sada vam prenosim utiske. 



   Pisaću vam o dve kremice, ali pre toga da vam kažem ukratko par redaka o našoj rutini. Od bebinog rođenja koristimo prirodne proizvode jer sam razmišljajući na tu temu rešila da je najbezbednije krenuti sa što prirodnijim proizvodima za negu, a kasnije postepeno i po potrebi uvrstiti medicinsku i eventualno ostalu kozmetiku. O kompletnoj listi proizvoda kojima se negujemo od prvih dana pisaću vam drugom prilikom, a sada bih se zadržala na utiscima o dve Weleda kremice sa fotografija.  

   Weleda ima čitavu liniju od nevena prilagođenu osetljivoj bebinoj koži, a sastojci prate potrebe nežne kože mališana. Kupke, ulja i kreme u nekoliko varijanti, opcije su koje se nude ako poželite odabrati neki od Calendula proizvoda.




Krema od nevena za područje pelena

   Čim sam videla cink u sastavu ove kreme, pomislila sam ''Oh ne, još jedna suva i tvrda krema sa cinkom''. Međutim, ispostavilo se da nisam bila u pravu jer se ova razlikuje od svih koje sam probala a da su se bazirale na cink-oksidu. Jeste mrvicu gušća i kompaktnija na dodir pa time podseća na prethodnice, ali uljana osnova omogućava dobro razmazivanje uz ostavljanje tanjeg masnijeg i hranljivog filma. Iako je nakon istiskivanja iz tubice potpuno bela, nimalo se ne primećuje kada se utrlja u kožu. Koristim je nakon menjanja pelena, a posebno je zgodna za umirenje iritirane kože i crvenila. Takođe, pakovanje je odlično za poneti jer je higijensko i količina se može precizno dozirati. Posle nekih nedelju i po dana svakodnevne upotrebe, ubacila sam je u putnu bebi-torbu i uz takav režim korišćenja trajala nam je nepunih mesec dana.

   SastavWater (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Zinc Oxide, Beeswax (Cera Alba), Lanolin, Glyceryl Linoleate, Hectorite, Calendula Officinalis Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Geraniol, Farnesol.


Hidratantna krema za lice i telo od nevena

   Na fotografiji iznad, krema kojoj su posvećeni sledeći redovi je desno. Da, znam da imaju gotovo identična pakovanja, i kako nisam od onih koji će pažljivo čitati nemačke ispise, u početku sam u žurbi često umela da se zbunim i pitam se koja je beše čemu namenjena. Naučila sam da ih razlikujem jednostavnim putem - ona bela za područje pelena je sa cinkom i ona ima belu tubicu (na fotografiji iznad je levo), dok je ona za lice i telo cela žutog pakovanja. Da se sada nakon mini pojašnjenja vratim na priču o kremi. 

   Sadrži 75ml kao i prethodna i u svom sastavu takođe ima ulja susama i badema, glicerin, pčelinji vosak i ekstrakt nevena. Međutim, vidno je masnija od prve kreme i samim tim pogodna za negu izrazito suve bebine kože. Puno nam je koristila u hladnim danima jer smo imali problem sa nešto suvljim pečatima na koži tela ali i suvim nosićem i obrazima. Ova krema je problem sa suvim delovima sanirala za otprilike dva dana, i od tada smo nastavili da je nanosimo nakon svakog kupanja i obavezno pre izlaska napolje. Uz redovno, svakodnevno korišćenje, može trajati nešto manje od mesec dana. 

   Sastav: Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Water (Aqua), Lanolin, Glycerin, Alcohol, Hydrolyzed Beeswax, Glyceryl Oleate, Kaolin, Silica, Calendula Officinalis Flower Extract, Fragrance (Parfum), Limonene, Linalool, Geraniol, Citral.


Ukoliko ste ljubitelj prirodne kozmetike, mislim da je Weleda sa svojom neven linijom idealna za kožu vaših mališana. Odabir adekvatnih proizvoda, može se izvršiti spram individualnih potreba jer linija sadrži više preparata za negu osetljive kože beba.

