Givenchy | Prisme Visage Silky Face Powder Quartet




   Klasika je puno, kako u, na primer, muzičkom i filmskom svetu, tako i u nečemu što bi se moglo nazvati beauty imperija. A šta se desi kada kultni proizvod nakon dvadeset i sedam godina od nastanka doživi svoju reformulaciju i dobije novo izdanje, a sve to u cilju poboljšanja formule i postizanja još boljih rezultata? 

   Proteklih meseci na testu se kod mene našao najnoviji primerak iz Givenchy kozmetičkog opusa, a u nastavku teksta saznajte kako je protekao naš prvi susret ali i šta mislim o njemu nakon dužeg korišćenja.


   Primetila sam da na internetu gotovo nema recenzija ovog proizvoda i to je zato što je potpuno nov i tek se od skoro nalazi ili će se naći u prodaji. U odnosu na svoju prethodnu Prisme Visage priču razlikuje se po promenjenim nazivima i nešto drugačijoj formuli koja je specifična zbog proteina svile pridodatih zarad postizanja posebnog baršunastog i zaglađenog izgleda kože. 

   Osmišljeno je sedam novih dizajna i naziva: No1. Mousseline Pastel (univerzalni puder za korigovanje tena sa četiri različite nijanse za prekrivanje umora i crvenila, uz dodatak blistavosti i svežine); No2. Satin Ivoire i No3. Popeline Rose za devojke svetlije puti; No4. Dentelle Beige i No5. Soie Abricot za srednje svetliji/tamniji ten; No6. Organza Miel i No7. Taffetas Caramel za tamniju kožu. 

   Najprijemčivije su mi prve tri nijanse namenjene svetlijoj puti, i da sam sama krenula u kupovinu verovatno bih odabrala jednu od te tri, no dobila sam četvorku, Dentelle Beige. Pakovanje me je oduševilo jer je kao i svaki drugi Givenchy primerak koji posedujem elegantno i tako, tako luksuzno. Međutim, pravo da vam kažem, ozbiljno sam razmišljala kako da iskoristim sam puder jer su nijanse bile tamnije nego što sam se nadala. Pogledajte fotografiju ispod i razumećete na šta mislim. Ako se neko pita ko je devojka sa fotografije, u pitanju je zaštitno lice kampanje za Prisme Visage, prelepa Kati Nescher, a fotografiju potpisuje Karim Sadli. 


NEOČEKIVANI PREOKRET
   Sada kada ste i sami videli nijanse pudera sa gornje fotografije, mogu nastaviti sa svojim utiscima. Polja ima 4, nijansi ima četiri, od kojih jedino roze sadrži prilično razuđene svetlucave čestice koje se baš slabo primećuju, dok su ostala mat. Stvarno sam bila sumnjičava u pogledu čitave kombinacije jer sam smatrala da bi kao puder mogla da prođe tek ova druga gornja bež(desno od roze). Ispostavilo se da pojma nemam. Tek kada sam prevukla prstima preko nijansi, uvidela sam koliko zapravo malo boje ostavljaju i zaključila da je puder gotovo pa transparentan, te da ne bi trebalo da se toliko bojim da ga nanesem jer nipošto neću biti narandžasta. Na fotografiji ispod nijanse sam nanela odvojeno, ali u ogromnom broju prelaza da bi se one same lepše videle prilikom fotografisanja jer se dosta boje ''izgubi u procesu fotkanja''. Imajte na umu da kada se ove nijanse pomešaju i nanesu kabuki četkom, gotovo da je neuočljiva promena boje kože na ruci i kamera ne hvata taj pokušaj swatch-a. Pretpostavljam da su Mousseline Pastel, Satin Ivoire i Popeline Rose još manje primetne po nanošenju i da su razlike među njima minimalne, kao i mogućnost greške prilikom odabira prave nijanse od strane svetloputih devojaka.


   Miris pudera je specifičan za Givenchy kamene proizvode i jako je prijatan, a na licu naravno neosetan. Puder je upakovan u kvalitetnu crnu ambalažu sa prepoznatljivim 4G logom, i ima 11 grama. Uz puder dolazi skroz korektna koso sečena četkica, nežnih i prijatnih vlakana, izrađena od kozje dlake. Obično su četkice koje idu uz ovakve proizvode neupotrebljive, no to ovde nije slučaj. Može se pametno iskoristiti za sitne popravke ukoliko nosite ovaj puder u tašni. Prisme Visage praktikujem da stavljam na lice kabuki četkom i to u tankom sloju, ali je i ova kosa sasvim u redu za neko brzinsko popravljanje u hodu. 


MAGIČNA FORMULA
   Ne znam da li sam se ranije susrela sa puderom ovakvog kvaliteta. Ovo je bukvalno krema, puterasta podloga koja se savršeno stapa sa kožom, a prilikom prevlačenja četke skoro i da nema rasipanja jer je ovo najfinije mleveni i presovani puder koji sam do sad probala. Ne znam da li ste ispratili dosadašnje recenzije dekorative na blogu jer sam pisala o još jednom puderu sa neizmernim divljenjem. Kada se pojavio ovaj Givenchy Prisme Visage, nije bilo više mesta za korišćenje Guerlain Les Voilettes. Sorry za ovo Guerlain, Givenchy je pobedio, no kuglice ću zauvek voleti. 

   Da razjasnim odmah, ovo nije bronzer bez obzira na tamnije nijanse, ovo je završni puder/setting powder. Možda se eventualno tamnije nijanse mogu koristiti za neko blago konturisanje ali ne bih smela precizno da vam govorim o tome jer ih probala nisam. Sa druge strane, verujem da No1. Mousseline Pastel može imati na koži efekat sličan onome koji imaju popularni meteoriti. Konkretno ova nijansa, Dentelle Beige je klasični završni puder za setovanje šminke. Naginje ka tome da ima saten završnicu, iako je na licu ona nešto slabije primetna no na ručnom swatch-u. Bilo da nanosim puder samostalno na lice, ili nakon tečne podloge, matirajuća dejstva su približno identična i traju u proseku oko 5,6 sati, što mi je i više nego dovoljno. Svilen je pod prstima i iako iz kompanije preporučuju da se nijanse i pojedinačno nanose, ne vidim sebe kako kopam četkom po četvrtinama. Ono što radim regularno kada ga koristim je da četkom umešam sve četiri nijanse. Međutim, ponekad kombinujem gornja dva polja kada želim samo da fiksiram tečni puder, dok donja dva polja stavljam na regiju gde inače nanosim konture/bronzer. Nimalo se ne menja nijansa tečne podloge ispod, ne oksidira mi puder na licu i baš je lagan i idealan za ovo letnje vreme i visoke temperature. Ako je neko zainteresovan, sastav može pogledati na fotografiji ispod. 




Do sad me Givenchy nijednom nije izneverio, a uspeo je da me pozitivno iznenadi par puta. Pomalo mi je smešno kada se prisetim kako sam pri prvom susretu pogledala nijanse, a onda ubrzo potom zavolela ovaj puder bez kojeg ne mogu da zamislim šminkanje poslednja dva meseca. 
Mislim da ću uzeti neku od prve tri svetle nijanse da imam za zimu, a vrlo je verovatno da će to biti Mousseline Pastel jer volim završne pudere tog tipa.

Da li koristite Givenchy Prisme Visage puder? Da li ste isprobali išta od Givenchy dekorative?


do sledećeg posta 

2 коментара

Hvala na komentaru.