DIOR Addict | Fluid Eyeshadow 545 Phénix




  Pre izvesnog vremena, tim Dior Srbija mi je poslao još jedan beauty box koji sam se radovala testirati. O prvom njihovom beauty box-u pisala sam ovde. Zajedno sa senkom o kojoj ćete danas čitati, stigla je i Dior maskara koju sam ostavila za jedan uporedni post. Senka Dior Addict u nijansi koju vam danas predstavljam deo je jesenje linije za 2015.godinu Dior Cosmopolite koja je sadržala 5 nijansi, uključujući i  275 Cosmic, 655 Univers, 825 Aurora i 875 Destinée.  



   Pakovanjem podseća na Dior Addict sjajeve za usne, a zapremina je 6ml. Nijansa je, kao što možete primetiti na swatch fotografiji dole, zlatna sa metalik završnicom. Aplikator je u stvari tanja četkica koja je tek toliko pogodna da se senka samo nanese na kapak. Formula se suši relativno brzo i nije vodootporna. Poželjno je koristiti prajmer pre njenog stavljanja.





   Dolazimo do dela sa upotrebom koji nosi začkoljicu. Naime, za pravilno nanošenje ove senke, trebaće vam strpljenja i veštine. Prvo sam, pošto je tečna, pokušala da je nanesem prstima, no to se završilo tako što sam jagodicama prstiju pokupila svu senku sa kapka. Dakle, vidljiv neuspeh. Onda sam pomislila da je možda bolje da sačekam 15tak sekundi pa da tek onda krenem da je ovlaš utapkavam. I to se pokazalo kao mnogo bolja odluka, mada ni tako senka nije pogodna za potpuno ravnomerno pokrivanje. Nakon 30tak sekundi se već skoro potpuno setuje tako da je potrebno pre tog intervala završiti sa njenim modifikovanjem. 

   Ispostavilo se da se 545 Phénix najbolje razmazuje kada se preko nje tapka pljosnatom sintetičkom četkicom, nalik onima za nanošenje korektora. Upravo takva četka neće izbrisati senku sa kapka, a omogućiće ravnomerno raspoređivanje pigmenta bez 'ogoljenih' delova. Krajevi se mogu suptilno izblendati da ne deluju 'presečeno'. Na masnijim kapcima neće se dugo zadržati bez prajmera.




Dior 545 Phénix je zgodna za korišćenje kao standardni pigment. Nakon što završite sa stavljanjem senki, iskoristite Phénix da dodatno naglasite kapak tako što ćete je blago utapkati preko vaše senke i sačekati da se prosuši. Možete pojačati nijansu nanošenjem još jednog tanjeg sloja tečne senke preko. Takođe, predlažem da je koristite kao ajlajner i da uz pomoć precizne četkice izvučete tanju liniju na kapku. 


Kako vam se čini Phénix i da li koristite možda neke druge tečne senke?

do sledećeg posta 

4 коментара

  1. Ni jednu tečnu senku nemam (shame on me) :DDD
    Bez obzira na težu aplikaciju čini kao vrlo pigmentovana, lepa nijansa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, nećemo te šejmovati :DDD a jeste, i stvarno se može pametno iskoristiti, mada čini mi se da mi ne bi palo na pamet da je sama kupim, baš zato što sam smotana i sve mislim ne bih se snašla sa ovakvim tipom proizvoda.

      Избриши
  2. Nijansa je predivna! Imam gotovo identičnu, u pitanju je tečna senkica ali od Rimmela (nijansa Golden Bronze). Moram da priznam da je najviše koristim kao ajlajner :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, za plave oči idealna :D Tako je i ja koristim, s vremena na vreme :)

      Избриши

Hvala na komentaru.