Da li koristite Weleda kozmetiku i jeste li probali nešto iz neven linije? 

do sledećeg posta 

13 коментара

  1. Ulazim u 9.mesec ove nedelje i dugo sam razmisljala koju kozmetiku da kupim za bebu. Nedavno prelomih i odlucih se za Weledu tako da za vikend idem da kupim bebi set u kom su krema protiv ojeda i sapun od nevena i losion od belog sleza... bas mi je drago da naleteh na ovaj post jer nema puno toga da se nadje o bebi kozmetici :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oh, pa to su divne vesti :)) Nadam se da ste u redu. Mislim da sa Weledom ne možeš pogrešiti u pogledu nege bebine kože, a naravno, uvek imaš i mogućnost izbora medicinske kozmetike koja je takođe dostupna po apotekama :) U pravu si, nema puno sličnih tekstova, tako da mislim da nisam pogrešila što sam o ovome pisala :)

      Избриши
  2. Ja obozavam ali obozavam skinfood koji mazem preko cele godine. Odlican tekst!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koristila sam skinfood, baš je melem za suve i ogrubele delove kože :)
      Hvala!

      Избриши
  3. Ja sam na preporuku pedijatra uzela sebamed mada je weleda bila moj prvi izbor. Ovu kremu za lice ću sigurno kupiti jer sebamedom nešto baš i nisam oduševljena. Sve ostalo se pokazalo kao okej mada nije isključeno da ću i to menjati. Ne znam da li si razmišljala o postu koji će se baviti dozvoljenom kozmetikom u toku trudnoće i perioda dojenja sa konkretnim primerima šta si koristla. Malo toga sam uspevala da nadjem. Sve se više svodilo na spiskove zabranjenih i dozvoljenih supstanci.

    Jelena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam za sebamed i donekle mi je poznat asortiman, ali sam ipak drugačije odabrala i mislim da nisam pogrešila. Znam da sam u pojedinim sebamed proizvodima nailazila na sastojke koje, pa hajde da kažem, ne podržavam, i zato sam ih zaobišla. Odlična ti je ideja, hvala puno. U pravu si, uglavnom se može naići na tekstove koji se tiču zabranjenih i dozvoljenih supstanci. Pozabaviću se tom materijom, zašto ne :)

      Избриши
  4. Koristim ovu za lice i telo i prezadovoljna sam :D

    ОдговориИзбриши
  5. Ovu za lice i telo sam dugo koristila za dete. Sad trenutno koristimo drugu, ali ne zato sto ova vise nije bila dobra, nego sto ja volim da promenem s vremena na vreme

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na utiscima :))) Pa da, nije na odmet promeniti s vremena na vreme :)

      Избриши
  6. Nisam ništa uzimala za bebu od Welede, imam dosta dobijenog i nešto kupljenog, pa se suzdržavam. Mada mislim da ću mu uzeti kremu za lice. Iskreno, i ja se razmišljam da napišem tekst (tu i tamo) sa "bebi" temama :) Mislim da fale oni kvalitetni na našoj sceni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hajde javi mi ako probaš tu kremicu, baš me interesuje kako će vam se pokazati :)
      Podržavam :))

      Избриши
  7. Evo i ovde da prokomentarisem, mada sam puno pisala kod Jelene na blogu.
    Weleda od nevena najbolja krema za pelensku regiju za bebe. Rame uz rame joj stoji i Weleda od belog sleza za bebe. Dovoljno je masna da neguje i ne isusuje kozu. I sanira iritacije.
    Krema za lice mojoj devojcici, a ni meni nije odgovarala. (Nije ni krema od nevena za telo.) Nije pruzala dovoljnu negu. Kao da nista nisam namazala. Moje dete, kao i ja, ima jako jako suvu kozu i atopijski dermatitis.
    Za negu su nam odgovarale samo 2 stvari Eucerin AtopiControl krema za lice (mazali je po celom telu) i Avene Trixera Balsam, bez toga vise nikada ne ostajemo.

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.