Make Up For Ever | Excessive Lash Mascara




   Obećala sam sebi da ću više pisati o dekorativi i čini mi se da sam na putu da to obećanje ispunim. A kako drugačije nastaviti niz recenzija dekorative, ako ne nečim što smatram skoro neizostavnim kada se šminkam. Maskara je detalj koji transformiše pogled, daje akcenat očima i neophodna je ako želim celokupan make up staviti u službu svežeg i zdravog izgleda. 

   Višegodišnje iskustvo pokazalo mi je da mojim trepavicama najviše odgovaraju silikonske četkice, koje bi pri nanošenju proizvoda ujedno raščešljavale dlaku i sprečavale slepljivanje. Novitet MAKE UP FOR EVER EXCESSIVE LASH je drugačije koncipirana od onog na šta sam inače navikla, a čekinje su kratke i guste. Kako se ova maskara ponaša na mojim trepavicama, te da li je preporučujem ili ne, pročitajte u nastavku.



   Iako mi nova maskara nije bila potrebna pored nekoliko već otvorenih, blogerska radoznalost da se isproba nešto novo nije me zaobišla, i tako sam završila sa još jednim otvorenim primerkom koji sam uvrstila u svakodnevnu upotrebu. Činjenica, uvek se radujem testiranju nove maskare, pa mi je bilo naročito zadovoljstvo isprobavanje Excessive Lash.

   Od uopštenih podataka mogu vam preneti da je maskara zapremine 8.5 ml, crni element u ambalaži je očigledan kod svih MUFE proizvoda, pakovanje je debeljuškasto i čvrsto, a postoji i zaštitni klik na poklopcu koji će potvrditi da ste dobro zatvorili maskaru. Četkica je manja i kratkih čekinja koje se sužavaju pri krajevima aplikatora. Trebalo bi da nanosi proizvod u optimalnoj količini bez otežavanja trepavica i grudvica, a intenzivan pigment omogućava drama efekat kao što naziv maskare i sugeriše. Međutim, dramu kod mene na trepavicama nećete videti jer ne volim takav rezultat. Imam svetlije trepavice kao što fotografije ispod prikazuju, dužina im je solidna i imaju prihvatljivu gustinu. Ako ste redovno pratili recenzije maskara, mogli ste shvatiti koji efekat na trepavicama tolerišem i čemu težim, pa sam tako i ovu maskaru iskoristila da dođem do istog cilja. 


   Ostala sam prilično iznenađena jer je četkica na kakvu nisam navikla, u svega par prelaza nanela maskaru u odgovarajućoj meri, kreirajući pritom vrlo lep izgled očiju. Jednostavno prilazi unutrašnjem uglu oka jer je malena i tanka i može od korena do vrha naneti proizvod, a isti je slučaj i sa spoljnim uglom. Uvija trepavice bez otežavanja pa se rezultat zadržava u toku dana. Naročito mi je bitno da se maskara ne preslikava i ne kruni, što je ovde slučaj, zbog čega ću je rado nositi i na većim temperaturama jer sam od onih koji se, u određenim prilikama, vole šminkati i na +35.  

   Dramatičniji i naglašeniji ekefat je lako dostižan, ali u mom primeru diskretno izbegnut jer se meni lično ne dopada kada nanesem bogatije slojeve maskare. To jednostavno nije za mene. No, moram reći i da kada se Excessive Lash nanosi u etapama, vrlo pristojno može se zaobići slepljivanje trepavica a sve to zahvaljujući kvalitetnoj formuli i izgledu četkice. Naravno, i veština u nanošenju puno doprinosi tome. Pogledajte na fotografijama ispod razliku pre i posle, pa procenite same. Produžava i uvija trepavice bez greške, raščešljava i ne lepi ih. Uvijač nisam koristila.



Nisam se do sad susretala sa MAKE UP FOR EVER maskarama, ali moje iskustvo sa Excessive Lash je pozitivno, te iako spada u maskare višeg cenovnog ranga (aktulena cena je 3360 dinara), mogu je preporučiti onima koji su spremni izdvojiti više novca na šminku jer smatram da ovde cena opravdava kvalitet. Jeftinija varijanta Excessive Lash mogla bi biti moja omiljena drogerijska maskara So Couture, koja krajnjim rezultatom vrlo podseća na Excessive Lash, ali uz ograničenije mogućnosti kreiranja drama efekta. 

Da li koristite MAKE UP FOR EVER proizvode, i kakva su vaša iskustva?

do sledećeg posta 

6 коментара

  1. Анониман8. јун 2016. 14:34

    Napravi veliku razliku, bas se vidi koliko ti je produzila trepavice! Imam jednu njihovu olovku za oci i super mi je, ali su mi l'oreal maskare omiljene!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo mi se taj rezultat najviše i sviđa, dosta ih produži i lepo uvije i ne padaju mi trepavice tokom dana :)

      Избриши
  2. Izgleda veoma lepo i prirodno :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ova maskara će kod mene pobrati sve hvalospeve :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš me raduje da nisam jedina kojoj se dopala. :))
      Jedva čekam tvoj tekst i divne fotografije :)

      Избриши

Hvala na komentaru.