Dior | Instant Gentle Cleansing Oil




   Pretpostavljam da većina vas pri samoj pomisli na ulja u nezi lica, odmah u startu kaže: Ne. Međutim, isto tako znam da su ulja tek doživela svoju ekspanziju i veću primenu, što mi govori da se stvar okreće u njihovu korist i da je sve više vas koji uočavate njihove blagodeti i značaj.

   Svesna sam da uveliko dosađujem čitalačkoj publici svojim hvalospevima ulja ili balzama za čišćenje lica koje sam probala, ali ne mogu protiv sebe. Istina je da sam od kako sam krenula sa čišćenjem lica mlekom, uljima, balzamima, odnosno kremastijim, punijim i hidratantnijim teksturama u kojima koža moga lica uživa, gelove potpuno izbacila iz upotrebe. Danas ćete čitati o jednom ulju koje baš i nije ulje, a o čemu je zapravo reč saznajte u nastavku teksta.




   Na našem tržištu nema puno čistača za lice koji su u formi balzama ili ulja. Mleka se još i mogu pronaći, ali ona su nešto standardniji vid nege koji je proizvođač uglavnom predvideo za suvu kožu, dok je situacija sa balzamima i uljima takva da ih mogu podjednako koristiti svi tipovi kože. 

   Dior ulje za čišćenje lica sam otkrila zahvaljujući divnoj Mariji sa bloga My Beauty Column, koja se pobrinula da mi jednom prilikom sipe izdašnu količinu da pomenuto ulje isprobam pre kupovine. Namenjeno je uklanjanju šminke i mogu ga koristiti svi tipovi kože. Boca je od 200 ml, pumpica ima zaštitnu foliju, a sve je upakovano u belu kartonsku kutiju što pruža kompletan ugođaj kada kupite proizvod. 


   Kada sam uzela da proučim sastav, uvidela sam da pravog ulja u tom obliku zapravo i nema, već ima elemenata koji se ponašaju kao ulja. Ako mene pitate, možda to i nije tako loše rešenje. Samim tim proizvod nema očekivanu uljanu masnoću i težinu, a ima sposobnost ''brisanja'' šminke. Formula je prilično lagane i pomalo gelaste teksture, i nalik je dobro izbalansiranoj kombinaciji gela i ulja. Na dodir je veoma prijatno i osvežavajuće kada obavije lice, miriše blago cvetno i idealno se nanosi. Za skidanje šminke sa lica dovoljne su oko dve pumpice, dok bi dodatna pomogla da se skine šminka sa očiju. Može se, prema uputstvu, koristiti na vlažnoj ili suvoj koži, a ja lično preferiram da ga isprva nanesem na suvu, pa onda nakon početnog otapanja make up-a dodam malo vode, te tako nastavim masiranje.

   SastavAqua (Water), Butylene Glycol, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Glycerin, Diglycerin, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polysorbate 20, Pentylene Glycol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-20 Glyceryl Isostearate, PEG-32, Lilium Candidum Bulb Extract, Phenoxyethanol, PEG-8, Parfum (Fragrance) Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Sodium Citrate, Tocopherol, BHT.



   Na kraju mi ne ostaje ništa drugo nego da podelim sa vama svoje oduševljenje učinkovitošću ovog proizvoda. Dior ulje otapa šminku sa lakoćom, a osećaj čiste i negovane kože nakon umivanja je neprocenjiv. Ne zateže lice nimalo, ne isušuje ga i koliko god dugo da ritual skidanja šminke trajao, uživanje u istom ne opada sa protekom vremena. Probala sam da skinem i maskaru ovim uljem jer je na ambalaži naznačeno da je predviđeno i za oči, i u tu svrhu se pokazalo sasvim zadovoljavajuće, no dvofazni čistač mi je ipak prvi izbor. Nakon ispiranja nema filma koji se lepi a koža je jedra, osvežena, diše, čista je i spremna za dalje korake nege. Ovo ulje biram koristiti i kada imam šminku na licu ali i kada je nemam jer ga toliko volim.



Cena Dior Gentle Cleansing Oil je visoka i iskrena da budem, smatram da se za
puno manje novca može naći i više nego pristojan i kvalitetan čistač lica.
Sa druge strane nimalo ne žalim što sam ga kupila jer sam njime prezadovoljna i u samom je vrhu ulja koja sam do sad koristila, pa ću kupovinu rado ponoviti. 
Preporučila bih ga osobama sa normalnom, mešovitom i masnijom kožom,
dok bih se kod potencijalne preporuke za suvu kožu ipak ogradila jer nisam sigurna kako bi se ova formula ponašala na takvom tipu. 

Kakve formule koristite za uklanjanje šminke i koji su vam omiljeni čistači lica? Da li ste probale Dior ulje o kojem sam pisala?

do sledećeg posta 

4 коментара

  1. Sad se nećkam između njega i balzama, iako su drugačiji tip proizvoda, oba su mi nekako slična. Pretpostavljam da je balzam ipak bolji za moju suvu kožu.
    Slike, fantastic!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, možda bi balzam bio bolji za tebe, ovo bi čak moglo malo da ti zateže kožu, ali ne mora da znači. Hvala ti puno <3

      Избриши
  2. Konačno stižem da čitam sve što sam propustila... :D
    Baš mi je drago da si zadovoljna :) Savršeno skida šminku, taj deo mi je možda bio najveće iznenađenje kod ovog (ne)ulja :)
    Pridružujem se pohvalama za fotke <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ja ne stižem da odgovorim ljudima jer sam sva izgubljena u prostoru i vremenu :D Hvala na komplimentima za fotografije <3
      Jeste, veoma sam zadovoljna čistačem, baš uživam u korišćenju :)))
      Hvala ti :******

      Избриши

Hvala na komentaru.