Calvin Klein CK2 eau de toilette





   Verujem da mnoge od vas, a ono bar upućene, kada čuju za parfeme Calvin Klein, sećanje odmah odvede u daleku 1994.godinu kada je CK One bio veoma popularan. Kako sam tih dana bila tek stasala za vrtić, euforija me je preskočila i poštedela. Ove godine se Calvin Klein vraća novim unisex parfemom u izdanju Eau de toilette, a ja vam prenosim svoje prve utiske.



   Toaletna voda CK2 dolazi u pakovanju od 30, 50 i 100 ml. Neutralna i prozračna nenaglašenost bočice mi se jako dopala već na prvi pogled jer ne naginje ni na muževnu a ni ženstvenu stranu. CK2 je zamišljen kao unisex mirisna nota i mislim da su u toj nameri potpuno uspešno odradili zadatak. Verujem da su ujedno u skladu sa tom idejom i dizajnirali samu ambalažu. Meni lično dopadljiva je jer me asocira na providnu kapsulu ispunjenu mojim omiljenim pićem, vodom. 


    Osnovu mirisa čine vetiver, sandalovina, tamjan i beli mošus. Volim sandalovinu koja čini većinu meni dragih parfema, no u ovoj kombinaciji je ne osećam i imam utisak da se rasprši u predaleke vidike horizonta pod dejstvom tamjana. U središnim notama je jedan raskošni buket ne baš očekivanog sudara božura, ruže i korena irisa, čija me mešavina pomalo zbunjuje. U završnici parfemske kombinacije su vasabi, mandarina i ljubičica. Prvo što mi dopire do čula kada pomirišem CK2 je citrusno gorkasta svežina, sa tek pokojim daškom jedva primetne slatkoće i nežnosti koja dolazi u vidu krhkih listova ljubičice. Nešto me seče kod ovog parfema i ne uspevam da ustanovim šta je u pitanju. Na momente mi se jako dopada, na momente me nešto u njemu odbije i natera da protrljam nos. U love-hate smo odnosu i još uvek otkrivam na koju stranu naginjem više. Doduše, lepo se ponaša i na muškoj i ženskoj koži i u pogledu trajnosti pokazuje solidan učinak. Ljubitelji svežih citrusnih mirisnih nota će svakako biti zadovoljni jer je ovo klasika u tom pogledu.



Da li ste probali ovaj novitet iz Calvin Klein? Kakvi su vaši utisci?


do sledećeg posta 


6 коментара

  1. Nisam probala...inače što se tiče parfema ne eksperimentišem mnogo ali čim budem imala prliku, njušnuću :)
    Divne fotografije kao i uvek :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga :)
      Danas sam se konsultovala sa par devojaka koje ga imaju i rekoše mi da im ne traje na koži nešto baš dugo. Imaj i to na umu :)
      Hvala najlepše, jako mi prija kad me pohvali neko ko ima osećaj za estetiku poput tvog.<3

      Избриши
  2. Probala sam ga i ostavio me ravnodušnom. Vrlo običan na granici sa neprijatno kiselim u otvaranju. Dalje se nisam upuštala jer mi je neprimetan. Boca je lepa i u skladu sa sadrzajem. Intrigantne su note, mozda odlucim da ga dalje izanaliziram :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dopada mi se mnogo tvoja nova rubrika na blogu, piši o parfemima što češće možeš, divno to radiš :) I meni je ovde super boca, a sa parfemom sam ni tamo ni vamo. Čas mi se svidi, čas me odbije.

      Избриши
  3. Naravno da sam bila navucena na ck one i da sam ga prskala na tone. Ovaj novi nisam probala ali si me zainteresovala opisom jer volim citruse. Koliko lici na Ck one ako mozes da ih poredis?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko se sećam, ne liči na CK one, on mi je čistiji i prijatniji od ovog novog. ali nemoj me držati za reč, jer sam davno njuškala CK one pa mi nije baš najsvežije da prizovem miris u sećanje.

      Избриши

Hvala na komentaru.